Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
photo&video

#22951 Re: Telemach BH

Post by photo&video »

Isto imam srednji modem, pise da nije podrzan.
MTV

#22952 Re: Telemach BH

Post by MTV »

Image
Dupli_skalp

#22953 Re: Telemach BH

Post by Dupli_skalp »

diablobih wrote: 19/06/2024 19:58
crnivrag wrote: 19/06/2024 19:16
Pandakonda wrote: 19/06/2024 19:03 Prilikom potpisivanja novog ugovora i uzimanja uređaja na rate iz Telemacha su rekli da moraju donijeti novu opremu, tacnije donijeti istu, samo novu, da osvjeze. Međutim dosao je neki novi modem koji ne podrzava EON Connect iako je prethodni podrzavao. Obzirom da je isti paket u pitanju (EON Full) imam li pravo traziti neki drugi modem koji podrzava ? Prije je bio Ubee sad je neki veći crni bez imena
Nije bez imena, to je SDMC NE1611B koji je podržan za Connect:

Image
Je li i dalje najbolji ovaj tehnicolor ?
ma kakvi, kao brend među lošijim.

kod šure ovaj ubee bolje pokriva manju kuću na dva sprata, nego technicolor dvosoban stan.
stajeba
Grijem se na: sex
Vozim: svoj fazon
Horoskop: je za nevjernike

#22954 Re: Telemach BH

Post by stajeba »

Telemach wrote: 19/06/2024 14:31
stajeba wrote: 19/06/2024 12:09 Imam pitanje. Da li je istina da ako želim prekinuti internet ugovor, da moram sam skinuti antenu i donijeti u poslovnicu Telemacha? Antena je postavljena uz pomoć velikih ljestava i profesionalnog tima iz Telemaha, ne vidim način kako da sam to skinem.
Edit: I rekoše mi da je od 1.6. novi paketi wadsl umjesto 8mbps sada je 10, ali meni i dalje mjeri 8. Na kojoj stranici mogu provjeriti te pakete?
Zdravo @stajeba,
Obavještavamo Vas da smo Vaš upit proslijedili kolegama u Tim za brigu o korisnicima. Kolege će Vas pozvati te pokušati iznaći najbolje rješenje po pitanju usluga te Vam pružiti sve potrebne informacije. Nadalje, izvršili smo detaljniju provjeru tehničkog aspekta internet usluga te ćemo Vas ljubazno zamoliti da izvršite provjeru da li je sada sve uredno. Ukoliko se navedeni problem i dalje nastavi budite slobodni da nam se obratite u inbox stranice za dalje provjere.
Kada sam bio u poslovnici Telemaha stvarno nisam bio frustriran, nego sam lijepo samo došao pitati dal sam pod nekim ugovorom i dal mogu prekinuti uslugu. Odmah sam naznačio da stvarno u zadnjih par godina nemam ni najmanjih problema sa internetom. Ali jednostavno u današnje vrijeme mislim da je premalo imati 8mbps, i naravno to nije do Vas, ja bih volio da je kablovska mreža dostupna i do mog sela, ali to je nemoguće, trenutno. Tako da sam u mogućnosti kod Vas imati samo wadsl (internet na antenu) koja je donedavno maksimalno pružala 8mbps. Ali danas mi u poslovnici Telemaha uposlenici rekoše da je od 1.6. dostupne malo veće brzine wadsl-a, sa 8mbps na 10mbps u istom paketu, dok je, kako su napomenuli do 15mbps (znači ne 15mbps već do 15mbps) cijena 29km. Volio bih stupiti u kontakt s osobom koja određuje ponudu paketa kako bih mogao porazgovarati o donesenim odlukama. Mi korisnici koji smo u udaljenim mjestima i "osuđeni" da imamo taj wadsl ne trebamo biti tretirani kao i korisnici sa žicom. Naravno, problem wadsl-a uglavnom leži u slabom pingu, dok je brzina pri korištenju interneta uglavnom uredna.
E zato sam se ja još više približio da, na žalost, pređem na jedini mogući žičani izvor interneta a to je već možete predpostaviti koji. Kod tog drugog operatera je internet preko žice brzina 15mbps sa cijenom od 25km, dok bi ovaj wadsl u Telemachu trebao plaćati 29km s tim da je u pitanju wireless koji uvijek ima loš ping. Jer naravno da danas razumijemo da je kablovski internet brži i pouzdaniji od bežičnog. E zbog tih stvari ja mislim da bi tim koji određuje korisničke pakete i ponude trebao razgledati situaciju u širem aspektu, obazirući se na tržište ponude.
Naravno Vaš internet mi je danas na većoj brzini nego je to bilo do danas. Volio bih da mi ne zamjerite mnogo, možda imam i krivo mišljenje o svemu ovome jer ste Vi tu profesionalci. Ipak bih bio zahvalan ako biste mogli da mi izađete u susret kao i prethodnih godina. Hvala. :sax:
Telemach

