Nije to pitanje razuma nego strategije. 100 puta ponovljena laž postaje istina. Drugi imaju druga posla, umore se, očekuju da je istina svima jasna, odustanu od reagovanja na laž i tada laž postaje istina.tindbe wrote: ↑06/08/2022 20:22Srpske verzije historijskih dešavanja prelaze granice zdravog razuma.dalmatinka wrote: ↑06/08/2022 19:58
Znači, do 1995 se nije dešavalo ama baš ništa i onda dođoše odnekud ustaše i otjeraše ženu i djecu.
Kad njihova javnost vjeruje onoj priči o italijanskom pilotu, kojem se ukazala srpska svetica na Kosovu, pa se postidio i nije ih bombardovao.
Desavanja u Hrvatskoj
-
Hakiz
#23176 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- General War
#23177 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Znaci ti tvrdis da je to bio medjuetnicki rat?Hakiz wrote: ↑06/08/2022 19:45Ginuli su, ni krivi ni dužni.General War wrote: ↑06/08/2022 19:33
![]()
Jesu li zene i djeca iz Drezdena isCerani negdje? Ne znam kakvu si ti istoriju ucio...
Ne možeš napasti nekoga pa onda kukati što ti se gadno osvetio.
-
Hakiz
#23178 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- General War
#23179 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- Point.
#23180 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne piši gluposti. Srbi u Hrvatskoj su tražili guzici čepa i dobili po ušima po zasluzi, činili su strašne zločine i na kraju nisu potpisali mirovni sporazum koji im je davao veliku autonomijuy nemam ni mrve razloga da ih žalim. Uzp u BiH nema veze sa tim,.đaba porediš.kruške i jabuke.General War wrote: ↑06/08/2022 17:33Pa eto branim ih bas protiv takvih kao sto si ti, koji ne znam kakvom kongitivnom metodom zakljuci da ona HV i HV koja je palila po bosni i napravila UZP..jednostavno nije ista vojska ni politika![]()
To stvarno mora biti fantom u razmisljanju.
-
MMM1977
#23181 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bila Oluja, desilo se šta se desilo ali zašto se Srbi ne vraćaju u RSK? Sigurno je bolje živjeti u EU nego u BiH ili Srbiji.
Jednom mi je jedan poznanik koji je porijeklom iz Knina a sada živi u BL pričao kako su razmijenili imovinu sa Hrvatima iz BL a da je onda neki Visoki predstavnik poništio te ugovore i da je bukvalno tim Hrvatima pripala ta imovina u Hrvatskoj a i da im je ostala imovina u BL, ne znam koliko u tome ima istine
Jednom mi je jedan poznanik koji je porijeklom iz Knina a sada živi u BL pričao kako su razmijenili imovinu sa Hrvatima iz BL a da je onda neki Visoki predstavnik poništio te ugovore i da je bukvalno tim Hrvatima pripala ta imovina u Hrvatskoj a i da im je ostala imovina u BL, ne znam koliko u tome ima istine
- General War
#23182 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-Kad trazis guzici cepa da li to vazi po tvom sudu samo za srbe ili se to odnosi na sve ostale?Point. wrote: ↑07/08/2022 00:53Ne piši gluposti. Srbi u Hrvatskoj su tražili guzici čepa i dobili po ušima po zasluzi, činili su strašne zločine i na kraju nisu potpisali mirovni sporazum koji im je davao veliku autonomijuy nemam ni mrve razloga da ih žalim. Uzp u BiH nema veze sa tim,.đaba porediš.kruške i jabuke.General War wrote: ↑06/08/2022 17:33
Pa eto branim ih bas protiv takvih kao sto si ti, koji ne znam kakvom kongitivnom metodom zakljuci da ona HV i HV koja je palila po bosni i napravila UZP..jednostavno nije ista vojska ni politika![]()
To stvarno mora biti fantom u razmisljanju.
-KAd su srbi cinili strasne zlocine?
- U kojoj prici su Bosnjaci iz Mostara i Srednje bosne kruske ili jabuke? Da li oni iz Ahmica bi dijelili tvoje misljenje, gdje se ta metamorfoza desila kod Tuzdmana i Suska i ostalih pa su vamo ovakvi a tamo onakvi?
De malo objasni.
