Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Buckethead wrote: ↑28/08/2022 17:08
Ja sam danas poginuo. 53 km u tri dana, ovo mi je najteža sedmica. Danas po planu 35 km tempo, 5:38, a realnost 34 km 5:57. Preumoran sam. Zadnjih 5 km agonija, bukvalno pace pao iznad 7. Nespavanje zadnja tri dana i ogromne kilometraže dolaze na naplatu. Sad već ide tapering od sutra i biće sve lakše
Ono nisam ni blizu tvog nivoa, pa me nemoj pogresno shvatiti ali slicno se osjecam
Sinoc 3,5km
Prvi km pace 6.54. teske noge, nikako podici od poda
U subotu ponovo 10 km + sam ujutru isti dan isao 5 Km. Koljeno puno manje boli zahvaljujuci vjezbi od jednog forumasa . Bol sam osjetio ali se moglo trcati dok prije nekih 20 tak dana jedva sam istrcao uz sepanje .
Pitanje za profi trkace , je li bolje npr svakih 4 dana npr istrcati 10 km ili ici svaki dan po 3 km npr. ?
Ja sam danas poginuo. 53 km u tri dana, ovo mi je najteža sedmica. Danas po planu 35 km tempo, 5:38, a realnost 34 km 5:57. Preumoran sam. Zadnjih 5 km agonija, bukvalno pace pao iznad 7. Nespavanje zadnja tri dana i ogromne kilometraže dolaze na naplatu. Sad već ide tapering od sutra i biće sve lakše
Ono nisam ni blizu tvog nivoa, pa me nemoj pogresno shvatiti ali slicno se osjecam
Sinoc 3,5km
Prvi km pace 6.54. teske noge, nikako podici od poda
Sve te razumijem
Umor se nagomila i onda noge budu preteške. Samo je san bitan i odmor, odmor je sastavni dio treninga. Odmori dan dva i onda opet lagano
Zato poslije Berlina...Raspašoj
Nemojte samo veče prije prekucati
ma ide karantin obavezno. Vjeruj mi jedva čekam da prođe, baš sam ono uništen. Gledam juni 152 km, juli 262, august će biti preko 300 km. Samo da prođe, pa da pijemo
Najgore je što sam ja prekasno počeo s pripremama, odradiću 12 sedmica umjesto 16, i zato su kilometraže ovakve, ono zgusnut raspored, pa sam zato potrošen ko lovačka kuja
Kontam odraditi i neki half u oktobru dok sam u naletu, zima je svakako mrtva.
Kažu da je Omiš top, ali ono nisam ja baš neki ljubitelj traila, mada bi se to isplatilo zbog kupanja. Ima u Oktobru Tuzla i Apatin, pa smo kontali ako sve bude ok u Apatin na domaćinski half, roštilj i na pivo.
Overtraining?
Zgurao 16 sedmica priprema u 12 i prošla sedmica mi prisjela. Odmorio sam se, sad je sve ok
Danas leglo 25km, 5:33 prosjek. Bez doručka, vode, i gelova. Zadnja dva km sam osjetio nedostatak energije i patio sam, ali zadnji km sam izvukao 5:20. Ovo su odlični pokazatelji. Sve je u glavi
Buckethead wrote: ↑03/09/2022 13:24
Danas leglo 25km, 5:33 prosjek. Bez doručka, vode, i gelova. Zadnja dva km sam osjetio nedostatak energije i patio sam, ali zadnji km sam izvukao 5:20. Ovo su odlični pokazatelji. Sve je u glavi