#22955 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

mc-twin wrote: 19/06/2024 16:17 @Telemach kako to da je kod vas Euro na RTL De zatamnjen dok kod konkurencije uredno ide tj. moze se gledati?
Cisto informativno pitam.
Zdravo @mc-twin,
Zahvaljujemo se na javljanju. Eskluzivno pravo prijenosa navedenog sadržaja je otkupljeno od strane BHRT te je utakmice moguće pratiti na navedenom kanalu. Sukladno zakonu svi operateri su dužni zatamniti navedeni sadržaj ukoliko se isti emituje na drugim kanalima. Ukoliko u ovom trenutku možemo nešto učiniti za Vaš ugovor stojimo Vam na raspolaganju, budite slobodni da nam se javite putem privatne poruke.
Telemach

#22956 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

typeOnegative wrote: 19/06/2024 17:33 @telemach
Jel još uvijek moguće"zalediti " uslugu na mjesec dana? Roditelji su na moru već i neće ih bit bar jos mjesec dana, a ja sam na drugom ugovoru i u drugom stanu i uslugu niko ne koristi .. hvala
Zdravo @typeOnegative,
Zahvaljujemo se na javljanju. Shodno Uslovima poslovanja kompanije Telemach, uslugu/e možete staviti u mirovanje do maksimalno tri mjeseca u toku jedne kalendarske godine. Kako bismo evidentirali mirovanje, neophodno je da nam dostavite pismeni zahtjev za mirovanje usluga putem emaila ili u našoj poslovnici, u kome će biti navedeni precizni korisnički podaci ili broj ugovora, serijski broj lične karte nosioca ugovora, kao i period na koji želite da isključite usluge (navesti datum isključenja i ponovnog uključenja) te koje usluge isključujete. Također je potrebno da su obaveze izmirene sa posljednjim dospjelim računom. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#22957 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Pandakonda wrote: 19/06/2024 19:19

Eh da, to je taj. Rekao sam bez imena jer je prosli imao Ubee odma napisano naprijed pa se odma znalo :D Uglavnom meni na Connect aplikaciji pise da ruter nije podrzan, sad ne znam do cega je problem :?
Zdravo @Pandakonda,
Hvala na obraćanju. Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam putem privatne poruke dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt telefon kako bi Vas pozvale kolege iz Tehničke podrške te detaljnije provjerili. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#22958 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

photo&video wrote: 19/06/2024 22:58 Isto imam srednji modem, pise da nije podrzan.
Zdravo @photo&video,
Zahvaljujemo se na javljanju. Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam putem privatne poruke dostavite kontakt telefon kako bi Vas pozvale kolege iz tehničke podrške te izvršile detaljne provjere servisa. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#22959 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

