Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam, nekako mi se čini da su u periodu 1945-1992 najgori bili po tom dijelu grada (u arhitektonskom smislu).
Danas bi obala Miljacke bila poznata po svojim velikim bašćama uz rijeku, svaka od tih zgrada bil bila nešto posebno...
Meni je žao što su većinom uklonili one divne starinske kovane ograde koje su postavljane gdje god se neki potok ulijevao, mislim da su na samo dva mjesta ostale.
dječak sa šibicama wrote: ↑29/09/2023 11:18
Sarajka ili pravilnije Unima, Sarajevu je dala i jednog od najvecih posljeratnih neimara i poduzetnika, gdina Granova.
Slavu je stekao pljackajuci pare iz onih konjica sto su djeca jahala, ubacivale se kovanice, on i njegov jaro maznuli lovu i nestali. To su bili poceci uspjesne karijere
Izazvana sam. Nisam ja otpočela. Već neki koji kad druge zovu papcima i papankama, bolje da se pogledaju u ogledalu - ako hoće da vide jednoga u originalu.
Izazvana sam. Nisam ja otpočela. Već neki koji kad druge zovu papcima i papankama, bolje da se pogledaju u ogledalu - ako hoće da vide jednoga u originalu.
Moj komšiluk--sanko se i liguro niz ove basamake milion puta
Muha moj dragi kakav je vakat bice da nismo ni iz Sarajeva isla ja u kucne posjete, fico, snijeg, kad Sejo vozac niz basamake hop do kraja I na asfalt, ja umrla od straha a on mrtav hladan kaze da ne obilazim svakako moramo vamo
odavno se uprznila tema, nije mi vise lagana i spora za cejfa, ali de userite je dodatno sa vjecitim kompleksaskim doskocicama i mahanjem rodnim listom...
Moj komšiluk--sanko se i liguro niz ove basamake milion puta
Muha moj dragi kakav je vakat bice da nismo ni iz Sarajeva isla ja u kucne posjete, fico, snijeg, kad Sejo vozac niz basamake hop do kraja I na asfalt, ja umrla od straha a on mrtav hladan kaze da ne obilazim svakako moramo vamo
I eto isla ne isla ispostavi se da ulica na slici nisu Mlini