Jebo bojkot..triconja wrote:I sta je sa bojkotom? Haman na cekanju do daljnjeg
ovo postaje ljubav na seoski nacin
Jebo bojkot..triconja wrote:I sta je sa bojkotom? Haman na cekanju do daljnjeg
Ja sam bila zagovornica suživota i relaksacije medjuljudskih i medjunacionalnih odnosa, da je nije bilo veće u virtualnim bespućima...MarlboroGold wrote:Ne treba vremeplov... samo ne treba preskakati određene korake, a to je da se prvo očisti vlastito dvorište, da bude čisto, pa tek onda da se upire prstom u one "anamo" pozivajući se na odgovornost koju trebaju preuzeti. Međutim, to najvećim strankama ne ide u korist. Stvorili su utopiju za sebe i podobne i to održavaju još malo pa 3 decenije.SaraFina wrote:
Treba nama u BiH vremeplov poput Noine arke. I u 2070...spas!
To vama mnogima na PF politika nije jasno. Imamo i mi dosta vlastitog smeća. Popljujete odmah nekog ko argumentovano kritikuje bošnjačku politiku, a onda te iste svrstavate u one "anamo" ili izdajnike. To je katastrofalan mentalitet bez imalo samokritike. Hudi Bošnjo, sadaka bošnjo... to je nazadan stav. Trebate se osvijestiti.
animals wrote:Jebo bojkot..triconja wrote:I sta je sa bojkotom? Haman na cekanju do daljnjeg
ovo postaje ljubav na seoski nacin
Taj ce preci i na islam samo da ne mora napustiti tron. Za sad mu pali ta nacionalisticka prica koju inace nije gajio ni tokom rata ni u poracu.SaraFina wrote:
Ma trollam s Miletom krkanom. Ali da je naštampao listića za izbornu pobjedu...jest...Maher!
Ommadawn wrote:Taj ce preci i na islam samo da ne mora napustiti tron. Za sad mu pali ta nacionalisticka prica koju inace nije gajio ni tokom rata ni u poracu.SaraFina wrote:
Ma trollam s Miletom krkanom. Ali da je naštampao listića za izbornu pobjedu...jest...Maher!
Kad je doslo do prelomnog trenutka?SaraFina wrote: Ja sam bila zagovornica suživota i relaksacije medjuljudskih i medjunacionalnih odnosa, da je nije bilo veće u virtualnim bespućima...
No optimizam je nažalost izlapio. Tako da vidim svrhu kritike, ali neke korake unaprijed bez dominacije Bosanaca/Bošnjaka ne.
Zato i izbjegavam PF politika. Moja vizija BiH nije ta koja se tamo zagovara od većine, a jednog dana će se i ta utopija urušiti i nadam se da će nastati nešto bolje.SaraFina wrote:Ja sam bila zagovornica suživota i relaksacije medjuljudskih i medjunacionalnih odnosa, da je nije bilo veće u virtualnim bespućima...MarlboroGold wrote:Ne treba vremeplov... samo ne treba preskakati određene korake, a to je da se prvo očisti vlastito dvorište, da bude čisto, pa tek onda da se upire prstom u one "anamo" pozivajući se na odgovornost koju trebaju preuzeti. Međutim, to najvećim strankama ne ide u korist. Stvorili su utopiju za sebe i podobne i to održavaju još malo pa 3 decenije.SaraFina wrote:
Treba nama u BiH vremeplov poput Noine arke. I u 2070...spas!
To vama mnogima na PF politika nije jasno. Imamo i mi dosta vlastitog smeća. Popljujete odmah nekog ko argumentovano kritikuje bošnjačku politiku, a onda te iste svrstavate u one "anamo" ili izdajnike. To je katastrofalan mentalitet bez imalo samokritike. Hudi Bošnjo, sadaka bošnjo... to je nazadan stav. Trebate se osvijestiti.
No optimizam je nažalost izlapio. Tako da vidim svrhu kritike, ali neke korake unaprijed bez dominacije Bosanaca/Bošnjaka ne.