stajeba wrote: 20/06/2024 00:22
Telemach wrote: 19/06/2024 14:31
stajeba wrote: 19/06/2024 12:09 Imam pitanje. Da li je istina da ako želim prekinuti internet ugovor, da moram sam skinuti antenu i donijeti u poslovnicu Telemacha? Antena je postavljena uz pomoć velikih ljestava i profesionalnog tima iz Telemaha, ne vidim način kako da sam to skinem.
Edit: I rekoše mi da je od 1.6. novi paketi wadsl umjesto 8mbps sada je 10, ali meni i dalje mjeri 8. Na kojoj stranici mogu provjeriti te pakete?
Zdravo @stajeba,
Obavještavamo Vas da smo Vaš upit proslijedili kolegama u Tim za brigu o korisnicima. Kolege će Vas pozvati te pokušati iznaći najbolje rješenje po pitanju usluga te Vam pružiti sve potrebne informacije. Nadalje, izvršili smo detaljniju provjeru tehničkog aspekta internet usluga te ćemo Vas ljubazno zamoliti da izvršite provjeru da li je sada sve uredno. Ukoliko se navedeni problem i dalje nastavi budite slobodni da nam se obratite u inbox stranice za dalje provjere.
Kada sam bio u poslovnici Telemaha stvarno nisam bio frustriran, nego sam lijepo samo došao pitati dal sam pod nekim ugovorom i dal mogu prekinuti uslugu. Odmah sam naznačio da stvarno u zadnjih par godina nemam ni najmanjih problema sa internetom. Ali jednostavno u današnje vrijeme mislim da je premalo imati 8mbps, i naravno to nije do Vas, ja bih volio da je kablovska mreža dostupna i do mog sela, ali to je nemoguće, trenutno. Tako da sam u mogućnosti kod Vas imati samo wadsl (internet na antenu) koja je donedavno maksimalno pružala 8mbps. Ali danas mi u poslovnici Telemaha uposlenici rekoše da je od 1.6. dostupne malo veće brzine wadsl-a, sa 8mbps na 10mbps u istom paketu, dok je, kako su napomenuli do 15mbps (znači ne 15mbps već do 15mbps) cijena 29km. Volio bih stupiti u kontakt s osobom koja određuje ponudu paketa kako bih mogao porazgovarati o donesenim odlukama. Mi korisnici koji smo u udaljenim mjestima i "osuđeni" da imamo taj wadsl ne trebamo biti tretirani kao i korisnici sa žicom. Naravno, problem wadsl-a uglavnom leži u slabom pingu, dok je brzina pri korištenju interneta uglavnom uredna.
E zato sam se ja još više približio da, na žalost, pređem na jedini mogući žičani izvor interneta a to je već možete predpostaviti koji. Kod tog drugog operatera je internet preko žice brzina 15mbps sa cijenom od 25km, dok bi ovaj wadsl u Telemachu trebao plaćati 29km s tim da je u pitanju wireless koji uvijek ima loš ping. Jer naravno da danas razumijemo da je kablovski internet brži i pouzdaniji od bežičnog. E zbog tih stvari ja mislim da bi tim koji određuje korisničke pakete i ponude trebao razgledati situaciju u širem aspektu, obazirući se na tržište ponude.
Naravno Vaš internet mi je danas na većoj brzini nego je to bilo do danas. Volio bih da mi ne zamjerite mnogo, možda imam i krivo mišljenje o svemu ovome jer ste Vi tu profesionalci. Ipak bih bio zahvalan ako biste mogli da mi izađete u susret kao i prethodnih godina. Hvala. :sax:
@stajeba,
Zahvaljujemo se izdvojenom vremenu kako biste nam uputili ovaj komentar. Izuzetno cijenimo Vašu lojalnost te nam je zaista žao što na Vašem području još uvijek nemamo mogućnost da Vam obezbijedimo da uživate u najvećim brzinama interneta. Proširenje usluge nam je uvijek u planu i prioritet, međutim pored ulaganja u mrežu postoji dodatni niz faktora koji utječu na proširenje mreže i koji moraju biti ispoštovani. Kolege iz Tima za brigu o korisnicima će Vas pozvati u najkraćem roku kako bismo pokušali iznaći najbolje rješenje na obostrano zavodoljstvo. Ljubazno ćemo zamoliti za još samo malo strpljenja. Stojimo Vam na raspolaganju.
typeOnegative

#22960 Re: Telemach BH

Post by typeOnegative »

