Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Je li normalan ovoliki GPU usage? Znam da je grafička smeće teško, ali YT 1080p60, kontam je li moguće ovo .
Isti slučaj sa twitchem....
Edit: Riješio sam belaj, hardverska akceleracija off. (kapak 20-25% usage).
Edit2: Kvalitet slike i fps nije isto kao kad je akceleracija ON, sve isto stoji ali smooth ni blizu...
Ludilo opšte ovo pred kraj godine, osjećam da nikada nisu ovoliko rasle cijene nego sve ide i ide bez stajanja..
Moguće da je neko u veleprodaji uvezao bruku ovih grafičkih po skupim cijenama pa sad daj svima da prodaju. Samo mi nije jasno zašto 12 mjeseci garancije al aj
Vozdra raja. Jedno zanimljivo pitanje, sta mislite koji je najbolji nacin transporta desktopa autobusom, posto selim u Njemacku? Kako ga najbolje zapakovati pa u kofer stavit?
Gledao sam na internetu, neki savjetuju odjecu da se stavi izmedju i popuni prostor, drugi da se sve komponente izvade pa da se zasebno nose, sta vi mislite? Avionom nije opcija jer nosim vise stvari.
litijum wrote: ↑21/12/2021 19:47
Vozdra raja. Jedno zanimljivo pitanje, sta mislite koji je najbolji nacin transporta desktopa autobusom, posto selim u Njemacku? Kako ga najbolje zapakovati pa u kofer stavit?
Gledao sam na internetu, neki savjetuju odjecu da se stavi izmedju i popuni prostor, drugi da se sve komponente izvade pa da se zasebno nose, sta vi mislite? Avionom nije opcija jer nosim vise stvari.
Izvadi graficku i skini cooler sa procesora ako je neki masivniji aftermarket , napakuj stiropora oko kucista i kutije da je tight fit, graficku i cooler u odvojene kutije.
litijum wrote: ↑21/12/2021 19:47
Izvadi graficku i skini cooler sa procesora ako je neki masivniji aftermarket , napakuj stiropora oko kucista i kutije da je tight fit, graficku i cooler u odvojene kutije.
Dobra ideja. Cooler je NZXT AIO. E jebi ga, ako cooler skinem, onda cu sve. Kontam uzet onaj bubble wrap isto. Ili stavit cak i odjece izmedju coolera.
Šta je najbolje ovako kod nas da se uzme od 27" monitora sa 2560x1440 na minimum 120Hz da radi ta rezolucija i 120/144Hz?
Treba da se spoji na PS5 pa zbog toga, a da nije sad baš baš neka žara cijena
Nekako bezveze na FullHD monitor kopčati PS5
Meda_s_kasike wrote: ↑22/12/2021 09:16
Šta je najbolje ovako kod nas da se uzme od 27" monitora sa 2560x1440 na minimum 120Hz da radi ta rezolucija i 120/144Hz?
PS5 podrzava samo 4k i 1080p rezoluciju, tako da ce ti na 2k rezoluciji isporucivati 1080p
Provjerio sam.. znao sam ja to na početku da nije moglo, mislio sam neki update da je bio. Ne razumijem zašto nema support za 2K rezoluciju ili možda hoće da forsiraju svoje Televevizore više nego monitore..
Ja sam uzeo VG27AQ (kod Mikija), 27" 2K 144hz sa overdriveom na 165Hz, za sad sam prezadovoljan, cak mu je i out of box kalibracija oke manje vise, plus je g-sync compatible sto je meni trebalo.
Ja sam uzeo VG27AQ (kod Mikija), 27" 2K 144hz sa overdriveom na 165Hz, za sad sam prezadovoljan, cak mu je i out of box kalibracija oke manje vise, plus je g-sync compatible sto je meni trebalo.
da li ga koristis uz PS5 ili kao monitor samo?
Koristim samo kao monitor, ali bi uz HDMI kablo na PS5 trebao da gura 2K (ovo sam procitao na redditu dok sam istrazivao monitor)
BijeliHljebV2 wrote: ↑22/12/2021 15:31
Asus prima a320m-k iz nekog razloga u biosu cim kliknem misem mis zaledi. Tastaturom i dalje sve mogu obavljati ali mis se prvenstveno mice ali cim kliknem ne mogu ga vise koristiti. Nisam nista dirao postavke niti azurirao bios vec dugo, maloprije usao kad vidim to. Jedino u medjuvremenu sto sam iskljucivao bio sve pa nanovo prikljucio jer sam malo mijenjao nesto po sobi a i htio kablove rijesiti da se ne vide.
Maloprije sam instalirao zadnji bios update ali i dalje isto. Ima li neko ideju do cega bi moglo biti?
Drugo pitanje, ima li nacin da se exportuju bios postavke koje se kasnije mogu importovati? Glupo mi nakon azuriranja biosa da sve resetuje i moram na pamet stimati a davno zadnji put postavljao pa ima sigurno stavi koje sam sad zaboravio.