Jebiga, treba znati kad ustati od stola u satoru kada "krajiski baja" zapjeva.SaraFina wrote:Ommadawn wrote:Taj ce preci i na islam samo da ne mora napustiti tron. Za sad mu pali ta nacionalisticka prica koju inace nije gajio ni tokom rata ni u poracu.SaraFina wrote:
Hajde on što pobijedi...Ali dominacija mog idola sa avatara je posebna priča.
To ti je laz u rangu one u x religiji nije bilo prisileBloo wrote:Volim kad Bošnjaci stave / kad navode Bosanci/Bošnjaci
Na kraju Čovićevog mandata. Ustvari godinu prije. Mislila sam odnosi će se relaksirati i sad ćemo skupa u FBiH ( da ne gajim iluzije prema RS-u) stvoriti kritičnu masu da vladajuću koaliciju optužimo sa federalnim partnerima za sve ono što nisu uradili.triconja wrote:Kad je doslo do prelomnog trenutka?SaraFina wrote: Ja sam bila zagovornica suživota i relaksacije medjuljudskih i medjunacionalnih odnosa, da je nije bilo veće u virtualnim bespućima...
Ne mogu oni pobjeći od činjenice da je od 1993 zacementirano Bošnjak=Musliman, dok Bosanac ne mora biti.Bloo wrote:Volim kad Bošnjaci stave / kad navode Bosanci/Bošnjaci
Ljude ujedinjuje ideja. Ako ti BiH vidiš kao jedinstvenu i nedjeljivu te želiš joj prosperitet... za mene je nebitno jesi Bosanac ili Bošnjak. Ili Srbin i Hrvat.triconja wrote:To ti je laz u rangu one u x religiji nije bilo prisileBloo wrote:Volim kad Bošnjaci stave / kad navode Bosanci/Bošnjaci
MarlboroGold wrote:Ne mogu oni pobjeći od činjenice da je od 1993 zacementirano Bošnjak=Musliman, dok Bosanac ne mora biti.Bloo wrote:Volim kad Bošnjaci stave / kad navode Bosanci/Bošnjaci
Bošnjak je izvorno nekad, tj. prije 1993 značio Bosanac.
Komplicirana tema...ja se samo neugodno meškoljim na izjednačavanje današnjih Bošnjaka sa prijašnjim Bošnjacima i sa Bosancima.MarlboroGold wrote:Ne mogu oni pobjeći od činjenice da je od 1993 zacementirano Bošnjak=Musliman, dok Bosanac ne mora biti.Bloo wrote:Volim kad Bošnjaci stave / kad navode Bosanci/Bošnjaci
Dominacija bilo kojeg naroda ne valja niti vodi bilo čemu dobrom. Ali da budu pokretači države svojim primjerom, Bošnjaci trebaju i moraju biti.MarlboroGold wrote:Zato i izbjegavam PF politika. Moja vizija BiH nije ta koja se tamo zagovara od većine, a jednog dana će se i ta utopija urušiti i nadam se da će nastati nešto bolje.SaraFina wrote:
Ja sam bila zagovornica suživota i relaksacije medjuljudskih i medjunacionalnih odnosa, da je nije bilo veće u virtualnim bespućima...
Haman tebe drzala ideja bratstvo i jedinstvo plaho dugoSaraFina wrote:Na kraju Čovićevog mandata. Ustvari godinu prije. Mislila sam odnosi će se relaksirati i sad ćemo skupa u FBiH ( da ne gajim iluzije prema RS-u) stvoriti kritičnu masu da vladajuću koaliciju optužimo sa federalnim partnerima za sve ono što nisu uradili.triconja wrote:Kad je doslo do prelomnog trenutka?SaraFina wrote: Ja sam bila zagovornica suživota i relaksacije medjuljudskih i medjunacionalnih odnosa, da je nije bilo veće u virtualnim bespućima...
Jest vraga!