Telemach wrote: 20/06/2024 10:42
Jel još uvijek moguće"zalediti " uslugu na mjesec dana? Roditelji su na moru već i neće ih bit bar jos mjesec dana, a ja sam na drugom ugovoru i u drugom stanu i uslugu niko ne koristi .. hvala
Zdravo @typeOnegative,
Zahvaljujemo se na javljanju. Shodno Uslovima poslovanja kompanije Telemach, uslugu/e možete staviti u mirovanje do maksimalno tri mjeseca u toku jedne kalendarske godine. Kako bismo evidentirali mirovanje, neophodno je da nam dostavite pismeni zahtjev za mirovanje usluga putem emaila ili u našoj poslovnici, u kome će biti navedeni precizni korisnički podaci ili broj ugovora, serijski broj lične karte nosioca ugovora, kao i period na koji želite da isključite usluge (navesti datum isključenja i ponovnog uključenja) te koje usluge isključujete. Također je potrebno da su obaveze izmirene sa posljednjim dospjelim računom. Stojimo Vam na raspolaganju.
Ok, hvala. Poslao bih mailom, zanima me jel ja pisem zahtjev ili ga je potrebno preuzeti pa popuniti. Hvala
Telemach

#22961 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

typeOnegative wrote: 20/06/2024 13:24
Telemach wrote: 20/06/2024 10:42
Zdravo @typeOnegative,
Ok, hvala. Poslao bih mailom, zanima me jel ja pisem zahtjev ili ga je potrebno preuzeti pa popuniti. Hvala
@typeOnegative,
Nije potrebno da popunjavate neki poseban obrazac, dovoljno je da u tijelu emaila navedete potrebne korisničke podatke kao i datume isključenja i ponovnog uključenja. Stojimo Vam na raspolaganju.
typeOnegative

#22962 Re: Telemach BH

Post by typeOnegative »

Ok, Hvala puno. Pozdrav :)
bogata_sirotinja

#22963 Re: Telemach BH

Post by bogata_sirotinja »

@Telemach
Ostaju li korisnici Total TV-a (Eon Sat usluge) od 30.06. bez BN paketa kanala, budući da isti prestaju emitovati svoj program na Eutelsat-u?
Imate li rješenje za ovo?
MTV

#22964 Re: Telemach BH

Post by MTV »

BN po svemu sudeci seli na astru. Jedino Total da ih digne na svoje transpondere. Ako se to ne desi bice doslovno sa konja na magarca, sa HD na SD. :-)
EUTELSAT 16A, 16 stepeni istočno:
BN BIH HD 4,7 Mbps
BN 2 HD 3,7 Mbps
BN MUSIC HD 3,1 Mbps

ASTRA 23,5 stepeni istočno:
BN BIH HD (HEVC) 1,7 Mbps
BN 2 SD 1,5 Mbps
BN MUSIC SD 1,3 Mbps
https://www.dvbportal.net/satelitska-tv ... lsat-u-16a
smijesni_ste

#22965 Re: Telemach BH

Post by smijesni_ste »

Da li su ovo ok parametri @MTV i ostali stručnjaci?

Speedtest mjeri propisanu brzinu (250/20), ali je sve sporo i zagušeno kad surfam :roll:

Image
MTV

#22966 Re: Telemach BH

Post by MTV »

smijesni_ste wrote: 20/06/2024 20:21 Da li su ovo ok parametri @MTV i ostali stručnjaci?

Speedtest mjeri propisanu brzinu (250/20), ali je sve sporo i zagušeno kad surfam :roll:

Image
Ti si sigurno sa nekog podrucja koje nije GIGA grad jer imas samo 8 downstream frekvencija.

Ok su parametri. Pokusaj restart modema ili se obrati telemachu (na jedan od mnogobrojnih nacina) da ti izvrse provjeru i restart.
smijesni_ste

#22967 Re: Telemach BH

Post by smijesni_ste »

MTV wrote: 20/06/2024 20:30
Ti si sigurno sa nekog podrucja koje nije GIGA grad jer imas samo 8 downstream frekvencija.

Ok su parametri. Pokusaj restart modema ili se obrati telemachu (na jedan od mnogobrojnih nacina) da ti izvrse provjeru i restart.
Hvala..ma kontaktirao sam ih više puta. Nedavno su pustili neki restart/update valjda. Prije nekoliko mjeseci dolazili na lokaciju i zamijenili konektore i također radili restart i malo se ko poboljšalo, ali evo nakon povećanja uploada početkom juna, opet problemi.

