BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shake69
#2326 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Sta je ovo nema video zapisa press conference od Papeta? Bas me zanima je li bilo mudrih novinarskih pitanja tipa onog Bikica da selektoru 'otvori oci'?
- antifascism
#2327 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Glavu gore, jos nije nista gotovo. Bolji smo od Slovacke i ako budemo na nivou uzimamo.
Samo neznam sto grci uvijek igraju zadnju utakmicu?
Samo neznam sto grci uvijek igraju zadnju utakmicu?
- DonV
#2328 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ma Hamsik nula... kakav on.zecko_kupuz wrote:Pape očito tekmu ne gleda istim očima - navodi Hamšika kao jednog od tri najopasnija Slovaka.Daaaaj, jeste imao 100% šansu, ali se ostatak meča nije vidio.
Mali Weiss nas je bacao ko budale.
Weiss je bacao logicno kad igra bez DM a Vrsko sam niko mu ne pomaze iz sredine Medunjanin
Pape je postavi takvu sredinu... a Latvija, Litvanija mu bile jake pa je igrao sa klasicnim DM.Nije nego naša sredina terena.
Naravno po prvi put je fakticki u situaciji gdje mora da igra sa Pjanicem i Misketom pa moraju obadva da igraju i Ibisevic naravno igrac manje kako god okrenes cekati njegov gol do sabaha.
- BHF_Manijak
#2329 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Samo mogu reci, skolski primjer kad jedan trener NAGUZI drugog u taktickom smislu! Kako je ovo bilo tuzno za gledati, kao da je polu Mourinho i Ferguson na jednoj, a na drugoj strani neki amater.
Covjek "opipavo" situaciju u prvom, u drugom dao upute, pa nas razjebali u svakom smislu u drugom dijelu. Agresivni presing jer nam je zadnja linija bez bekova qrac, nemamo zadnjeg veznog, preofanzivni igraci u vezi, sve je to Kozak procitao.
Jebo li ga Vrsajevica da ga jebo, pa moze i Bicakcic beka igrati, karijeru je tu poceo, a svakako je Pandza bolji igrac od Vrsajevica, taman da sad prekine karijeru i ne odigra vise utakmice!
Ironija je to, da mi sa 2 "umjetnika" na terenu i jednim sa odlicnom kreativnoscu (Medunjanin) nismo 100%-tne sanse stvorili. Halo ba, prilike za 90 minuta. Ljudi nas u drugom ubili, Begovic nam vadio dvije situacije.
Napad totalno odsjecen...
Ne pamtim kad smo losiju utakmicu odigrali, fakat. U zadnje dvije - dvije i pol godine najslabija partija!
Sad valja ici gore, a znas da moras dobiti, jebo ga vise tito i historijske utakmice!
Begovic - spasio dva sigurna gola. U prvom onaj sut, u drugom ono izljetanje na Hamsika i onaj sut sa 25m. Mislio sam da je kriv za gol, ali mi sami skrenuli lopto. Al' tako ti je to kad pustas covjeka da se namjesti na sut, pa onda lafo ulijeces u blok.
Vrsajevic - a nije kriv mazlum sto ne zna niti sto igra, vec onaj sto ga stavi u prvu postavu.
Spahic - na momente standardno dobar, ali kasnije nekakve gluposti pravi.
Bicakcic - kod niskih lopti dobar, ali u zracnim duelima uzas. Skoro je svaki izgubio. Onda postavljanje mu je veceras bio kriticno, tri puta ga lopta prelijece!
Lulic - nit' smrdi nit' mirise. Dakle standardno u repci.
Mudunjanin - njemu fali klasicni zadnji vezni, trkac, tad bi jos vise dosao do izrazaja. Sa loptama prema naprijed i u kreiranju igre iz dubije je odlican, ali je prespot u defanzivi i pretrcavaju ga!
Salihovic - ono kad covjek ne moze da skonta koju uopste lik poziciju igra u timu. Ni tamo ni vamo.
Misimovic - tanko. Prekidi mu veceras uzasni.
Pjanic - neprepoznatljiv. Nekoliko puta trebao sutati, ali udje u dribling i izgubi loptu.
Dzeko - odsjecen! Inace odlicno se hrvao sa njima, u duelu je jak k'o bizon!
Ibisevic - kao i Dzeko - odsjecen!
Zalosno je da za 90 minuta na domacem terenu nismo imali 100%-tnu sansu!