- General War
#23183 Re: Desavanja u Hrvatskoj
PA nije se to samo desavalo tamo, na cijeloj teritoriji BiH poslije rata prodaja nekretnina u ratnim uslovima bila je nistavna i prijeratni vlasnik je imao pravo da iako je prodao trazi nekretninu nazad u skladu sa dejtonskim sporazumom povratka protjeranih.MMM1977 wrote: ↑07/08/2022 01:16 Bila Oluja, desilo se šta se desilo ali zašto se Srbi ne vraćaju u RSK? Sigurno je bolje živjeti u EU nego u BiH ili Srbiji.
-
MMM1977
#23184 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da ali to ne vrijedi za imovinu Srba u Hrvatskoj? Dakle Srbinu iz Knina koji je zamjenio imovinu sa Hrvatom iz BL nije vraćena imovina u Hrvatskoj a Hrvat može tražiti nazad svoju imovinu u BL, tako nešto se dešavalo valjdaGeneral War wrote: ↑07/08/2022 01:25PA nije se to samo desavalo tamo, na cijeloj teritoriji BiH poslije rata prodaja nekretnina u ratnim uslovima bila je nistavna i prijeratni vlasnik je imao pravo da iako je prodao trazi nekretninu nazad u skladu sa dejtonskim sporazumom povratka protjeranih.MMM1977 wrote: ↑07/08/2022 01:16 Bila Oluja, desilo se šta se desilo ali zašto se Srbi ne vraćaju u RSK? Sigurno je bolje živjeti u EU nego u BiH ili Srbiji.
-
toska
#23185 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hrvatska politika 90ih je samo blaža forma srpske,
to što su se Vašingtonskim sporazumom, uz zavrtanje ruku Hrvatskoj, posložile karte da i BiH ima koristi je druga stvar.
to što su se Vašingtonskim sporazumom, uz zavrtanje ruku Hrvatskoj, posložile karte da i BiH ima koristi je druga stvar.
-
dert
#23186 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima li ko reci koliko je Hrvata zivjelo u Krajini prije oluje ??Nisu protjerani ??
- istra_hr
#23187 Re: Desavanja u Hrvatskoj
@ Point … spominješ Svjetski poznatog velikog Čovjeka i forumskog “generala kmečavca” u istoj rečenici?
... kad nema pametnih argumenata – tu je uvijek “Jocker” odgovor: NDH … pa Jasenovac, a mogao bi spomenut i Kosovsku bitku
-
kakavdanakneiskustvu
#23188 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pazi pitanja,kad su Srbi činili zločine,misleći valjda na rat u hrvatskoj,valjda su Filipinci odgovorni za Vukovar
- Bloo
- Globalna šefica
#23189 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vukovar pomali liči na Srebrenicu:kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/08/2022 08:39 Pazi pitanja,kad su Srbi činili zločine,misleći valjda na rat u hrvatskoj,valjda su Filipinci odgovorni za Vukovar
Sva mjesta masovnog stradanja i otpora prema četnicima i zločincima su postala samo bina za naše vođe, da dok raspiruju mržnju (ili pak relativiziraju - Hrvatska - BiH - Krajina odbrana i posljednji dani), još dublje guraju svoje masne ručice u državne vreće sa novcem."Punih je, eto, trideset godina kako ga ne vade iz pozlaćenih usta, trideset nam godina njime mjere domoljublje, da bi nakon trideset godina hipnotičkog domobojaznog mrmorenja Vukovar - kao, uostalom, svaka riječ kad se trideset godina bez prestanka ponavlja - bio do kraja ispražnjen od svakog pojedinačnog značenja, svrhe i smisla, tek konfekcijski grobljanski lampion kao šuplji plastični totem za raspirivanje domovinskog zajedništva i utjerivanje domoljublja u kosti."
Da, Vukovar je 991. godine napadnut snagama tadašnje JNA, pripadnika paravojske vojske samoproglašene “Republike Srpska Krajina” i dobrovoljaca iz Srbije.
Vukovar je pao.
Danas u tom gradu živi ko?
Danas je 7.8.2022. godine.
Kamo dalje rođače?
-
kakavdanakneiskustvu
#23190 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja samo spomenuh nebulozu o tome da Srbi u Hrvatskoj navodno nisu činili nikakve zločine
- Bloo
- Globalna šefica
#23191 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pripadnici tadašnje JNA, pripadnici paravojnih formacija i dobrovoljci iz Srbije i ostali pripadnici srpskih formacija.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/08/2022 09:03 Ja samo spomenuh nebulozu o tome da Srbi u Hrvatskoj navodno nisu činili nikakve zločine
Problem sa rečenicom - Srbi nisu činili zločine - je taj što implicira čitav narod. Kada napišeš Hrvati nisu činili zločine, dođe ti na isto. Kada napišeš Bošnjaci nisu činili zločine...
