Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
NediM17

#22551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

sencobih wrote:Koliko naplaćuju korištenje modula?
Izgleda marka mjesecno.

Ako bude tako definitivno mijenjam risiver za modul + uzimam jos jedan modul sa SK HD paketom za drugi TV.
AnonymousBIH

#22552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Ne vidim nikakve logike da se naplaćuje modul, očekujem da korisnica u Duo i Trio paketima modul bude dat besplatno na korištenje kao i sada resiver.
Maharadza

#22553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

AnonymousBIH wrote:Ne vidim nikakve logike da se naplaćuje modul, očekujem da korisnica u Duo i Trio paketima modul bude dat besplatno na korištenje kao i sada resiver.
Potpis, istog sam mišljenja, znači samo da bude zamjena (po želji) resiver za modul 1 za 1 bez "doplate"! :mrgreen:
doff

#22554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

NediM17 wrote: Izgleda marka mjesecno.

Ako bude tako definitivno mijenjam risiver za modul + uzimam jos jedan modul sa SK HD paketom za drugi TV.
Ne piše nigdje da je marka mjesečno nego da je priključna taksa 1KM a plaćaš onoliko kolika je cijena izabranog paketa (isto kao i za D3 v2.0)
semirsar

#22555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Maharadza wrote:
AnonymousBIH wrote:Ne vidim nikakve logike da se naplaćuje modul, očekujem da korisnica u Duo i Trio paketima modul bude dat besplatno na korištenje kao i sada resiver.
Potpis, istog sam mišljenja, znači samo da bude zamjena (po želji) resiver za modul 1 za 1 bez "doplate"! :mrgreen:
Da ne cekamo sta ce bit', odma' hi s neba pa u rebra peticijom!!! :mrgreen:

@Telemach,
meni odma' rezervisati 2 kom i potpisujem za D3 kuca, a sve su prilike i jos nesto vise :mrgreen:
NediM17

#22556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

doff wrote:

Ne piše nigdje da je marka mjesečno nego da je priključna taksa 1KM a plaćaš onoliko kolika je cijena izabranog paketa (isto kao i za D3 v2.0)
Čuj to, je li stvarno?

Image
Maharadza

#22557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semirsar wrote:
Maharadza wrote:
Da ne cekamo sta ce bit', odma' hi s neba pa u rebra peticijom!!! :mrgreen:

@Telemach,
meni odma' rezervisati 2 kom i potpisujem za D3 kuca, a sve su prilike i jos nesto vise :mrgreen:
Eto uvode module a možemo samo peticiju raspisati još da nam ih dostave, mada mi ne bi iskreno bilo mrsko do stupa odnijeti resiver myself i preuzeti modul! :mrgreen:
sencobih

#22558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

doff wrote:

I ja kontam da ce ovako biti,i to za nove korisnike, sumnjam da ce se moći zamijeniti postojeci resiver za modul bez naknade, sto im treba taj belaj
semirsar

#22559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Maharadza wrote: Eto uvode module a možemo samo peticiju raspisati još da nam ih dostave, mada mi ne bi iskreno bilo mrsko do stupa odnijeti resiver myself i preuzeti modul! :mrgreen:
Ne leti pred rudu, rijec je o zamjeni :mrgreen: dobice ga novi korisnici, stari bi mogli da zaplate, vec vidjeno :lol:
NediM17

#22560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Ja nisam kriv sto nisu imali CI module kada sam uzeo DUO MIX, da su imali bez dileme bih izabrao CI modul. Ima da zamijene risiver za njega i to bez marke naknade.

Nije problem tih eventualnih par maraka koje eventualno treba platiti za modul kada hoces zamijeniti, stvar je principa. Necu da me iko pravi majmunom.
doff

#22561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

NediM17 wrote:
Čuj to, je li stvarno?

Image
Da, ali vidiš kolikim slovima u tabeli piše priključna taksa 1KM, a do sad je ta ista taksa bila 0KM uz ugovor na 12 mjeseci. Konaš sad?

Image
NediM17

#22562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Tek sada mi nije nista jasno. Ocito onda tabela nije potpuna.

Prikljucna taksa- toliko platis da dobijes modul prvi put, znaci jednokratno marka ?

Mjesecna renta- ako imas neki pocetni paket 0KM, a ako uzmes recimo SK HD 4KM?
doff

#22563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

NediM17 wrote:Tek sada mi nije nista jasno. Ocito onda tabela nije potpuna.

Prikljucna taksa- toliko platis da dobijes modul prvi put, znaci jednokratno marka ?

E upravo tako :)
shandrprcSA

#22564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

hajde @Telemach pojasnite ovo oko modula :D
NediM17

#22565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

doff wrote:
NediM17 wrote:Tek sada mi nije nista jasno. Ocito onda tabela nije potpuna.

E upravo tako :)
:thumbup:

E za ovo klosarenje sa markom prikljucne takse, ima da tehnicari dodju kuci i utaknu modul u TV.
pepeljara

#22566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Prekinut ugovor, pa ga ponovo potpisati. Ako je to jedino rješenje da se dobije benefit neki.

@telemach mozel odgovor ?

Jel nas stare i stalne klijente tjerate na ovakve stvari? Dok novi korisnici imaju extra super benefite?

