@Jon Spencer
Au odvadi malo ba cuj 1300
Vozam se sa gore spomenutim firmama skoro svakodnevno, neki su mi taksisti i poznanici... ali nikad se niko nije žalio u tolikoj mjeri koliko ti navodiš. Svi kažu da nisu u potpunosti zadovoljni, ali da se radi i ima se, ne zalimo se jer nikome nije krasno.ikota wrote:haj da i ja sta napisem,vezano je za temu
radio sam oko 2 godine na taxiju,kod ovih privatnika(katila)i fuj vise se to ne isplati nikako
gazde taxija ala samir i emir,paja,zuti...GAMAD
deru radnike dušu im uzimaju,ljudi jadni rade po 12 sati SVAKI DAN,naravno na procenat
moraju im donijet određenu cifru mjesecno(2700,3000km)i dobiju 30%
tako je nekad bilo,sad im robovlasnici ni to ne daju,odbijaju od plate,izmisljaju gluposti pa odbiju 50,100 km,znači izrabljivanje totalno
radis na taxiju koji nema licencu,pa policija pise tebi kaznu kao vozacu od 200km sto radis na crno,sto se meni licno desilo i pitam drota sto meni pise kaznu,kaze on sto radis kod neregularnog taxija HAHAHA(a sve ostalo ko regularno,haj
pukne guma na autu katil ti odbije 50km(kao,kako vozis tvoja greska)
o pauzama da ne govorim,imas praavo na dvije pauze(jedna od pola sata i jedna od 15 min)mislim smijesno,ljudi oboljevaju masovno
prozivanje na sistem,kao ako se ne javis kazna 30 km,mislim smijesno(ja izaso da pomognem zeni sa koferima ovaj me prozivo misam se javio i kazna 30km)ker dispečer
kod samira i emira nemas pravo uzet slobodan dan,mislim mozes uzet slobodno al ti odbije 50 km-ŽIVA ISTINA KO NE VJERUJE NEK PROVJERI
UGLAVNOM DNO DNA nisu krvi robovlasnici gazde što to rade krivi smo mi što im to dopuštamo
može im se
et toliko od mene
i ja zaboravih,vozači sami plaćaju gorivo
BOSNO MOJA U SRCU TE NOSIM LOL
u samiriemir taxiju možeš uzet slobodan dan al ti ODBIJE 50 KM ISTINA 100%relevantan wrote:Čula sam i ja ovakve priče taksista koji rade za Samir i Emir i Paja taximeni bilo grozno kada mi je jedan pričao da mu se dijete razbolilo i ovi mu nisu dali slobodan dan
pravi robovlasnički odnos, zato rijetko ko ostaje neki duži period
Mislio sam na cijenu tableta i cijenu taximetra. Znam jer sam ja testirao i držao po 2-3 u ruci i taximetar i uvijek je bilo isto, rijetko je variralo u 10kf. Naravno može se desiti da trenutni vlasnik promjeni cijenu.MUNAFIK wrote:Cijene nisu iste... Za istu dužinu puta uvijek placam drugu cijenu... Isti put druga cijena... razlika je nekada i u 1 KM...
Jako česte kontrole kad su ČAK 24 naloga izdali.Jon Spencer wrote:Saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su od početka godine izdali 24 prekršajna naloga te podnijeli tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv divljih taksista.
Tsubasa wrote:Jako česte kontrole kad su ČAK 24 naloga izdali.Jon Spencer wrote:Saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su od početka godine izdali 24 prekršajna naloga te podnijeli tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv divljih taksista.
Jon Spencer wrote:Tsubasa wrote:Jako česte kontrole kad su ČAK 24 naloga izdali.Jon Spencer wrote:Saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su od početka godine izdali 24 prekršajna naloga te podnijeli tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv divljih taksista.
To ti je 2 komada mjesečno. Pa moja nana bi ih toliko za dan nafatala. Kantonalnim inspektorima se zahvaliti i prebaciti ih na neka druga radna mjesta. Biroi puni vrijednih mladih školovanih ljudi pa fino zaposliti i naravno stimulisati za rad.
Mogli su i napisati koje su to firme da se zna ko to divlja ali pošto nisu evo ja ću. Žuti taxi, Paja taxi, Holand, Kale.
Hahahaha inspekcija radila 01. i 02. januara. Dječak smiješan si. Teško kod našeg naroda? Koji gigant! Čuj pravit ugovor nakon što uđeš u vozilo??!!! Uđeš u taxi i potpisuješ nekakav ugovor? Treba li Cips prijava boravka?! Daj uozbilji se.jahh wrote:Tsubasa wrote:Jon Spencer wrote:
Jako česte kontrole kad su ČAK 24 naloga izdali.
