SDP

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2251 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Hipatija wrote: J...te kerovi! Poslije da možeš fino pisati: nisu ni zašta drugo sposobni već da budu šinteri!
Uostalom - to su SADA-ovski kerovi! Imate Šetu i nek pokaže svoje sposobnosti!
SDP se baš i ne miješa u tuđi posao!
To je prepušteno da uradi koalicioni partner (SDA), a valja se baviti medvjeđim brlozima!

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila”
» Hipatija

2 hefte

:-)
rahmanjin

#2252 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Hipatija wrote:
rahmanjin wrote: Ma prvo neka sklone kerove sa sarajevskih ulica.
J...te kerovi! Poslije da možeš fino pisati: nisu ni zašta drugo sposobni već da budu šinteri!
Uostalom - to su SADA-ovski kerovi! Imate Šetu i nek pokaže svoje sposobnosti!
SDP se baš i ne miješa u tuđi posao!
To je prepušteno da uradi koalicioni partner (SDA), a valja se baviti medvjeđim brlozima!
Vau mau pusti se suplje. Fino sam napisao ako ne mogu da rijese ovsj problem kako ce kriminal, korupciju i druge stvari.Ne znam sto meni govoris ciji su kerovi, reci to SDP da kazu svojim koalicionim partnerima.
hercegovac_pravi

#2253 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

StupskaBitanga wrote:
Potreban je potpis sire baze, ali za sta?
nesto se opasno kuha
Mora se obezbijediti neupitna potpora baze (članstva) za prihvatanje ili odbijanje predstojećeg prijedloga Ustavnih promjena. Prvo se bazi mora "prodati" ta šuplja pa tek onda široj javnosti. Ako SDP ne bi bio u stanju da progura takav jedan nakaradan dokument ni u svojoj bazi, kolike su mu onda šanse da takvo što "upakuje" širokoj narodnoj masi?
hercegovac_pravi

#2254 Re: SDP

I da dodam, nevezano za prijašnji post a vezano za uspostavu vlasti u HNK-u i SBK-u. Veliki propust SDP-a i užasno loša procijena situacije. Bez ikakve potrebe od gotovine prave veresiju. Zar im desetogodišnje iskustvo koje SDA- ima sa HDZ-om ništa ne znači i ponovo prave istu grešku? Njazorniji primjer ..izbo gradonačelnika Mostara. Ponovo prave istovijetnu grešku iz 2000-te sa čime im rastu šanse za ponovni odlazak u opoziciju.
Bosnolog

#2255 Re: SDP

Post by Bosnolog »

quasar wrote:
Bosnolog wrote:
I jos nestoali simbolicno ZASTO SE ZA DATUM VANREDNOG KONGRESA SDP IZABRAO 29 a nije 25.NOVEMBAR koji je dan Drzavnosti RBiH,ako nije mogao 25 Novembar zasto bas 29 Novembar. :?: jer ce to dusmani SDSP-a iskoristiti za satanizaciju SDP-a kao simbolicko zagovaranje rehabilitacije trece Tugoslavije i Komunizma

Zaista se pitam cija je to bila Yugonostalgicna podvala,ovo je jos jedan nepotreban autigol SDP-a koji ce zasjeniti taj isti kongres SDP-a ,. :roll:

Konges je 29. OKTOBRA.
Izvinjavam se SDP- clanstvu zbog posta kojim sam ih napao bez osnove,..... :?

Informaciju sam pokupio sa jednog drugog foruma,na kome je bila rasprava oko ocito neformalne informacije u vezi datuma odrzavanja prije nego je oficijelno objavljen datum odrzavanja vanrednog Kongresa SDP-a,

Moja greska trebao sam provjeriti na SDPp-om web sajtu prije nego sam napisao post,u kome sam ih neosnovano napao,jos jednom moje izvinjenje :( :( :(