Radio sam restart modema, dns flush, mijenjao dns server(google i cloudfare), clear cache, uklonio IP6 postavku jer sam čitao da to nekad pravi probleme, ali ništa :roll:

Napominjem da mi brzinu propisanu paketom mjeri uredno
fusion_ba

#22968 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

MTV wrote: 20/06/2024 18:24 BN po svemu sudeci seli na astru. Jedino Total da ih digne na svoje transpondere. Ako se to ne desi bice doslovno sa konja na magarca, sa HD na SD. :-)
EUTELSAT 16A, 16 stepeni istočno:
BN BIH HD 4,7 Mbps
BN 2 HD 3,7 Mbps
BN MUSIC HD 3,1 Mbps

ASTRA 23,5 stepeni istočno:
BN BIH HD (HEVC) 1,7 Mbps
BN 2 SD 1,5 Mbps
BN MUSIC SD 1,3 Mbps
https://www.dvbportal.net/satelitska-tv ... lsat-u-16a
Na Astri su oni već dugo, samo sad gase signal sa Eutelsata
MTV

#22969 Re: Telemach BH

Post by MTV »

smijesni_ste wrote: 20/06/2024 20:57
MTV wrote: 20/06/2024 20:30

Hvala..ma kontaktirao sam ih više puta. Nedavno su pustili neki restart/update valjda. Prije nekoliko mjeseci dolazili na lokaciju i zamijenili konektore i također radili restart i malo se ko poboljšalo, ali evo nakon povećanja uploada početkom juna, opet problemi.

Radio sam restart modema, dns flush, mijenjao dns server(google i cloudfare), clear cache, uklonio IP6 postavku jer sam čitao da to nekad pravi probleme, ali ništa :roll:

Napominjem da mi brzinu propisanu paketom mjeri uredno
Onda bi jedino rijesenje bilo da tvoj grad postane novi Giga grad tj da sa 8 DS frekvencija povecaju na 24-26 DS frekvencija. Do tada je tako kako je, nazalost.
MTV

#22970 Re: Telemach BH

Post by MTV »

fusion_ba wrote: 20/06/2024 21:05 Na Astri su oni već dugo, samo sad gase signal sa Eutelsata
Od pocetka rada m:SATa. Znam.
smijesni_ste

#22971 Re: Telemach BH

Post by smijesni_ste »

MTV wrote: 20/06/2024 22:20

Onda bi jedino rijesenje bilo da tvoj grad postane novi Giga grad tj da sa 8 DS frekvencija povecaju na 24-26 DS frekvencija. Do tada je tako kako je, nazalost.
Ja sam iz Sarajeva :D

Šta sad to znači, da trebam uzeti veći paket? Sad sam na EON Light-u
MTV

#22972 Re: Telemach BH

Post by MTV »

smijesni_ste wrote: 20/06/2024 22:35
MTV wrote: 20/06/2024 22:20

Ja sam iz Sarajeva :D

Šta sad to znači, da trebam uzeti veći paket? Sad sam na EON Light-u
Na osnovu slike gdje se nalazi samo 8 DS frekvencija sam mislio da nisi negdje gdje ne mogu vece brzine.

Javi se ti njima ovdje sa podatcima i opisom problema pa nek salju naprednoj podrski.
A moze biti i do router.
smijesni_ste

#22973 Re: Telemach BH

Post by smijesni_ste »

MTV wrote: 20/06/2024 22:52
Na osnovu slike gdje se nalazi samo 8 DS frekvencija sam mislio da nisi negdje gdje ne mogu vece brzine.

Javi se ti njima ovdje sa podatcima i opisom problema pa nek salju naprednoj podrski.
A moze biti i do router.
Hvala, vidjeću za dalje...
xPaco1337

#22974 Re: Telemach BH

Post by xPaco1337 »

Telemaše šta je sa netom u Real Madrid Zenici :( prekida nešto ovo ono
Telemach

#22975 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

xPaco1337 wrote: 21/06/2024 10:46 Telemaše šta je sa netom u Real Madrid Zenici :( prekida nešto ovo ono
Zdravo @xPaco1337,
Zahvaljujemo se na obraćanju na ovaj način. Ljubazno Vas molimo da nam putem privatne poruke dostavite Kontakt broj na koji ste dostupni. Naše kolege iz Tima tehničke podrške će Vas odmah kontaktirati za detaljne provjere internet servisa. Stojimo Vam na raspolaganju.
Post Reply