Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#23001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo
Nije bilo glasanja.
Predstavnici klubova i premijer su se u diskusijama uniformno izjasnili protiv prijedloga.
Neki od argumenata su bili
- veca primanja poslanika u drugim kantonima
- da se treba cekati federalno rjesenje
p.k.
Nije bilo glasanja.
Predstavnici klubova i premijer su se u diskusijama uniformno izjasnili protiv prijedloga.
p.k.
-
kluz franjo
#23002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Interesantno!Pedja Kojovic wrote:kluz franjo
Nije bilo glasanja.
p.k.
Znači odoše i Bukva i Pindžo u "neovisne" PM!?
(PM - Parlament's Member)
-
Innovation
#23003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote: koji je po navodima više izvora supotpisan i od strane Premijera KS
Klix objavio,
Koliko ja znam, Premijer KS nije nista potpisao /samo je sjedio za stolom, a Berilo je potpisivao/.Finalni ugovor potpisali su načelnik općine Trnovo Ibro Berilo, izvršni direktor kompanije "Buroj Property Development" Ahmed Ismail i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.
-
kluz franjo
#23004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne primjetih ni ja olovku u ruci dotičnog, ali kontam da bi barem Berilo morao znati šta je i sa kim potpisivao.Innovation wrote:kluz franjo wrote: koji je po navodima više izvora supotpisan i od strane Premijera KS
Klix objavio,Koliko ja znam, Premijer KS nije nista potpisao /samo je sjedio za stolom, a Berilo je potpisivao/.Finalni ugovor potpisali su načelnik općine Trnovo Ibro Berilo, izvršni direktor kompanije "Buroj Property Development" Ahmed Ismail i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.
Saopštenje Općine Trnovo: http://www.trnovo.ba/potpisan-finalni-u ... roj-ozone/
"POTPISAN FINALNI UGOVOR O REALIZACIJI PRVOG INTEGRIRANOG TURISTIČKOG GRADA „BUROJ OZONE“
Potpisivanje Finalnog ugovora o realizaciji projekta Prvog integriranog turističkog grada „Buroj Ozone“ u Trnovu upriličena je jučer u Gradskoj vijećnici u Sarajevu. Prelijepi ambijent Vijećnice, odlična organizacija i video zapis o Sarajevu koji je pušten na samom početku programa, čiji je autor gospodin Ismail Ahmed, doprinjeli su da atmosfera bude čak i emotivna, a onda smo se vratili na formalni dio programa i našu realnost.
Finalni ugovor potpisali su načelnik općine Trnovo Ibro Berilo, izvršni direktor kompanije „Buroj Property Development“ Ismail Ahmed i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković..."
-
VjecitiStudent
#23005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Od tolikog "nadahnuća vizijom", nisu ni skontali ko šta potpisuje.kluz franjo wrote:Ne primjetih ni ja olovku u ruci dotičnog, ali kontam da bi barem Berilo morao znati šta je i sa kim potpisivao.Innovation wrote:kluz franjo wrote: koji je po navodima više izvora supotpisan i od strane Premijera KS
Klix objavio,Koliko ja znam, Premijer KS nije nista potpisao /samo je sjedio za stolom, a Berilo je potpisivao/.Finalni ugovor potpisali su načelnik općine Trnovo Ibro Berilo, izvršni direktor kompanije "Buroj Property Development" Ahmed Ismail i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.
Saopštenje Općine Trnovo: http://www.trnovo.ba/potpisan-finalni-u ... roj-ozone/
"POTPISAN FINALNI UGOVOR O REALIZACIJI PRVOG INTEGRIRANOG TURISTIČKOG GRADA „BUROJ OZONE“
Potpisivanje Finalnog ugovora o realizaciji projekta Prvog integriranog turističkog grada „Buroj Ozone“ u Trnovu upriličena je jučer u Gradskoj vijećnici u Sarajevu. Prelijepi ambijent Vijećnice, odlična organizacija i video zapis o Sarajevu koji je pušten na samom početku programa, čiji je autor gospodin Ismail Ahmed, doprinjeli su da atmosfera bude čak i emotivna, a onda smo se vratili na formalni dio programa i našu realnost.
