Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#22801 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

stranac2 wrote: 08/11/2024 04:06
jeza u ledja wrote: 08/11/2024 03:51 Frajer bolan grabi sakom i kapom, pravi grifter, gdje god moze i kako god moze. Zamisli samo svjetske seme koje je sebi i svojoj familiji napravio za prve 4 godine, i koliko ce tek u naredne. U grob ce otic sa hrpom vojnih tajni i povjerljivih info koje ce njegova djeca talit na svjetskom trzistu.

Al kaze osiromasio jadan. :(

Bas kult osobe jbt. :-) Sta cete kad krepa? :roll:

Mozda jeste koristio poziciju za neke nove dilove al poenta je da je covjek vec bio bogat i nije mu trebalo sve ovo.

Vokabular ti otkriva mentalni skop. Sta ti je covjek uradio pa da koristis izraz krepati i sl.

Sin mu je super inteligentan i potencijal, snaha mu je za Kamalu Nikola Tesla inteligenta zena i zna politiku.

Nije mi nesto do Trumpa ( ike kult osobe) samo me nervira vasa ignorancija i jednoumlje a za isto optuzujete “drugu” stranu. Al eto stvarnost vas vec lupa po glavi.

Bookmark ovu stranicu pa cemo je otvorit za 4 godine, kada Jd Vance bude predsjedik novi a Trump junior podpredsjednik.
Da ja tebi ovako nesto objasnim: meni ni iz dzepa ni u dzep. Ako Trump uradi sta obecava, meni ce biti dobro. Ako uradi sta ocekujem, necu ja biti taj koji cu najebati, najebace glupani koji su za njega glasali. Trump je opijum za glup narod koji misli da mu predsjednik Amerike moze donjeti prosperitet kojeg drukcije nije u stanju sam napraviti. Ovo je jasno doslovce svakome sa imalo mozga u glavi, bilo da je glasao za njega ili ne, samo sto su neki od njih spremni riskirati i gaziti preko onih koji se ne mogu braniti, samo da bi zaradili jos koju hiljadarku.
Zbog njega ce najebati radnicka klasa, tacno ova koja glasa za njega, a okoristice se bogati, tacno ovi koji huskaju sirotinju da glasa za njega. To nije predvidjanje, to se vec desilo prosli puta.

Ako tebi taj osnovni postulat americke politike u zadnjih 100 godina nije kao odraslom covjeku jasan, ja ti ne mogu pomoci. Ako tebi nije jasno da milijarder koji je od kad znamo za sebe pojam dzet set, zlatnih kasika, establishmenta, Epstein elite, nije taj koji ce se boriti za radnicku klasu, onda si ti potpuno izgubljen u bespucima univerzuma neznanja. Ono, toliko daleko da uopste ne mozemo razgovarati jer ti ne razumijes jezik.
'
I Biden moze krepati sto se mene tice. I Harris. I Clinton. I Obama. I ko god vec. To su bogati politicari kojima se ja necu klanjati.

A ti se, for fuck sake, divis milijarderu koji nije primao jebenu predsjednicku platu 4 godine. Jarane predsjednicka plata je kao plata mozda boljeg doktora ili advokata. Jel ti imas uopste predstavu kako je to minorno za moc koju predstavlja ta pozicija, ili si ti toliko daleko od tih brojki da ne mozes ni zamisliti razliku od 400 hiljada godisnje i 10 milijardi u portfoliju?

Jel ti ono napisah cujemo se za 4 godine? Da da , cujemo se. Gdje si bio 2020-e?
jeza u ledja

#22802 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

belfy wrote: 08/11/2024 04:28
jeza u ledja wrote: 08/11/2024 03:30
belfy wrote: 08/11/2024 03:23

kazes da je govoreno svaki dan - baci neki dokaz. bilo koji.

ja za boldano samo zatrazih dokaz.

nije. niti "generalisanje poslije bitke" znaci upiranje na jednu stvar. evo, u primjeru koji iskoristih prije ukazuju na vise njih. ne ja, nego oni.

no, ako ti kazes da nema veze onda ne vidim zasto ti ne bih vjerovao. pa jel tako?
Kako mislis dokaz jeboga ti, pa samo o tome su pricali, ad nauseam. :-) Upravo ce mnogi reci da su pricali o ovome i previse.

