Bauk bošnjačkog nacionalizma

Locked
John Cleese

#2276 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by John Cleese »

piupiu wrote:Koja je nesreća roditi se na ovom mjestu. Hajmo pobjeći u daleku Polineziju, tamo će nam nasmijane tete staviti cvijetne garlande oko vrata i reći "Dobro došli, bijeli čovječuljci"...
Mah...
Ja sam kadar stici i uteci... i na groznu mjestu postojati :| :D :lol:

A zapravo i haj'mo, tamo jos nisam bio :D
Makar nas i pojeli - treba samo ponijet' onih eksera od dva'es' cola.
Da nam ne naprave od koze bubnjeve - ta mi je pomisao nepodnosljiva :D :lol:
Point.

#2277 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

Bloo wrote:Tema je bosnjacki nacionalizam i djelomocno prisvajanje bosanske zastave od strane bosnjaka, a ne ustasko-cetnicke zastave i UZP.
Ja kao Bosanka osudujem UZP, HZHB zastave i prateca sranja, ne vidim da to rade bosnjacki politicari, vec na protiv, kao sto napisa jedan vas istomisljenik, tolerisu pod parolom live and let live. Aha...ruka ruku mije...
@usce
To nije bosnjacka zastava, to je bosanska zastava, time i moja zastava.
Ja kao Bosanka, ateista, dijete mijesanog braka, duhovna sanerka i vizuelna pankerka NE DAM ti zastavu koja je moja.
Hinjsko i perfidno izjednacavanje Bosnjaka i Bosanca u cilju dodatne hegemonije tri stada ne prihvacam.
Mozes biti gradanin Bosne i Hercegovine, Bosnjak po nacionalnosti, ali ne dam ti zastavu RBIH.

Nabavite si novu. Sa Bakirovom bradom i Alijinom francuZicom ucvjecene na zelenoj podlozi.
Sta je bolan samo tvoje i koja si ti mustra da ne das nekome nesto? Ja kao Bosnjak, Bosanac ne dam da mi 60.000 zbunjenih jugoslovena, bosanaca tj zbunjenih otimaju moju zastavu R BiH. Koliko si zbunjena govori i cinjenica da mislis da su svi Bosnjaci vjernici, SDA ljubitelji i Bakirovi sljedbenici. Toliko o vasem samoproglasenom visokom intelektualnom nivou i prosvjetljenosti.
John Cleese

#2278 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by John Cleese »

Bez tebe nikud ne idemo :D
Bloo
Globalna šefica

#2279 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Point. wrote: Sta je bolan samo tvoje i koja si ti mustra da ne das nekome nesto? Ja kao Bosnjak, Bosanac ne dam da mi 60.000 zbunjenih jugoslovena, bosanaca tj zbunjenih otimaju moju zastavu R BiH. Koliko si zbunjena govori i cinjenica da mislis da su svi Bosnjaci vjernici, SDA ljubitelji i Bakirovi sljedbenici. Toliko o vasem samoproglasenom visokom intelektualnom nivou i prosvjetljenosti.
Teško te mogu čuti šta mi govoriš, jer svaki put kad mi ti ili neko od tvojih istomišljenika quota post i nešto napiše, iz zvučnika mi počne treštati Ne bi sjala ovako jako, ova naša lijepa avlija...samo od sebe...mora da je virus...

Od zbunjene Bosanke:
Pazi Mirko, metak!
Hvala ti, Slavko, spasao si mi život.
Partizani, zbunjeni jugosloveni, bosanci - mi smo braća
a drug Rambo nam je ćaća
sheilak

#2280 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by sheilak »

Point. wrote:
Bloo wrote:Tema je bosnjacki nacionalizam i djelomocno prisvajanje bosanske zastave od strane bosnjaka, a ne ustasko-cetnicke zastave i UZP.
Ja kao Bosanka osudujem UZP, HZHB zastave i prateca sranja, ne vidim da to rade bosnjacki politicari, vec na protiv, kao sto napisa jedan vas istomisljenik, tolerisu pod parolom live and let live. Aha...ruka ruku mije...
@usce
Ja kao Bosanka, ateista, dijete mijesanog braka, duhovna sanerka i vizuelna pankerka NE DAM ti zastavu koja je moja.
Hinjsko i perfidno izjednacavanje Bosnjaka i Bosanca u cilju dodatne hegemonije tri stada ne prihvacam.
Mozes biti gradanin Bosne i Hercegovine, Bosnjak po nacionalnosti, ali ne dam ti zastavu RBIH.

