CRNA GORA
- spreca
#2276 Re: CRNA GORA
- Maraschino
#2277 Re: CRNA GORA
ho's da ti ja napisem jedan intervju...zavisi koliko platis i koga treba blatititrocadero wrote: ↑16/02/2020 18:54 Ma jel ovo moguće od Deda Mraza?
Kakvi motivi navode armiju federacije da još učestvuju u oružanom sukobu. Da li je to tvordoglava želja da se učvrsti anahroni režim ili je to od predaka nasleđena želja, da se ostvari ideja o „Velikoj Srbiji“ koja je prisutna u dušama.
- Nijedna od te dve pretpostavke nije tačna. Čak je ova druga potpuno izmišljena. Vojska federacije je ušla u Hrvatsku samo da bi zaštitila Srbe koji tamo žive i da ne dozvoli genocid kakav se desio za vreme Drugog svetskog rata, u toku kojega je pod rukovodstvom Anta Pavelića, bilo ubijeno 500.000 Srba u logoru Jasenovac. To su žrtve svireposti Miroslava Filipovića Majstorovića fratra franjevačkog reda koji je bio koordinator tog masakra. Kao što su to heli tada tako i danas Hrvati žele da: zbrišu Srbe sa svoje teritorije. Tako da je ovo rat koji vode Hrvati protiv Srba koji žive na njihovoj teritoriji.
* Koliko je meni poznato, tzv. „srpski blok“ kontroliše vojsku federacije. Kako je vaše objašnjenje za napad na istorijski grad Dubrovnik, ili pak napade Hrvata na kasarne vojske federacije?
- Sve su to same neistine. Vojsku federacije čine ljudi iz svih delova Jugoslavije i njome uopšte ne upravljaju Srbi. Zar bi savezna vojska mogla da bude srpska ako je komandant Kadijević Hrvat a njegov zamenik Brovet Slovenac? Napad na Dubrovnik koji je svojevremeno bio crnogorski i kao takav predviđen za prestonicu Crne Gore, objašnjavam time što se u njemu Srbi i Hrvati nemilosrdo međusobno ubijaju. Ratna mornarica federacije pokušava da preko tog napada uđe u grad i doprinese mirnom životu. A, slovenski Hitler, Franjo Tuđman, je naredio da se blokiraju kasarne savezne vojske i poslao je hrvatske rezerviste da opkole vojnike savezne vojske da ovi ne bi spriječili Hrvate da proteraju Srbe iz Hrvatske.
* Od svih političara koji vam izgleda najpouzdaniji?
- Svi najugledniji Jugoslovenski političari među Srbima, Hrvatima ili drugim su bivši komunisti, Titovi naslednici pa su prema tome potpuno nepouzdani. Bez obzira na to mišljenja sam da je Milošević, iako je i on bivši komunista, mnogo uradio za Srbiju time što joj je vratio Kosovo i Vojvodinu, koje je Tito bio otcepio.
-
Capljina74
#2278 Re: CRNA GORA
Ne nego tvoja mitomanija!zilog wrote: ↑16/02/2020 16:14Procitao sam, ako mislis na ovo:I dao sam ti odgovor da nema veze kako su se mozda prije 130 godina izjasnjavali. Danas ih zvati Turcima je sovinizam.Capljina74 wrote: ↑16/02/2020 11:26 Mozemo sa ove distance lupati... Ali kako su se ti ljudi odredjivali.. Mi kazemo danas Bosnjaci, a onda...
Kao sto ih ne mozes zvati Srbima, ili Hrvatima, iako su se do 1972. samo tako mogli opredijeliti.
Sve ovo je vrlo jasno i Vucicu i bradatom sovinisti, ali djavo ne da mira...
Sram vas bilo!!!
Pricati o nacijama u srednjem vijeku sa danasnjeg poimanja nacije je idiotluk. Tako da tada nije ni postojala. Kasnije vremenom su se poistovjecivali sa imperijom.