Sretno na vanrednom Kongresu SDP-a :thumbup:
popajic

#2256 Re: SDP

Post by popajic »

hercegovac_pravi wrote:I da dodam, nevezano za prijašnji post a vezano za uspostavu vlasti u HNK-u i SBK-u. Veliki propust SDP-a i užasno loša procijena situacije. Bez ikakve potrebe od gotovine prave veresiju. Zar im desetogodišnje iskustvo koje SDA- ima sa HDZ-om ništa ne znači i ponovo prave istu grešku? Njazorniji primjer ..izbo gradonačelnika Mostara. Ponovo prave istovijetnu grešku iz 2000-te sa čime im rastu šanse za ponovni odlazak u opoziciju.
sticajem okolnosti im nista nije znacilom ni 20-to godisnje iskustvo sa SDA !
Znali smo da je politika najveca kurva , ali ovo je bas ... :x Ili smo mi totalni politicki diletanti pa ne kontamo sasvim sve ove "mudrolije" , procjene i krajnje namjere !?
vivaldi

#2257 Re: SDP

Post by vivaldi »

popajic wrote:sticajem okolnosti im nista nije znacilom ni 20-to godisnje iskustvo sa SDA !
Znali smo da je politika najveca kurva , ali ovo je bas ... Ili smo mi totalni politicki diletanti pa ne kontamo sasvim sve ove "mudrolije" , procjene i krajnje namjere !?
Jedini diletant je ispao SDP. Previse amaterski je mislio stvari preko koljena prelomiti. I evo poslije godinu dana, se ispostvlja da se tako ne moze nista postici..

Ukoliko nisu diletanti, onda im je samo do fotelja stalo. Ja ne vidim trece opcije..
hercegovac_pravi

#2258 Re: SDP

popajic wrote:
hercegovac_pravi wrote:I da dodam, nevezano za prijašnji post a vezano za uspostavu vlasti u HNK-u i SBK-u. Veliki propust SDP-a i užasno loša procijena situacije. Bez ikakve potrebe od gotovine prave veresiju. Zar im desetogodišnje iskustvo koje SDA- ima sa HDZ-om ništa ne znači i ponovo prave istu grešku? Njazorniji primjer ..izbo gradonačelnika Mostara. Ponovo prave istovijetnu grešku iz 2000-te sa čime im rastu šanse za ponovni odlazak u opoziciju.
sticajem okolnosti im nista nije znacilom ni 20-to godisnje iskustvo sa SDA !
Znali smo da je politika najveca kurva , ali ovo je bas ... :x Ili smo mi totalni politicki diletanti pa ne kontamo sasvim sve ove "mudrolije" , procjene i krajnje namjere !?
Radi se o političkoj procjeni prema kojoj je SDP-u vrijednije "odobrovoljiti" MZ već sakupiti realnu terensku operativnu snagu. Odnosno, ispalo im je značajnije da "popuste" i na taj način odobrovolje neke krugove u MZ-a već da sačuvaju ili uvećaju 40%-tnu bazu koja nije glasala za HDZ. Po meni ogromna greška i fula u procjeni i ponovljena naivnost iz 2000-te. Vjerovati MZ-u i na osnovu njih praviti političke procjene je isto što i asfaltirati siguran put u opoziciju. 2000-ta im je siguran pokazatelj šta se desi pri takvim procjenama.
Misliti da su SDP politolozi veće "političke kurve" od profesionalnih diplomata iz MZ-a je odraz naivnosti i nedostatak jasne političke koncepcije odnosno megalomanija i puhanje vlastitog ega. Dakle, NEMA crvene linije i sve je na stolu..pa ko šta izvuče.
svjezi_ustipak

#2259 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

vivaldi wrote:
popajic wrote:sticajem okolnosti im nista nije znacilom ni 20-to godisnje iskustvo sa SDA !
Znali smo da je politika najveca kurva , ali ovo je bas ... Ili smo mi totalni politicki diletanti pa ne kontamo sasvim sve ove "mudrolije" , procjene i krajnje namjere !?
Jedini diletant je ispao SDP. Previse amaterski je mislio stvari preko koljena prelomiti. I evo poslije godinu dana, se ispostvlja da se tako ne moze nista postici..

