@vivaldi
Jedino rjesenje je ogroman priliv stranih investicija u ovu zemlju. To je jedino sto nas moze pokrenuti. Bez toga nema sustinskih promjena[/size] jer to nije uradila niejdna zemlja (sem onih naftaskih). Sve ostalo je suplja prica i bezocno laganja jer nas ne mogu spasiti nikakve revizije i nikakva presipanja iz supljeg u prazno. Nama trebaju najmanje 2 milijarde marake inevsticija svake godinu u narednih bar 20 godina da dodjemo do zelene grane.
Investicija nema bez drzavne vlasti i bez vrlo, vrlo vrlo, vrlo, vrlo dobro osmsljenog plana za privlacenje istih jer mi nemamo nikakvu komparativnu prednost u odnosu na susjede.
U svemu tome sdp naravno da nosi dobar dio odgovornosti jer ih niko nije tjerao u vlast vec su se same prihvatile iste.
Ne mislim da je TO jedino i sutinsko rjesenje .
Velikog priliva stranih investicija jednostavno nece biti dok god ovu drzavu drmaju fasizmi ustoliceni ludilom plemenskih , klero sovinistickih primitivaca.
TO je ono sto nas koci , TO je ono sto stranim investitorima daje signal - nesigurno , nepouzdano , dno dna.
Kakve crne strane investicije u drzavi kojoj 2/3 vlastitog stanovnistva radi o glavi , gdje sve pocinje i zavrsava u
svjesnoj blokadi sistema , gdje su narasle nove generacije na podjeli na "nase" i "vase" , gdje servis naroda - vlast , servisira vec 20 god. samo sebe...
Strane investicije idu gdje se uveliko zalaufao 21-i vijek , niko vise ne investira u feudalizam .
TU je trebala da bude glavna SDP- ova uloga. Da prodrma sovinisticku barustinu.
Da li ce do toga doci - samo Torabi zna. Ja se iskreno nadam da ipak hoce , ne zato da meni bude srce na mjestu sto
sam im vjerovao , nego da ova drzava postane drzava u pravom smislu rijeci.
Ova nada je pomalo pateticna....kao i politicka scena i desavanja