A Bosnjaci su bas zbog tog poistovjecenja sa Otomanskom imperijom kasnili sa diferencijacijom nacije. Toliko da se tek danas uoblicava. Do jucer je bila rasprava cak i oko imena.
- Maraschino
#2279 Re: CRNA GORA
Nama je ostalo ono sto nije Srbija i Hrvatska poklopile.Capljina74 wrote: ↑16/02/2020 19:07
Ne nego tvoja mitomanija!
Pricati o nacijama u srednjem vijeku sa danasnjeg poimanja nacije je idiotluk.
A Bosnjaci su bas zbog tog poistovjecenja sa Otomanskom imperijom kasnili sa diferencijacijom nacije. Toliko da se tek danas uoblicava. Do jucer je bila rasprava cak i oko imena.
Kako ti tumacis pravoslavce u BiH koji blage veze nemaju sa Srbijom ili katolike koji blage veze nemaju sa Hrvatskom ali ih je politika svrstala skoro sve pravoslavce u Srbe i skoro sve katolike u Hrvate?
- zemomak
#2280 Re: CRNA GORA
ima letopis matice srpske iz 19 vjeka, srbi iz srbije su nas vamo zvali Bosnjacima...a ne turcima...ovaj pop provociraCapljina74 wrote: ↑16/02/2020 19:07Ne nego tvoja mitomanija!zilog wrote: ↑16/02/2020 16:14Procitao sam, ako mislis na ovo:I dao sam ti odgovor da nema veze kako su se mozda prije 130 godina izjasnjavali. Danas ih zvati Turcima je sovinizam.Capljina74 wrote: ↑16/02/2020 11:26 Mozemo sa ove distance lupati... Ali kako su se ti ljudi odredjivali.. Mi kazemo danas Bosnjaci, a onda...
Kao sto ih ne mozes zvati Srbima, ili Hrvatima, iako su se do 1972. samo tako mogli opredijeliti.
Sram vas bilo!!!
Pricati o nacijama u srednjem vijeku sa danasnjeg poimanja nacije je idiotluk. Tako da tada nije ni postojala. Kasnije vremenom su se poistovjecivali sa imperijom.
- spreca
#2281 Re: CRNA GORA
Dobra ti ta boranija sto koristis,fino te nosa.....sto se tice boldanog ti si u pravu ali totalno obrnutom smjeru ,zasto nije u jugi bilo Bosnjaka ili bar Bosanaca,uputi pitanje SPC i drugim tvorcima vjekovne anti bosanske politike....ti dobro znas da smo se u jugoslaviji izjasnjavali kao muslimani sto je svjetska sramota nije im bilo dozvoljeno nacionalno da se izjasne jedino su se mogli izjasniti kao srbi ili hrvati ili neopredjeljeni ti dobro znas i cije je to bilo maslo,to maslo se i danas koristi i evo vidimo pocelo je i u CG a u bosni je tovec odavno....naravno vi bi volili da se mi izjasnjavamo kao turci i zato ste nas od odlaska turaka nazvali turcima pa evo i danas nas tako nazivate i to ko ono juce u Bg nas nazva turcima ...sta ono rece vas junak Pelenas na ulasku u Srebrenicu, njemu se to nije prosnilo, njemu se je to prenosilo sa koljena na koljeno uz svecu lojanicu, danas su nastupila malo druga vremena i ne prolazi ono sto bi htjeli i zato se vi sad koprcate i ugodno vam koprcanjeCapljina74 wrote: ↑16/02/2020 19:07Ne nego tvoja mitomanija!zilog wrote: ↑16/02/2020 16:14Procitao sam, ako mislis na ovo:I dao sam ti odgovor da nema veze kako su se mozda prije 130 godina izjasnjavali. Danas ih zvati Turcima je sovinizam.Capljina74 wrote: ↑16/02/2020 11:26 Mozemo sa ove distance lupati... Ali kako su se ti ljudi odredjivali.. Mi kazemo danas Bosnjaci, a onda...
Sram vas bilo!!!
