Današnja Hrvatska TREBA da bude bolje mjesto za svoje građane. Nakon Oluje.Osmi Socrates wrote: ↑06/08/2022 09:07 Od dva zla gledaš manje. Ne može današnja Hrvatska biti gore mjesto nego što je bila Hrvatska prije Oluje.
I kakvo je to mjesto?
Današnja Hrvatska TREBA da bude bolje mjesto za svoje građane. Nakon Oluje.Osmi Socrates wrote: ↑06/08/2022 09:07 Od dva zla gledaš manje. Ne može današnja Hrvatska biti gore mjesto nego što je bila Hrvatska prije Oluje.
Za potrebe ovog razgovora, dovoljno je da je Hrvatska danas bolje mjesto nego prije Oluje.Bloo wrote: ↑06/08/2022 09:09Današnja Hrvatska TREBA da bude bolje mjesto za svoje građane. Nakon Oluje.Osmi Socrates wrote: ↑06/08/2022 09:07 Od dva zla gledaš manje. Ne može današnja Hrvatska biti gore mjesto nego što je bila Hrvatska prije Oluje.
I kakvo je to mjesto?![]()
Naravno.Osmi Socrates wrote: ↑06/08/2022 09:11Za potrebe ovog razgovora, dovoljno je da je Hrvatska danas bolje mjesto nego prije Oluje.
Pričamo o Oluji. Ne pričamo o širim temama.
....u pokušaju da joj predstavim djelo Vlade Matijanića, poslao njegov poduži status od prije nekoliko godina o mučilištu u splitskoj Lori i uglednim građanima Splita, civilima koji su odlazili u Loru poslije posla, da bi iz čiste životne radosti premlaćivali tamo zatočene Srbe, Jugoslavene, komuniste i ostale neprijatelje Tuđmanovog poretka.
Matijanićevim odlaskom nestao je još jedan anarhoidan, slobodarski duh, koji mnogo više znači u sredini propaloj poput Splita nego što bi u nekom većem gradu.
Da su pristali na Z4 imali bi sada dvije šumske - šumska krajina i ripablik šumska. S obzirom da su tada u Bosni držali puno više teritorije dobili bi i veću ripablik.General War wrote: ↑06/08/2022 09:01Za oluju ovakvu kakva se desila krivi su srbi iz hrvatske, i niko drugi odbijanjem Z4...ali su dobili PC, bez Hrvata i Bosnjaka kojih ima bas onoliko koliko Srba u Hrvatskoj...koincidencija...ja nebih rekao.
Hrvatska je sada bolje mjesto i od te Hrvatske i od Hrvatske koja je planirana po Z4 planu.Osmi Socrates wrote: ↑06/08/2022 09:11Za potrebe ovog razgovora, dovoljno je da je Hrvatska danas bolje mjesto nego prije Oluje.
Pričamo o Oluji. Ne pričamo o širim temama.
1000 okera i nisu neke pare u Rijeci, nije ni cudo.
Tudjman to nebi prihvatio, srbija se gusila u sankcijama...tako da bi izgubili krainu il ovako il onako...ali stvar je dogovora kako najmanje izgubitjednonogi_Jack wrote: ↑06/08/2022 09:20Da su pristali na Z4 imali bi sada dvije šumske - šumska krajina i ripablik šumska. S obzirom da su tada u Bosni držali puno više teritorije dobili bi i veću ripablik.General War wrote: ↑06/08/2022 09:01
Za oluju ovakvu kakva se desila krivi su srbi iz hrvatske, i niko drugi odbijanjem Z4...ali su dobili PC, bez Hrvata i Bosnjaka kojih ima bas onoliko koliko Srba u Hrvatskoj...koincidencija...ja nebih rekao.
Da su Srbi prihvatili, a Hrvati ne, pitanje je da li bi došlo do Oluje.General War wrote: ↑06/08/2022 09:38Tudjman to nebi prihvatio, srbija se gusila u sankcijama...tako da bi izgubili krainu il ovako il onako...ali stvar je dogovora kako najmanje izgubitjednonogi_Jack wrote: ↑06/08/2022 09:20
Da su pristali na Z4 imali bi sada dvije šumske - šumska krajina i ripablik šumska. S obzirom da su tada u Bosni držali puno više teritorije dobili bi i veću ripablik.
Ti se odmah upališ kad se nešto kaže protiv Srba i nađeš se prozvan lafo braniti.General War wrote: ↑05/08/2022 23:17![]()
![]()
Tudjmanizam slikom i rijecju...jesul tako i Hrvati u Bosni hteli ziviti ili je bio nesporazum?
PA ja 1992 a i 1993 tom logikom se mnogima ispunila zelja na teritoriji BiH ali u drugom pravcu.