PS Je l' to ta atmosfera o kojoj se prica, grotlo Bilinog polja? Eh takva je atmosfera zadnjih 20 utakmica, samo sto slusas floskule i izlizane price po medijima...

Covjek "opipavo" situaciju u prvom, u drugom dao upute, pa nas razjebali u svakom smislu u drugom dijelu. Agresivni presing jer nam je zadnja linija bez bekova qrac, nemamo zadnjeg veznog, preofanzivni igraci u vezi, sve je to Kozak procitao.
Jebo li ga Vrsajevica da ga jebo, pa moze i Bicakcic beka igrati, karijeru je tu poceo, a svakako je Pandza bolji igrac od Vrsajevica, taman da sad prekine karijeru i ne odigra vise utakmice!
Ironija je to, da mi sa 2 "umjetnika" na terenu i jednim sa odlicnom kreativnoscu (Medunjanin) nismo 100%-tne sanse stvorili. Halo ba, prilike za 90 minuta. Ljudi nas u drugom ubili, Begovic nam vadio dvije situacije.
Napad totalno odsjecen...
Ne pamtim kad smo losiju utakmicu odigrali, fakat. U zadnje dvije - dvije i pol godine najslabija partija!
Sad valja ici gore, a znas da moras dobiti, jebo ga vise tito i historijske utakmice!
Begovic - spasio dva sigurna gola. U prvom onaj sut, u drugom ono izljetanje na Hamsika i onaj sut sa 25m. Mislio sam da je kriv za gol, ali mi sami skrenuli lopto. Al' tako ti je to kad pustas covjeka da se namjesti na sut, pa onda lafo ulijeces u blok.
Vrsajevic - a nije kriv mazlum sto ne zna niti sto igra, vec onaj sto ga stavi u prvu postavu.
Spahic - na momente standardno dobar, ali kasnije nekakve gluposti pravi.
Bicakcic - kod niskih lopti dobar, ali u zracnim duelima uzas. Skoro je svaki izgubio. Onda postavljanje mu je veceras bio kriticno, tri puta ga lopta prelijece!
Lulic - nit' smrdi nit' mirise. Dakle standardno u repci.
Mudunjanin - njemu fali klasicni zadnji vezni, trkac, tad bi jos vise dosao do izrazaja. Sa loptama prema naprijed i u kreiranju igre iz dubije je odlican, ali je prespot u defanzivi i pretrcavaju ga!
Salihovic - ono kad covjek ne moze da skonta koju uopste lik poziciju igra u timu. Ni tamo ni vamo.
Misimovic - tanko. Prekidi mu veceras uzasni.
Pjanic - neprepoznatljiv. Nekoliko puta trebao sutati, ali udje u dribling i izgubi loptu.
Dzeko - odsjecen! Inace odlicno se hrvao sa njima, u duelu je jak k'o bizon!
Ibisevic - kao i Dzeko - odsjecen!
Zalosno je da za 90 minuta na domacem terenu nismo imali 100%-tnu sansu!
PS Je l' to ta atmosfera o kojoj se prica, grotlo Bilinog polja? Eh takva je atmosfera zadnjih 20 utakmica, samo sto slusas floskule i izlizane price po medijima...
- nKrkan
- ruud
#2331 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Eto moj dedo, da mu dragi Allah da lijepi dzennet, je postavio takvu sredinu i dao izjavu
parafraziram
DA BEZ ZADNJEG VEZNOG CEMO IMATI PROBLEMA KAD IMAJU SLOVACI LOPTU, AL CE I ONI IMATI PROBLEMA KAD JE MI BUDEMO IMALI, JER SMO MI JEDNA OD NAJBOLJIH SVIJETSKIH EKIPA, TEHNICKI POTKOVANI I IMAT CEMO POSJED LOPTE OKO 70 % ..........
KO JE SAD LUUUUD ?
parafraziram
DA BEZ ZADNJEG VEZNOG CEMO IMATI PROBLEMA KAD IMAJU SLOVACI LOPTU, AL CE I ONI IMATI PROBLEMA KAD JE MI BUDEMO IMALI, JER SMO MI JEDNA OD NAJBOLJIH SVIJETSKIH EKIPA, TEHNICKI POTKOVANI I IMAT CEMO POSJED LOPTE OKO 70 % ..........
KO JE SAD LUUUUD ?