Niko ne voli generalisanje poslije bitke, to se slazem, samo ne vidim kako ovo iznad spada u to.
pa, drug Jez svi govore da su pricali, a ja upravo zato zatrazih jedan dokaz o tome. bas, i upravo, iz razloga da ne bude generalisanje nakon bitke koje niko ne voli. evo, i ti sam samo kazes da su pricali... a ja sam samo pitao kad i gdje? ni ti nisi dao odgovor osim politickog. "pricali smo stalno o tome"... da je tako, onda bi ova slika sa onim natpisima bila posvuda prije izbora. ja se ne sjecam da je iko, igdje, postavio prije, nego samo sada nakon istih... slobodno me razuvjeri.
Izvini, ali ja ne znam o cemu pricas. Trazis dokaz da je nebo plavo. I da ti dokazem da se o ovome pricalo nisam siguran sta bi postiglo i koja je svrha tvog pitanja.

Sve navedeno na spomenutoj slikici je bila srz politicke kampanje protiv Trumpa svih ovih godina, tako da ne znam uopste o cemu govoris jer zvucis kao da si pao sa neke druge planete na temu u americkim predsjednickim izborima.
A naravno - nisi, stoga se ocigledno gubimo negdje ovdje u komunikaciji, pa ne povezujem sta zelis reci?

Ja naravno ne zelim provoditi vrijeme trazeci dokaze da je nebo plavo. I ne vidim uopste svrhu dokazivanja.

Da znam bar oko cega se svadjamo, vjeruj mi ja bih rado. Ali ne znam.
Stoga, sve najbolje.
jeza u ledja

#22803 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Helem, nevezano za ovu nesuvislu raspravu...htio sam napisati veceras ovo:

Meni je drago da je Trump uzeo na ovaj nacin, ovaj puta. Znaci bez ikakvih dilema, bez ikakvih nedoumica, bez nepoznatih varijabli. Tacno se znalo koga se bira. I Trump je dobio sa dovoljno boba i razlike da se moze reci da nije greska, da se nije potkralo, da se nije narod zajebao, da nije ne do bog nelegitiman predsjednik, uljez, koji se slucajno nasao tu gdje jeste.

Meni je cudan nacin drago zbog toga. Nema kajanja, protestiranja, kukanja, ne moze se srati protiv volje vecine. Bar ne u pocetku. Trazili ste, gledajte. Trump ce imati odrjesene ruke da radi sta hoce. Spremnu masineriju iza njega, Senat, donji dom, sudove, armiju birokrata sa planovima sta i kako. Ne postoji niti jedan razlog, izgovor, da ne uradi sve sto je naumio.

Tako je bolje. Pobjedniku treba dati odrjesene ruke da radi sta je naumio, da upravlja zemljom kako hoce. Nema ni izgovor sudskih procesa, nema ni izgovor buducih izbora. Poslije ovoga samo moze u penziju.

Ocekujem vrhunske rezultate. :oops:
Haris.ba

#22804 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

Nadam se da ga nece omesti u njegovim planovima o tarifama...
Narocito EU, treba kazniti. :bih:

https://youtu.be/OKWk5u6S2h8?si=anDZQCGwY75txPhq
banjaluka078
Moderator

#22805 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Mene za Trampova mandata bole (plaše?) samo krila koja glavni baja Milorad D. može dobiti da odradi šta je naumio.
Možemo se mi smijati do prekosutra MAGA kačketu na njegovoj ogromnoj glavi, ali ja ovdje nisam rahat ni bila, a tek sad neću biti.
Jer, M.D. je prečesto u društvu onih kojima se i sam Trump divi (Putin, Orban, a bome i brko kojem smo ostavljeni u amanet).
Styling

