Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
U-zap

#2276 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by U-zap »

ILVIIR wrote:
bosna boy wrote:ja...oni... Bošnjaci, srbi, hrvati, ostali... Sta ti nije jasno

Ej po majci
Amater si ti
Jel dijete nosi PREZIME oca ili majke
A prezime kasnije u životu određuje 99% nacionalnost osobe
:) :) :) :)
Kako prezime moze nositi nacionalnost kad je to na balkanu izmijesano poput brasina.
ILVIIR

#2277 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

U-zap wrote:
ILVIIR wrote:

Ej po majci
Amater si ti
Kako prezime moze nositi nacionalnost kad je to na balkanu izmijesano poput brasina.
ma, toliko gresaka i gluposti u jednom postu je napisano, da nije vrijedilo ispravljati ili bilo sta objasnjavati. mislio sam kao dobronamjeran savjet, kad se vec trudi nesto da napravi... al et..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2278 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by _BataZiv_0809 »

Ali Kemal wrote: Pa jesi li ti za relaksaciju odnosa ili ne?
Naravno da nije. Kvari im koncepciju :evil:
Sir Terence Uscuplic

#2279 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Sir Terence Uscuplic »

U-zap wrote:
ILVIIR wrote:

Ej po majci
Amater si ti
kako ne moze, jesi ikad cuo za srboljuba hadzibegica ili sabahudina petrovica?

doduse, moguce je biti bosnjak sa srpskim prezimenom a logika nam objsnjava i zasto.
mO k3

#2280 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by mO k3 »

Sir Terence Uscuplic wrote:[

doduse, moguce je biti bosnjak sa srpskim prezimenom a logika nam objsnjava i zasto.
molim te objasni mi ovo na brzaka ... hvala unaprijed
Mister Yes

#2281 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

Prezime Pašić a Srbin

Image
Sir Terence Uscuplic

#2282 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

mO k3 wrote:

ja sam cuo za muslimane kovacevice, obradovice, filipovice i sl. nisu li to derivativi hriscanskih imena? znaci nekad su promjenili vjeru i prilicno je lako upratit sa koje na koju su presli i promjenili identitet.

nisam dosad upoznao srbe cengice, muslimovice, bazdarevice, alispahice...
mO k3

#2283 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by mO k3 »

Sir Terence Uscuplic wrote:
mO k3 wrote:

ja sam cuo za muslimane kovacevice, obradovice, filipovice i sl. nisu li to derivativi hriscanskih imena? znaci nekad su promjenili vjeru i prilicno je lako upratit sa koje na koju su presli i promjenili identitet.

et vidis ja jesam :) ali necu nabrajati
duh_sa_sjekirom

#2284 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by duh_sa_sjekirom »

Sir Terence Uscuplic wrote: ja sam cuo za muslimane kovacevice, obradovice, filipovice i sl. nisu li to derivativi hriscanskih imena? znaci nekad su promjenili vjeru i prilicno je lako upratit sa koje na koju su presli i promjenili identitet.

:-)
"kovač" - staro hrišćansko zanimanje :lol: :lol: :lol:
Ako ti nije dobro, javi se u najbližu medicinsku ustanovu :D
seln

#2285 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by seln »

duh_sa_sjekirom wrote:
Sir Terence Uscuplic wrote: ja sam cuo za muslimane kovacevice, obradovice, filipovice i sl. nisu li to derivativi hriscanskih imena? znaci nekad su promjenili vjeru i prilicno je lako upratit sa koje na koju su presli i promjenili identitet.