Nabavite si novu. Sa Bakirovom bradom i Alijinom francuZicom ucvjecene na zelenoj podlozi.
Sta je bolan samo tvoje i koja si ti mustra da ne das nekome nesto? Ja kao Bosnjak, Bosanac ne dam da mi 60.000 zbunjenih jugoslovena, bosanaca tj zbunjenih otimaju moju zastavu R BiH. Koliko si zbunjena govori i cinjenica da mislis da su svi Bosnjaci vjernici, SDA ljubitelji i Bakirovi sljedbenici. Toliko o vasem samoproglasenom visokom intelektualnom nivou i prosvjetljenosti.
Ne, ovo sam ja rekla. Da mi izraz bosnjak tukne na sda provinijenciju, mahanje zelenim zastavama, dzumice i mindere. Ako i nisu svi, ovi su brojniji, glasniji, izrazitijeg kolorita, folklora, etc.

ok, ja sam, priznajem, zbunjena zbog ove teme, zato upitah, sta smo. ja se smatram bosankom, nisam jugonostalgicar, im gegenteil :D, jest mi dijelom muslimanski background, ali sam irreligiozna, smijem li ljiljane smatrati mojima ili samo ovu drzavnu zastavu ikee? jesmo li bastinici starih bosnjana? smijem li reci tvrtko mi je bio kralj, a gotivim i kulina bana i stecak bih zeljela na grobu umjesto nisana, ako nije previse pretenciozno? smije li mi neko negirati pripadnost bosanskoj naciji? i sta cemo s bosnjacima inace? :D trebam li se bosnjakinjom smatrati (al kontaminiran izraz skroz)? sta cini bosnjastvo?

hiljadu zasto, hiljadu zato. :D
ušće

#2281 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

piupiu wrote:
ušće wrote:Jebe se mene za grupiranje i ideologije ..ovo gore što sam napisao stoji :mrgreen:
Mislim da ti se ne jebe, čim tražiš od nekoga da nešto dokazuje. Pošto nisam baš pratila temu, ne znam šta treba da dokažem? Ja uletjeh kod Pointa da ga pitam ko su 'zbunjeni' i da li projicira svoj strah na Bosance... tako nešto, ne sjećam se tačno.
Pitah sve vas ...Ok Bošnjaci rekli zastva sa ljiljanima je naša ,gdje je neko od Bošnjak rekao da nije Srpska ,Hrvatska , Bosanska ,Jevrejska , Ukrajinska , Marsovska ...Pokažite primjer da se to nekom negira ...Jok vi okrenete na drugu stranu ...Za vas veliku većinu forumskih Bosanaca je čak samo postojanje i borba za jednakost Bošnjaka sa drugima Bošnjački nacionalizam ...
aratet

#2282 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by aratet »

sheilak wrote:
Point. wrote:
@usce

Ne, ovo sam ja rekla. Da mi izraz bosnjak tukne na sda provinijenciju, mahanje zelenim zastavama, dzumice i mindere. Ako i nisu svi, ovi su brojniji, glasniji, izrazitijeg kolorita, folklora, etc.

ok, ja sam, priznajem, zbunjena zbog ove teme, zato upitah, sta smo. ja se smatram bosankom, nisam jugonostalgicar, im gegenteil :D, jest mi dijelom muslimanski background, ali sam irreligiozna, smijem li ljiljane smatrati mojima ili samo ovu drzavnu zastavu ikee? jesmo li bastinici starih bosnjana? smijem li reci tvrtko mi je bio kralj, a gotivim i kulina bana i stecak bih zeljela na grobu umjesto nisana, ako nije previse pretenciozno? smije li mi neko negirati pripadnost bosanskoj naciji? i sta cemo s bosnjacima inace? :D trebam li se bosnjakinjom smatrati (al kontaminiran izraz skroz)? sta cini bosnjastvo?

Mene izraz Bosnjak vuce na Anadoliju, mozda zato sto je Turcizam.
Bloo
Globalna šefica

#2283 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

sheilak wrote:sta cini bosnjastvo?
Pokušah i ja dobiti odgovor na to pitanje, mnijući da možda nisam i ja Bošnjakinja, ali avaj...
Dobih uvrede, drvlje i kamenje, a žuto lišće odgovora ne...
Last edited by Bloo on 05/03/2018 21:06, edited 1 time in total.
Point.

#2284 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

Bloo wrote:
Point. wrote: Sta je bolan samo tvoje i koja si ti mustra da ne das nekome nesto? Ja kao Bosnjak, Bosanac ne dam da mi 60.000 zbunjenih jugoslovena, bosanaca tj zbunjenih otimaju moju zastavu R BiH. Koliko si zbunjena govori i cinjenica da mislis da su svi Bosnjaci vjernici, SDA ljubitelji i Bakirovi sljedbenici. Toliko o vasem samoproglasenom visokom intelektualnom nivou i prosvjetljenosti.
Teško te mogu čuti šta mi govoriš, jer svaki put kad mi ti ili neko od tvojih istomišljenika quota post i nešto napiše, iz zvučnika mi počne treštati Ne bi sjala ovako jako, ova naša lijepa avlija...samo od sebe...mora da je virus...