-
L u c i f e r
#2282 Re: CRNA GORA
Spc je zlocinacka fasisticka organizacijazemomak wrote: ↑16/02/2020 19:38ima letopis matice srpske iz 19 vjeka, srbi iz srbije su nas vamo zvali Bosnjacima...a ne turcima...ovaj pop provociraCapljina74 wrote: ↑16/02/2020 19:07Ne nego tvoja mitomanija!zilog wrote: ↑16/02/2020 16:14
Procitao sam, ako mislis na ovo:
I dao sam ti odgovor da nema veze kako su se mozda prije 130 godina izjasnjavali. Danas ih zvati Turcima je sovinizam.
Sram vas bilo!!!
Cudio bih se da ne provocira
Sjetimo se samo blagosiljanja zlocinaca sto strijeljase one djecake
- SmokingMan
#2283 Re: CRNA GORA
Dovoljno je vidjeti sa kim je Vladika u BG.u sjedio za stolom da ti iole bude jasno da je SPC zapavo politička organizacija, a najmanje vjerska institucija.
- spreca
#2284 Re: CRNA GORA
A onaj pop moze da mi/nam glaba feslijuzemomak wrote: ↑16/02/2020 19:38ima letopis matice srpske iz 19 vjeka, srbi iz srbije su nas vamo zvali Bosnjacima...a ne turcima...ovaj pop provociraCapljina74 wrote: ↑16/02/2020 19:07Ne nego tvoja mitomanija!zilog wrote: ↑16/02/2020 16:14
Procitao sam, ako mislis na ovo:
I dao sam ti odgovor da nema veze kako su se mozda prije 130 godina izjasnjavali. Danas ih zvati Turcima je sovinizam.
Sram vas bilo!!!
- spreca
#2285 Re: CRNA GORA
Bez podrske spc se nebi desili onakvi stravicni zlocini na tlu bivse YU,to je bar svima jasno,niko nije krenuo a da nije bio poskropljen od popova i blagoslovljen od istihSmokingMan wrote: ↑16/02/2020 19:44 Dovoljno je vidjeti sa kim je Vladika u BG.u sjedio za stolom da ti iole bude jasno da je SPC zapavo politička organizacija, a najmanje vjerska institucija.
- MarshalDodik
#2286 Re: CRNA GORA
Zbog svih ovih stvari koje se dogadjaju u CG jasno je da Đetići moraju pod hitno u Nato
-
The 51st State
#2287 Re: CRNA GORA
Kome nije jasno da ovo nije nikakvo marsiranje za vjerska prava nego obicni cetnicki i velikosrpski fooklor zarad obesmisljavanja identiteta i drzavosti crne gore je ili je isti iii budala
- spreca
#2288 Re: CRNA GORA
Velika je nepravda sto se nije sudilo i spc i mnogim svjestenicima ,novinarima u poslednjem ratu.....nezna se koje vise sirio mrznjuL u c i f e r wrote: ↑16/02/2020 19:43Spc je zlocinacka fasisticka organizacijazemomak wrote: ↑16/02/2020 19:38ima letopis matice srpske iz 19 vjeka, srbi iz srbije su nas vamo zvali Bosnjacima...a ne turcima...ovaj pop provociraCapljina74 wrote: ↑16/02/2020 19:07
Ne nego tvoja mitomanija!
Cudio bih se da ne provocira
Sjetimo se samo blagosiljanja zlocinaca sto strijeljase one djecake
- spreca
#2289 Re: CRNA GORA
Ovo je ponovni pokusaj drzavnog udara izvana u Cg,jasno ko dan ko stoji iza ovoga.....ja sam vec negdje davno napisao da ce se ovo pokusati prenijeti i na BiH i polako je pocela balvanijada u Bg na dan maticeThe 51st State wrote: ↑16/02/2020 19:49 Kome nije jasno da ovo nije nikakvo marsiranje za vjerska prava nego obicni cetnicki i velikosrpski fooklor zarad obesmisljavanja identiteta i drzavosti crne gore je ili je isti iii budala
- SmokingMan
#2290 Re: CRNA GORA
Tako su i zastranili u "veri", a ni danas dobar dio srba to ushićenje o mirisu tuđe krvi i ideje "osvete turcima" ne prolazi.spreca wrote: ↑16/02/2020 19:47Bez podrske spc se nebi desili onakvi stravicni zlocini na tlu bivse YU,to je bar svima jasno,niko nije krenuo a da nije bio poskropljen od popova i blagoslovljen od istihSmokingMan wrote: ↑16/02/2020 19:44 Dovoljno je vidjeti sa kim je Vladika u BG.u sjedio za stolom da ti iole bude jasno da je SPC zapavo politička organizacija, a najmanje vjerska institucija.