Finalni ugovor potpisali su načelnik općine Trnovo Ibro Berilo, izvršni direktor kompanije „Buroj Property Development“ Ismail Ahmed i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković..."
-
kluz franjo
#23006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nadahnuti prirodom! Osnaženi Vizijom!

-
ambienta
#23007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
divi Pedja , sve ja znam treba raditi na pomirenju i da svaki život u svim religijama vrijedi kao i čitav svijet , ali jarane ovo potenciranje Kaznana mi sve više liči na onu "svi su isti" , u svakom gradu pod kontrolom vojske rs-a sa oružjem jna postoji 10-tine "kazana" nad Bošnjačkim narodom , znači po tom principu ti i tvoja delagacija bi bukvalno trebali svaki dan da obilazite ta stratišta , da ne govorim o Brčkom , Prjedoru , Srebrenici , Višegradu ... gdje su se desili veći zločini i genocid.... a i u Sarajevu gdje poginulo više od 10.000 civila , tako to potenciranje "Kazana" mi se gadi..... A drugo za taj zločin nad 25 "civila" Srpske nacionalosti (ovo civili pod navodnicima jer je kod sviju u stanu pronadjeno oružje i propagadni materijal sds) je procesuirano 15 ljudi , a glavni odgovorni čak i ubijen ,(mada se znalo da Caco konzumira morfij zbog teškog ranjavanja , znači bitno smanjena uračunjivost) , po meni više treba da odgovara neki komadant koje poslao "djecu" iz vojne policije da ga uhapsi a ne neke specijalce, očito je nekome smetalo što djeca profitera i podrumaša kopaju rovove ....
-
VjecitiStudent
#23008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jesi li pročitao svih 19 stranica ove teme?ambienta wrote:divi Pedja , sve ja znam treba raditi na pomirenju i da svaki život u svim religijama vrijedi kao i čitav svijet , ali jarane ovo potenciranje Kaznana mi sve više liči na onu "svi su isti" , u svakom gradu pod kontrolom vojske rs-a sa oružjem jna postoji 10-tine "kazana" nad Bošnjačkim narodom , znači po tom principu ti i tvoja delagacija bi bukvalno trebali svaki dan da obilazite ta stratišta , da ne govorim o Brčkom , Prjedoru , Srebrenici , Višegradu ... gdje su se desili veći zločini i genocid.... a i u Sarajevu gdje poginulo više od 10.000 civila , tako to potenciranje "Kazana" mi se gadi..... A drugo za taj zločin nad 25 "civila" Srpske nacionalosti (ovo civili pod navodnicima jer je kod sviju u stanu pronadjeno oružje i propagadni materijal sds) je procesuirano 15 ljudi , a glavni odgovorni čak i ubijen ,(mada se znalo da Caco konzumira morfij zbog teškog ranjavanja , znači bitno smanjena uračunjivost) , po meni više treba da odgovara neki komadant koje poslao "djecu" iz vojne policije da ga uhapsi a ne neke specijalce, očito je nekome smetalo što djeca profitera i podrumaša kopaju rovove ....