#22806 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

Suma sumarum, frajer se kandidovao isključivo da izbjegne zatvor i da pokuša namaknuti još koji milion na svoj konto. Ostalo ga ništa ne interesuje. Glasačima je govorio što žele da čuju. Cilj je ubiti slučajeve koje ima pred sudovima i prespavati mandat uz koju partiju golfa. Njega ne interesuje vođenje države uopšte.

Njegovi glasači očigledno nemaju samopoštovanja kada su za ovakvog idiota glasali. Prema nekim anketama koje sam gledala nakon izbora, njegovi glasači su jako površni i ne razumiju politike, ako se tako može nazvati, koje on zagovara. Tek će sada osjetiti posljedice svog glasa.
Dead Man Walking

#22807 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dead Man Walking »

stranac2 wrote: 08/11/2024 04:58
Uglavnom drago mi je smo mi Bosnjaci iz NE bili na pravoj strani.
Kojoj generaciji pripadas i cime se bavis u Americi?
Hendrix

#22808 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Ova prica o Trumpu bogatasu kojemu ne trebaju pare nego pomaze narodu me podsjeca na situaciju kada me komsija lobirao za SBB clanstvo. Kaze meni komso Fahro vec ima para pa nema rasta vise krasti. :D

Ljudi ne shvacaju da milijarderi ne razmisljaju kao prosjecan tezak kojem da je kuca neka, posla i da se djeci ako ima sta ostaviti. Milijarderi stvaraju dinastije, njihov rezon ide 100+ godina naprijed i kako ostvariti opstanak dinastije i loze. I gdje ima bolje opcije nego postati prvi covjek najjace zemlje na svijetu ili desna ruka sto bi Musk trebao biti.

Da skratim i dam rezime...jebe se njima za vas, djecu, transgender probleme, abortus i cijene namirnica. Oni su tu sa drugim interesima.
skupljac_zeljeza

#22809 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skupljac_zeljeza »

banjaluka078 wrote: 08/11/2024 06:57
Jer, M.D. je prečesto u društvu onih kojima se i sam Trump divi (Putin, Orban, a bome i brko kojem smo ostavljeni u amanet).
Dodik u beznađu u koje je uvukao i sebe i Srbe u RS-u pokušava sada kockom da se izvuče. On trenutno nema ništa normalnije. Moguće je da kao i svaki kockar, a on je šibicar u globalnim dešavanjima počne nešto i dobijati i da ga to održava, ali već se priča o njegovom nasljedniku što je dobru analizu napravo O. Karabeg sa Slobodnu Evropu (tvoj link). Koliko će biti Dodik jak ili njegov nasljednik koji neće biti ništa bolji ovisi najviše o snazi Beograda koji se više veže za Evropu, a koja zazire od Trumpa. Ako Trump slučajno uspije da oslabi NATO i posveti se jačanju desnice u Evropi to sigurno neće biti samo problem Bosne nego i Njemačke, Francuske, Italije....cijele Evroazije. Obično kada dođe do takve situacije historija nas uči da dolazi do privremenih neprirodnih saveza pa smo imali da su Rusi i i Ameri zajedno jurišali na Berlin. Ne mora sada biti rat nego preslaganje. Poslije se opet sve izmijenjalo. Ovo je više hipotetički jer moguće da se ništa ne desi. Berze na Zapadu jačaju. Mene više brinu 'probosanske' politike u Sarajevu kako će se snaći u istoj situaciji kakvoj smo se našli '92. jer ne znamo šta su Dodik i Čović pričali prije par dana u I. Sarajevu, ali znamo da su došlu u Sarajevo i žalili se na grijanje i da se ništa nisu dogovorili, a da je "Nermin samo to lijepo umotao".