- luckylaka
#2332 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ohladio se,vratio se iz mrtvih,pogledao najinteresantnije i ljudi nas jednostavno pojeli.Nesto nije stimalo,mozemo nagadjati.Dio krivice sigurno snosi PAPE jer nisu Visca i Stevan sigurno igraci koji mogu preokrenuti utakmicu.Sto je tu je.Idemo dalje.Dobro sam se zamjerio selektoru nadam se da cemo u utorak zajedno slaviti.VOLIM TE BOSNO(necu valjda ameriku)

- Šveđanin
#2333 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ma meni samo nije pravo to uzdizanje.. Ono standardno mi najjači, najbolji, dajte nam Špance da se igramo sa njima i tako..
Biće sad dosta teško jer je pritisak jako veliki.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Biće sad dosta teško jer je pritisak jako veliki.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
-
Mustang1
- Capajebo
#2335 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
@BHFManijak, to je to, samo te moram malo ispraviti za Lulica, dok je igr'o svoju poziciju bio je ubjedljivo najbolji nas igrac
I jah, Misimovic je toliko akcija upropastio (usporio) da je to nevjerovatno
I jah, Misimovic je toliko akcija upropastio (usporio) da je to nevjerovatno
- zecko_kupuz
#2336 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Džeku i Vedu ne bih prozivao, ljudi su se nudili dok su mogli i to u prvih 15 minuta, poslije toga su ih suigrači ganjali loptom k'o glinene golubove. Ne znam zašto je Pape istrajavao na ovoj nazovi ofanzivi, kad smo imali samo jedan jedini kvalitetan napad (pritisak od par minuta s početka meča).
A Miske..
Bio sam ubijeđen da će dominirati ovu utakmicu kad ono... BurgerKing Miske na terenu, opet. 
A Miske..
-
tipico2
- nKrkan
#2338 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ovi iz Lihtenštajna su previše umorni jer su došli sa sjena,farmi i sl. i nisu mogli čuvat rezultat.A samo ne znam gdje se naši umoriše...
-
Korisničkoime
#2339 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Dođe i taj vakat da ja branim Papeta drgi moj Pape na šta si spao. Ja sam valjda ovdje bio pljuvač svo vrijeme i vala kad ja kažem da nije kriv onda nijeruud wrote:Eto moj dedo, da mu dragi Allah da lijepi dzennet, je postavio takvu sredinu i dao izjavu
parafraziram
KO JE SAD LUUUUD ?
Ljudi su igrali sa meni se čini dva def.vezna i igrali su kontre, polukontre kada imaš dva def.vezna od kojih jedan ne može da stigne protivnika a drugi se sam ne zna postaviti na ispravno mjesto i vazada ispada onda ti i nema koristi od def.veznog u ovakvoj tekmi. Što je Pape pokušao je da razbije njihovu dobru odbranu logika tipa nismo razbili odbranu sa izrazito ofanz.sredinom terena ali zato bi je razbili sa Zahirovićem je malo herava kao razvukli bi mi njih. Pa razvlačili smo ih preko krila kao što se i treba razvlačiti protivnik a ne sa def.veznim samo što su ovu tekmu dobili njihovi stoperi u vazdušnim duelima sa našim napadačima. Ponavljam se ima sve u postu stranicu dvije pozadi ko teravija
- antifascism
#2340 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ja neznam koji q Visca radi u reprezentaciji da ga izvines, HALO bolan DRUGA turska liga
Vrsajevic je tu dok se ne proda.
- shake69
#2341 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Tita ti, odakle im sansa za prvo? Zar da Grci izgube od Latvije i(li) Lihtenstajna kuci???
Last edited by shake69 on 07/09/2013 00:02, edited 1 time in total.
-
costacurta
#2342 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
JESMOL' POB'JED'LI?!
"Igrali su", ako se ovo večeras može nazvati igrom, nešto slično kao ono kad se dobro najedeš pa te iznenada i neplanirano raja zovne (iza ručka
) na fudbal a ti ne možeš odbiti već odeš da "igraš" al nazoHor, ustvari ne možeš do zraka da dođeš i većinu vremena provedenu na terenu samo odhukuješ, podriguješ i prdiš.
Il', ko da plate nisu primili 16 mjeseci, niti im je uplaćeno penziono i zdravstveno pa neće ni da se trude.
Još kad mi naumpadne da će prekosutra Bavčić čuvati onu mrgu Antića najrađe bih zaplakao
Prebacio sam se (nakon gola) na Srb - Cro......... koja razlika u kvalitetu, u pristupu igri, u zalaganju...........
al kome posluku porati?! Safetu?!
