Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
animals

#2326 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

triconja wrote:I sta je sa bojkotom? Haman na cekanju do daljnjeg :lol:
Jebo bojkot..
ovo postaje ljubav na seoski nacin :D
SaraFina

#2327 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:

Treba nama u BiH vremeplov poput Noine arke. I u 2070... :D spas!
Ne treba vremeplov... samo ne treba preskakati određene korake, a to je da se prvo očisti vlastito dvorište, da bude čisto, pa tek onda da se upire prstom u one "anamo" pozivajući se na odgovornost koju trebaju preuzeti. Međutim, to najvećim strankama ne ide u korist. Stvorili su utopiju za sebe i podobne i to održavaju još malo pa 3 decenije.

To vama mnogima na PF politika nije jasno. Imamo i mi dosta vlastitog smeća. Popljujete odmah nekog ko argumentovano kritikuje bošnjačku politiku, a onda te iste svrstavate u one "anamo" ili izdajnike. To je katastrofalan mentalitet bez imalo samokritike. Hudi Bošnjo, sadaka bošnjo... to je nazadan stav. Trebate se osvijestiti.
Ja sam bila zagovornica suživota i relaksacije medjuljudskih i medjunacionalnih odnosa, da je nije bilo veće u virtualnim bespućima...
No optimizam je nažalost izlapio. Tako da vidim svrhu kritike, ali neke korake unaprijed bez dominacije Bosanaca/Bošnjaka ne.
SaraFina

#2328 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

animals wrote:
triconja wrote:I sta je sa bojkotom? Haman na cekanju do daljnjeg :lol:
Jebo bojkot..
ovo postaje ljubav na seoski nacin :D

Bolje ljubav nego rat!
Ommadawn

#2329 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

SaraFina wrote:
Ma trollam s Miletom krkanom. Ali da je naštampao listića za izbornu pobjedu...jest...Maher!
Taj ce preci i na islam samo da ne mora napustiti tron. Za sad mu pali ta nacionalisticka prica koju inace nije gajio ni tokom rata ni u poracu.
SaraFina

#2330 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Ommadawn wrote:
SaraFina wrote:
Ma trollam s Miletom krkanom. Ali da je naštampao listića za izbornu pobjedu...jest...Maher!
Taj ce preci i na islam samo da ne mora napustiti tron. Za sad mu pali ta nacionalisticka prica koju inace nije gajio ni tokom rata ni u poracu.

Hajde on što pobijedi...Ali dominacija mog idola sa avatara je posebna priča. :D
triconja

#2331 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote: Ja sam bila zagovornica suživota i relaksacije medjuljudskih i medjunacionalnih odnosa, da je nije bilo veće u virtualnim bespućima...
No optimizam je nažalost izlapio. Tako da vidim svrhu kritike, ali neke korake unaprijed bez dominacije Bosanaca/Bošnjaka ne.
Kad je doslo do prelomnog trenutka? :lol:
MarlboroGold

#2332 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

SaraFina wrote:
MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:

Treba nama u BiH vremeplov poput Noine arke. I u 2070... :D spas!
Ne treba vremeplov... samo ne treba preskakati određene korake, a to je da se prvo očisti vlastito dvorište, da bude čisto, pa tek onda da se upire prstom u one "anamo" pozivajući se na odgovornost koju trebaju preuzeti. Međutim, to najvećim strankama ne ide u korist. Stvorili su utopiju za sebe i podobne i to održavaju još malo pa 3 decenije.

To vama mnogima na PF politika nije jasno. Imamo i mi dosta vlastitog smeća. Popljujete odmah nekog ko argumentovano kritikuje bošnjačku politiku, a onda te iste svrstavate u one "anamo" ili izdajnike. To je katastrofalan mentalitet bez imalo samokritike. Hudi Bošnjo, sadaka bošnjo... to je nazadan stav. Trebate se osvijestiti.
Ja sam bila zagovornica suživota i relaksacije medjuljudskih i medjunacionalnih odnosa, da je nije bilo veće u virtualnim bespućima...
Zato i izbjegavam PF politika. Moja vizija BiH nije ta koja se tamo zagovara od većine, a jednog dana će se i ta utopija urušiti i nadam se da će nastati nešto bolje.
Ommadawn

#2333 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

SaraFina wrote:
Ommadawn wrote:
SaraFina wrote:

Hajde on što pobijedi...Ali dominacija mog idola sa avatara je posebna priča. :D
Jebiga, treba znati kad ustati od stola u satoru kada "krajiski baja" zapjeva.
Bloo
Globalna šefica

#2334 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Volim kad Bošnjaci stave / kad navode Bosanci/Bošnjaci :mrgreen:
triconja

#2335 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Bloo wrote:Volim kad Bošnjaci stave / kad navode Bosanci/Bošnjaci :mrgreen:
To ti je laz u rangu one u x religiji nije bilo prisile :lol:
SaraFina

#2336 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:
SaraFina wrote: Ja sam bila zagovornica suživota i relaksacije medjuljudskih i medjunacionalnih odnosa, da je nije bilo veće u virtualnim bespućima...
Na kraju Čovićevog mandata. Ustvari godinu prije. Mislila sam odnosi će se relaksirati i sad ćemo skupa u FBiH ( da ne gajim iluzije prema RS-u) stvoriti kritičnu masu da vladajuću koaliciju optužimo sa federalnim partnerima za sve ono što nisu uradili.
Jest vraga!
MarlboroGold

#2337 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Ne mogu oni pobjeći od činjenice da je od 1993 zacementirano Bošnjak=Musliman, dok Bosanac ne mora biti.
Bošnjak je izvorno nekad, tj. prije 1993 značio Bosanac.
SaraFina

#2338 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

triconja wrote:
To ti je laz u rangu one u x religiji nije bilo prisile :lol:
Ljude ujedinjuje ideja. Ako ti BiH vidiš kao jedinstvenu i nedjeljivu te želiš joj prosperitet... za mene je nebitno jesi Bosanac ili Bošnjak. Ili Srbin i Hrvat.
Ili?
SaraFina

#2339 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:
Ne mogu oni pobjeći od činjenice da je od 1993 zacementirano Bošnjak=Musliman, dok Bosanac ne mora biti.