Image
dr_Evil

#22810 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

skupljac_zeljeza wrote: 08/11/2024 07:51
banjaluka078 wrote: 08/11/2024 06:57
Dodik u beznađu u koje je uvukao i sebe i Srbe u RS-u pokušava sada kockom da se izvuče. On trenutno nema ništa normalnije. Moguće je da kao i svaki kockar, a on je šibicar u globalnim dešavanjima počne nešto i dobijati i da ga to održava, ali već se priča o njegovom nasljedniku što je dobru analizu napravo O. Karabeg sa Slobodnu Evropu (tvoj link). Koliko će biti Dodik jak ili njegov nasljednik koji neće biti ništa bolji ovisi najviše o snazi Beograda koji se više veže za Evropu, a koja zazire od Trumpa. Ako Trump slučajno uspije da oslabi NATO i posveti se jačanju desnice u Evropi to sigurno neće biti samo problem Bosne nego i Njemačke, Francuske, Italije....cijele Evroazije. Obično kada dođe do takve situacije historija nas uči da dolazi do privremenih neprirodnih saveza pa smo imali da su Rusi i i Ameri zajedno jurišali na Berlin. Ne mora sada biti rat nego preslaganje. Poslije se opet sve izmijenjalo. Ovo je više hipotetički jer moguće da se ništa ne desi. Berze na Zapadu jačaju. Mene više brinu 'probosanske' politike u Sarajevu kako će se snaći u istoj situaciji kakvoj smo se našli '92. jer ne znamo šta su Dodik i Čović pričali prije par dana u I. Sarajevu, ali znamo da su došlu u Sarajevo i žalili se na grijanje i da se ništa nisu dogovorili, a da je "Nermin samo to lijepo umotao".

Image
Sta cemo se bolan snaci. Nemamo mi politacara niti pokret koji je u stanju nesto pomaknut. Nada je izgubljena kad neko prije par godina nije podrzao Slavu Kukica(pokojnog) za preCjednika SDP-a.

Spasit ce nas Kakir sa svojim BIA vezama.
JovicSA

#22811 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Šta će Trump učiniti prvog dana u Bijeloj kući? Obećao je da će biti diktator 24 sata
Lagano se krenulo sa kuhanjem žabe. PRvo na 24, pa 48, pa malo duže i sve tako... :mrgreen: Dobar je Trump, k'o hljeb, pravednik.
Hendrix wrote: 08/11/2024 07:42 Ova prica o Trumpu bogatasu kojemu ne trebaju pare nego pomaze narodu me podsjeca na situaciju kada me komsija lobirao za SBB clanstvo. Kaze meni komso Fahro vec ima para pa nema rasta vise krasti. :D

Ljudi ne shvacaju da milijarderi ne razmisljaju kao prosjecan tezak kojem da je kuca neka, posla i da se djeci ako ima sta ostaviti. Milijarderi stvaraju dinastije, njihov rezon ide 100+ godina naprijed i kako ostvariti opstanak dinastije i loze. I gdje ima bolje opcije nego postati prvi covjek najjace zemlje na svijetu ili desna ruka sto bi Musk trebao biti.

Da skratim i dam rezime...jebe se njima za vas, djecu, transgender probleme, abortus i cijene namirnica. Oni su tu sa drugim interesima.
Nemaš ti pojma, Trump je poslat od Boga da spasi kršćane i Amriku.
DaysleepeR

#22812 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

Mislim da će mu drugi term biti znatno drugačiji od prvog.
Prvi put imao je jako puno opozicije, prepucavanja sa medijima i sa ljudima koji su pokušavali da mu dokažu neki common sense.
Sada nema više nade u common sense :D mislim da će se mnogo manje energije i vremena trošiti na prepucavanja gdje je on "briljirao" u količini luđačkih izjava.
Isto tako mislim da mu je legacy sada mnogo bitniji u smislu da ne bude upamćen kao vođa budala, mjere će mu biti radikalne svakako ali ne mislim da će ići u fašizam.