Baska sto su polovina srpskih prezimena derivati turskih rijeci...
duh_sa_sjekirom

#2286 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

seln wrote: Baska sto su polovina srpskih prezimena derivati turskih rijeci...
I to nam logika objašnjava zašto je to tako :D
Ali Kemal

#2287 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ali Kemal »

duh_sa_sjekirom wrote:

Ima cak i Lazarevića Bosnjaka, kao i Muratovića koji su Srbi ili Pašići, sto bi bio dokaz da je sve to hedan narod i da ih je sve religija razdvojila.
Kako je ko prihvatao religiju i nacionalno se definirao, što je karakteristika na nasšem podneblju i ne znam da li igdje više.
Većina je mijenjala i prezime da je u skladu sa novom vjeroma, ali poneki su vjerovatno bili lijeni da to urade, tako da su Muratovići Srbi vjerovatno primili Islam pa se onda neko od njih odlučio vratiti na pravosljavlje, ali ostade prezime i tako osta ta nelogičnost na prvi pogled, kao i Filipovići koji primiše Islam, a ostaviše prezime, što je u suštini sasvim normalno, jer ko je tada znao da će se vjera izjednačiti sa nacijom i da će se ljudi zbog toga čak i ubijati, mada u naciji nije problem, problem je u vjeri, a nacije je tu samo dodatno sredstvo borbe u ovom dubokom vjerskom sukobu, praktično istog naroda.
Sramota je tolika glupost i primitivizam koji vlada u BiH i regionu.
Jugoslovenska nacija je jedino to mogla da ispravi i postavi u skladu sa civilizacijski pomakom, ali nije se uspjelo sa tim i sad je kako je.
mO k3

#2288 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by mO k3 »

Ma ima Hadzica srba koju su harali po hrvatskoj ...
Sir Terence Uscuplic

#2289 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

pa kakvo je cudo da srbin ima prezime koje je izvedenica turske rijeci kad su turci vladali 500 godina? srbi ni ne kriju da su bili pod turcima, vuk karadzic je nosio fes, itd. tako i crnci u americi imaju engleska prezimena.

drugo je u obratnom slucaju. muslimani su vladali, niko ne bi uzeo prezime obradovic jer mu se bolje uklapa u otomansko vrijeme, ocito je tip promjenio religiju sto nam govori o porijeklu bosnjaka.
duh_sa_sjekirom

#2290 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Sir Terence Uscuplic wrote:pa kakvo je cudo da srbin ima prezime koje je izvedenica turske rijeci kad su turci vladali 500 godina? srbi ni ne kriju da su bili pod turcima, vuk karadzic je nosio fes, itd. tako i crnci u americi imaju engleska prezimena.

drugo je u obratnom slucaju. muslimani su vladali, niko ne bi uzeo prezime obradovic jer mu se bolje uklapa u otomansko vrijeme, ocito je tip promjenio religiju sto nam govori o porijeklu bosnjaka.
Ovo su samo neki od dijelova iz bogatog guslarskog opusa deda Milojka :D
Sir Terence Uscuplic

#2291 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

duh_sa_sjekirom wrote:
Sir Terence Uscuplic wrote:pa kakvo je cudo da srbin ima prezime koje je izvedenica turske rijeci kad su turci vladali 500 godina? srbi ni ne kriju da su bili pod turcima, vuk karadzic je nosio fes, itd. tako i crnci u americi imaju engleska prezimena.

Ovo su samo neki od dijelova iz bogatog guslarskog opusa deda Milojka :D
koja je tvoja teorija?
mO k3

#2292 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by mO k3 »

Eki njega koja je tvoja teorija :mrgreen:
sani1985

#2293 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sani1985 »

Pitate se kada će se objaviti rezultati popisa stanovništva!? Onda kada se dovoljno umanji broj Bošnjaka, kada taj broj bude po volji onima iz Banja Luke i Beograda. Tad će se objaviti rezultati popisa..

http://bosnjaci.agency/popisna-tragikom ... g-kalibra/
Bodkin

#2294 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Bodkin »

E ako bosnjaci agency tako kazu onda nema zajebancije :lol:
Manu

#2295 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Manu »

sani1985 wrote:Pitate se kada će se objaviti rezultati popisa stanovništva!? Onda kada se dovoljno umanji broj Bošnjaka, kada taj broj bude po volji onima iz Banja Luke i Beograda. Tad će se objaviti rezultati popisa..