"Igrali su", ako se ovo večeras može nazvati igrom, nešto slično kao ono kad se dobro najedeš pa te iznenada i neplanirano raja zovne (iza ručka
Il', ko da plate nisu primili 16 mjeseci, niti im je uplaćeno penziono i zdravstveno pa neće ni da se trude.
Još kad mi naumpadne da će prekosutra Bavčić čuvati onu mrgu Antića najrađe bih zaplakao
Prebacio sam se (nakon gola) na Srb - Cro......... koja razlika u kvalitetu, u pristupu igri, u zalaganju...........
al kome posluku porati?! Safetu?!
- Capajebo
#2343 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Kod nas iz reprezentacije dobijes nogu il kad se prodas, il' kad zabijes 2 gola ZA Mexico (onaj celo)antifascism wrote:Ja neznam koji q Visca radi u reprezentaciji da ga izvines, HALO bolan DRUGA turska liga![]()
- ultima_palabra
#2344 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Nemaju Slovaci šanse nizašta, osim da odrede ko će biti prvi, mi ili Grci 
- don vito
#2345 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
U utakmicama sa iole jacim reprezentacijama vidi se prava snage nase reprezentacije. Al, hajd stisni pa reci da smo reprezentacija koja je samo malo bolja od evropskog prosjeka jer ce te docekati "patrijote". Od evropskog prosjeka izdvaja nas samo to sto vise ne kiksamo sa autsajderima. A to nije mala stvar, u zadnja tri ciklusa izgubili smo samo dva neplanirana boda u Tirani i zahvaljujuci tome izborili dva baraza iako su nas direktni konkurenti za drugo mjesto (Turska i Rumunija) zgazili u dvomecima, ali dzaba im kad su gubili bodove po Armenijama, Estonijama… Evo i sad imamo skoro siguran baraz jer su Slovaci, koji ce nam mozda uzeti svih 6 bodova, kiksali sa Lihtenstajnom i Latvijom
Tesko mi je bilo sta reci protiv Papeta jer je to covjek koji mi je bio idol kao igrac, nema broja njegovih utakmica i golova koje sam ispratio na Kosevu, ali u ova dva ciklusa igra nam je nikakva (sa jakim ekipama koje su mjerilo kvaliteta). Koliko je to do njega, koliko do limitiranosti igrackog kadra, ne ulazim u to. Zato mi nije jasno kako su ljudi tek danas primijetili da protiv jacih timova nema povezanosti u igri nego se sve svodi na "bunarenje" visokim loptama. Tako je Pape izborio svoje dvije najvece pobjede na klupi reprezentacije (Rumunija, Grcka), znaci nikakve igre vec 4 prekida + 1 penal = 5 golova. Dodaj tome onog bjeloruskog debila koji je nicim izazvan rukom igrao u svom 16-tercu, malo sadake (Bjelorusija u Zenici, Grcka u Atini), neku FIFA listu po kojoj smo bolji od Brazila i eto furke o jednoj od najboljih evropskih reprezentacija… Svaka cast na samaranju Letonije, Litve, Lihtenstajna, Luksemburga, prijateljske sa Slovenijom, ali prava snaga se vidjela protiv Francuske na Kosevu, Portugala, Rumunije, Slovacke, da ne spominjem prijateljske sa Njemackom, Svedskom, Meksikom…
Tesko mi je bilo sta reci protiv Papeta jer je to covjek koji mi je bio idol kao igrac, nema broja njegovih utakmica i golova koje sam ispratio na Kosevu, ali u ova dva ciklusa igra nam je nikakva (sa jakim ekipama koje su mjerilo kvaliteta). Koliko je to do njega, koliko do limitiranosti igrackog kadra, ne ulazim u to. Zato mi nije jasno kako su ljudi tek danas primijetili da protiv jacih timova nema povezanosti u igri nego se sve svodi na "bunarenje" visokim loptama. Tako je Pape izborio svoje dvije najvece pobjede na klupi reprezentacije (Rumunija, Grcka), znaci nikakve igre vec 4 prekida + 1 penal = 5 golova. Dodaj tome onog bjeloruskog debila koji je nicim izazvan rukom igrao u svom 16-tercu, malo sadake (Bjelorusija u Zenici, Grcka u Atini), neku FIFA listu po kojoj smo bolji od Brazila i eto furke o jednoj od najboljih evropskih reprezentacija… Svaka cast na samaranju Letonije, Litve, Lihtenstajna, Luksemburga, prijateljske sa Slovenijom, ali prava snaga se vidjela protiv Francuske na Kosevu, Portugala, Rumunije, Slovacke, da ne spominjem prijateljske sa Njemackom, Svedskom, Meksikom…
-
last mohicans
#2346 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Možda da kad Grci izgube od Slovaka kući, odigraju nereješeno s Latvijom i uzmu Liht.Tad bi imali 20b.,a slovaci sve uzmu I imali bi 21.Teoretski je moguće.shake69 wrote:Tita ti, odakle im sansa za prvo? Zar da Grci izgube od Latvije i(li) Latvije kuci???