Slobodno društvo u Americi je uz podršku demokrata dostiglo svoj peak, a taj peak nije bio pozitivan sa kompletnom toksikom koju je woke kultura donijela sa sobom, tako da je sasvim normalno da isto društvo koje je evoluiralo do tih razina slobode, tu istu slobodu korigira na neke razine koje su ipak svima prihvatljivije.

Pokušavam da nađem silver lining, nadam se da svi komplet nećemo dobiti po glavi.
banjaluka078
Moderator

#22813 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

skupljac_zeljeza wrote: 08/11/2024 07:51 Mene više brinu 'probosanske' politike u Sarajevu kako će se snaći u istoj situaciji kakvoj smo se našli '92. jer ne znamo šta su Dodik i Čović pričali prije par dana u I. Sarajevu, ali znamo da su došlu u Sarajevo i žalili se na grijanje i da se ništa nisu dogovorili, a da je "Nermin samo to lijepo umotao".
Znam ko bi trebalo da brani interese manjina ovdje, zato i brinem.
vaučer

#22814 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

DaysleepeR wrote: 08/11/2024 09:17 Mislim da će mu drugi term biti znatno drugačiji od prvog. Prvi put imao je jako puno opozicije, prepucavanja sa medijima i sa ljudima koji su pokušavali da mu dokažu neki common sense. Sada nema više nade u common sense :D mislim da će se mnogo manje energije i vremena trošiti na prepucavanja gdje je on "briljirao" u količini luđačkih izjava. Isto tako mislim da mu je legacy sada mnogo bitniji u smislu da ne bude upamćen kao vođa budala, mjere će mu biti radikalne svakako ali ne mislim da će ići u fašizam.

Slobodno društvo u Americi je uz podršku demokrata dostiglo svoj peak, a taj peak nije bio pozitivan sa kompletnom toksikom koju je woke kultura donijela sa sobom, tako da je sasvim normalno da isto društvo koje je evoluiralo do tih razina slobode, tu istu slobodu korigira na neke razine koje su ipak svima prihvatljivije. Pokušavam da nađem silver lining, nadam se da svi komplet nećemo dobiti po glavi.
Mislim da si na prvi dio u pravu, ovaj termin ga boli kurac, svi znaju tko je, nema se šta kome objašnjavati, osvojio je popular vote, ima Senat i vjv House i ide derati od prve minute. S ostatkom se ne slažem, mislim da će politika biti agresivna, planovi su spremni i egzekucija kreće odmah. To nema veze s njim, on bi nakon što se osveti svima na listi vjerojatno samo igrao golf - ali ljudi oko njega neće trošiti vrijeme. Ovaj termin će vjerojatno ostati zapisan u povijesti kao najveći reversal ljudskih, radničkih i svih drugih prava u modernoj povijesti bilo koje Zapadne zemlje.

Do kraja mandata očekujem skoro sigurno sljedeće:

- rezanje administracije za 20%+
- širenje zabrane pobačaja i pokušaj nationwide bana
- zabrana konracepcije u određenim državama, smanjenje dostupnosti umjetne oplodnje ili zabrana
- široko ukidanje regulacijskih mjera na hranu i ljekove - divlji zapad za šarlatane
- dodatne porezne olakšice za bogate
- ukidanje medicarea kompletno
- pojačavanje kontrole nad supreme courtom
- stavljanje DOJ pod kontrolu Predsjednika
- bar jedan primjer slanja vojske na proteste
- ogroman rast zaduženja
- koncentracijske kampove za migrante
- ukidanje svih benefita za čistu energiju, benefite za industriju nafte
- nastavak rast cijena za potrošače

Ukratko narod koji ga je izglasao će na kraju termina imati manje, raditi više, imati manje prava i dobiti palicu u usta ako krenu protestirati slučajno.
DaysleepeR

