Kako naci zenu vrijednu braka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Cookie85

#2301 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

pustopoljina wrote:
Cookie85 wrote:
Nemam starce u ratu poginuli, imao 6 kad je otac poginuo na liniji, 9 kad je mamu geler od granate ubio.

A programer sam radim u firmi i privatno , i stignu me nekad deadline-i , kao sto rekoh ranije, nije to svaki mjesec, ali se desi.
Isto sam tako rekao da kad imam vremena, ucim

A takodjer sam rekao, da nije sve do zena, dosta je do mene i ja znam to, ali ja znam sta hocu , a rijetko koja zena zna sta hoce!

I znam ja veoma dobro kako je kad nemas nista, kad nemas par dana da jedes, jer nemas para da kupis hljeb, isao u skolu bez sveske, poderanih tena jer nisam imao cizme da kupim, a snijeg vani, nosao jaknu staru i malu i ti isti razlozi su sto ja radim toliko i hocu sve sta pozelim da imam!

Ne mogu da nadjem djevojku koja ce biti podrska i koja ce zajedno samnom se uzdizati i probijati dalje i napredovati...za bolje sutra nama oboma, zato imaju sponzoruse!

Ja sam tako za sada sretan i odgovara mi, da li ce mi ogdovarati za 5-10 godina? Ne znam ali vidjet cemo :)

I razlika izmedju ovih sto komentarisu o nekim stvarima kao normalno ovo normalno ono, meni nije normalno.
Ako nadjem djevojku, hocu da idemo kroz zivot zajedno , da podrzavamo jedno drugo, pomazemo jedno drugom, uzimavo u jedno drugom, a ne da sprijecavamo i unazadimo jedno drugo.

Opet kazem, do mene je, ja volim trenutno kako zivim i za sada necu mjenjati!
Izgleda da sam se bas pogresno ODrazila, kad si i ti skontao da za tvoje starce govorim. (Zao mi je, roditelji fale i kad ih stariji izgubis)...pitala sam se zar su sve te neke cure bile od roditelja bez posla, kad nisu mogle skontati da ti je posao takav, a ne da ides na put njoj u inat.
Imam prijateljicu, troje djece podize...muz- medicinska informatika...covjek zivi izmedju kontinenata. Takav posao. Nista im ne fali, osim vremena...a opet...troje djece ne pravis, ako ne pristajes na takav zivot. I onako za pogled iz vana, bolje mi izgledaju nego neki koji su svako popodne i sve vikende skupa.
Ako ti je ovo godiste, zivi svoj zivot...ako ostanes otvoren, mozda i nadjes bas nesto po mjeri krojeno.

Nije problem, ne mozes ni znati kad se ne znamo :)
Svi mi imamo svoju neku ruznu proslost ;)

Ranije sam rekao, to su zene koje su takve ili su toliko nesigurne u sebe pa su takve.

A super za tvog prijatelja, moj posao je ponekad da idem negdje mozda 1-2 godisnje rijetko vise.

Nego sta, otvoren jesam, ali trenutno nisam u potrazi za takvim nesto, do sada bez uspjeha i skontao gubim vrijeme i zivce, zato i zivim kako mi trenutno odgovara. Pa ako bude nekad bude, ako ne jbga iskoristi zivot da uzivas maksimalno koliko mozes :) :D
;)
moonca

#2302 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

nebogori wrote:
moonca wrote:
.pa ako ne zna -nema problema.. ne trazi vraga... ne cackaj... :-)
e jbg monca s tobom ova objasnjavanja mene nekad podsjecaju kao da djetetu od 5 godina objasnjavam banalnu stvar

hahahah, pa tako to i jeste - :lol: - aj,
SaraFina

#2303 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by SaraFina »

Guadalajara wrote:NE ! :lol:

:(

Sudbo kleta!
alibaba_i_30_godina

#2304 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by alibaba_i_30_godina »

Cookie85 wrote: Pa na neku ruku prinudjen, jer nisam nasao, nesposoban da nadjem nekoga ko mi odgovara.
Nisi ti nesposoban, daleko od toga, već lijen! Da, to je problem. Nisi lijen kada radiš, učiš i stvaraš nešto, već da se malo potrudiš oko neke osobe, izlasci i slično. U suštini nije da sada izgleda i imaš pretjerano vremena kada stalno radiš.