To ti je 2 komada mjesečno. Pa moja nana bi ih toliko za dan nafatala. Kantonalnim inspektorima se zahvaliti i prebaciti ih na neka druga radna mjesta. Biroi puni vrijednih mladih školovanih ljudi pa fino zaposliti i naravno stimulisati za rad.
Mogli su i napisati koje su to firme da se zna ko to divlja ali pošto nisu evo ja ću. Žuti taxi, Paja taxi, Holand, Kale.
24 komada od početka godine, vijest pisana 03.01. u 22:00
To je 8 komada dnevno, a ne 2 mjesečno?
I jedino šta ja vidim divlje na takvim vozilima (za jednu od tih firmi sam 100% siguran da je registovana i kao rent-a-car) je nedostatak ugovora sa mušterijom, što nije nemoguće napravit (naravno teško kod našeg naroda).
Ako se ne varam dok sam listao prije par sedmica temu primjetio sam da si taksista, tako da me tvoje razmišljanje i elokventnost ne iznenađuje toliko.Jon Spencer wrote: Hahahaha inspekcija radila 01. i 02. januara. Dječak smiješan si. Teško kod našeg naroda? Koji gigant! Čuj pravit ugovor nakon što uđeš u vozilo??!!! Uđeš u taxi i potpisuješ nekakav ugovor? Treba li Cips prijava boravka?! Daj uozbilji se.
Valjda se zna šta je rent a car a šta taxi.
Vjerovatno to zahtjevaju potrebe posla? Da ovo nije onaj portparol Kale taxi rent a car?
i onda dodju ostali iz Sa taxija i kazu nelegalni taksisti meni uzimaju djeci koru hljeba iz usta..un1ted wrote:Divlja i SA taxi, eno ti ispred RTV doma par auta bez TA tabli, onaj smedji mercedes iz Svrakina isto sa taxi a divljak
Mudar neki mladić. Nemoj više života ti!jahh wrote:Ako se ne varam dok sam listao prije par sedmica temu primjetio sam da si taksista, tako da me tvoje razmišljanje i elokventnost ne iznenađuje toliko.Jon Spencer wrote: Hahahaha inspekcija radila 01. i 02. januara. Dječak smiješan si. Teško kod našeg naroda? Koji gigant! Čuj pravit ugovor nakon što uđeš u vozilo??!!! Uđeš u taxi i potpisuješ nekakav ugovor? Treba li Cips prijava boravka?! Daj uozbilji se.
Valjda se zna šta je rent a car a šta taxi.
Vjerovatno to zahtjevaju potrebe posla? Da ovo nije onaj portparol Kale taxi rent a car?
Ako nije radila 01. i 02. januara, onda insan zaključi da su sve predmete napravili 03. januara, ili su oni sa Avaza nepismeni (a siguran sam da ih je bilo više od 24 prošle godine).
Ne uđeš u taxi vozilo, ko je govorio o ulasku u taxi vozilo? Ovdje se govori o rent a caru. Za potrebe rent a cara je potreban ugovor. Mušterija uđe u rent a car (ako još nisi shvatio to nije isto što i taxi), potpiše papir i nastavlja.
Ako već korumpirana vlast ne želi drugima dati priliku da rade i da se dokažu, onda naravno da treba tražiti druge načine. Rent a car, što da ne?
A ja bih radije 10 papira potpisivao nego se vozio Sarajevo Taxi-em, tj. sa 90% vozača istog.
I da vjerovatno radim za Kale taxi, pravim stranice, visim po forumu, radim sa CPA, adsensom (sve možeš na forumu provjeriti) i tako dalje. I to si dobro zaključio.
Sviraju kurcu, najveci broj divljih taksista su sinovi clanova udruzenja, koji navece kad babo odmara, natakare na svoje auto taxi oznaku od babe i taksiraju po noci, nelegalno.kokuz_sa wrote:i onda dodju ostali iz Sa taxija i kazu nelegalni taksisti meni uzimaju djeci koru hljeba iz usta..un1ted wrote:Divlja i SA taxi, eno ti ispred RTV doma par auta bez TA tabli, onaj smedji mercedes iz Svrakina isto sa taxi a divljak
a sami pustaju da im nelegalne taxiste stoje na njihovim "legalnim" standovima
sami su krivi..odi pa ga prijavi, nedaj mu da ti stane na stand..al jok
vise oni vole kukat ovako i pravit se pametni