Kada napišeš Srbi su činili zločine, dali je to isto kao i kad napišeš Hrvati/Srbi su činili zločine?
Nije.
Jer će se javiti forumaši da izjave da nisu SVI Hrvati i Bošnjaci činili zločine već pojedinci ili odmetnute formacije, te da su Srbi činili više zločina. Jer broj ubijenih civila ako je manji, time je zlo i užas manji.
Zašto se koriste konstrukcije "Pripadnici tadašnje JNA, pripadnici paravojnih formacija i dobrovoljci iz Srbije i ostali pripadnici srpskih formacija.
", da bi se izbjegla generalizacija i nacionalna mržnja koja rezultira čime?
Ili mala igra sa premisama:
Svi četnici/ratni zločinci su Srbi.
Jovan je Srbin.
Jovan je četnik/ratni zločinac.
____
Svi Srbi su četnici/ratni zločinci?
- jednonogi_Jack
#23192 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Historijski malo netacno, al hajd.Bloo wrote: ↑07/08/2022 08:51Vukovar pomali liči na Srebrenicu:kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/08/2022 08:39 Pazi pitanja,kad su Srbi činili zločine,misleći valjda na rat u hrvatskoj,valjda su Filipinci odgovorni za Vukovar
Sva mjesta masovnog stradanja i otpora prema četnicima i zločincima su postala samo bina za naše vođe, da dok raspiruju mržnju (ili pak relativiziraju - Hrvatska - BiH - Krajina odbrana i posljednji dani), još dublje guraju svoje masne ručice u državne vreće sa novcem."Punih je, eto, trideset godina kako ga ne vade iz pozlaćenih usta, trideset nam godina njime mjere domoljublje, da bi nakon trideset godina hipnotičkog domobojaznog mrmorenja Vukovar - kao, uostalom, svaka riječ kad se trideset godina bez prestanka ponavlja - bio do kraja ispražnjen od svakog pojedinačnog značenja, svrhe i smisla, tek konfekcijski grobljanski lampion kao šuplji plastični totem za raspirivanje domovinskog zajedništva i utjerivanje domoljublja u kosti."
Da, Vukovar je 991. godine napadnut snagama tadašnje JNA, pripadnika paravojske vojske samoproglašene “Republike Srpska Krajina” i dobrovoljaca iz Srbije.
Vukovar je pao.
Danas u tom gradu živi ko?
Danas je 7.8.2022. godine.
Kamo dalje rođače?
Nego reci nam je li bila agresija ili graDZanski rat ?
-
kakavdanakneiskustvu
#23193 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Slažem se u potpunosti,do mene je
- Bloo
- Globalna šefica
#23194 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Moraš glasnije, ne čujem te dok hrskam čvarke i ispijam brlju.jednonogi_Jack wrote: ↑07/08/2022 09:18 Historijski malo netacno, al hajd.
Nego reci nam je li bila agresija ili graDZanski rat ?
Sad čekamo da uleti nego drugi sa pitanjem o Srebrenici.
- jednonogi_Jack
#23195 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja skroz ozbiljan, Tita mi.Bloo wrote: ↑07/08/2022 09:23Moraš glasnije, ne čujem te dok hrskam čvarke i ispijam brlju.jednonogi_Jack wrote: ↑07/08/2022 09:18 Historijski malo netacno, al hajd.
Nego reci nam je li bila agresija ili graDZanski rat ?![]()
Sad čekamo da uleti nego drugi sa pitanjem o Srebrenici.![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#23196 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Oluja je bila nuzno zlo da bi se pobjedilo jos vece zlo.To sto su i sa jedne i druge strane bili dva monstruma koja su upravljala zivotom i smrcu, to je zlo koje su beograd i zagreb priustili svojim glupim pučanima.Tolika mrznja za mene neshvatljiva, vracanje u proslost od 50, 100, 1000 godina, to je umobolno.Zato danas imamo drzavice koje svoju omladinu salju svabi na baustel i pranje guzova.
