Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
avantgarde

#2276 Re: Satovi

Post by avantgarde »

Zoya wrote:Niko da preporuci dobar zenski sat :sad: bas ste nekakvi...
ne se ljutit Zoja,ne vidjeh a nisam ni neki duboki strucnjak...ali znam sta nije lose ;).. :lol:
evo ovdje imas zenske satove,kao npr. Ingersoll..izbor je povelik..nisu bas preskupi ali ni jeftini,malo su predimenzionirani ali su jako lijepi,bas ono pravo interesantni satovi..
https://www.google.de/search?q=frauen+u ... 36&bih=722
Bodkin

#2277 Re: Satovi

Post by Bodkin »

Partijaner wrote:Sta velite na Ulysse, veoma "jeftin" ? :mrgreen:
Image
sat koji sam zapikao da cu kupiti jednog dana 8-) :D
avantgarde

#2278 Re: Satovi

Post by avantgarde »

da li se uopste isplati toliko novca dati za jedan sat...ne znam tacnu vrijednost tog sata ali nesto otprilike znam gdje lezi njegova cijena... :D :lol:
ja vec odavno gledam Breitling(dva tri model,ali slicna) a cijena im je od nekih 6-10 hiljada € .. :roll: ...mnogo brate,nije bas da ne mogu to "iskihat" ali nije malo a treba i neku moralnu liniju u meni preskocit...i na kraju je pitanje,da li je to BAS toliko vrijedno?!..hmm
ali naravno,to svako za sebe mora odlucit..

a taj gore sat je spica :thumbup:
Partijaner

#2279 Re: Satovi

Post by Partijaner »

Ja cu najverovatnije kupiti repliku, posto nemam "jos" 20.000 dolara. :mrgreen:
hadzidado

#2280 Re: Одг: Satovi

Post by hadzidado »

Seiko i Citizen nemaju ništa zajedničko osim što su iz Japana.

Zoya,
Do koliko para ?
Casio,Seiko,Citizen do nekih 200€.
Preko te cifre Certina,Tissot,Hamilton...

Partijaner,
Kupi šta hoćeš ali nemoj repliku.
Partijaner

#2281 Re: Одг: Satovi

Post by Partijaner »

hadzidado wrote:Seiko i Citizen nemaju ništa zajedničko osim što su iz Japana.

Zoya,
Do koliko para ?

Partijaner,
Naso sam sebi repliku ovog gore Ulyssea kosta oko 349 eura eh sad ne znam kakav je mehanizam kod tih replika. :-D
Zoya

#2282 Re: Одг: Satovi

Post by Zoya »

hadzidado wrote:Seiko i Citizen nemaju ništa zajedničko osim što su iz Japana.

Zoya,
Do koliko para ?

Partijaner,
Do 400 Eura mozda?
Evo par slika oni koji mi se svidjaju pa ako ista poblize znate o njima;

Image

Image

Image

@AVANTGARDE, JAKO MI SE SVIDIO I ONAJ STO SI MI PREDLOZIO :)
blugirl

#2283 Re: Satovi

Post by blugirl »

Zoya, Ulysse Nardin :thumbup: predivan je. Ipak je to tourbillon. Sad sam mu nasla cijenu na netu cca 300.000 $.

Meni je ivako nesto tiha patnja:
http://www.glashuette-original-pavonina.com/en/ varijanta sa crnom podlogom u rose zlatu ili sa zelenom narukvicom
Zoya

#2284 Re: Satovi

Post by Zoya »

Ja mu cijenu nisam mogla naci :P odlicno, i meni se svidja taj, samo sam malo nesigurna za boju, voljela bih ne znam ni ja,da je u nekoj drugacijoj boji.
A ovaj tvoj je za plakati dobar. Koliko kosta?
blugirl

#2285 Re: Satovi

Post by blugirl »

Pa, kaze da cijena varira od 3900€ za ove jednostavnije varijante stainless steel i satenska narukvica a za ove sto su do pola prekriveni dijamantima i rose gold do 32000€. Kako god, mogu ga vidjet na ruci samo da udjem negdje da ga probam :D

Jos jedan sto mi je vec odavno zanimljiv, mozda malo prekicast ali definitivno interesantno napravljen je ovaj od Van Cleef & Arpels, poetic complications Most ljubavnika
http://en.worldtempus.com/watches/van-c ... carn-9vi00
On i Ona se sastaju tacno u ponoc :-D
avantgarde