Bilo jednom, valjda se ne ponovilo.
Spodobe zla na okupu...

-
The 51st State
#2291 Re: CRNA GORA
Nemam pojma zasto su sad poceli histerisati po regionu i po cijem nalogu ali opasno se priblizavaju ratu kao jedinom mogucem odgovoru.spreca wrote: ↑16/02/2020 19:54Ovo je ponovni pokusaj drzavnog udara izvana u Cg,jasno ko dan ko stoji iza ovoga.....ja sam vec negdje davno napisao da ce se ovo pokusati prenijeti i na BiH i polako je pocela balvanijada u Bg na dan maticeThe 51st State wrote: ↑16/02/2020 19:49 Kome nije jasno da ovo nije nikakvo marsiranje za vjerska prava nego obicni cetnicki i velikosrpski fooklor zarad obesmisljavanja identiteta i drzavosti crne gore je ili je isti iii budala
-
trocadero
- spreca
#2293 Re: CRNA GORA
Oni su davno odlutali iz vere,njihova vera je srbizam a samo su zadrzali pravoslavnu atributiku.....nebih se zacudio da uskoro pokusaju da osnuju i sastite srpsku vjeruSmokingMan wrote: ↑16/02/2020 19:54Tako su i zastranili u "veri", a ni danas dobar dio srba to ushićenje o mirisu tuđe krvi i ideje "osvete turcima" ne prolazi.spreca wrote: ↑16/02/2020 19:47Bez podrske spc se nebi desili onakvi stravicni zlocini na tlu bivse YU,to je bar svima jasno,niko nije krenuo a da nije bio poskropljen od popova i blagoslovljen od istihSmokingMan wrote: ↑16/02/2020 19:44 Dovoljno je vidjeti sa kim je Vladika u BG.u sjedio za stolom da ti iole bude jasno da je SPC zapavo politička organizacija, a najmanje vjerska institucija.
Bilo jednom, valjda se ne ponovilo.
Spodobe zla na okupu...
![]()
- spreca
#2294 Re: CRNA GORA
Ponovicu ti opet da je laz a tvoj je problem sto prenosis laz...to sto je star 10 godina neznaci da je istina,uozbilji se
- spreca
#2295 Re: CRNA GORA
Nema tu nista neobjasnjivog,na kosovo nesmiju ni mrko pogledati a kamoli sta drugo,isto i Cg mada tamo bar pokusavaju da sruse Mila koji nevadi nego samo trpa mada ni sa drugim nebi bolje prosli i sad su poceli kuhati u bosanskom loncu a to sve jer treba opravdati sve ovo sta se desava zadnjih 30 godina na balkanu gdje su od svih osudjeni kao glavni krivci za prosli rat a i za nazadovanje ex yu ka EU i naravno to je sve najlakse uz pomoc crkve koju je grijeh tako nazvatiThe 51st State wrote: ↑16/02/2020 19:56Nemam pojma zasto su sad poceli histerisati po regionu i po cijem nalogu ali opasno se priblizavaju ratu kao jedinom mogucem odgovoru.spreca wrote: ↑16/02/2020 19:54Ovo je ponovni pokusaj drzavnog udara izvana u Cg,jasno ko dan ko stoji iza ovoga.....ja sam vec negdje davno napisao da ce se ovo pokusati prenijeti i na BiH i polako je pocela balvanijada u Bg na dan maticeThe 51st State wrote: ↑16/02/2020 19:49 Kome nije jasno da ovo nije nikakvo marsiranje za vjerska prava nego obicni cetnicki i velikosrpski fooklor zarad obesmisljavanja identiteta i drzavosti crne gore je ili je isti iii budala
-
trocadero
#2296 Re: CRNA GORA
Italijanski časopis "IL POPOLO"
18.12.1992.