Pogledajte vani, što si duže klijent bolje benefite imaš, samo kod nas po ušima.
Telemach

#22567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@AnonymousBIH
@NediM17
@doff
@shandrprcSA

Zamjena digitalnih resivera, za CAM modul-e, se neće naplaćivati, sa tim da u određenim slučajevima zamjena neće biti moguća iz tehničkih razloga, kao što je npr. kod korisnika D3 kuće. CAM modul-i neće moći podržati uslugu D3 kuća, kao ni uslugu snimanja.
Novi korisnici koji se odluče za priključenje CAM modul-a, 25,00 KM plaćaju priključnu taksu u slučaju da se ne vežu Ugovorom na određeni period korištenja usluge, dok uz Ugovor na 12 mjeseci priključak iznosi 1,00 KM.
Za CAM modul-e se neće naplaćivati renta, tj. korisnik ih dobija besplatno na korištenje.
Izvinjavamo se, ukoliko Cjenovnik nije dovoljno jasan, vezano za rentu CAM modul-a.
Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
probook

#22568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

pepeljara wrote:Prekinut ugovor, pa ga ponovo potpisati. Ako je to jedino rješenje da se dobije benefit neki.

@telemach mozel odgovor ?

Jel nas stare i stalne klijente tjerate na ovakve stvari? Dok novi korisnici imaju extra super benefite?

Pogledajte vani, što si duže klijent bolje benefite imaš, samo kod nas po ušima.
Koristio total tv - pogodnosti uglavnom za nove
Koristim mtel - pogodnosti za nove
Koristio nekada wifi - pogodnosti za nove

To je izgleda svugdje tako u BiH - nigdje veze.
Telemach

#22569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@dječak sa šibicama

Po našoj evidenciji, poteškoće sa uslugom telefonije na Vašoj adresi, su riješene.
Ljubazno Vas molimo i da prihvatite našu ispriku. Očekujemo povratne informacije.

Srdačan pozdrav,
probook

#22570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Telemach wrote:Zamjena digitalnih resivera, za CAM modul-e, se neće naplaćivati, sa tim da u određenim slučajevima zamjena neće biti moguća iz tehničkih razloga, kao što je npr. kod korisnika D3 kuće. CAM modul-i neće moći podržati uslugu D3 kuća, kao ni uslugu snimanja.
Ovaj dio ne kontam, npr kada su mi Velnet uveli uzeo sam jedan modul, a mogao sam i jos jedan bez ikakvih problema i placati samo mjesecnu rentu za taj drugi modul - znaci nesto kao ta d3 kuca.
Znaci za d3 kucu ne moze ni jedan modul ili moze npr 1 modul, a na ostale televizore risiver?
Telemach

#22571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@probook

Korisnik će imati mogućnost priključenja više CAM modul-a, na isti način na koji je bio moguć priključak dodatnog digitalnog resivera, uz plaćanje paketa kanala koji izabere za dodatni prijemnik.
Usluga D3 kuće nije moguća radi specifičnog načina povezivanja prijemnika, koji omogućava praćenje istih paketa kanala na dva različita digitalna resivera, što povlači za sobom da korisnik neće moći izabrati određene pakete programa na jednom modulu, te odlučiti se za iste programe na dodatnom modulu, uz plaćanje pretplate od 3,50 KM.
Za sva dodatna pojašnjenja stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
fortaleza

#22572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Mislim da može jedan CAM zajedno s receiverom, ali bez usluge D3 Kuća, odnosno na receiveru za 3 KM start paket, za 5 KM osnovni..

Ako plaćaš HBO paket recimo, čini mi se da ćeš ga onda imati samo na CAM-u, ali ne i na receiveru. :roll:

@Telemach, jesam upravu?

edit: jesam :-)
Telemach

#22573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@fortaleza

U oba slučaja :

resiver - CAM modul
CAM modul - CAM modul,

za svaki prijemnik korisnik odabire pakete programa, te plaća mjesečnu pretplatu za iste.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#22574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@pepeljara

Preporučujemo Vam da pogledate naše trenutne akcijske ponude, koje su povoljne i za postojeće korisnike usluga kompanije Telemach :

http://www.telemach.ba/PAKETI/2684/AKTU ... av_start=0

Izaberite neki od TRIO GRANDE paketa i prvih 6 mjeseci plaćajte cijenu usluge koju ste prethodno koristili (uz Ugovor na 24 mjeseca).

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
nekkem

#22575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

probook wrote: Ovaj dio ne kontam, npr kada su mi Velnet uveli uzeo sam jedan modul, a mogao sam i jos jedan bez ikakvih problema i placati samo mjesecnu rentu za taj drugi modul - znaci nesto kao ta d3 kuca.
Znaci za d3 kucu ne moze ni jedan modul ili moze npr 1 modul, a na ostale televizore risiver?
Isto pitanje sam postavio na PP i nisam bas dobio odgovor. Ovdje se predstavlja kao da je D3 kuca neka posebna usluga, a u stvari je u pitanju samo sekundarni receiver koji mora biti spojen sa primarnim UTP kablom da bi radio. Ovo je vjerovatno samo nacin da se izbjegne zloupotreba tako sto ces uzeti 2 receivera na isti paket i jedan dati nekome da gleda sve bez placanja. Ja hocu da vratim ta 2 receiver-a i uzmem 2 CAM modula koji ce biti vezani za isti paket, a izgleda da Telemach to ne zeli da dopusti, ili jednostavno nisu u stanju da vezu 2 CAM modula za istog korisnika i isti paket sto nema nikakvog smisla. Shvatam potrebu da se zastite od kradje, ali raditi to na ustrb kvaliteta usluge nije pravi nacin. Sto se mene tice, mogu mi staviti u ugovor klauzulu da sam duzan da im pokazem oba CAM modula kad mi dodju na vrata. Ako moduli nisu tu u tom momentu, fino ima ugovorna kazna i gotovo.
Locked