Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arnes_king wrote: ↑22/12/2021 17:32
Asus prima a320m-k iz nekog razloga u biosu cim kliknem misem mis zaledi. Tastaturom i dalje sve mogu obavljati ali mis se prvenstveno mice ali cim kliknem ne mogu ga vise koristiti. Nisam nista dirao postavke niti azurirao bios vec dugo, maloprije usao kad vidim to. Jedino u medjuvremenu sto sam iskljucivao bio sve pa nanovo prikljucio jer sam malo mijenjao nesto po sobi a i htio kablove rijesiti da se ne vide.
Maloprije sam instalirao zadnji bios update ali i dalje isto. Ima li neko ideju do cega bi moglo biti?
Drugo pitanje, ima li nacin da se exportuju bios postavke koje se kasnije mogu importovati? Glupo mi nakon azuriranja biosa da sve resetuje i moram na pamet stimati a davno zadnji put postavljao pa ima sigurno stavi koje sam sad zaboravio.
Imaš na Asus pločama opciju da postavke spasiš na usb i kasnije importuješ, stalno je koristim baš iz opisanog, jer puno postavki izmijenim iz raznih razloga...
arnes_king wrote: ↑22/12/2021 17:32
Asus prima a320m-k iz nekog razloga u biosu cim kliknem misem mis zaledi. Tastaturom i dalje sve mogu obavljati ali mis se prvenstveno mice ali cim kliknem ne mogu ga vise koristiti. Nisam nista dirao postavke niti azurirao bios vec dugo, maloprije usao kad vidim to. Jedino u medjuvremenu sto sam iskljucivao bio sve pa nanovo prikljucio jer sam malo mijenjao nesto po sobi a i htio kablove rijesiti da se ne vide.
Maloprije sam instalirao zadnji bios update ali i dalje isto. Ima li neko ideju do cega bi moglo biti?
Drugo pitanje, ima li nacin da se exportuju bios postavke koje se kasnije mogu importovati? Glupo mi nakon azuriranja biosa da sve resetuje i moram na pamet stimati a davno zadnji put postavljao pa ima sigurno stavi koje sam sad zaboravio.
Imaš na Asus pločama opciju da postavke spasiš na usb i kasnije importuješ, stalno je koristim baš iz opisanog, jer puno postavki izmijenim iz raznih razloga...
E hvala ti puno, nisam upratio tu opciju. Procackat cu sve i ustimati pa tako spremiti za ubuduce
Stan je u pitanju, 84 m2. Preko kabla brzina je 350/12, a u radnoj sobi (1 zid prepreka) preko 5ghz kanala na wifi je 190/6. Upload je naravno ocajan (Telemach hehe) pa iskreno bih volio misljenje da li bih mogao dobiti malo vecu brzinu sa mesh-om u odnosu na recimo range extender i koliko se ustvari isplati da pokrijem stan dobrom i stabilnom vezom sa mesh-om?
Last edited by Filadendron96 on 23/12/2021 17:50, edited 1 time in total.
Ja sam nabavio dvije Arube, AR12-ke, pokrio stan 69m2 i zaboravio na probleme sa WiFi... do tad se jebavao sa routerima, bridge konekcijama, sranjima.. mesh je zakon.
Čini se fino baš. Gledao sam i ovo Thermaltake H200 TG RGB Edition, može se naći za 140-150 KM
Ima i nekih za nimljivih NZXT modela npr H510 izgleda lijepo on je oko 190 doduše
Pod jedan: Geeksquad certified su svi provjereni, najčešće budu na 100% health. Uglavnom se radi o diskovima koji su vraćeni jer vlasnici ne znaju (npr nije formatiran na NTFS pri nabavci, pa ljudi vrate jer se ne čuje da radi i "ne prikazuje ga sistem")
Pod dva: Ako misliš da ćeš u BiH kupiti nešto, a da nije refurbished/remanufactured, onda te neko debelo zajeb'o
Nije ovo loša opcija, taman mijenjam neke komponente. Konta uzeti onaj Kingston NV1 ali ovo nije loša opcija sekunde
Koliko treba otprilike da stigne kod nas preko pesota?
Nije ovo loša opcija, taman mijenjam neke komponente. Konta uzeti onaj Kingston NV1 ali ovo nije loša opcija sekunde
Koliko treba otprilike da stigne kod nas preko pesota?
Iskreno - nikad se ne zna. Nekad obraduju, nekad razvuku...
Najbitnije je da stigne, a ja najduže što sam čekao je mjesec dana
Averus wrote: ↑24/12/2021 09:30
Pod jedan: Geeksquad certified su svi provjereni, najčešće budu na 100% health. Uglavnom se radi o diskovima koji su vraćeni jer vlasnici ne znaju (npr nije formatiran na NTFS pri nabavci, pa ljudi vrate jer se ne čuje da radi i "ne prikazuje ga sistem")
Pod dva: Ako misliš da ćeš u BiH kupiti nešto, a da nije refurbished/remanufactured, onda te neko debelo zajeb'o
Ok, ja samo kazem da je refurbished. Ne znam sta pravdas, ne prodajes ti licno vec Best Buy. Imas kod nas telefona refurbished prodaju se pod nove, zapakovani, samo sto ljudi nasjedaju i dalje na to. A to zasto je disk vracen i sta mu je bilo ti, a ni ja ne mozemo znati. Nisam rekao da ne valja i da ne treba uzimati, ali refurbished je refurbished.