Ukoliko nisu diletanti, onda im je samo do fotelja stalo. Ja ne vidim trece opcije..
mislim da je u pitanju mjesavina diletantizma i zelje za foteljom. SDP je sebe precijenio, druge potcijenio. Sada ce biti u situaciji da ce naredne godine trositi budzet koji im sastavi Spiric, pa ce tek onda imati neko vrijeme da sastave svoje budzete na drzavnom nivou. Posto su vec izgubili jednu godinu, gube i drugu, imace u konacnici samo dvije godine na drzavnom nivou da nesto urade sto ej premalo i podsjeca na vrijeme koje su imali u okviru Alijanse. SDP se nije bas najbolje snasao nazalost, mogu i Dodo i Covic trpiti k'o mazge. Mi jednostavno za te dvije politicke utvare nemamo lijeka.
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#2260 Re: SDP

Post by independer »

vivaldi wrote:

@Vivaldi, nisu oni diletanti niti su toliko zaljubljeni u fotelje. Oni jednostavno rade ono sto neprijatelji BiH i zele a to je nastavljanje izdajnicke politike sto ju je ranije vodila SDA I SBIH. Niko ne govori o integraciji zemlje, niko nista ne radi na sistemskim zakonima, niko nista ne radi na povecanju lokalne (citaj opstinske) samouprave, na reformi javne uprave i ne pomisljaju. Sve sama ubleha, ko fol drzava za covjeka i ostala s**nja. Bave se glupostima ko sto je vjeronauka u skolama i gdje ce se Zlatko i Mile sastati. Sve je to go izdajnik a ono malo patriota u toj stranci su ili sklonjeni ili ne dobijaju medijski prostor. Samo gledamo nastavak vec vidjene serije a to je dalja dezintegracija zemlje.. I dezintegracija na najgori moguci nacin, a to je daljim siromasenjem cjelokupnog drustva kako bi mogli i dalje manipulisati u onim feudima koji nastanu kada se taj proces zavrsi.

.
zavrzlama

#2261 Re: SDP

Post by zavrzlama »

Da li se ko zapita......sta je sa politikom iz sjene od strane MZ-a,jel vi stvrano mislite da sve politicke odluke,ulaske u koalicije,promjene stavova i programsklih ciljeva odradjuje BIH stranke i lideri samosatlno bez pritisaka sa strane...

ne branim SDP,ali vjerujem u mogucnost da su pod pritiscima da biraju podanistvo MZ-u ili im slijedi etiketa "bosnjacke stranke" tesko je biti SDP,zalagati se za multietnicnost,u situaciji kad imas Dejton i veci dio EU koji zeli odrzavanje tri tora,tri nacionalne politike i BIH nesposobnu da se bori protiv fasizma i etnickih podjela...ono sta ja trazim kao minimum od SDP-a je da izadje javno i kazu i ono cega se boje da kazu....jedan je rekao ,pa ga sad nema ni u tragovima BIH politike...pogodite ko?
vivaldi

#2262 Re: SDP

Post by vivaldi »

independer wrote:Bave se glupostima ko sto je vjeronauka u skolama
Sa ovim se u potpunosti slazem. U zemlji sa vise od pola miliona nezaposlenih uspjeli su u medijsku zizu gurnuti neke probleme iz treceg-cetvrtog sesira poput vjeronauka, pasa lutalica, revizije invailda (ruku na srce to je jedini ministar koji radi svoj posao, samo sto bi helez prvo trebao uraditi reviziju rada svojih kolega), ali revizija invalida nije nesto sto moze rijesiti nase probleme.

Sto se tice ovog raspada zemlje i to..tu se ne slazem jer ne mislim da je ovde u narednih bar 20 godina moguce bilo kakvo radikalno rjesenje tipa ukidanje/otcjepljenje katnona...jer je to u rukama amerike, a ne zlaje, dode ili dragana
independer

#2263 Re: SDP

Post by independer »

vivaldi wrote:
independer wrote:Bave se glupostima ko sto je vjeronauka u skolama
Sa ovim se u potpunosti slazem. U zemlji sa vise od pola miliona nezaposlenih uspjeli su u medijsku zizu gurnuti neke probleme iz treceg-cetvrtog sesira poput vjeronauka, pasa lutalica, revizije invailda (ruku na srce to je jedini ministar koji radi svoj posao, samo sto bi helez prvo trebao uraditi reviziju rada svojih kolega), ali revizija invalida nije nesto sto moze rijesiti nase probleme.