#2286 Re: Одг: Satovi

Post by avantgarde »

Zoya wrote:[

@AVANTGARDE, JAKO MI SE SVIDIO I ONAJ STO SI MI PREDLOZIO :)
Zoya,i meni se svidjaju ti satovi jako,ima ih klasicnih i vrlo su markantni,djeluju nekako trodimenzionalno,malo su vecih proporcija ali sasvim ok jer je to trenutno -trendy,imao sma kolegu svabu koji ih je pored svog posla prodavao poznanicima,mislim da cuuskoro jedna nabavit...nisu pretjerano ni skupi.2-4- stoje €..
vjetropirka

#2287 Re: Satovi

Post by vjetropirka »

ja tražim ljubičasti sat , i nikako da nađem nešto da mi se svidi ... ima li ko neku preporuku ?
avantgarde

#2288 Re: Satovi

Post by avantgarde »

vjetropirka wrote:ja tražim ljubičasti sat , i nikako da nađem nešto da mi se svidi ... ima li ko neku preporuku ?
vjetrena ..evo imas recimo nekoliko ljubicastih od Ingersoll-a,to su fini satovi,
Image
Image
Image

nisam daltonist ali priznam da su zene sto se tice farbi i kolora daleko bolje od muskih,glede nijansi :)
a pokusaj i sa Swtch-om,oni su izrazito marka satova sa bezbroj nijansi i sarenila a kvalitativno su ok..
https://www.google.de/search?q=swatch&c ... 36&bih=722
vjetropirka

#2289 Re: Satovi

Post by vjetropirka »

avantgarde wrote:
vjetropirka wrote:ja tražim ljubičasti sat , i nikako da nađem nešto da mi se svidi ... ima li ko neku preporuku ?
vjetrena ..evo imas recimo nekoliko ljubicastih od Ingersoll-a,to su fini satovi,
Image
Image
Image

nisam daltonist ali priznam da su zene sto se tice farbi i kolora daleko bolje od muskih,glede nijansi :)
a pokusaj i sa Swtch-om,oni su izrazito marka satova sa bezbroj nijansi i sarenila a kvalitativno su ok..
https://www.google.de/search?q=swatch&c ... 36&bih=722
hvala na preopruci :)
rado bih swatch chrono , al nisam mogla naći da je ono kućište oko samog sata metalno a ne plastično :sad:
avantgarde

#2290 Re: Satovi

Post by avantgarde »

Windgirl,kud ces bas na ljubicastu boju sata?!.. :D ...to je rijetkost,ali nista nije nemoguce..
recimo Esprit je sasvim ok medium marka a ima i ljubicastih :D :lol:
ili ako volis nesto malo skuplje pokuaj sa Jaguar-om,oni imaju vis emodela od nekog crvenog zlata(ne bas crveno nego kao bakar,makar lici na ljubicasto :lol: )...

ili DG ..ma ne smije da fali :-D
Image
vjetropirka

#2291 Re: Satovi

Post by vjetropirka »

avantgarde wrote:Windgirl,kud ces bas na ljubicastu boju sata?!.. :D ...to je rijetkost,ali nista nije nemoguce..
ili ako volis nesto malo skuplje pokuaj sa Jaguar-om,oni imaju vis emodela od nekog crvenog zlata(ne bas crveno nego kao bakar,makar lici na ljubicasto :lol: )...

Image
hehe, meni su satovi kao dobar detalj , zato ih imam u bojama :)
ne bih nešto ove skuplje, swatch i esprit su ok :)
Ali_G

#2292 Re: Satovi

Post by Ali_G »

Tesko da ces i naci nesto skuplje u boji kojoj zelis. Swatch i jeste firma koja sat prodaje prvenstveno kao modni detalj za ok cijenu, tako da ti je to dobra kupovina
avantgarde

#2293 Re: Satovi

Post by avantgarde »

vjetropirka wrote:
avantgarde wrote:Windgirl,kud ces bas na ljubicastu boju sata?!.. :D ...to je rijetkost,ali nista nije nemoguce..