#22815 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

vaučer wrote: 08/11/2024 09:35
DaysleepeR wrote: 08/11/2024 09:17 Mislim da će mu drugi term biti znatno drugačiji od prvog. Prvi put imao je jako puno opozicije, prepucavanja sa medijima i sa ljudima koji su pokušavali da mu dokažu neki common sense. Sada nema više nade u common sense :D mislim da će se mnogo manje energije i vremena trošiti na prepucavanja gdje je on "briljirao" u količini luđačkih izjava. Isto tako mislim da mu je legacy sada mnogo bitniji u smislu da ne bude upamćen kao vođa budala, mjere će mu biti radikalne svakako ali ne mislim da će ići u fašizam.

Slobodno društvo u Americi je uz podršku demokrata dostiglo svoj peak, a taj peak nije bio pozitivan sa kompletnom toksikom koju je woke kultura donijela sa sobom, tako da je sasvim normalno da isto društvo koje je evoluiralo do tih razina slobode, tu istu slobodu korigira na neke razine koje su ipak svima prihvatljivije. Pokušavam da nađem silver lining, nadam se da svi komplet nećemo dobiti po glavi.
Mislim da si na prvi dio u pravu, ovaj termin ga boli kurac, svi znaju tko je, nema se šta kome objašnjavati, osvojio je popular vote, ima Senat i vjv House i ide derati od prve minute. S ostatkom se ne slažem, mislim da će politika biti agresivna, planovi su spremni i egzekucija kreće odmah. To nema veze s njim, on bi nakon što se osveti svima na listi vjerojatno samo igrao golf - ali ljudi oko njega neće trošiti vrijeme. Ovaj termin će vjerojatno ostati zapisan u povijesti kao najveći reversal ljudskih, radničkih i svih drugih prava u modernoj povijesti bilo koje Zapadne zemlje.

Do kraja mandata očekujem skoro sigurno sljedeće:

- rezanje administracije za 20%+
- širenje zabrane pobačaja i pokušaj nationwide bana
- zabrana konracepcije u određenim državama, smanjenje dostupnosti umjetne oplodnje ili zabrana
- široko ukidanje regulacijskih mjera na hranu i ljekove - divlji zapad za šarlatane
- dodatne porezne olakšice za bogate
- ukidanje medicarea kompletno
- pojačavanje kontrole nad supreme courtom
- stavljanje DOJ pod kontrolu Predsjednika
- bar jedan primjer slanja vojske na proteste
- ogroman rast zaduženja
- koncentracijske kampove za migrante
- ukidanje svih benefita za čistu energiju, benefite za industriju nafte
- nastavak rast cijena za potrošače

Ukratko narod koji ga je izglasao će na kraju termina imati manje, raditi više, imati manje prava i dobiti palicu u usta ako krenu protestirati slučajno.
Ako su ovo glavne mjere, onda sam miran jer se sve reflektira na USA domesticaly.
Ja ne živim u USA, tako da nemam šta reći, građani dobiju ono za šta su glasali.
vaučer

#22816 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

DaysleepeR wrote: 08/11/2024 09:37
Ako su ovo glavne mjere, onda sam miran jer se sve reflektira na USA domesticaly.
Ja ne živim u USA, tako da nemam šta reći, građani dobiju ono za šta su glasali.
Samo domaće sam i pisao.Tko zna šta i kako će se događati u vanjskoj politici. Tu nemaju kontrolu kao unutar zemlje i tu više ovisi o tom tko mu kojem trenutku bude išao na kurac. Jedno je sigurno, što se više bude haračio unutar Amerike - imat će sve manju toleranciju za bilo kakvu kontru izvana, bilo od protivnika ili od saveznika. Njemu je sve to isto, pokori se ili te idem sjebati. Bog je Merikanac. Mi smo najbolji, dudlajte kitu. Vrlo lako mu do kraja mandata EU može postati najveći neprijatelj, a Rusija prijer super saradnika.
DaysleepeR