Evo nas troje smo produkti ljubavi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti. I ništa ne fali da se vi osjećate Bosancima a ja Bošnjakinjom ili Hrvaticom recimo :D
Bloo
Globalna šefica

#2340 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:
Komplicirana tema...ja se samo neugodno meškoljim na izjednačavanje današnjih Bošnjaka sa prijašnjim Bošnjacima i sa Bosancima.

Anulirati sve trenutne društvene konstrukte i dati novi naziv - svi smo Pembe. Vjeroispovijest nebitna.
dale cooper

#2341 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:
Zato i izbjegavam PF politika. Moja vizija BiH nije ta koja se tamo zagovara od većine, a jednog dana će se i ta utopija urušiti i nadam se da će nastati nešto bolje.
Dominacija bilo kojeg naroda ne valja niti vodi bilo čemu dobrom. Ali da budu pokretači države svojim primjerom, Bošnjaci trebaju i moraju biti.
Međutim bošnjačka desnica ovih dana pokazuje da je jednako opasna za državu kao i srpska i hrvatska. Sve tri se vode isključivo vlastitim
interesima zamaskiranim u nacionalni plašt.
triconja

#2342 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote:
triconja wrote:
Na kraju Čovićevog mandata. Ustvari godinu prije. Mislila sam odnosi će se relaksirati i sad ćemo skupa u FBiH ( da ne gajim iluzije prema RS-u) stvoriti kritičnu masu da vladajuću koaliciju optužimo sa federalnim partnerima za sve ono što nisu uradili.
Jest vraga!
Haman tebe drzala ideja bratstvo i jedinstvo plaho dugo :lol: .

I sta sad mislis da moze poboljsati polozaj bilo kojeg naroda u bih?
MarlboroGold

#2343 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

SaraFina wrote:
MarlboroGold wrote:

Evo nas troje smo produkti ljubavi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti. I ništa ne fali da se vi osjećate Bosancima a ja Bošnjakinjom ili Hrvaticom recimo :D
Imaš pravo da se izjašnjavaš i kao džedaj ako hoćeš... nije problem sve dok je dobrobit države u fokusu.
SaraFina

#2344 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:
Dominacija bilo kojeg naroda ne valja niti vodi bilo čemu dobrom. Ali da budu pokretači države svojim primjerom, Bošnjaci trebaju i moraju biti.
Međutim bošnjačka desnica ovih dana pokazuje da je jednako opasna za državu kao i srpska i hrvatska. Sve tri se vode isključivo vlastitim
To sve stoji... vjeruj da onog našeg hinju ridjobradog više ne podnosim nego Čovića i Dodika.

@Trico, nije b i j. Nego složeni familijarni i društveni odnosi.

@MG upravo tako.

Lijepe i ugodna snove vam želim!
MarlboroGold

#2345 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:
Komplicirana tema...ja se samo neugodno meškoljim na izjednačavanje današnjih Bošnjaka sa prijašnjim Bošnjacima i sa Bosancima.

Anulirati sve trenutne društvene konstrukte i dati novi naziv - svi smo Pembe. Vjeroispovijest nebitna.
Nije loša ideja. Restart i to po mogućnosti sa ovim:

Image

:D
MarlboroGold

#2346 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:

:thumbup:

To nije dugoročno održivo... kad tad će pući kao što je pukla i juga. Samo se nadam da neće biti sa puškama...
triconja

#2347 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

MarlboroGold wrote: Imaš pravo da se izjašnjavaš i kao džedaj ako hoćeš... nije problem sve dok je dobrobit države u fokusu.
Prvo treba definisat granice drzave pa tek onda spominjati drzavu :mrgreen:
dale cooper wrote:Dominacija bilo kojeg naroda ne valja niti vodi bilo čemu dobrom. Ali da budu pokretači države svojim primjerom, Bošnjaci trebaju i moraju biti.
Dominacija jedne nacije je najlakse rjesenje situacije pa je zato veoma primamljiva a to muzu sve strane a i pojedinci omaste brk kad su u mogucnosti :mrgreen:
triconja

#2348 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

MarlboroGold wrote: :thumbup:

To nije dugoročno održivo... kad tad će pući kao što je pukla i juga. Samo se nadam da neće biti sa puškama...
Jel se ista ikad na balkanu rijesilo diplomatski i bez puske? :mrgreen:
MarlboroGold

#2349 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

triconja wrote:

Taj rizik se smanjuje sa većim stepenom obrazovanja. Na tome treba raditi.
Zato uči ljude na onoj temi o programiranju kako da prave algoritme :D
triconja

#2350 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:
triconja wrote:

Taj rizik se smanjuje sa većim stepenom obrazovanja. Na tome treba raditi.
Zato uči ljude na onoj temi o programiranju kako da prave algoritme :D
Jaro jos nije popravljen kompjuter :lol:

Tri mjeseca bilo neki dan :mrgreen:
Locked