Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ali_G

#2301 Re: Satovi

Post by Ali_G »

Slazem se za provjerenost branda, al dosadi svaki put ista preporuka Casio-Seiko-Citizen:)
hadzidado

#2302 Re: Satovi

Post by hadzidado »

Ali_G wrote:Slazem se za provjerenost branda, al dosadi svaki put ista preporuka Casio-Seiko-Citizen:)
Fakat ali do nekih 400 -500KM nemaš drugi izbor,a da valja!
Ali_G

#2303 Re: Satovi

Post by Ali_G »

Ma znam ja to sve, al vecina modela konfekcija, svaki isti. Ja to s te strane:)

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk
hadzidado

#2304 Re: Одг: Satovi

Post by hadzidado »

Sve ok al se ne može očekivati nekakav vrhunski dizajn i osobine za te pare. Satovi te cijene se prave na kilo.
avantgarde

#2305 Re: Одг: Satovi

Post by avantgarde »

hadzidado wrote:Chisum,
Za "economiq" prvi put čujem!

Yoda,
Casio je bolji sat.

Avantgarde,
Prejaka cijena za ovaj sat.
Certina nudi mnogo bolji mehanizam(Eta 251.262) umjesto ovog G10.,a za manje para.

hadzidado,mozda si u pravu glede mehanizma,to ne mogu reci,ali opticki je ovaj swiss military daleko ljepsi sat od Certine..uostalo,budem malo pogledao tu Certinu detaljnije
paladinka

#2306 Re: Satovi

Post by paladinka »

Posto se ne poznajem u satove, da vas pitam za savjet. Hocu sebi kupiti jedan sat, bila sam vec u par butika za satove u Zürich-u. Fora je u tome, sto ja hocu jedan sat ono nesto izmedju sportskog i elegantnog, bez nekih kamencica, da nije ni prevelik ni premali, bas jednostavan. E, ja sam gledala te satove , i savjetovala se, i isprobavala i u jednom butiku mi jedna prodavacica pokazala jedan sat marke louis erard, http://montres-louiserard.ch , tacnije ovaj sat zadnji u redu http://www.dubach-uhren.ch/louiserard.html . SAt mi se pravo svidjeo, ali ja nisam sigurna da li bi bio to dobar izbor, posto nisam nikad cula za tu marku, ili bolje da trazim nesto drugo, tissot, festina i tako te poznatije marke. Ili imate neki drugi prijedlog, samo ne ck, armani i tako te marke :-)
hadzidado

#2307 Re: Одг: Satovi

Post by hadzidado »

Avantgarde,
Pogledaj Certina DS PODIUM BIG SIZE kvarc na horademoda sajtu.

Paladinka,
Ako ti se sviđa- kupuj.
Bolji je,a i skuplji, od Tissota i Festine.
paladinka

#2308 Re: Satovi

Post by paladinka »

Hvala na savjetu, pogledat cu jos na stranici http://www.fhs.ch/en/links.php , tu su linkovi svicarskih fabrika satova. Kad sam trazila sat po buticima, probala sam ja njih dosta, da vidim kako mi lezi na ruci, i taj mi se bas svidjeo na prvi pogled, samo nisam bila sigurna vrijedi li tih para...Pogledat cu ja jos po drugim buticima da vidim sta imaju, ali ja mislim da cu se ipak za ovaj sat odluciti.
hadzidado

#2309 Re: Satovi

Post by hadzidado »

Da preciziram: to je ovaj od 1325 CHF ?
3 plave kazaljke i datum,automatik?
paladinka

#2310 Re: Satovi

Post by paladinka »

Da to je taj :-) Malo prije sam bas gledala satove , ovaj mi se od certine isto svidjeo http://www.certina.com/collection/ladie ... aimano#m=1 ali njega sam samo na slici vidjela, al ja mislim da ovaj louis erard nije los .. al nije to hitno, da se ja moram odmah odluciti...lijepo je cuti misljenje drugih ljudi :-)
hadzidado

#2311 Re: Одг: Satovi

Post by hadzidado »

Prelijep je Luis Erard.
Jesi sigurna da hoćeš automatik?:smile:
muha_sa

#2312 Re: Одг: Satovi

Post by muha_sa »

Chisum wrote:
hadzidado wrote:
shin wrote:I IWC koristi ušminkane ETA mehanizme
Fakat i nema ništa lošeg u tome.
Dapače,jeftiniji servis i dostupni dijelovi(za Eta 2892a2 i 7750) i zna ga svaki sajdžija popraviti.
Nesto da tampi...

Kad si pomenuo ETA-u 7750, koliko se sjecam ona dolazi kao Elabore, Top i Chronometer (COSC), a neki mehanizmi imaju sve to, uz Standard, naravno - ali i uz "Economique".
E sad, meni je, manje-vise, jasno koje su razlike (slicnosti) u ovoj podjeli mehanizama, ali jos nikada nisam skontao taj "Economique" stepen. Nesto mi sad pade na pamet, jer sam nekoliko puta naletio na to, ali mi nije bilo sasvim jasno... pa, eto, da pitam.

