BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

k3ngur

#2301 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by k3ngur »

drugi_profil wrote:
ak81 wrote:Ja ipak mislim da je vise presudna utakmica izmedju Grcke i Slovacke. Jer i da izgubimo sljedecu utakmicu a da Slovaci pobjede grke sto bi im dalo motivacije za drugo mjesto, mi na kraju opet ostajemo prvi naravno da mi pobjedimo zadnje dvije...

Ali ako Bogda ocekujem nasu pobjedu u utorak...
Ama jarane, jel se zajebavas ili ne pratis. Odigrali su grci sa slovacima obadvije.
Pogledaj raspored jos jednom. Grcka igra protiv Slovacke u oktobru...
Logovan

#2302 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Logovan »

Vidi Bosnje sto se predao :lol: :lol: :run: Aj ne mogu da vjerujem. Znate davati podraku kada je je sve lijepo i krasno, cim se izgubi odmah promijenite plocu.

Bravo. Samo nastavite.
Gandalf

#2303 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Gandalf »

Fizička sprema = 0 bodova, nekada treba dobiti utakmicu i na mišiće, presing, jednostavno fizikanerski zapet' i pobjedit', toga večeras nije bilo - svaka čast na pasovima petom i fintama unutar 16, ali protiv ovakvih kvrgavih i žilavih ekipa se mora odigrati čvrsto i beskompromisno - mi smo večeras bili kilavi, tromi i spori, Džeko pogotovo, a Vršajevića, Višću i Stevanovića ne bih dao ni najcrnjem dušmanu u baražu :D :oops: još im je samo Šunjić falio.
saphir_

#2304 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by saphir_ »

usput dobro je ovo. Grci ce najvjerovatni na kraju kiksati jednu, mozda vec i oni protiv slovaka kiksaju.
Mi svakako moramo ici na sve tri pobjede i ako se to desi ne bi mi bilo krivo ni da grci ubiljeze sve tri pobjede. Al' ce im biti tesko tada :lol:
brazzo19

#2305 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by brazzo19 »

Ma nista ovo jos nije gotovo , do kraja ima i direktan okrsaj izmedju Grcke i Slovacke a mi imamo relativno dvije "lagane" utakmice , znaci lihtenstajn kuci i litvanija u gostima ...... skupit snage i dobit u utorak i opet smo 1 do kraja ;-)
Korisničkoime

#2306 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Korisničkoime »