Imaš pravo da se izjašnjavaš i kao džedaj ako hoćeš... nije problem sve dok je dobrobit države u fokusu.SaraFina wrote:MarlboroGold wrote:Ne mogu oni pobjeći od činjenice da je od 1993 zacementirano Bošnjak=Musliman, dok Bosanac ne mora biti.Bloo wrote:Volim kad Bošnjaci stave / kad navode Bosanci/Bošnjaci
Evo nas troje smo produkti ljubavi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti. I ništa ne fali da se vi osjećate Bosancima a ja Bošnjakinjom ili Hrvaticom recimo
To sve stoji... vjeruj da onog našeg hinju ridjobradog više ne podnosim nego Čovića i Dodika.dale cooper wrote:Dominacija bilo kojeg naroda ne valja niti vodi bilo čemu dobrom. Ali da budu pokretači države svojim primjerom, Bošnjaci trebaju i moraju biti.MarlboroGold wrote:Zato i izbjegavam PF politika. Moja vizija BiH nije ta koja se tamo zagovara od većine, a jednog dana će se i ta utopija urušiti i nadam se da će nastati nešto bolje.SaraFina wrote:
Ja sam bila zagovornica suživota i relaksacije medjuljudskih i medjunacionalnih odnosa, da je nije bilo veće u virtualnim bespućima...
Međutim bošnjačka desnica ovih dana pokazuje da je jednako opasna za državu kao i srpska i hrvatska. Sve tri se vode isključivo vlastitim
interesima zamaskiranim u nacionalni plašt.
Nije loša ideja. Restart i to po mogućnosti sa ovim:Bloo wrote:Komplicirana tema...ja se samo neugodno meškoljim na izjednačavanje današnjih Bošnjaka sa prijašnjim Bošnjacima i sa Bosancima.MarlboroGold wrote:Ne mogu oni pobjeći od činjenice da je od 1993 zacementirano Bošnjak=Musliman, dok Bosanac ne mora biti.Bloo wrote:Volim kad Bošnjaci stave / kad navode Bosanci/Bošnjaci
Anulirati sve trenutne društvene konstrukte i dati novi naziv - svi smo Pembe. Vjeroispovijest nebitna.

dale cooper wrote:Dominacija bilo kojeg naroda ne valja niti vodi bilo čemu dobrom. Ali da budu pokretači države svojim primjerom, Bošnjaci trebaju i moraju biti.MarlboroGold wrote:Zato i izbjegavam PF politika. Moja vizija BiH nije ta koja se tamo zagovara od većine, a jednog dana će se i ta utopija urušiti i nadam se da će nastati nešto bolje.SaraFina wrote:
Međutim bošnjačka desnica ovih dana pokazuje da je jednako opasna za državu kao i srpska i hrvatska. Sve tri se vode isključivo vlastitim
Prvo treba definisat granice drzave pa tek onda spominjati drzavuMarlboroGold wrote: Imaš pravo da se izjašnjavaš i kao džedaj ako hoćeš... nije problem sve dok je dobrobit države u fokusu.
Dominacija jedne nacije je najlakse rjesenje situacije pa je zato veoma primamljiva a to muzu sve strane a i pojedinci omaste brk kad su u mogucnostidale cooper wrote:Dominacija bilo kojeg naroda ne valja niti vodi bilo čemu dobrom. Ali da budu pokretači države svojim primjerom, Bošnjaci trebaju i moraju biti.
Jel se ista ikad na balkanu rijesilo diplomatski i bez puske?MarlboroGold wrote:![]()
To nije dugoročno održivo... kad tad će pući kao što je pukla i juga. Samo se nadam da neće biti sa puškama...
Taj rizik se smanjuje sa većim stepenom obrazovanja. Na tome treba raditi.triconja wrote:Jel se ista ikad na balkanu rijesilo diplomatski i bez puske?MarlboroGold wrote:![]()
To nije dugoročno održivo... kad tad će pući kao što je pukla i juga. Samo se nadam da neće biti sa puškama...
Jaro jos nije popravljen kompjuterMarlboroGold wrote:Taj rizik se smanjuje sa većim stepenom obrazovanja. Na tome treba raditi.triconja wrote:Jel se ista ikad na balkanu rijesilo diplomatski i bez puske?MarlboroGold wrote:![]()
Zato uči ljude na onoj temi o programiranju kako da prave algoritme