http://forum.klix.ba/musan-topalovic-caco-t56538.html
-
ambienta
#23009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vjeruj mi ne gumo , imam posao , bio sam u opsadi u sarajevu imao sam 14-18 godina tako da dovoljno se dobro sječam dešavanja u opsadi , nego samo sam napisao ovdje jer sam glasao za "našu stranku" , vjerovtno prvi i zadnji put , opet slijedi apstinencija od izbora , fuj , kad nemaš za koga glasati a imamo stotine stranakaVjecitiStudent wrote:Jesi li pročitao svih 19 stranica ove teme?ambienta wrote:divi Pedja , sve ja znam treba raditi na pomirenju i da svaki život u svim religijama vrijedi kao i čitav svijet , ali jarane ovo potenciranje Kaznana mi sve više liči na onu "svi su isti" , u svakom gradu pod kontrolom vojske rs-a sa oružjem jna postoji 10-tine "kazana" nad Bošnjačkim narodom , znači po tom principu ti i tvoja delagacija bi bukvalno trebali svaki dan da obilazite ta stratišta , da ne govorim o Brčkom , Prjedoru , Srebrenici , Višegradu ... gdje su se desili veći zločini i genocid.... a i u Sarajevu gdje poginulo više od 10.000 civila , tako to potenciranje "Kazana" mi se gadi..... A drugo za taj zločin nad 25 "civila" Srpske nacionalosti (ovo civili pod navodnicima jer je kod sviju u stanu pronadjeno oružje i propagadni materijal sds) je procesuirano 15 ljudi , a glavni odgovorni čak i ubijen ,(mada se znalo da Caco konzumira morfij zbog teškog ranjavanja , znači bitno smanjena uračunjivost) , po meni više treba da odgovara neki komadant koje poslao "djecu" iz vojne policije da ga uhapsi a ne neke specijalce, očito je nekome smetalo što djeca profitera i podrumaša kopaju rovove ....
http://forum.klix.ba/musan-topalovic-caco-t56538.html
-
VjecitiStudent
#23010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Imao 14-18 godina i sjedio kod Cace u štabu, pa iz prve ruke znaš da je nevinašce?ambienta wrote: vjeruj mi ne gumo , imam posao , bio sam u opsadi u sarajevu imao sam 14-18 godina tako da dovoljno se dobro sječam dešavanja u opsadi , nego samo sam napisao ovdje jer sam glasao za "našu stranku" , vjerovtno prvi i zadnji put , opet slijedi apstinencija od izbora , fuj , kad nemaš za koga glasati a imamo stotine stranaka
-
ambienta
#23011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
iz čega si to zaključio ??? da je nevinašce nebi bio ubijen , prema tome jedan od rijetkih koji je dobio ono što je i zaslužio .... , samo što ne odgovara onaj ko je posalo djecu da ga uhapse , "nidje veze" , a i to potenciranje Kazana da se izjednače strane , što mi se gadi ....VjecitiStudent wrote:Imao 14-18 godina i sjedio kod Cace u štabu, pa iz prve ruke znaš da je nevinašce?ambienta wrote: vjeruj mi ne gumo , imam posao , bio sam u opsadi u sarajevu imao sam 14-18 godina tako da dovoljno se dobro sječam dešavanja u opsadi , nego samo sam napisao ovdje jer sam glasao za "našu stranku" , vjerovtno prvi i zadnji put , opet slijedi apstinencija od izbora , fuj , kad nemaš za koga glasati a imamo stotine stranaka
da završim o Caci , znači za odbranu grada a i to što j hvatao podrumaše na ulici da kopaju rovove svakaku čast , za ubistva bez obzira koliko oružja našli u tim stanovima nema opravdanja , znači trebalo ga je ranije zaustaviti i procesuirati
znaći jarane pročitaj moj post od početka do kraja i nemoj se hvatati samo za slamku , ....
-
kluz franjo
#23012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uvjeren sam da u Prijedoru postoji puno ljudi koji su ubjeđeni da su kod svih onih stradalnika što u Omarskoj završiše, pronađeni oružje i propagandni materijal SDA i HDZ.
Nadam se da će jednom doći taj dan, kada ćemo se svi zajedno sjetiti i iskreno žaliti zbog svih nevinih žrtava.
I zbog toga je bitno ne prestati podsjećati.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... rata-u-bih
Nadam se da će jednom doći taj dan, kada ćemo se svi zajedno sjetiti i iskreno žaliti zbog svih nevinih žrtava.