Samo da ostavim post podrške selektoru Sušiću. Ja sam ga prvi kritikovao kad god sam mislio da treba i zbog toga bio ovdje i ovakav i onakav morao trpiti glupe replike koje veze sa fudbalom nemaju. Međutim ovo nije Sušićeva krivica barem je ja ne vidim.
Nismo zabili sa veoma ofanzivnom postavom kako zamišljate da bi zabili sa def.veznim tipa Zahirović i Rahimić. Priča Slovaci idu na sve ili ništa malo sutra ljudi čini mi se izašli sa dva def.vezna - njihov moto kontre i polukontre ono što znaju. Sušić je to znao tu je prespori Rahimić i "ne znam se postaviti" Zahirović bačeni igrači, jedan ne može stići protivnike a drugog će izbaciti iz igre jer momak vazda stoji gdje ne treba. Zbog toga ovako ofanzivna postava pri čemu su Slovaci parkirali trolejbus pogotovo u drugom poluvremenu tu prolaza kroz sredinu nema osim ako stoperi ne načine početničku grešku, ostaje ti igra preko krila razvuci protivnika i ubacuj. Tu stižemo do likova koji su bili presudi za uspjeh Slovaka dvojica stopera od njih je zavisio uspjeh ili neuspjeh Slovačke večeras. Ako uspiju dobiti zračne dvoboje sa našim napadačima imaju već pola kirije i to su svaka im čast i uspjeli.
Džeko i Ibišević ljudi ni krivi ni dužni potpuno odsječeni kroz sredinu ništa sa krila i ono što je bilo dobrih ubačaja stoperi su pokupili.
Krivac za naš poraz je naša "umri u ljepoti" sredina terena. Pre pre komplicirano i kada se otvarao put što se dešavalo par puta u prvom poluvremenu moto naših veznih što bi jednostavno kad može komplikovano npr. pokušaj dodavanje petom Misimovića Džeki na rubu 16 i to dijagonalno u prvom poluvremenu. To sigurno nije bila Sušićeva uputa igrajte lepršavo ko jebe rezultat. Kada se tome doda i dobra odbrana Slovačke koja je upravo najviše zatvarala taj dio kroz sredu onda je ovaj pristup još ubitačniji nego što bi inače bio.
Misimović po ko zna koji put ponavljam ok je za slabije protivnike protiv jačih dolazi do izražaja njegova slabost a to je fizička sprema. Ko ga je pratio zna da mu je ona vazda bila slabost i da je jedino pod Magatom bio fizički u potpunosti spreman kada je i zablistao u svome punom sjaju. To je i razlog odlaska u Kinu jer tamo i sa pola snage i sa ovakvom fizičkom spremom može da bude jedan od najvažnijih igrača tima i ponajprije jedan od najbolje plaćenih igrača. Što se tiče znanja može on u BL da igra bez problema bolji je od polovine tamošnjih igrača samo što klubovi lige 5 ne plaćaju igrača za 60 minuta.
Desna strana udarna strana napada Slovaka ne samo zbog Avdije koji ma koliko se zalagao i imao dobrih prodora u napada svaki puta je podbacio u odbrani što je složimo se bitan dio igre beka. Svaki puta su ga prelazili kao potok i sva sreća nisu nikada uspjeli iskoristiti to. Međutim tu je i druga stvar naše lažno desno krilo već i ptice na grani znaju da nam je desna strana otvorena i da fura kroz nju samo tako.
Šta da Sušić radi pitanje je da li uopšte imamo igrača za tu desnu stranu je li to Hajrović a kod njega ne može se Sušiću ni prigovoriti što ga nije probao jer da ga je Švica pozvala mi ga večeras ne bi ni gledali.
Def.vezni o njemu riječi neću trošiti ima bezbroj postova o toj poziciji.
Šta se Sušiću može prigovoriti jeste da je morao znati da nam je def.vezni slabija strana i ako se već ne može naći adekvatan igrač za tu poziciju onda je morao prije isprobati i uigrati sistem i postavu bez def.veznog a ne tako zaigrati u odlučujućoj utakmici kvalifikacija. Međutim ne mi i prijateljske i lakše kvalifikacione igramo sa def.veznim ali zato odlučujuću e tu nećemo da malo šta drugo pokušamo. Potpuno pogrešan trenutak iako je zamisao po meni bila dobra.
Da i na kraju sretan gol Slovaka frljoka ali ipak ne može se reći da nije bilo zasluženo.
Sada smo sami sebi otežali i idemo u Slovačku pod imperativom pobjede - što ni jednostavno kad može i komplikovano.
moa

#2307 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by moa »

ruud wrote:Do kad cemo prodavat igrace preko reprezentacije?
Pocec od Nemanje Supica, Sunjica, Visce do Avdije ?
Najgore od svega je sto pape nece nista promjeniti u slovackoj u odnosu na veceras.
Kaćunak

#2308 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Kaćunak »

Sad vam Pape kriv, jel ?!?!?

A vi luzeri i nedorečeni likovi mozete mu muda posisati!
Pape je ikona taman izgubili sve do kraja!
saphir_

#2309 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by saphir_ »

nKrkan wrote:
_Utakmicu komentira Šuko

Image

ovo je ziva istina. LIK KOJU JE GOD UTAKMICU PRENOSIO LIK NAM JE BIO PEH. SJETITE SE SAMO FRANCUSKE U PARIZU
s@mson

