dr.Gonzo wrote:Ja ti kazem da ne razumijes pojam antimaterije dovoljno dobro, i da su ti zakljucci povrsni. Nece skoditi ako jos malo budes citao knjige iz fizike. Ovo kazem bez ikakve namjere da te podcjenjujem.
Molim da procitate cijeli post, zbog shvatanja ovog objasnjenja.
Definitivno se slazem sa tobom, niti je to nesto sto ce mo razumjeti u potpunosti, ali kazem, ako postoji materija, materijalni svijet, i mi kako materijalna bica; dakle sada imamo anti materiju, antimaterijalni svijet i antimatelijalna bica. Logika, to je ono sto covjeka vodi kroz zivot.
Ako ja u glavi koja nije veca od fudbalske lopte, i sastoji se tako malog broja materijala, mogu razviti inteliganciju (kako tvrde zagovornici evolucije) onda univerzum kao neogranicen boroj materijala i procesa kakvi se događaju u nasim glavama i jos vecih procesa od njih, takodjer mora posjedovati inteligenciju, sasvim logicno. To sam nazvao UNIVERZALNOM INTELIGENCIJOM. Dokaz toga je ovaj nas razgovor koji vodimo, dvije osobe, u ovim tjelima, koja se po sastavu ne razlikuju mnogo od zivotinjskih tjela. Dakle nastanak inteligencije nije vezan za nastanak ovog tijela. Kada kazem da Bog djeluje na naucno dokazive nacine, onda mislim ovo, mozda je po nasem poimanju vremena stvaranje ljudskog tijela trajalo milionima godina, dok je doslo do ovog oblika, ali ti milioni godina za Boga dz.s. kao nematerijalno i svematerijalno ''bice'', nesto sto se ne mijenja, postojano, isti su kao jedna sekunda ili nijedna sekunda. Dakle sada ja mogu definitivno izjednaciti sljedece pojmove OSOBA=DUSA=INTELIGENCIJA. Dakle ja sam osoba i postojim bez obzira na ovo tijelo, sam sebi si dokaz, jer i zivotinje i biljke imaju tijelo kao i mi ali nemaju inteliganciju(dusu, osobu). Bioloska tijela su nastala evolucijom,pod utjecajem spomenute UNI. Inteligancije, i nismo se drukcije ponasali od zivotinja, pa je usađena osoba u tijelo, pa smo sada tu gdje jesmo, prozivimo određeno vrijeme, dok nam tijelo ne propadne, i vracamo se u nematerijalni oblik, odnosne ne vracamo, nego se razdvajamo od materijalnog tijela, razdvaja se osoba i tijelo.
I sad ovako gledano, ako procitas Kur'an, mnogo ces bolje shvatiti sta on govori, osim u onim poglavljima gdje se govori o pravima i nacinima ponasanja, jer Kur'an je osim upute i naucnog udzbenika i zakonik, on sadrzi puno znanja.
Dakle sada po onom gore objasnjenju ove rijeci iz Kur'ana dobijaju potpuno novo znacenje koje je do sada zvucalo kao mit, ali procitaj ga na ovaj nacin pa ces shvatiti: zamisli ovim nacinom, ljudima se obraca uzviseni Bog dz.s. kao cista inteligancija kojoj nije potrebno materijalno postojanje.
Kaze ''stvorio sam covjeka od zemlje, od ilovace ustajale'' : dakle Bog stvara covjeka od materije, od materijala koji se nalaze na ovoj zemlji je tijelo ljudsko nastalo, kao i sva ostala bica, to je i teorija evolucije. ''Zatim sam mu udahnuo svoga ruha''. Ruho je npr. materijal za nesto. Dakle ono sto je Bog dz.s., On je uzeo malo toga i udahnuo u covjeka, Dakle posto je Bog cista Inteligencija ( dusa, duhovno bice, najjednostavnije pojasnjeno, jer nitko ne moze potpuno shvatiti nesto takvo), On u covjeka stavlja dio te Inteligancije, Bog Dz.s. je cisto znanje, ssko uzmemo da se sastoji od svega i da je on sve, dakle zna sve tajne i svo znanje, a kaze Bog uzviseni da od mora svog znanja covjeku daje samo kap. Dakle dio znanja svoga, odnosno inteligencije Uzviseni stavlja u covjeka, i danas se samo po tome razlikujemo od zivotinja, za koje Uzviseni Allah kaze da ne posjeduju dusu.
Dakle sce sto teorija evolucije zagovara, je teoretki i religiski moguce, dakle bica su mogla nastati i razvijati se, i razviti se u covjeka, i jos veca bica kao sto su bili dinosauri, i kao sto danas imamo mnogo vrsta, ali sve je to ustvari razvoj materije i mjenjanje kroz razne oblike, ali nikad od te materije nemoze nastati inteligencija, jer ona je nematerijalna, ona je energija, kao sto je el. energija nematerijalna, a znamo da postoji, mozemo je osjetiti.
Samo je to ono gdje se razilaze religiska uverenja o nastanku covjeka i teorija evolucije, samo nastanak inteligencije, jer materijalno tijelo jeste nastalo evolucijom od materijla koji se nalaze na zemlji, ali inteligencija nikako nije mogla nastati od materijala. Dokaz je to sto su milijaradama goina postojale razne vrste bica, zivotinja, ali ni jedna nije imala inteligenciju. Bog dz.s. kaze da je stvorio zemlju, pa druga ziva bica, i covjeka, i sad kad to ovako citas, rekao bi da je to ''puf'' stvoreno, zemlja i onda covjek. A znamo da zemlja postoji milijardama godina, i covjek milionima, i razvijao se do ovog oblika, jeste Bog dz.s. to sve stvorio, ali ono sto je za Njega ''puf'' i stvoreno, za nas su milijarde godina.