I zbog toga je bitno ne prestati podsjećati.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... rata-u-bih
-
VjecitiStudent
#23013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pročitao. Napisao si da je Caco ubijao isključivo vojnike, a i to mu ne treba previše uzeti za zlo jer je bio "bitno smanjene uračunljivosti".ambienta wrote:iz čega si to zaključio ??? da je nevinašce nebi bio ubijen , prema tome jedan od rijetkih koji je dobio ono što je i zaslužio .... , samo što ne odgovara onaj ko je posalo djecu da ga uhapse , "nidje veze" , a i to potenciranje Kazana da se izjednače strane , što mi se gadi ....VjecitiStudent wrote:Imao 14-18 godina i sjedio kod Cace u štabu, pa iz prve ruke znaš da je nevinašce?ambienta wrote: vjeruj mi ne gumo , imam posao , bio sam u opsadi u sarajevu imao sam 14-18 godina tako da dovoljno se dobro sječam dešavanja u opsadi , nego samo sam napisao ovdje jer sam glasao za "našu stranku" , vjerovtno prvi i zadnji put , opet slijedi apstinencija od izbora , fuj , kad nemaš za koga glasati a imamo stotine stranaka
da završim o Caci , znači za odbranu grada a i to što j hvatao podrumaše na ulici da kopaju rovove svakaku čast , za ubistva bez obzira koliko oružja našli u tim stanovima nema opravdanja , znači trebalo ga je ranije zaustaviti i procesuirati
znaći jarane pročitaj moj post od početka do kraja i nemoj se hvatati samo za slamku , ....
A kazne su bile ovakveA drugo za taj zločin nad 25 "civila" Srpske nacionalosti (ovo civili pod navodnicima jer je kod sviju u stanu pronadjeno oružje i propagadni materijal sds) je procesuirano 15 ljudi , a glavni odgovorni čak i ubijen ,(mada se znalo da Caco konzumira morfij zbog teškog ranjavanja , znači bitno smanjena uračunjivost)
Zadnje suđenje je proteklo ovako:KAZNE KOJE JE SUD IZREKAO OPTUZENIM: Okruzni vojni sud u Sarajevu je za navedena djela optuzenim izrekao kazne na osnovu kojih se vecina osudjenih odmah po izricanju presude nasla na slobodi - bilo po osnovu vremena provedenog u istraznom zatvoru, koje je bilo duze od izrecene kazne, bilo po osnovu cekanja pravosnaznosti presude za optuzene kojima su izreèene kazne zatvorske kazne u trajanju kracem od pet godina. Hasic Senad, Seferovic Samir, Ziga Sabahudin, Ljubovic Samir, Raonic Esad i Haracic Senad osudjeni su na kazne zatvora u trajanju od po 10 mjeseci, Hodzic Armin na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 8 mjeseci, Kadic Sead na kaznu zatvora od 4 godine, Tucakovic Esad, Kubat Zijo, Colak Refik i Selak Mevludin na kaznu zatvora u trajanju od po 6 godina, a Tendzo Omer i Alibasic Asif na kazne zatvora od po 4 godine i 4 mjeseca. Uz ove kazne optuzenim Kubat Ziju, Tucakovic Esadu i Hodzic Arminu izrecena je i mjera obaveznog psihijatrijskog lijecenja i cuvanja u zdravstvenoj ustanovi.