Sa sponzorušama ne moraš pretjerano da se trudiš, zna se ko šta i kad daje i na koji način i to je to. Nema nekih igrica i slično.

Ne kažem da je ovo loše, pogotovo ako ti tako odgovara. Samo nije ni to baš najbolje, a daleko od najsretnijeg. Vidjet ćeš kad se zasitiš kako ćeš se drugačije osjećati. Ista ili skoro slična stvar je sa izlascima pretjeranim i kafanama.
Cookie85

#2305 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

moonca wrote:Pitanje :

Da li 'sponzor' zahtjeva od 'sponzorushe' da ona bude samo njegova??

Zavisi od "ugovora" :D :D
moonca

#2306 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

Cookie85 wrote:

Dobro- npr. bi li tebi smetalo da znas da tvoja izabranica je i prijatelja tvog u isto vrijeme?
Cookie85

#2307 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

alibaba_i_30_godina wrote:
Cookie85 wrote: Pa na neku ruku prinudjen, jer nisam nasao, nesposoban da nadjem nekoga ko mi odgovara.
Nisi ti nesposoban, daleko od toga, već lijen! Da, to je problem. Nisi lijen kada radiš, učiš i stvaraš nešto, već da se malo potrudiš oko neke osobe, izlasci i slično. U suštini nije da sada izgleda i imaš pretjerano vremena kada stalno radiš.

Sa sponzorušama ne moraš pretjerano da se trudiš, zna se ko šta i kad daje i na koji način i to je to. Nema nekih igrica i slično.

Ne kažem da je ovo loše, pogotovo ako ti tako odgovara. Samo nije ni to baš najbolje, a daleko od najsretnijeg. Vidjet ćeš kad se zasitiš kako ćeš se drugačije osjećati. Ista ili skoro slična stvar je sa izlascima pretjeranim i kafanama.

Ima i toga, ranije rekoh ima dosta do mene nije samo do cura.

Bas zbog toga mi i odgocava trenutno ovakav zivot, uzivam, izlazim, zabavljam se kad imam vremena i kad to hocu, ne kad se to od mene ocekuje.

Vjerovatno ce dosaditi kao, ali za sada je super bez obaveza i zajebancija, komplikacija.
SaraFina

#2308 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by SaraFina »

Cookie85 wrote:

Kakvih si do sad ugovora imao? Pitam iz znatiželje. :D
Cookie85

#2309 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

moonca wrote:
Cookie85 wrote:

Dobro- npr. bi li tebi smetalo da znas da tvoja izabranica je i prijatelja tvog u isto vrijeme?
Prijatelji ne sponzorisu istu nikad ili to nije prijatelj.

A ako je u dogovoru, sto da ne, nismo u vezi
SaraFina

#2311 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by SaraFina »

Kolika je mjesečna zarada sponzoruše? Ovisi li od izgleda i platežne moći sponzora?
moonca

#2312 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

Cookie85 wrote: Prijatelji ne sponzorisu istu nikad ili to nije prijatelj.

hm .. zar ti prijatelj nece biti prijatelj i ponuditi najbolje... ako nema emocija -- zasto bi ti to smetalo.
strucnjakdemagog

#2313 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by strucnjakdemagog »

Ja bih ovde uveo termin polusponzoruša. :D
Dakle, djevojka mi je, isključivo je sa mnom, ništa drugi, čak ni muško društvo. Jedina je razlika što bih ja nju povremeno materijalno pogurao u smislu kupovine poklona, garderobe i sl. Koliko ću potrošiti mjesečno na nju zavisi naravno od njenih kvaliteta. Vrlo jednostavna matematika. :D
SaraFina

#2314 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by SaraFina »

strucnjakdemagog wrote:Ja bih ovde uveo termin polusponzoruša. :D
Dakle, djevojka mi je, isključivo je sa mnom, ništa drugi, čak ni muško društvo. Jedina je razlika što bih ja nju povremeno materijalno pogurao u smislu kupovine poklona, garderobe i sl. Koliko ću potrošiti mjesečno na nju zavisi naravno od njenih kvaliteta. Vrlo jednostavna matematika. :D

Ja kad bi se žrtvovala nekom levatu i morala mu zanositi u krivini zahtijevala bi da me helikopter spušta i u kupovinu. :D
Cookie85