Sto se tice ovog raspada zemlje i to..tu se ne slazem jer ne mislim da je ovde u narednih bar 20 godina moguce bilo kakvo radikalno rjesenje tipa ukidanje/otcjepljenje katnona...jer je to u rukama amerike, a ne zlaje, dode ili dragana
Pa proci ce tih 20 godina kao sto su prosle i prethodne 15. Za to vrijeme treba napravit ambijent, navici narod tako da mu bude svejedno, formirati svijest da ce granini prijelaz bit na Palama, onemoguciti da obrazovanje bude prioritet drustva i ostale pripreme terena. Zato i jesu ove ublehe o vjeronauci i kerovima./ Ne mora se nista formalno desit ali se radi na tome. Zato nema nepretka, zato se krade substanca a ne visak, zato se gradi auto put puzevom brzinom i zato nema integrativnih procesa cak i izmedju kantona ili opstina a da ne pricamo na drzavnom nivou. Zato nema povratka raseljenih i prognanih i zato nema ulaganja u infrastrukturu. Sve to u cilju dezintegracije kako bi se ista lakse sprovela kada za to dodje vrijeme. A vrijeme neumitno tece...
Bubakar

#2264 Re: SDP

Post by Bubakar »

independer wrote:
vivaldi wrote:

@Vivaldi, nisu oni diletanti niti su toliko zaljubljeni u fotelje. Oni jednostavno rade ono sto neprijatelji BiH i zele a to je nastavljanje izdajnicke politike sto ju je ranije vodila SDA I SBIH. Niko ne govori o integraciji zemlje, niko nista ne radi na sistemskim zakonima, niko nista ne radi na povecanju lokalne (citaj opstinske) samouprave, na reformi javne uprave i ne pomisljaju. Sve sama ubleha, ko fol drzava za covjeka i ostala s**nja. Bave se glupostima ko sto je vjeronauka u skolama i gdje ce se Zlatko i Mile sastati. Sve je to go izdajnik a ono malo patriota u toj stranci su ili sklonjeni ili ne dobijaju medijski prostor. Samo gledamo nastavak vec vidjene serije a to je dalja dezintegracija zemlje.. I dezintegracija na najgori moguci nacin, a to je daljim siromasenjem cjelokupnog drustva kako bi mogli i dalje manipulisati u onim feudima koji nastanu kada se taj proces zavrsi.
Hm...hm.. :? A koliko je do nas tzv "građana"..Lajemo li lajemo a karavane prolaze...Ko je to javno ličnim primjerom pljunuo npr ministra Kaplana ili bilo koju od silnih protuha koje defiluju u "našem"političkom miljeu...nego manje više cvilimo i dodvoravamo im se gdje god imamo priliku...I naravno svi su oni "naš" produkt,mi ih biramo,mi im aplaudiramo,kličemo do delirija...Ja koliko znam da 100 potpisa građana može staviti na tapet bilo kojeg od političara koji obavljaju javne funkcije i koji su u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti..jeli to ikada i igdje napravljeno odnosno istrajano do kraja....U ovoj nesretnoj zemlji svaki klinac prolazi nekakve revizije osim SDA,SDP,SBiH,IVZ(ove minijorne da i ne brojim)ZA SVE OVO ŠTO NAM SE DEŠAVA ISKLJUČIVI KRIVAC JE NAROD odnosno mi: ja,ti,vi,nikakvi stranci i svjetski hoštapleri..Ako u nekoj državi??? mogu kojekakvi kaplani,ahmetovići,bahtići,krište,lozančići,slavuji i ini...biti bitne političke karike i poslanici i ministri nema takvoj državi spasa da bog kaže..a jesu i bit će ponovno ojačani sa sličnim ili gorim "kadrovima"...SDP ima dobrih individualnih pokušaja(Nikšić,Helez,Imamović.E....) ali "kamen oko vrata"(SDA) koji im je objesio staljin-zlaja,ne dozvoljava im ni koraka naprijed nego samo ispada puko šupljiranje i "guzičarenje",a oni će se istrošiti i izduvati ko balon prije narednih opštih izbora :(
.
vivaldi

#2265 Re: SDP

Post by vivaldi »