/0/d_g_dolce_gabbana_damenuhr_mit.jpg[/img]
hehe, meni su satovi kao dobar detalj , zato ih imam u bojama :)
ne bih nešto ove skuplje, swatch i esprit su ok :)
ALi-G(sta li mu ovo "G" znaci :lol: je dobro rekao,u ljubicastoj farbi/koloru tesko ces naci neke zesce marke...ali u redu je,ti trazis modni detalj i to sasvim pashe...meni je sat pomalo imidz(ne skroz i ne bas bitno),pomalo trend,pomalo tehnika(zato oni kronometri itd) itd...i vise od 2-3-4 sata ne zelim imat..

pogledaj i Casio marku,cijenom su dostupni ali imaju dobre satove i razne boje cini mi se .. :lol:
vjetropirka

#2294 Re: Satovi

Post by vjetropirka »

Image
Image
ova dva espritova su mi se svidjela, sad samo da ih nađem dostupne u prodaji :)
a swatch chrono koji mi se sviđa ima plastiku oko kućišta, tako da mi ne izgleda baš kako sam zamislila ...
u svakom slučaju, hvala na preporukama :-D
Chisum

#2295 Re: Одг: Satovi

Post by Chisum »

hadzidado wrote:
shin wrote:I IWC koristi ušminkane ETA mehanizme
Fakat i nema ništa lošeg u tome.
Dapače,jeftiniji servis i dostupni dijelovi(za Eta 2892a2 i 7750) i zna ga svaki sajdžija popraviti.
Nesto da tampi...

Kad si pomenuo ETA-u 7750, koliko se sjecam ona dolazi kao Elabore, Top i Chronometer (COSC), a neki mehanizmi imaju sve to, uz Standard, naravno - ali i uz "Economique".
E sad, meni je, manje-vise, jasno koje su razlike (slicnosti) u ovoj podjeli mehanizama, ali jos nikada nisam skontao taj "Economique" stepen. Nesto mi sad pade na pamet, jer sam nekoliko puta naletio na to, ali mi nije bilo sasvim jasno... pa, eto, da pitam.

Inace, moglo bi se desiti da iduci mjesec nekim poslom odem do Drezdena, pa kako je blizu, mozda svratim i to tog cudnovatog gradica Glashütte-a, da vidim ta cuda svapskog urarstva, pa ako kome treba kakvih Lange & Söhne od jedno pola miliona, da se kurci po gradu, javite. Ne morate mi odmah davati lovu, nije frka, nego kad se timvra. :lol:
Last edited by Chisum on 05/11/2013 19:20, edited 1 time in total.
majstor.yoda

#2296 Re: Satovi

Post by majstor.yoda »

moze li mi neko reci, valjaju li cemu hanowa satovi? konkretno http://www.hanowa.ch/pages/sites/AvioLi ... oLine.html

u poredjenju sa casiom http://www.casio-europe.com/euro/watch/ ... 0db-1a1er/

cjenovno su isti, znam ko je i sta je casio, ali za ovaj prvi nisam siguran.

vizuelno su slicni. moze li mi neko reci koji bi trebao da je bolji?

hvala
avantgarde

#2297 Re: Satovi

Post by avantgarde »

ovoga imadoh prije 4-5 godina,kupio na Ebay-u,nov u original pakovanju 260 €...opticki mi se nevjerovatno svidja,distributer je bio svabo u D koji ima i svoju radnju ...za mene jedan od najljepsih satova,poklonim ga nakon godinu dana nekome,hajkontam,kupit cu sebi drugi,samo sa crnom plocom i bijelo okolo...jes vraga,nema ih vise na Ebay-u,ima ih za narucit u Svici,ali sad kostaju óko 700€.. :sad: ...hmmm..
Image
ovo su sada cijene,direkt iz Svice..
http://www.swiss-military.biz/de/Luftwa ... bl5b0arqb5
hadzidado

#2298 Re: Одг: Satovi

Post by hadzidado »

Chisum,
Za "economiq" prvi put čujem!

Yoda,
Casio je bolji sat.

Avantgarde,
Prejaka cijena za ovaj sat.
Certina nudi mnogo bolji mehanizam(Eta 251.262) umjesto ovog G10.,a za manje para.
Ali_G

#2299 Re: Satovi

Post by Ali_G »

Meni se cini da ovo nije ista marka satova.
Ova Hanowa je meni ljepsa od Casia. Sto se tice kvaliteta, ja bih gledao samo zavrsnu obradu
hadzidado

#2300 Re: Одг: Satovi

Post by hadzidado »

Cx Swis milipary i Hanova nemaju ništa zajedničko.
Casio je provjeren brend,a Hanova je tako-tako. U ovoj kuca Isa kvarc što baš i nije za neku pohvalu.
Post Reply