#2315 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

moonca wrote:

hm .. zar ti prijatelj nece biti prijatelj i ponuditi najbolje... ako nema emocija -- zasto bi ti to smetalo.
Zato sto je glupo biti sa istom djevojkom prijatelj i ja :D

Mozda je do mene :D
moonca

#2316 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

Cookie85 wrote:
moonca wrote:

Zato sto je glupo biti sa istom djevojkom prijatelj i ja :D

Mozda je do mene :D
:lol: ne znam ..
Cookie85

#2317 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

SaraFina wrote:Kolika je mjesečna zarada sponzoruše? Ovisi li od izgleda i platežne moći sponzora?
Zavisi od izgleda i moci sponzora i dogovora sta sve spada u dogovor :D
ho oponopono

#2318 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by ho oponopono »

SaraFina

#2319 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by SaraFina »

Cookie85 wrote:
SaraFina wrote:Kolika je mjesečna zarada sponzoruše? Ovisi li od izgleda i platežne moći sponzora?

Aha..
Kakav je osjećaj nakon sexa ili njeznosti s takvom vrstom žene?
Ljubite se i mazite kao da se volite? Ili ono odnos isključivo?
alibaba_i_30_godina

#2320 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Cookie85 wrote:

Ima i toga, ranije rekoh ima dosta do mene nije samo do cura.

Bas zbog toga mi i odgocava trenutno ovakav zivot, uzivam, izlazim, zabavljam se kad imam vremena i kad to hocu, ne kad se to od mene ocekuje.

Vjerovatno ce dosaditi kao, ali za sada je super bez obaveza i zajebancija, komplikacija.
Ako tebi to odgovara, a svjestan si da je sve to prolazno i zbog čega je neko sa tobom trenutno, onda go for it. Šta te briga šta će bilo ko reći ili se ovdje čuditi i moralisati. Kada nisi raspoložen za druženje radiš šta god ti se prohtije, a kada želiš zabavu to sebi priuštiš. Na tome bi ti vrlo vjerovatno i mnogi pozavidjeli.

Svakako je sve to jedna vrsta interesa, pa čak i veza je iz nekog interesa. Ne nužno materijalnog, ali emocionalnog da.
alibaba_i_30_godina

#2321 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

SaraFina wrote:
Cookie85 wrote:

Aha..
Kakav je osjećaj nakon sexa ili njeznosti s takvom vrstom žene?
Ljubite se i mazite kao da se volite? Ili ono odnos isključivo?
Pa kakva su ovo pitanje? Vi se eto nikada niste ljubili ili možda čak i nešto više sa nekim koga ne znate tako dobro?
strucnjakdemagog

#2322 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by strucnjakdemagog »

SaraFina wrote:
strucnjakdemagog wrote:Ja bih ovde uveo termin polusponzoruša. :D

Ja kad bi se žrtvovala nekom levatu i morala mu zanositi u krivini zahtijevala bi da me helikopter spušta i u kupovinu. :D
Pa ti onda pretenduješ da budeš high klass sponzoruša. Ali za taj helikopter moraš i da izgledaš ko avion.
moonca

#2323 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

:lol:
Cookie85

#2324 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

Cookie85 wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: Ako tebi to odgovara, a svjestan si da je sve to prolazno i zbog čega je neko sa tobom trenutno, onda go for it. Šta te briga šta će bilo ko reći ili se ovdje čuditi i moralisati. Kada nisi raspoložen za druženje radiš šta god ti se prohtije, a kada želiš zabavu to sebi priuštiš. Na tome bi ti vrlo vjerovatno i mnogi pozavidjeli.

Svakako je sve to jedna vrsta interesa, pa čak i veza je iz nekog interesa. Ne nužno materijalnog, ali emocionalnog da.
To je oni sto govorim, kad smo poceli o sponzorima i sponzorusama, da je i veza u danasnjem vremenu samo interes, rijetko je neko u vezi bez nekog interesa :D
Guadalajara

#2325 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Guadalajara »

Cookie85 wrote: To je oni sto govorim, kad smo poceli o sponzorima i sponzorusama, da je i veza u danasnjem vremenu samo interes, rijetko je neko u vezi bez nekog interesa :D
:thumbup:
Post Reply