Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mlini, mahala u kojoj je moja mati odrasla i gdje sam svakog vikenda iso' majki pjeske "preko mahala" kako smo mi to u kuci zvali nema stepenice. Ulica paralelno sa Plocom, na vrhu ulice dzamija, na dnu one nove zgrade napravljene u bosanskom stilu nekad osamdesetih.
moimoi wrote: ↑29/09/2023 21:07
Otoka je ba od Vetrenjace do televizije.. to svako zna
I s ove moje strane Miljacke
Kuca mi u Telalima 200 godina--niz Mline nam seljaci na konjima drva dovozili, mene u mekteb tjerali u ovu dzamiju, sanko se i talizo niz kaldrmisane stepenice niz Mline i sad eto nisu Mlini vec Nadmlini
moimoi wrote: ↑29/09/2023 21:07
Otoka je ba od Vetrenjace do televizije.. to svako zna
I s ove moje strane Miljacke
Kuca mi u Telalima 200 godina--niz Mline nam seljaci na konjima drva dovozili, mene u mekteb tjerali u ovu dzamiju, sanko se i talizo niz kaldrmisane stepenice niz Mline i sad eto nisu Mlini vec Nadmlini
Grean wrote: ↑29/09/2023 21:00
Mlini, mahala u kojoj je moja mati odrasla i gdje sam svakog vikenda iso' majki pjeske "preko mahala" kako smo mi to u kuci zvali nema stepenice. Ulica paralelno sa Plocom, na vrhu ulice dzamija, na dnu one nove zgrade napravljene u bosanskom stilu nekad osamdesetih.
skender pasa je tu proveo jedan rukavac moscanice pa su sagradjeni mlini po kojima je i dato ime ulice, mlini (danas nadmlini) ..
tako kazu stariji
skender pasa je tu proveo jedan rukavac moscanice pa su sagradjeni mlini po kojima je i dato ime ulice, mlini (danas nadmlini) .. tako kazu stariji
skender pasa je tu proveo jedan rukavac moscanice pa su sagradjeni mlini po kojima je i dato ime ulice, mlini (danas nadmlini) ..
tako kazu stariji
Ne znam kako se dzamija zove.
Uglavnom iznad Mahirove pekare smotas lijevo i prva desno je ulica Mlini, nije duga, mozda 15-ak kuca do te dzamije koja je na vrhu, sa onom birvaktile munarom ko' da je od drveta. Harem dzamije opasan bordo tarabama (cini mi se ). Tu kod dzamije se mota lijevo u Saburinu, cini mi se da se tako ulica zove.
tako kazu stariji
Uglavnom iznad Mahirove pekare smotas lijevo i prva desno je ulica Mlini, nije duga, mozda 15-ak kuca do te dzamije koja je na vrhu, sa onom birvaktile munarom ko' da je od drveta. Harem dzamije opasan bordo tarabama (cini mi se ). Tu kod dzamije se mota lijevo u Saburinu, cini mi se da se tako ulica zove.
Grean wrote: ↑29/09/2023 21:51
Tu su džamiju vazda jednostavno zvali Mišćina.
Prof Izet Riđanović mutevelija, ako se ne varam?
I ulica se zove Misćina, za koju napisah da je Saburina. Ovom ulicom sam dolazio i kod dzamije desno u Mline.
Samo mi se ulica cinila ipak sirom. Mozda do ribljeg oka GoPro kamere ili do mojih godina kad sam prolazio tuda.
muha_sa wrote: ↑29/09/2023 21:16
Moja koleginica Zumra stanovala preko puta "Valterove" birtije i za Ramazan ona i ja išli redovno na teraviju al ne u dzamiju vec iza brane na bembaši
HelaS wrote: ↑29/09/2023 23:31
O tome i pišem, nekako mi nerealna visina i skup kuća, čak i "Top" iznad... Sve je nekako previše blizu jedno drugog
Ovdje dolje je pak fotografija djelomično deformisana širokokutnim objektivom. Ne znam koliko Vam je poznato to na koji način korištenje širokokutnog, "normal" ili teleobjektiva mijenja perspektivu slike? Što je veća žarišna daljina, slika izgleda sve "spljoštenije"