Toliko backanja i bockanja oko trivijalnih tema ciji je veci, dok privreda i ekonomija zaostaju za zapadnom eonima.Imamo Udruzene Zlocinacke Poduhvate s kojima se dice licemjerne pokvarene duse a nemamo Udruzene Ekonomske Poduhvate da se dice normalni ljudi.
Sta god mislili i pricali o jugoslaviji i tiletu, bar se je tada dicilo i ekonomskim i politickim poduhvatima ma kakvi god bili, ovo sada je šaka jada i dalje se zivi od stranih kredita i na slamkicu.eLITA jedina prosperira i njima je super, ovi ostali, to je krezava glasacka masinerija u robovskim skutama.
Prije je tokar, bravar, zidar isao po petnest pa i mjesec dana na more sa komplet familijom, danas ide na par dana i to rijetkost.
Mentalitet sa poremecenim sistemom vrijednosti, tu ni bog ne moze pomoci.
Toliko backanja i bockanja oko trivijalnih tema ciji je veci, dok privreda i ekonomija zaostaju za zapadnom eonima.Imamo Udruzene Zlocinacke Poduhvate s kojima se dice licemjerne pokvarene duse a nemamo Udruzene Ekonomske Poduhvate da se dice normalni ljudi.
Sta god mislili i pricali o jugoslaviji i tiletu, bar se je tada dicilo i ekonomskim i politickim poduhvatima ma kakvi god bili, ovo sada je šaka jada i dalje se zivi od stranih kredita i na slamkicu.eLITA jedina prosperira i njima je super, ovi ostali, to je krezava glasacka masinerija u robovskim skutama.
Prije je tokar, bravar, zidar isao po petnest pa i mjesec dana na more sa komplet familijom, danas ide na par dana i to rijetkost.
Mentalitet sa poremecenim sistemom vrijednosti, tu ni bog ne moze pomoci.
- General War
#23197 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Ma ja ba ĆeTnici sve to sebi umislili
Ihh ko te nezna
- General War
- General War
#23199 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Naravno da se je desavalo, operacija Maslenica, prije toga Papuk..Osjek...jel se mi to malo pravimo blesavi sta se desavalo 1991...pa nije se bas pucalo samo na vukovaru niti su srbi zbirno nastanjeni bili oko Kninadalmatinka wrote: ↑06/08/2022 19:58Znači, do 1995 se nije dešavalo ama baš ništa i onda dođoše odnekud ustaše i otjeraše ženu i djecu.General War wrote: ↑06/08/2022 19:33
Jesu li zene i djeca iz Drezdena isCerani negdje? Ne znam kakvu si ti istoriju ucio...
- General War
#23200 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ubise se da dokazu da je bila agresija, i onda se poseru na sopstveni zakljucak uzimajuci cijelu etnicku grupu koja je zivila tu kao krivce, koja je dozivila isto ono sto su drugi...sa takvim nacinom razmisljanja nikad se nece presjeci taj krug.Bloo wrote: ↑07/08/2022 09:12Pripadnici tadašnje JNA, pripadnici paravojnih formacija i dobrovoljci iz Srbije i ostali pripadnici srpskih formacija.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/08/2022 09:03 Ja samo spomenuh nebulozu o tome da Srbi u Hrvatskoj navodno nisu činili nikakve zločine
Problem sa rečenicom - Srbi nisu činili zločine - je taj što implicira čitav narod. Kada napišeš Hrvati nisu činili zločine, dođe ti na isto. Kada napišeš Bošnjaci nisu činili zločine...
Kada napišeš Srbi su činili zločine, dali je to isto kao i kad napišeš Hrvati/Srbi su činili zločine?
Nije.
Jer će se javiti forumaši da izjave da nisu SVI Hrvati i Bošnjaci činili zločine već pojedinci ili odmetnute formacije, te da su Srbi činili više zločina. Jer broj ubijenih civila ako je manji, time je zlo i užas manji.
Zašto se koriste konstrukcije "Pripadnici tadašnje JNA, pripadnici paravojnih formacija i dobrovoljci iz Srbije i ostali pripadnici srpskih formacija.
", da bi se izbjegla generalizacija i nacionalna mržnja koja rezultira čime?
Ili mala igra sa premisama:
Svi četnici/ratni zločinci su Srbi.
Jovan je Srbin.
Jovan je četnik/ratni zločinac.
____
Svi Srbi su četnici/ratni zločinci?