Nema kraja čuđenju sudskim odlukama i presudama koje nisu ništa drugo do ismijavanje žrtvama u lice. Posljednja u nizu sličnih presuda ovaj put dolazi iz Sarajeva. Samir Bejtić bio je pripadnik 10. brdske brigade pod komandom ratnog zločinca Mušana Topalovića Cace. Pojedinci iz te brigade, među kojima i Bejtić, baš kao i njegov komandant, sa ove historijske distance, mogu se svrstati među najveće mrlje i sramotu opkoljenog Sarajeva. Samir Bejtić Samir Bejtić “Optuženi Bejtić Samir oslobađa se optužbe.”, kazao je Jasenko Ružić, predsjedavajući Sudskog vijeća. Optužbe da je zabio sablju u vrat Ergina Nikolića, a onda mu nožem odvojio glavu od tijela. Optužbe da je ispalio dva hica u Zorana Vučurevića te njegov leš polio razrjeđivačem i zapalio radi uklanjanja tragova. Optužbe da je učestvovao u premlaćivanju Predraga Šalipura, Branislava Radosavljevića i Božidara Šljivića, koji su također skončali u Kazanima. U istrazi su o tome govorili kasnije osuđeni pripadnici 10. brdske brigade. Opisivali su stravične zločine Mušana Topalovića Cace i njegovih saboraca. Kad je trebalo svjedočiti protiv Bejtića, ničeg se nisu sjećali. Ovo je treći put da Kantonalni sud izriče prvostepenu presudu Samiru Bejtiću. Dva puta je Vrhovni sud Federacije ukidao presude, jednu na 14 i po godina i drugu oslobađajuću, i zakazivao ponovno suđenje. Tužilaštvo je nezadovoljno oslobađajućom presudom i najavljuje žalbu. U predmetu Kazani bilo je nekoliko, uglavnom simboličnih sudskih presuda, i to za ubistva, ali ne i za ratni zločin. “Samir je trebao biti žrtveno janje, da se kaže da je osuđen neko i za ratni zločin na Kazanima.”, kazao je Bejtićev advokat Fahrija Karkin. Ergina Nikolića neko je zaklao i bacio u Kazane. Neko je pucao, a zatim razrjeđivačem polio leš Zorana Vučurevića. Ako nije Samir Bejtić, bosanskohercegovačko pravosuđe mora gotovo 20 godina kasnije reći ko jeste.
Izvor: http://sarajevo.co.ba/ismijavanje-zrtvama-u-lice/
Iz ovoga su svijetla obraza izašli samo sarajevski ratni novinari.
http://zurnal.ba/novost/18413/casno-nov ... u-kazanima
-
Pedja Kojovic
#23014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ambienta
Nasi odlasci na mjesta zlocina imaju za cilj da simbolicno predstave nas odnos prema civilnim zrtvama rata.
Nas odlazak u Prijedor i organizacija protesta na dan bijelih traka, odlazak u Doljane kao i svi prethodni odlasci u Srebrenicu, Visegrad, itd. su imali isti cilj.
Odlazak na Kazane treba posmatrati upravo u tom svijetlu kao i to da smo nakoon odavanja pocasti zrtvama na tom mjestu otisli i na mezarja policajaca koji su poginuli u akciji Trebevic. (Zanimljivo je da osim nas - mozda u to vrijeme - i porodice Hebib nije bio niko.
Nazalost, stratista civila je previse i mi, po slobodnom nahodjenju, dakle nasem internom dogovoru, odredjujemo koji su to par simbolicnih posjeta koje planiramo posjetiti.
Ne treba u tome traziti nikakve druge, skrivene, poruke osim ovih koje sam naveo jer sam vam sasvim otvoreno iznio nase motive.
p.k.
Nasi odlasci na mjesta zlocina imaju za cilj da simbolicno predstave nas odnos prema civilnim zrtvama rata.
Nas odlazak u Prijedor i organizacija protesta na dan bijelih traka, odlazak u Doljane kao i svi prethodni odlasci u Srebrenicu, Visegrad, itd. su imali isti cilj.
Odlazak na Kazane treba posmatrati upravo u tom svijetlu kao i to da smo nakoon odavanja pocasti zrtvama na tom mjestu otisli i na mezarja policajaca koji su poginuli u akciji Trebevic. (Zanimljivo je da osim nas - mozda u to vrijeme - i porodice Hebib nije bio niko.