Inace, moglo bi se desiti da iduci mjesec nekim poslom odem do Drezdena, pa kako je blizu, mozda svratim i to tog cudnovatog gradica Glashütte-a, da vidim ta cuda svapskog urarstva, pa ako kome treba kakvih Lange & Söhne od jedno pola miliona, da se kurci po gradu, javite. Ne morate mi odmah davati lovu, nije frka, nego kad se timvra. :lol:
javljam se sU jednom molbom :-D ako kako merete meni jedan kupite a za lovu ne brinite :-D ako vam ne platim nemojte mi nikad više ništa kupit a ni dobar dan mi nikad više nemojte kazat.
hadzidado

#2313 Re: Одг: Satovi

Post by hadzidado »

E'o odma....:D
avantgarde

#2314 Re: Одг: Satovi

Post by avantgarde »

hadzidado wrote:Avantgarde,
Pogledaj Certina DS PODIUM BIG SIZE kvarc na horademoda sajtu.

Paladinka,
Ako ti se sviđa- kupuj.
Bolji je,a i skuplji, od Tissota i Festine.
nesto sam pogledao od toga ali opticki gledano,mislim na izgled,nema mnogo satova koji se mogu poredit s ovim Suiss military watch...znam i dok sam ga nosio da je bio upadljivo lijep...
svejedno...
a kako stoji sad stvar kvaliette sa ovima?.Mido watch,recimo?..
https://www.google.de/search?q=mido+wat ... 36&bih=722
opticki jako lijepo,sportski i elegantno istovremeno izgledaju...ali i cijena je,bar ovih boljih modela negdje na pocetku cetvorocifrenih brojeva..
hadzidado

#2315 Re: Одг: Satovi

Post by hadzidado »

O ukusima ne vrijedi raspravljati.:grin:
Mido je dobra marka.
hadzidado

#2316 Re: Одг: Satovi

Post by hadzidado »

vjetropirka wrote:ja tražim ljubičasti sat , i nikako da nađem nešto da mi se svidi ... ima li ko neku preporuku ?
Seiko SRP376K1. Automatik je.
avantgarde

#2317 Re: Одг: Satovi

Post by avantgarde »

hadzidado wrote:O ukusima ne vrijedi raspravljati.:grin:
Mido je dobra marka.
to sma i pretpostavljo,dobra i poskupa..obicno je to tako,skupo je najcesce i uglavnom dobro...
imaju jos dva-tri sata koji su mi ovako,da kazem zapeli za oko,ko zna,mozda i da bidne..
recimo,jedan od njih je ovaj...
https://www.google.de/search?q=tag+heue ... 36&bih=722
velika vecina ovih mi se svidja,jako interesantni satovi..
hadzidado

#2318 Re: Одг: Satovi

Post by hadzidado »

Eh,TAG Heuer!
Od ove kolekcije mi je jedino Carrera extra,a žao mi je što su Silverstone ukinuli. Baš mi se sviđa jastučasto kućište.
Sad su izbacili novi hronograf mehanizam- 1969, a planiraju da do 2015. godišnje prave 100 000 komada 1887 i 1969. Impresivan broj!
Chisum

#2319 Re: Satovi

Post by Chisum »

Sa Heuerom nema greske... odlican sat! Ako imas koju milju da bacis, samo udri!

Sjecam se prije nekih godinu-dvije zapade mi za oko jedna Karera, u njoj njihov kalibar, chrono 1887, prefinjen, elegantan dizajn, pouzdana masina, cijena oko nekih 3 milje eura - s obzirom da se radi o in-house mehanizmu, uzmemo li u obzir trud i ulaganja TAG Heuer-a u sopstvene mehanizme, dok mnogi drugi samo "tuniraju" ETA-ine - onda ovo zaista nije prevelika cijena (mada se sjecam clanaka i peripetija oko autenticnosti pojedinih mehanizama, dizajna itd... pominjani su i ETA, Seiko)...

Jedno vrijeme sam je zentao, ali sam se na kraju odlucio za drugi sat, column wheel chronograph - i meni jednu mnogo dragu marku. Njega nosim i danas.
Last edited by Chisum on 12/11/2013 18:47, edited 2 times in total.
muha_sa

#2320 Re: Satovi

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Sa Heuerom nema greske... odlican sat! Ako imas koju milju da bacis, samo udri!

Sjecam se prije nekih godinu-dvije zapade mi za oko jedna Karera, u njoj njihov kalibar, chrono 1887, elegantan dizajn, cijena oko nekih 3 milje eura... Jedno vrijeme sam je zentao, ali sam se na kraju odlucio za drugi sat, column wheel chronograph - i meni jednu mnogo dragu marku. Njega nosim i danas.
efendum, oklena ti lova :? :D
Chisum

#2321 Re: Satovi

Post by Chisum »

Ma... dobio od tetke za bajram.... :lol:

Nego Muhice moj dobri, posteni, tebi ide onaj jedan iz Svabije, onaj sto mu pricas, a on se sam navija.
muha_sa

#2322 Re: Satovi

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Ma... dobio od tetke za bajram.... :lol:

Nego Muhice moj dobri, posteni, tebi ide onaj jedan iz Svabije, onaj sto mu pricas, a on se sam navija.
plaha bajram banka :lol:

ako ti ne platim nikad mi više nemoj ni zdravo rec :lol:
Chisum

#2323 Re: Satovi

Post by Chisum »

Nikad za nikad....

Nego, mojne da im zachatavamo pa da im i od ove teme napravimo onu nasu mahalsku :D

De nam ciba kakvu chuku, da vidimo sta Muha nosi ovih hladnih kisovitih dana. Ili se samo tespih vrti? :lol:
muha_sa

#2324 Re: Satovi

Post by muha_sa »

Image

Image
Chisum

#2325 Re: Satovi

Post by Chisum »

Nema labavo! :D
Post Reply