Naravno i za ovo ćeš reći da je laž.

18.12.1992.
Naravno i za ovo ćeš reći da je laž.

- spreca
-
trocadero
#2298 Re: CRNA GORA
Bit će da je prije objavio "RadioSarajevo".
Osim ako oni ne prenose vijesti sa Kurira?
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... deic/36739
- Kikibombona
#2299 Re: CRNA GORA
Sasvim je logicno da se SPC pobunila protiv zakona. Ipak drzava zeli preuzeti na sebe vecinu crkava izgradjenih prije 1920. To su ujedno najvazniji crkveni objekti, stari stotinama godina. Milo otvoreno kaze da ce praviti novu crkvu.The 51st State wrote: ↑16/02/2020 19:49 Kome nije jasno da ovo nije nikakvo marsiranje za vjerska prava nego obicni cetnicki i velikosrpski fooklor zarad obesmisljavanja identiteta i drzavosti crne gore je ili je isti iii budala
Milo je u ofanzivi, SPC se brani. Bice zestok i neizvjestan duel. Mozda je Milo malo pozurio sa zakonom, mozda je trebao sacekati 10-20 godina da izumre dobar dio vjernika. Mladje ljude svakako nije briga za crkvu i vjeru. Vidjet cemo da li je dobro procijenio svoju snagu i slabost protivnika.
...
Malo sam citao komentare na FB sa Vijesti i RTCG. Bgm, bice gusto.
...
A naravno, nema sumnje da sa strane potpaljuju Srbija, Rusija i jos neke zemlje koje u ovome vide svoj interes. Samo mi se cini da podrska Srbije vise odmaze nego sto pomaze SPC i njenim pristalicama.
-
The 51st State
#2300 Re: CRNA GORA
Ma deinformacija je osnov ovih setnji, nece milo sad ici po crkvama i protjerivati popove to znaju i u spc, fora je sto je crkva zagrabila hrpu ekonomskih dobara za koje nemaju papire i to bi im klapila drzava, glavna frka je oko toga ali zgodno doje i velikosrpsko talambasenje i budjenje aveti proslosti.Kikibombona wrote: ↑16/02/2020 20:30Sasvim je logicno da se SPC pobunila protiv zakona. Ipak drzava zeli preuzeti na sebe vecinu crkava izgradjenih prije 1920. To su ujedno najvazniji crkveni objekti, stari stotinama godina. Milo otvoreno kaze da ce praviti novu crkvu.The 51st State wrote: ↑16/02/2020 19:49 Kome nije jasno da ovo nije nikakvo marsiranje za vjerska prava nego obicni cetnicki i velikosrpski fooklor zarad obesmisljavanja identiteta i drzavosti crne gore je ili je isti iii budala
Milo je u ofanzivi, SPC se brani. Bice zestok i neizvjestan duel. Mozda je Milo malo pozurio sa zakonom, mozda je trebao sacekati 10-20 godina da izumre dobar dio vjernika. Mladje ljude svakako nije briga za crkvu i vjeru. Vidjet cemo da li je dobro procijenio svoju snagu i slabost protivnika.
...
Malo sam citao komentare na FB sa Vijesti i RTCG. Bgm, bice gusto.Kada pogledas komentare ispod clanaka srpskih politicara iz CG koji zele iz ovoga profitirati, vidis da ih narod mrzi. SPC ima puno vecu podrsku od srpskih stranka i zato ce biti zajebano.
...
A naravno, nema sumnje da sa strane potpaljuju Srbija, Rusija i jos neke zemlje koje u ovome vide svoj interes. Samo mi se cini da podrska Srbije vise odmaze nego sto pomaze SPC i njenim pristalicama.