Đes' ba Đek, nismo te prepoznali! Samo rafalaš s ovim temama po forumu.
Imal' kakvog haira, šta kažu u bazi?
jastuk1

#2296 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by jastuk1 »

Manu wrote:
sani1985 wrote:Pitate se kada će se objaviti rezultati popisa stanovništva!? Onda kada se dovoljno umanji broj Bošnjaka, kada taj broj bude po volji onima iz Banja Luke i Beograda. Tad će se objaviti rezultati popisa..

Imal kakvog šupljeg kretenizma zagnojene šupljoze s dna kace koja se pokušava podvalit kao produhovljenost. Fuj.
Hugo Chavez

#2297 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hugo Chavez »

Ali Kemal wrote: Ima cak i Lazarevića Bosnjaka, kao i Muratovića koji su Srbi ili Pašići, sto bi bio dokaz da je sve to hedan narod i da ih je sve religija razdvojila.
Kako je ko prihvatao religiju i nacionalno se definirao, što je karakteristika na nasšem podneblju i ne znam da li igdje više.
Većina je mijenjala i prezime da je u skladu sa novom vjeroma, ali poneki su vjerovatno bili lijeni da to urade, tako da su Muratovići Srbi vjerovatno primili Islam pa se onda neko od njih odlučio vratiti na pravosljavlje, ali ostade prezime i tako osta ta nelogičnost na prvi pogled, kao i Filipovići koji primiše Islam, a ostaviše prezime, što je u suštini sasvim normalno, jer ko je tada znao da će se vjera izjednačiti sa nacijom i da će se ljudi zbog toga čak i ubijati, mada u naciji nije problem, problem je u vjeri, a nacije je tu samo dodatno sredstvo borbe u ovom dubokom vjerskom sukobu, praktično istog naroda.
Sramota je tolika glupost i primitivizam koji vlada u BiH i regionu.
Jugoslovenska nacija je jedino to mogla da ispravi i postavi u skladu sa civilizacijski pomakom, ali nije se uspjelo sa tim i sad je kako je.
:thumbup:
Manu

#2298 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Manu »

jastuk1 wrote:
Manu wrote:

Imal kakvog šupljeg kretenizma zagnojene šupljoze s dna kace koja se pokušava podvalit kao produhovljenost. Fuj.
Ma tko se to upalio zorom? Točka, zarez, ispravan prilog, ispravna zamjenica... sve to ili bar nešto od toga bi pomoglo da se pokuša razumjeti što si pokušao reći!
jastuk1

#2299 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by jastuk1 »

Manu wrote: Ma tko se to upalio zorom? Točka, zarez, ispravan prilog, ispravna zamjenica... sve to ili bar nešto od toga bi pomoglo da se pokuša razumjeti što si pokušao reći!
Štaćemi (sic) tačka i zarez kad je taj ČAO šejtančić iz tvoje slike svojim vokalnim iz!rkaaavaaanjem izrazio sve znakove interpunkcije. :zzzz:
ILVIIR

#2300 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

ima jako puno interesantnih podataka i teza. iako ne zna sastaviti dvije recenice kako treba, jack za razliku od vecine skuplja podatke kao hrcak. ovo za zivorodjene je oficijelan podatak, a za osnovne skole i prvacice je ocigleno kroz razne kanale sakupio, jer taj se podatak ne moze nabaviti kod agencija za statistiku.

55% bosnjaka u osnovnim skolama mi izgleda realno. neko ko ima 55% u osnovnim skolama i (ruku na srce) ko je najvise pospisao dijaspore, tesko da teoretski moze biti ispod 50%.

uglavnom smo vecinu ovih stvari i ovdje na temi spominjali. ovo za ukupan broj brisanih vjerovatno jos nesto i detaljnije analizirali. ali to je tu negdje, cini mi se.

jedino sto mi nije bas jasno je to, da je zdenko zamjenjen za fadila. ko je taj fadil uopste i hoce li doci neko novi umjesto njega? pitanje je koliko on uopste ima moci da bilo sta odluci na svoju ruku. mislim da su tu kljucne igracice hidajeta i radmila. tu se lome koplja i pitanje je samo ko ce (i hoce li) prvi popustiti ili biti smienjen.
Post Reply