Od zbunjene Bosanke:
Pazi Mirko, metak!
Hvala ti, Slavko, spasao si mi život.
Partizani, zbunjeni jugosloveni, bosanci - mi smo braća
a drug Rambo nam je ćaća
Nije virus, nego neznanje, predrasude, generalizacija. Izaberi.
Point.

#2285 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

sheilak wrote:
Point. wrote:
@usce

Kao sto rekoh, zbunjena.
Bloo
Globalna šefica

#2286 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Point. wrote: Nije virus, nego neznanje, predrasude, generalizacija. Izaberi.
Neznanje - na svaki moj iskreni upit da mi se objasni šta nekog čini Bošnjakom (tema je o bošnjačkom nacionalizmu), prije hejbet stranica, nisam dobila odgovor, već vrijeđanje, skretanje teme na Hrvate i Srbe, relativizacije etc...
Predrasude - jah, Živio sam, živim i živjet ću s Bošnjacima“ ! Nema mi druge...
Generalizacija - kao što uvažena gospođa napisa ranije: sda provinijenciju, mahanje zelenim zastavama, dzumice i mindere. Ako i nisu svi, ovi su brojniji, glasniji, izrazitijeg kolorita, folklora, etc, ali je ista jedan od metoda spoznaje, te ako si ikada se susretao sa metodologijom, znaš da je to jedna od osnovnih metoda. Suprotno od toga je specifikacija. A niste se baš iskazali u tome, te mi preostaje samo da donosim zaključke na osnovu generalizacije.
sheilak

#2287 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by sheilak »

Bloo wrote:
sheilak wrote:sta cini bosnjastvo?
Pokušah i ja dobiti odgovor na to pitanje, mnijući da možda nisam i ja Bošnjakinja, ali avaj...
Dobih uvrede, drvlje i kamenje, a žuto lišće odgovora ne...
Ma f. them. :D ne mogu ni reci. Ne moze se na minderu suvisla misao formirati, trohne to sve. a i istanbul je oduvijek, a evo sad i rijad, preuzimao razmisljanje za minderlije.

A ja sam skontala da sam ja u biti bosanski nacionalista. Ne bore se „oni“ na sve tri strane dzabe protiv bosanskog identiteta i ideje bosanske nacije. ali ima nas dovoljno, svakako je to najzdravija ideja.

I zeza nas terminologija btw, pogotovo bosnjak i bosnjanin.

Kako rece aratet, bosnjak je turcizam? enough said.
sheilak

#2288 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by sheilak »

@Point

pa de eto razbuni me. :D prosvijetli me, daj mi konkretne odgovore, nauci me, izvedi na pravi put ili sta vi, bosnjaci vec radite. :D
Point.

#2289 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

Bloo wrote:
Neznanje - na svaki moj iskreni upit da mi se objasni šta nekog čini Bošnjakom (tema je o bošnjačkom nacionalizmu), prije hejbet stranica, nisam dobila odgovor, već vrijeđanje, skretanje teme na Hrvate i Srbe, relativizacije etc...
Generalizacija - kao što uvažena gospođa napisa ranije: sda provinijenciju, mahanje zelenim zastavama, dzumice i mindere. Ako i nisu svi, ovi su brojniji, glasniji, izrazitijeg kolorita, folklora, etc, ali je ista jedan od metoda spoznaje, te ako si ikada se susretao sa metodologijom, znaš da je to jedna od osnovnih metoda. Suprotno od toga je specifikacija. A niste se baš iskazali u tome, te mi preostaje samo da donosim zaključke na osnovu generalizacije.
Ako vama rijec Bosnjaci tukne na dzumice, zelene zastave, mindere, Aliju i slicno, onda to jasno govori o vasem neznanju i predrasudama. Takve i slicne predrasude imaju i Ante iz Ljubuskog i Mitar iz Prnjavora. A i tuknete na njih, zaista. Dzaba vam sva busanja bosanstvom o prsa, kad pricom tuknete.

Nadam se da zbunjenost nije vjecna pojava.
Bloo
Globalna šefica

#2290 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Point. wrote: Ako vama rijec Bosnjaci tukne na dzumice, zelene zastave, mindere, Aliju i slicno, onda to jasno govori o vasem neznanju i predrasudama. Takve i slicne predrasude imaju i Ante iz Ljubuskog i Mitar iz Prnjavora. A i tuknete na njih, zaista. Dzaba vam sva busanja bosanstvom o prsa, kad pricom tuknete.