Nazalost, stratista civila je previse i mi, po slobodnom nahodjenju, dakle nasem internom dogovoru, odredjujemo koji su to par simbolicnih posjeta koje planiramo posjetiti.
Ne treba u tome traziti nikakve druge, skrivene, poruke osim ovih koje sam naveo jer sam vam sasvim otvoreno iznio nase motive.
p.k.
-
Hakiz
#23015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja ću opet pitati za stav NS-a o TTIP-u.
Naime, to je sporazum koji će (nama) u Evropi promijeniti živote totalno. Od smanjivanja broja supstanci koje se smatraju štetnim u proizvodni hrane i kozmetike, preko ukidanja socijalne dražave, uništavanja sindikata, smanjenja dužine godinjih odmora, mogućnosti da korporacija tuži državu ako zakoni te države mogu (ne da hoće, nego možda mogu) smanjiti profit korporaciji itd. A sve da bi se udovoljilo korporacijama iz SAD-a.
Oko nečega što drastično mijenja živote pola milijarde ljudi svaka ozbiljna partija ili stranka mora imati stav.
Ako se NS smatra ozbiljnom partijom ili strankom trebao bi imati stav oko TTIP-a i ja bih volio da ga kaže. Ili da kaže da nema stav. Ili da ne smije da ga kaže. Sve je to legitimno, ali neki odnos prema na TTIP-u u toj partiji/stranci valjda imaju.
Naime, to je sporazum koji će (nama) u Evropi promijeniti živote totalno. Od smanjivanja broja supstanci koje se smatraju štetnim u proizvodni hrane i kozmetike, preko ukidanja socijalne dražave, uništavanja sindikata, smanjenja dužine godinjih odmora, mogućnosti da korporacija tuži državu ako zakoni te države mogu (ne da hoće, nego možda mogu) smanjiti profit korporaciji itd. A sve da bi se udovoljilo korporacijama iz SAD-a.
Oko nečega što drastično mijenja živote pola milijarde ljudi svaka ozbiljna partija ili stranka mora imati stav.
Ako se NS smatra ozbiljnom partijom ili strankom trebao bi imati stav oko TTIP-a i ja bih volio da ga kaže. Ili da kaže da nema stav. Ili da ne smije da ga kaže. Sve je to legitimno, ali neki odnos prema na TTIP-u u toj partiji/stranci valjda imaju.
-
Albin Zuhric
#23016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz,
Zaista se nismo bavili jos uvijek nepostojecim dogovorom izmedju SAD i EU.
Lijep pozdrav
Lijep pozdrav
-
The BEN10
#23017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Fatmir objasnio neke stvari.
http://saff.ba/kazani-su-povod-bosnjacke-pobjede/
http://saff.ba/kazani-su-povod-bosnjacke-pobjede/
Zato 26. oktobar nije mjesto bošnjačke sramote, već svetište bošnjačke pobjede, te moralne superiornosti, u kojoj bošnjačka žrtva, ranjena, iznurena, povrijeđena, iznevjerena od Svijeta, ima snage da ustane u zaštitu srpskih komšija, da ih zaštiti od daljeg maltretiranja i ubijanja od strane vlastitih odmetnika. Takav primjer teško da je zabilježen ikad i igdje u ratnoj povijesti Evrope, da jedan narod, u gradu pod opsadom, izložen ubijanju od drugog naroda, štiti pripadnike tog manjinjskog naroda od revanšizma u svojim redovima. Po moralnoj grandioznosti nalik je to na one bošnjačke Rezolucije iz 1941., te prve antifašističke dokumente jednog naroda, kojima bošnjački prvaci prkose fašističkom okupatoru i ustaju u zaštitu svojih komšija.
-
VjecitiStudent
#23018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije ta pobjegulja ama baš ništa objasnila, pregledaj malo dosadašnje postove na ovoj temi.