Ne priprema se ofanziva par sedmica po odbijanju, hrvatska je to vec planirala odavno.jednonogi_Jack wrote: ↑06/08/2022 10:27Da su Srbi prihvatili, a Hrvati ne, pitanje je da li bi došlo do Oluje.General War wrote: ↑06/08/2022 09:38
Tudjman to nebi prihvatio, srbija se gusila u sankcijama...tako da bi izgubili krainu il ovako il onako...ali stvar je dogovora kako najmanje izgubit
...a inace, srbi nisu ljudi pa mozes se preseravat kako ti volja?Point. wrote: ↑06/08/2022 10:28Ti se odmah upališ kad se nešto kaže protiv Srba i nađeš se prozvan lafo braniti.General War wrote: ↑05/08/2022 23:17
![]()
![]()
Tudjmanizam slikom i rijecju...jesul tako i Hrvati u Bosni hteli ziviti ili je bio nesporazum?
PA ja 1992 a i 1993 tom logikom se mnogima ispunila zelja na teritoriji BiH ali u drugom pravcu.
Ko je rekao da nisu ljudi? Što se baš ti upališ na svaki post koji je protiv Srba?General War wrote: ↑06/08/2022 10:34...a inace, srbi nisu ljudi pa mozes se preseravat kako ti volja?
Pa sto ti nesto ne kazes afirmativno da ja stalno ne branim?Point. wrote: ↑06/08/2022 10:49Ko je rekao da nisu ljudi? Što se baš ti upališ na svaki post koji je protiv Srba?General War wrote: ↑06/08/2022 10:34
...a inace, srbi nisu ljudi pa mozes se preseravat kako ti volja?
A što moraš i imaš potrebu stalno braniti?General War wrote: ↑06/08/2022 10:51Pa sto ti nesto ne kazes afirmativno da ja stalno ne branim?
Jel ovo tebi uredu sto je ovaj lik rekao?
Meni su za razliku od tebe i raje svi ljudi jednaki, a niti imam pamet zlatne ribice...po toj tvojoj naopako nasadjenoj logici svi protjerani bosnjaci iz PC federalni sada dio, im je ispunjena zelja da zive u RBiH?Point. wrote: ↑06/08/2022 10:56A što moraš i imaš potrebu stalno braniti?General War wrote: ↑06/08/2022 10:51
Pa sto ti nesto ne kazes afirmativno da ja stalno ne branim?
Jel ovo tebi uredu sto je ovaj lik rekao?
Jesu li Srbi u Krajini željeli živjeti u Srbiji kada su počele balkan revolucije? Jesu. Je li dosta njih danas živi u Srbiji? Živi.
Činjenice.
Ne glumi tu Mahatma Gandija. Šta je krnja Jugoslavija nego drugo ime za Srbiju? Federacija nije RBiH, tako da pokušaj naći drugu paralelu.General War wrote: ↑06/08/2022 11:06Meni su za razliku od tebe i raje svi ljudi jednaki, a niti imam pamet zlatne ribice...po toj tvojoj naopako nasadjenoj logici svi protjerani bosnjaci iz PC federalni sada dio, im je ispunjena zelja da zive u RBiH?
...na stranu ostalo, pa i ono da lagis malo, i da ti srbi su htjeli da zive u jugoslaviji a ne u srbiji...i tako salje i tako blize.
Bolje? Ili nije?Bloo wrote: ↑06/08/2022 09:09Današnja Hrvatska TREBA da bude bolje mjesto za svoje građane. Nakon Oluje.Osmi Socrates wrote: ↑06/08/2022 09:07 Od dva zla gledaš manje. Ne može današnja Hrvatska biti gore mjesto nego što je bila Hrvatska prije Oluje.
I kakvo je to mjesto?![]()
Nema tu nikakve glume, nego tvoji dvostruki standardi a nisi mentalno retardiran pa da se ne sjecas uloge NDH u II sr...i sta, srbi se bojali da ce im se isto dogoditi, i sta im se dogodilo? U prevodu, ne vjerujte svojim ocima, vec sta vam mi kazemoPoint. wrote: ↑06/08/2022 11:40Ne glumi tu Mahatma Gandija. Šta je krnja Jugoslavija nego drugo ime za Srbiju? Federacija nije RBiH, tako da pokušaj naći drugu paralelu.General War wrote: ↑06/08/2022 11:06
Meni su za razliku od tebe i raje svi ljudi jednaki, a niti imam pamet zlatne ribice...po toj tvojoj naopako nasadjenoj logici svi protjerani bosnjaci iz PC federalni sada dio, im je ispunjena zelja da zive u RBiH?
...na stranu ostalo, pa i ono da lagis malo, i da ti srbi su htjeli da zive u jugoslaviji a ne u srbiji...i tako salje i tako blize.
Šta, treba da ih žalim? Sravnali Vukovar, činili zločine, granatirali gradove, odbili za njih dobar mirovni sporazum, napadali RBiH i sad ih treba oplakivati? Iskreno, žao mi djece što su platila pogrešne odluke svojih roditelja i svojih vođa.