#2310 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by s@mson »

nema ukletog sdadiona, to su price za malu djecu...
prodaja karata je problem...
prije utakmice sam bio oko stadiona i nisam osjetio apsolutno nikakvu atmosferu, sva se svelo na prodaju rekvizita...
moje skromno misljenje je da bi trebalo ostaviti karte za hiljadu robijasa, za hiljadu hordi, za hiljadu manijaka i drugih organizovanih navijackih skupina...
ovo danas, pih, 30-40 karata za "navijace" iz cijele Bosne, ne lici na nista...
kada bi savez uradio nesto po mom prijedlogu, vjerujte da bi navijanje bilo MNOGO bolje i to navijanje bi bilo organizovano i mnogo djelotvornije...
pustite Zenicu, iako sam iz Zenice ali u ovim slucajevima je repka broj 1, i kada bi 3000 navijaca jedinstveno navijalo potpuno druga atmosfera bi bila na stadionu...
veceras toga nije bilo i molim Boga da se nesto promijeni...
sve je komercijolizovano, stotine prodavaca rekvizita je samo gledalo kako koju marku izvuci od ovakvih dogadjaja...
da imamo muda, ne bi kupovali te karte vec bi zahtijevali po 1000 karata za organizovane skupine navijaca i vodje tih skupina bi se dogovorile o nacinu navijanja...
hebem ti vise bosnom behar...
hebem ti vise bosna je sampion...
to izgleda jako nedoraslo i prevazidjeno...
jednostavno, navijaci trebaju da uslove savez oko prodaje karata...
popokatepetl_com

#2311 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by popokatepetl_com »

Da li postoji ijedan vrhunski klub ili reprezentacija danas a da igra sa dva spica?
SaNsEo

#2312 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by SaNsEo »

stvarno steta sto izgubismo, ali ljudi dajte da ostavimo osjecanja bar na tren, pa mi smo ovu utakmicu odigrali katastrofalno nista niscim budimo realni, mi nismo niti jedne jedine sanse imali , jedne jedine...

taktika nam je bila ocajavajuca, vukli su se igraci po terenu ko prebijene macke, ja razumijem na kraju kad su umorni ali vec u prvom poluvremenu je to bio usporeni snimak...

za odbranu smo znali da nam je ponekad ko svajcarski sir i da se moze desiti da primimo gol, ali da smo ovako slabo odigrali u napadu to je stvarno iznenadzujuce...pa Dzeko nije ako se dobro sjecam ni jedne lopte po golu udario , judi moji niti jedne :sad: ,, ( on nazalost nije igrac poteza i ako ga ne trpaju loptama nista od poteza kojom sam moze utakmicu rijesiti )
e sta sad .......nadati se da cemo se uspjeci dici do utorka jer to nam je op meni zadnja sansa,, sad pricati o tome da i u barazu mozemo proci je ponovo neka utopija jer u barazu smo ga opet popusili nazalost...
Kemal Malovčić

#2313 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Kemal Malovčić »

moa wrote:
ruud wrote:Do kad cemo prodavat igrace preko reprezentacije?
Pocec od Nemanje Supica, Sunjica, Visce do Avdije ?
Najgore od svega je sto pape nece nista promjeniti u slovackoj u odnosu na veceras.
upravo
scooby_dooby_doo

#2314 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by scooby_dooby_doo »

Ma realno mi ovako svaku utakmicu igramo,samo daj sa strane ubaci i ako koja uleti ili prekid kakav,poslije toga nasi se malo razigraju i trpaju levate.Realnost je da Susic nema veze o taktiKi,ali eto i ja sam se bio ufurao rekoh bice 4-1...nisu nasi bili losi samo sto igra nije prolazila kod slovaka ako me razumijete :D to prolazi kod lihtenstajna,latvije,protiv grcke prekidi (a i onda se nasi digli-slijedi trpanje)...u utorak pobjedjujemo 100%.
Bosanski_kralj

#2315 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Bosanski_kralj »

Sad će početi priče o podjelama, o katastrofalnoj atmosferi među igračim i nema nas nigdje. Zbogom još jedne kvalifikacije :cry:
internazionale

#2316 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by internazionale »

