Point. wrote:Bloo wrote:Tema je bosnjacki nacionalizam i djelomocno prisvajanje bosanske zastave od strane bosnjaka, a ne ustasko-cetnicke zastave i UZP.
Ja kao Bosanka osudujem UZP, HZHB zastave i prateca sranja, ne vidim da to rade bosnjacki politicari, vec na protiv, kao sto napisa jedan vas istomisljenik, tolerisu pod parolom live and let live. Aha...ruka ruku mije...
@usce
To nije bosnjacka zastava, to je bosanska zastava, time i moja zastava.
Ja kao Bosanka, ateista, dijete mijesanog braka, duhovna sanerka i vizuelna pankerka NE DAM ti zastavu koja je moja.
Hinjsko i perfidno izjednacavanje Bosnjaka i Bosanca u cilju dodatne hegemonije tri stada ne prihvacam.
Mozes biti gradanin Bosne i Hercegovine, Bosnjak po nacionalnosti, ali ne dam ti zastavu RBIH.
Nabavite si novu. Sa Bakirovom bradom i Alijinom francuZicom ucvjecene na zelenoj podlozi.
Sta je bolan samo tvoje i koja si ti mustra da ne das nekome nesto? Ja kao Bosnjak, Bosanac ne dam da mi 60.000 zbunjenih jugoslovena, bosanaca tj zbunjenih otimaju moju zastavu R BiH. Koliko si zbunjena govori i cinjenica da mislis da su svi Bosnjaci vjernici, SDA ljubitelji i Bakirovi sljedbenici. Toliko o vasem samoproglasenom visokom intelektualnom nivou i prosvjetljenosti.
Ne, ovo sam ja rekla. Da mi izraz bosnjak tukne na sda provinijenciju, mahanje zelenim zastavama, dzumice i mindere. Ako i nisu svi, ovi su brojniji, glasniji, izrazitijeg kolorita, folklora, etc.
ok, ja sam, priznajem, zbunjena zbog ove teme, zato upitah, sta smo. ja se smatram bosankom, nisam jugonostalgicar, im gegenteil

, jest mi dijelom muslimanski background, ali sam irreligiozna, smijem li ljiljane smatrati mojima ili samo ovu drzavnu zastavu ikee? jesmo li bastinici starih bosnjana? smijem li reci tvrtko mi je bio kralj, a gotivim i kulina bana i stecak bih zeljela na grobu umjesto nisana, ako nije previse pretenciozno? smije li mi neko negirati pripadnost bosanskoj naciji? i sta cemo s bosnjacima inace?

trebam li se bosnjakinjom smatrati (al kontaminiran izraz skroz)? sta cini bosnjastvo?
hiljadu zasto, hiljadu zato.