#22817 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

Nema mu se ko u EU usprotiviti.
Na vlasti u EU su ili desničari kojima je on idol, ili neskišmenjaci koji su prvi poletili da čestitaju.
vaučer

#22818 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

DaysleepeR wrote: 08/11/2024 09:50 Nema mu se ko u EU usprotiviti.
Na vlasti u EU su ili desničari kojima je on idol, ili neskišmenjaci koji su prvi poletili da čestitaju.
Govorim o tipu koji će pamtiti ako ga netko iz Novog Zelanda kog nije nikad upoznao opiše na način koji se njemu ne sviđa. O tom govorim. Ne o političkim konfliktima - nego o taštini najvećeg ega na svijetu nakon Zlatana jebenog Ibrahimovića. Doslovno mu se može ne svidjeti kako ga netko gleda na nekom sastanku da krene s idejom da i njih 'treba kazniti'. A kako je već navikao na apsolutnu vlast - krenut će je fleksati i van svoje usrane zemlje.
dr_Evil

#22819 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dr_Evil »

Ali “sutradan”, brojke su govorile drugačiju priču, što ne krivi glasače treće strane. Trump je 2020. dobio 74.223.975 glasova, a 2024. 71.353.267 glasova. To jest, dobio je manje glasova 2024. nego 2020. godine. Biden je 2020. dobio 81.283.501 glas kao demokratski kandidat. U 2024. Haris je dobila 66.415.656.

Drugim riječima, Trump nije dobio nijedan glas 2024. godine, ali je Demokratska stranka izgubila blizu 15 miliona glasova. Nisu ih dali Trumpu, niti Jill Stein ili Cornelu Westu, već su ljudima odbili dati glas njima. Ovi ljudi su znali šta je u pitanju, ali su izabrali ovu opciju, umjesto da glasaju za Trumpa ili Harrisa.

Kamala nije izgubila jer su neki od nas glasali za kandidata treće strane. Najveći procenat glasova koji je Jill Stein dobila bio je u Maineu, gdje je dobila 1,7% glasova. U mojoj matičnoj državi Washington dobila je 0,7% glasova. Ove brojke nisu napravile razliku. U nekim državama nije ni bila na glasačkom listiću, a u mnogim državama je dobila manje od 0,5%.

Kamala nije izgubila zbog Jill Stein, Kamala je izgubila zbog Kamale.

Upravo zato što se Kamala pomaknula udesno tokom kampanje izgubila je od Trumpa. Pored njenih opetovanih tvrdnji o bezuslovnoj podršci Izraelu, Haris se pridružila Dicku Cheniyu, jednom od najjastrebovih desničarskih političara koje je ova zemlja proizvela. Kao Bushov potpredsjednik, nadgledao je operaciju Pustinjska oluja, koja je opustošila Irak, a dok je bio van funkcije, bio je predsjednik i izvršni direktor Halliburtona, multinacionalne korporacije odgovorne za većinu svjetskog frackinga. Naprednjaci su to primjetili.

Kamala, a ne glasači trećih strana, bacili su marginalizirane ugrožene zajednice pod autobus. Pročitala sam dovoljno o Trumpovom „Projektu 2025“ da znam da djeca latinoameričke zajednice u ovoj zemlji , rođena u SAD-u čiji roditelji nemaju dokumenata, nisu aigurna.

Znam da će moji trans prijatelji biti ne samo pogođeni, već i ciljani. Znam da će osvetnici imati četiri godine proganjanja svakoga od koga se osjećaju „ugroženim“, kao što se Steve Zimmerman osjećao ugroženim od Trayvona Martina jer je „stajao je pri svome“. Znam da dok Trump pokušava zabraniti abortus, on može zabraniti samo bezbjedne abortuse, a tinejdžerke će umrijeti od nesigurnih pokušaja da oslobode svoje tijelo posljedica silovanja, incesta ili jednostavno nespremnosti za majčinstvo.