DZONPI wrote:Znate zato mi necemo nikad uspjet zato jer se bojimo uspjeha jer ko ce nosit taj teret na ledzima.Pa jeli to ovaj Dzeko ili pjanic koji daje lopte u Romi ko rukom.Susic trener ali cega nezna zinut cjelu utakmicu ima fakat teleci pogled.
ne znam kako ostalima, na stranu sva prica

ali meni je stvarno truba kad procitam da se jedan polupismeni gastarbajter
kojem je vrhunac da voza viljuskara
ruga Papetu zbog izgleda, oblacenja i sl.
DonV

#2317 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DonV »

saphir_ wrote:
nKrkan wrote:
_Utakmicu komentira Šuko

Image

ovo je ziva istina. LIK KOJU JE GOD UTAKMICU PRENOSIO LIK NAM JE BIO PEH. SJETITE SE SAMO FRANCUSKE U PARIZU
Mah nije on kriv.

Kriva je Slovacka ta Slovacka sto igra 1-1 sa Liht. :roll: ta ce oni.
Pa se u tekmu udje sa nekom off. a nisu suta opalili 90min u okvir gola.
Last edited by DonV on 06/09/2013 23:37, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#2318 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» andr0id
» vazna
» Kaćunak

14 dana
zecko_kupuz

#2319 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by zecko_kupuz »

Pape očito tekmu ne gleda istim očima - navodi Hamšika kao jednog od tri najopasnija Slovaka. :-) Daaaaj, jeste imao 100% šansu, ali se ostatak meča nije vidio.
Mali Weiss nas je bacao ko budale.
agnostic_front

#2320 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by agnostic_front »

Ja ne znam, ali meni se činilo da smo mogli dosta toga da napravimo kroz sredinu, ali nam je uvijek falio neki "šmekerski" :D zadnji pas da se to završi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2321 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
1Dante1 wrote:Neko spominje baraz :? . Pa u utorak igramo pod sasvim drugim okolnostima, ovaj poraz nas je spustio na zemlju i fino nam je sjeo :D.
jedini problem je sto smo i poslije amerike govorili tako... spustili smo se, samo ne na zemlju, vec pod zemlju

jedna od najvaznijih utakmica koje smo ikad igrali i ujedno najgora utakmica repke koju pamtim unazad 2-3 godine, ako ne i vise

nije meni krivo sto smo izgubili, realno ljudi su fakat bili iznenadjujuce dobri... meni je krivo sto smo KRSH igrali
Selektor je protiv amera trebao skontati da speed demon nemre igrati krilo koje se vraća u odbranu i krpi desnog beka.... Hebga lik se zove Avdija i igra u Hajduku iz Maminjove utoka lige a nije Dani Alves iz Barcelone :!:

kad smo igrali protiv grka i dobili ih vidilo u onih zadnjih 10 minuta kolko je ovo igrao da ne valja taktički ovakva postavka, a protiv amera je bilo 100% jasno svakome. Iskreno protiv amera sam mislio da se Pape zahebava s onim jer hoće da namjerno izgube da ih malo spusti na zemlju, a on se izgleda ufuro ozbiljno da smo mi Brazil :-) a da je Avdija Dani :lol:

nepravda je i s Avdijom se zahebavati jer on može solidno da odigra ili beka ili krilo, ali oboje nema šanse
Charuga
Globalni moderator

#2322 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Charuga »

DonV wrote:Mah nije on kriv.

Kriva je Slovacka ta Slovacka sto igra 1-1 sa Liht. :roll: ta ce oni.
Pa se u tekmu udje sa nekom off. a nisu suta opalili 90min u okvir gola.
Hajd malo popusti sa tom pricom ..
Korisničkoime

#2323 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Korisničkoime »

:thumbup:
zecko_kupuz wrote:Pape očito tekmu ne gleda istim očima - navodi Hamšika kao jednog od tri najopasnija Slovaka. :-) Daaaaj, jeste imao 100% šansu, ali se ostatak meča nije vidio.
Mali Weiss nas je bacao ko budale.
ruud

#2324 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by ruud »

Pape je glavni i odgovorni krivac !
Korisničkoime

#2325 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Korisničkoime »

ruud wrote:Pape je glavni i odgovorni krivac !
Nije nego naša sredina terena.
Locked