- Banksy
#23019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da je taj nesretni podrum bar bio sarajevski, nego tuzlanski.
-
Hakiz
#23020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dakle, kod vas ne vrijedi sistem bolje spriječiti nego liječiti.Albin Zuhric wrote:Hakiz,
Lijep pozdrav
Ako idemo ka članstvu u EU, sporazum između EU i SAD-a bi nas trebao interesovati.
Nije to samo ovdje. Pregovori o tom sporazumu su dugo bili tajni, pa kada su na kraju sudovi natjerali EK da prestane to raditi tajno, onda se stvari odvijaju tiho. Kao u nedavnim demonstracijama zbog tog sporazuma koje ne bi bile propraćene u "tradicionalnim" medijima da nije informcija o njima prvo se pojavila na internetu.
Dakle, čim je u SAD-u i EK-u bilo bitno da se o tome ništa ne zna, to govori da je u pitanju izuzetvo važna stvar za živote građana EU. Koja će te živote okrenuti nagore. Da neće, ne bi pregovori bili tajni sve do prije oko godinu. A mi se nadamo da ćemo i mi postati građani EU.
I vi se time ne bavite.
OK. Toliko o principima.
Lijep pozdrav.
-
kluz franjo
#23021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poštovani gospodine Zuhriću,
možete li nam obezbjediti sljedeću informaciju:
Koji gradski vijećnik ili vijećnici su ispred kojih stranaka tražili da se u rebalansu sarajevskog gradskog budžeta POVEĆAJU izdvajanja za finansiranje političkih stranaka?
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... io-podrsku
Zahvaljujem
Nadahnuti prirodom! Osnaženi vizijom!
možete li nam obezbjediti sljedeću informaciju:
Koji gradski vijećnik ili vijećnici su ispred kojih stranaka tražili da se u rebalansu sarajevskog gradskog budžeta POVEĆAJU izdvajanja za finansiranje političkih stranaka?
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... io-podrsku
Zahvaljujem
Nadahnuti prirodom! Osnaženi vizijom!
- seln
#23022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako dogovor bude postojeci, onda nece biti potrebe da se bavis.Albin Zuhric wrote:Hakiz,
Lijep pozdrav
- beniciodeltoro
#23023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čovjek fino sve objasnio, ja znam da Alispahić mnogima nije simpatičan ali ja ga cijenim upravo zbog 1000 sličnih članaka. Većina članaka mu je na mjestu ali mnogi ne žele priznati pa mora biti ad hominem prije jednog dobrog članka "Fatmir je totalno lud ali mu je ovaj članak na mjestu" (Neko napisa slično na ovoj temi) ili ovo sa pobjeguljom.VjecitiStudent wrote:Nije ta pobjegulja ama baš ništa objasnila, pregledaj malo dosadašnje postove na ovoj temi.
Pa ako ćemo ići tom logikom što ne nazva niko Pedju pobjeguljom što je kao punoljetna osoba za vrijeme rata otišao sa porodicom za Hrvatsku pa onda za SAD? Ili ćemo gledati ko je bio gdje samo kada nam nije neko simpatičan ili nemamo šta reći na članak pa pokušavamo onda ad hominem argumentacijom protiv autora da se diskredituje članak.
Fatmir
- Banksy
#23024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U ovom slučaju, zato što piše o stvarima koje ne zna i kojima nije svjedočio.
Nije stramota biti u podrumu, ali je sramota kad se takav busaš patriotizmom i pameću o stvarima o kojima baš i ne znaš puno.
Nije stramota biti u podrumu, ali je sramota kad se takav busaš patriotizmom i pameću o stvarima o kojima baš i ne znaš puno.
-
Pedja Kojovic
#23025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
benicodeltoro
Znate li zasto sam i kada otisao iz BiH?
p.k.
Znate li zasto sam i kada otisao iz BiH?
p.k.