Također znam da će arapski Amerikanci proći gore pod Trumpom. Znam da je Trump taj koji je implementirao zabranu muslimana, znam da on vjeruje da bi Netanyahu trebao “dovršiti posao”, i znam da je Trump taj koji je preselio američku ambasadu u Jerusalem – što Biden nije poništio, iako je mogao.

Ali evo gdje moramo naučiti naše lekcije. Stalno govorimo da demokrate ne uče. To je tačno. Mi smo ti koji moramo učiti. Mi smo ti koji moramo shvatiti šta znači ne očekivati ​​promjene od predsjedničkih izbora svake četiri godine, već od kontinuiranog napora koji ulažemo iz dana u dan, iz godine u godinu. Nemamo izbora nego da istrajemo, nastavimo da obrazujemo naše potencijalne saveznike, nastavimo da održavamo naše lokalne i transnacionalne zajednice kroz međusobnu pomoć, brigu, transformativnu pravdu i osnovnu humanost, znajući da se ne možemo osloniti na predsjednike da nas spase.
skupljac_zeljeza

#22820 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skupljac_zeljeza »

vaučer wrote: 08/11/2024 09:54
Govorim o tipu koji će pamtiti ako ga netko iz Novog Zelanda kog nije nikad upoznao opiše na način koji se njemu ne sviđa. O tom govorim. Ne o političkim konfliktima - nego o taštini najvećeg ega na svijetu nakon Zlatana jebenog Ibrahimovića. Doslovno mu se može ne svidjeti kako ga netko gleda na nekom sastanku da krene s idejom da i njih 'treba kazniti'. A kako je već navikao na apsolutnu vlast - krenut će je fleksati i van svoje usrane zemlje.
Ili kraće....imat će svoje proxije i u Evropi i u Aziji. Baca malo na Hitlera i njegove generale kojima se divi.
DaysleepeR

#22821 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

vaučer wrote: 08/11/2024 09:54
Vraćamo se na ono što sam prvo napisao.
Sada već svi znaju o kome se radi i mislim da neće imati neke konflikte i prepucavanja.
vaučer

#22822 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vaučer »

DaysleepeR wrote: 08/11/2024 09:57 Vraćamo se na ono što sam prvo napisao.
Sada već svi znaju o kome se radi i mislim da neće imati neke konflikte i prepucavanja.
Ne možeš to znati.
Kao prvo jer ne znaš šta misli napraviti i na koji način će to utjecati na EU npr.
Akcije imaju reakciju, nitko neće šutiti ako nas krene jebati u zdrav mozak.
DaysleepeR

#22823 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

vaučer wrote: 08/11/2024 10:00
Ne možeš to znati.
Kao prvo jer ne znaš šta misli napraviti i na koji način će to utjecati na EU npr.
Ako Trump sjedne sa Putinom i ako ga vrati na svjetsku scenu, EU će skinuti gaće.
Da ukrajinci svojim tijelima nisu zaustavili ruse, sada bi se ruski tenkovi vozali po autobahnu.
Styling

#22824 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

DaysleepeR wrote: 08/11/2024 10:01
Ne možeš to znati.
Ako Trump sjedne sa Putinom i ako ga vrati na svjetsku scenu, EU će skinuti gaće.
Da ukrajinci svojim tijelima nisu zaustavili ruse, sada bi se ruski tenkovi vozali po autobahnu.
Mozda nece voziti po autobahnu, ali bi mogli doci do Rumunije i Madjarske.
JovicSA

#22825 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Styling wrote: 08/11/2024 10:16
DaysleepeR wrote: 08/11/2024 10:01

Ne možeš to znati.
Mozda nece voziti po autobahnu, ali bi mogli doci do Rumunije i Madjarske.
Ma i Srbije, dočekali bi ih raširenih ruku kao i RS.
Post Reply