- Kikibombona
#2347 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Neka udje u zapisnik da je na BP najmanje bilo Zenicana. I ono ulaznica sto je prodano u ZE otisle su u ruke tapkarosa i poslije gastosima
.
Mi imamo staromodnu ekipu. Ima tu znanja i tehnike, ali nema brzine i agresivnosti. Takve ekipe su mogle proci prije 30 i vise godina.
Mi imamo staromodnu ekipu. Ima tu znanja i tehnike, ali nema brzine i agresivnosti. Takve ekipe su mogle proci prije 30 i vise godina.
- nKrkan
#2348 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Jedini igrač dostojan neke pohvale večeras je bio Avdija Vršajević koji je bio pokretan k'o korner zastavica.
-
jefferson
#2349 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Hajde sve, ali kako se zove onaj polupismeni idiot sa BHT?
Koliko je samo puta rekao: eto Slovaci pokazuju da znaju igrat fudbal! Ma jok ne znaju, jebo te slovaci, ko da su marsovci pa nikad fudbala nisu igrali. kako em samo nervira ta nasa ufuranost cim malo poletimo. Pa nije ni cudo gdje smo kao drzava kada cim se dignemo od zemlje, odmah mislimo da smo svu pamet pokupili.
Inace dugo losiju utakmicu nisam gledao.
Neki ljudi fakat nisu zasluzili ni vidjeti stadiona.
Koliko je samo puta rekao: eto Slovaci pokazuju da znaju igrat fudbal! Ma jok ne znaju, jebo te slovaci, ko da su marsovci pa nikad fudbala nisu igrali. kako em samo nervira ta nasa ufuranost cim malo poletimo. Pa nije ni cudo gdje smo kao drzava kada cim se dignemo od zemlje, odmah mislimo da smo svu pamet pokupili.
Inace dugo losiju utakmicu nisam gledao.
Neki ljudi fakat nisu zasluzili ni vidjeti stadiona.
- ruud
#2350 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Jarane onda da je Pape strateg skonto bi nesto a ne Viscu umjsto Avdije, to ti je drug kloc umjesto kloca.Korisničkoime wrote:Dođe i taj vakat da ja branim Papeta drgi moj Pape na šta si spao. Ja sam valjda ovdje bio pljuvač svo vrijeme i vala kad ja kažem da nije kriv onda nijeruud wrote:Eto moj dedo, da mu dragi Allah da lijepi dzennet, je postavio takvu sredinu i dao izjavu
parafraziram
KO JE SAD LUUUUD ?.
Ljudi su igrali sa meni se čini dva def.vezna i igrali su kontre, polukontre kada imaš dva def.vezna od kojih jedan ne može da stigne protivnika a drugi se sam ne zna postaviti na ispravno mjesto i vazada ispada onda ti i nema koristi od def.veznog u ovakvoj tekmi. Što je Pape pokušao je da razbije njihovu dobru odbranu logika tipa nismo razbili odbranu sa izrazito ofanz.sredinom terena ali zato bi je razbili sa Zahirovićem je malo herava kao razvukli bi mi njih. Pa razvlačili smo ih preko krila kao što se i treba razvlačiti protivnik a ne sa def.veznim samo što su ovu tekmu dobili njihovi stoperi u vazdušnim duelima sa našim napadačima. Ponavljam se ima sve u postu stranicu dvije pozadi ko teravija
4-5-1 bi bila optimalna formacija za vecerasnju tekmu,
ja Papetov fudbalski kvalitet ne osporavam, kapa dole,
al je konj i kreten i idiot zbog svojih nebuloznih izjava i najava,
dno dna, i za to je GLAVNI KRIVAC za sve ovo !