Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LightRain wrote:@S4mpion
Svjesna sam ja da neki jednostavno nemaju srecu da rade ono za šta su završili. Ali poenta nije to. Poenta je da je meni bitno da ja vidim da se osoba trudi. Pa ako dobije 100 odbijenica neka dobije, barem je uporan. Ali to nije izgovor da za to vrijeme neces da radis kao konobar ili slično jer ti je "ispod časti". Daj molim te...ja bih 20 godina ribala podove dok mi neko napokon ne primi molbu za moju struku. I nemam ništa protiv da imam momka koji je konobar ali mi je bitno da znam da je zavrsio fakultet, i da se trudi da dobije posao kakav zaslužuje, da je uporan u tome dok mu je trenutni posao skroz nevezan za njegovu struku.
Nemoj samo biti parazit!
nabijem i tu tvoju kvalifikaciju na neku stvar to da mora imati fakultet
pa znam bar 5 ljudi koji su pametniji i snalazljiviji i ajmo reci u svemu bolji od fakultetski obrazovanog
bila je cini mi se i tema nekad sta znaci diploma
ona uopste ne znaci da je taj bolji od onog bez nje
posebno sada u ovom sistemu kad u travniku uz kilo travnickog dobijes i kilo diplome fakulteta po zelji
Super ti je rječnik.
Ali slažem se s tobom. Možda sam se pogrešno izrazila, s tim ali sam se vodila da je danas teško i sa diplomom a tek bez diplome(i mislila sam na one što inače ništa ne rade a fakultet ne uzimaju kao opciju). Bit je i dalje ista...radi nešto, stvori nešto, nemoj sjediti kod kuće...po milioniti put ponavljam.
sta fali rjecniku pa nismo na simpoziju becke skole istureno odjeljenje sarajevo
evo ja nemam diplomu a bez stele sam postigao vise nego dobar broj mojih vrsnjaka
bez obzira na bilo koji fakultet da imas nesto je i u samim ljudima koji cine covjeka vjestijim od drugih
Haj ba, imali smo svi nekada u zivotu liste i planove, drugo je to sto te prije ili kasnije pukne zivot po glavi i realnost pa sve ono sto ti je kao bilo bitno odjednom postane tako nebitno.
LightRain wrote:Jako neukusno pitanje.
Magnet nisam, jer ne želim biti (barem ne šaljem takve poruke provokativnim odijevanjem ili nešto)
Ali razgovorom i stavovima ću privući samo ispravnu osobu koja će mi parirati. I samo ću sa takvom osobom moći biti u vezi. (Ako mislis da to nikad neću naći, već se desilo da jesam )
A s koliko si ti to muškaraca bila u vezi?
Jao pitanja...
Ali evo da vidimo kud to vodi
Sa 2. Sa jednim 2 mjeseca, sa drugim 6 godina.
LightRain wrote:
I nemam ništa protiv da imam momka koji je konobar ali mi je bitno da znam da je zavrsio fakultet.
e sine dragi, još ti nisi načisto sa sobom.
Nađi momka konobara sa 4 osnovne, kupi mu fakultet u Travniku. Tamo svako ko plati dobije diplomu.
Bijeljina je za te stvari
Fino je to, fino je biti racionalan, na nečemu "opipljivom" planirati budućnost, ali ne treba zaboraviti ni na ono što nije "opipljivo" , ne treba zaboraviti da osim doktorata postoje i druge "svetinje" , a treba i imati na umu da nije sve u intelektulalnom pariranju, ambicioznosti, i konkurentnosti na tržištu rada
madner wrote:Sjo sto lozite curu, potpuno je u pravu, bez fakulteta i ne treba pricat.
Neko je morao raditi dok je neko drugi studirao, e sad kome je bilo teže, ne znam, ali znam da bi se, u nekom normalnom svijetu, svi trebali jednako vrednovati.