Tuknem ja malo i na bijeli luk, rakiju i slaninu, ali to je već drugi par opanaka...
Kontaš..opanaka.. wink..wink.. :perverzna:
sheilak

#2291 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by sheilak »

Point. wrote: Ako vama rijec Bosnjaci tukne na dzumice, zelene zastave, mindere, Aliju i slicno, onda to jasno govori o vasem neznanju i predrasudama. Takve i slicne predrasude imaju i Ante iz Ljubuskog i Mitar iz Prnjavora. A i tuknete na njih, zaista. Dzaba vam sva busanja bosanstvom o prsa, kad pricom tuknete.

A isuse. Pa de nam razbij te predrasude. Ozbiljno te pitam, Point. Sta znaci biti Bosnjak?

Jer krhko sam, nemusto zensko, nesklono razmisljanju i neupuceno u historijska vrludanja nase domovine...sorry, naseg nacionalnog identiteta.
Last edited by sheilak on 05/03/2018 21:29, edited 1 time in total.
Point.

#2292 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

sheilak wrote:@Point

pa de eto razbuni me. :D prosvijetli me, daj mi konkretne odgovore, nauci me, izvedi na pravi put ili sta vi, bosnjaci vec radite. :D
Pa objasnila si sve, dzumice, tekbir, zelene zastave, sda, bakir, a i alija, rijad preko istanbula do teherana. Jesam li sta zaboravio?
sheilak wrote: Ne bore se „oni“ na sve tri strane dzabe protiv bosanskog identiteta i ideje bosanske nacije. ali ima nas dovoljno, svakako je to najzdravija ideja.
Ideja je propala. Popis je jasno pokazao to. Ima vas, dovoljno, taman da popunite Skenderiju.
Point.

#2293 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

Bloo wrote:

Tuknem ja malo i na bijeli luk, rakiju i slaninu, ali to je već drugi par opanaka...
Kontaš..opanaka.. wink..wink.. :perverzna:
Tuknete pricom, raja vas je procitala, ostaje vam da kmecite na forumu i supljirate o propaloj ideji.
sheilak

#2294 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by sheilak »

Point. wrote:

Pa objasnila si sve, dzumice, tekbir, zelene zastave, sda, bakir, a i alija, rijad preko istanbula do teherana. Jesam li sta zaboravio?
sheilak wrote: Ne bore se „oni“ na sve tri strane dzabe protiv bosanskog identiteta i ideje bosanske nacije. ali ima nas dovoljno, svakako je to najzdravija ideja.
Ideja je propala. Popis je jasno pokazao to. Ima vas, dovoljno, taman da popunite Skenderiju.
Pa sta je onda problem? Dakle da tacno mislimo. Nisu dakle generaliziranja. Biti Bosnjak znaci biti podanik i obozavatelj turske, jos i sad?

A meni fakat sega, al ono bas bas da se neko ko se smatra hardcore bosnjakom, bastinikom jel stare bosne (a musliman:D) bude kontra ideje bosanskog nacionalnog identiteta. :lol:
Last edited by sheilak on 05/03/2018 21:34, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#2295 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Mohamad Sissoko »

Bosanski nacionalni identitet bi bio ok da nije kidnapovan od strane jugonostalgičara koji bi sutra da im Beograd bude glavni grad.Kurko.Niko više nije lud da padne na taj fazon što je i popis pokazao a do tad ti sviraj kurcu.
madner

#2296 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by madner »

Ovi iz Banja Luke prgavi pravo. :D
Bloo
Globalna šefica

#2297 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Point. wrote: Tuknete pricom, raja vas je procitala, ostaje vam da kmecite na forumu i supljirate o propaloj ideji.
Poljska nije nestala dok god mi živimo!

:ljubi:
Point.

#2298 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

sheilak wrote:
Point. wrote:

Pa sta je onda problem? Dakle da tacno mislimo. Nisu dakle genereliziranja.

A meni fakat sega, al ono bas bas da se neko ko se smatra hardcore bosnjakom, bastinikom jel stare bosne (a musliman:D) bude kontra ideje bosanskog nacionalnog identiteta. :lol:
Tu ideju ste trebali prvensteno siriti medju onima sto drzavu BiH smisliti ne mogu. Pogresna adresa jbg, sta da se radi, sad vam ostaje kmecanje i nasilne posalice.
Bodkin

#2299 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bodkin »

Point. wrote:
Bloo wrote:
Ako vama rijec Bosnjaci tukne na dzumice, zelene zastave, mindere, Aliju i slicno, onda to jasno govori o vasem neznanju i predrasudama. Takve i slicne predrasude imaju i Ante iz Ljubuskog i Mitar iz Prnjavora. A i tuknete na njih, zaista. Dzaba vam sva busanja bosanstvom o prsa, kad pricom tuknete.

Standardno. Sve su to cetnici, ustase, zbunjeni jugosloveni i orjunasi :izet:
ušće

#2300 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by ušće »

Ubi ih realnost i postotak na popisu :lol: :lol: :lol:
Locked