Bubakar wrote:Hm...hm.. A koliko je do nas tzv "građana"..Lajemo li lajemo a karavane prolaze...Ko je to javno ličnim primjerom pljunuo npr ministra Kaplana ili bilo koju od silnih protuha koje defiluju u "našem"političkom miljeu...nego manje više cvilimo i dodvoravamo im se gdje god imamo priliku...I naravno svi su oni "naš" produkt,mi ih biramo,mi im aplaudiramo,kličemo do delirija...Ja koliko znam da 100 potpisa građana može staviti na tapet bilo kojeg od političara koji obavljaju javne funkcije i koji su u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti..jeli to ikada i igdje napravljeno odnosno istrajano do kraja....U ovoj nesretnoj zemlji svaki klinac prolazi nekakve revizije osim SDA,SDP,SBiH,IVZ(ove minijorne da i ne brojim)ZA SVE OVO ŠTO NAM SE DEŠAVA ISKLJUČIVI KRIVAC JE NAROD odnosno mi: ja,ti,vi,nikakvi stranci i svjetski hoštapleri..Ako u nekoj državi??? mogu kojekakvi kaplani,ahmetovići,bahtići,krište,lozančići,slavuji i ini...biti bitne političke karike i poslanici i ministri nema takvoj državi spasa da bog kaže..a jesu i bit će ponovno ojačani sa sličnim ili gorim "kadrovima"...SDP ima dobrih individualnih pokušaja(Nikšić,Helez,Imamović.E....) ali "kamen oko vrata"(SDA) koji im je objesio staljin-zlaja,ne dozvoljava im ni koraka naprijed nego samo ispada puko šupljiranje i "guzičarenje",a oni će se istrošiti i izduvati ko balon prije narednih opštih izbora
Ama ne mozes ovo traziti od naroda - da hoda ulici i tuce ministre. Na kraju bi ti opet izvuko deblji kraj. Ni ovih 100 potpisa nista ne znaci. Sta imas od toga sto nekoga stavis na tapet?'

U javnosti se (u zavisnosti od toga u cijem je vlasnistvu medij) pljuje po svakom zivom i sta se postiglo? Nista!

Sta ti znaci 100 potpisa? Covic, Bicakcic..non stop su po sudovima i nikad nizasta nisu krivi, sta ti onda znaci 100 potpisa...

Ne mislim ni da je narod kriv. Kod nas je na nekom od nivoa trenutno u vlasti maltene 15 stranaka :-) Takvog pluralizma nema ni u jednoj zemlji. Ne postoji stranka koja nije bila u vlasti u ovoj zemlji.

Sta je tu narod kriv? Ne mogu ljudi glasati za nepostojece stranke. Problem je sto kada se dokopaju vlasti svi postane isti
Banksy

#2266 Re: SDP

Post by Banksy »

independer wrote:
Niko ne govori o integraciji zemlje, niko nista ne radi na sistemskim zakonima, niko nista ne radi na povecanju lokalne (citaj opstinske) samouprave, na reformi javne uprave i ne pomisljaju. Sve sama ubleha, ko fol drzava za covjeka i ostala s**nja. Bave se glupostima ko sto je vjeronauka u skolama i gdje ce se Zlatko i Mile sastati.
Sve je to go izdajnik a ono malo patriota u toj stranci su ili sklonjeni ili ne dobijaju medijski prostor. Samo gledamo nastavak vec vidjene serije a to je dalja dezintegracija zemlje.. I dezintegracija na najgori moguci nacin, a to je daljim siromasenjem cjelokupnog drustva kako bi mogli i dalje manipulisati u onim feudima koji nastanu kada se taj proces zavrsi.
proci ce tih 20 godina kao sto su prosle i prethodne 15. Za to vrijeme treba napravit ambijent, navici narod tako da mu bude svejedno, formirati svijest da ce granini prijelaz bit na Palama, onemoguciti da obrazovanje bude prioritet drustva i ostale pripreme terena. Zato i jesu ove ublehe o vjeronauci i kerovima./ Ne mora se nista formalno desit ali se radi na tome. Zato nema nepretka, zato se krade substanca a ne visak, zato se gradi auto put puzevom brzinom i zato nema integrativnih procesa cak i izmedju kantona ili opstina a da ne pricamo na drzavnom nivou. Zato nema povratka raseljenih i prognanih i zato nema ulaganja u infrastrukturu. Sve to u cilju dezintegracije kako bi se ista lakse sprovela kada za to dodje vrijeme. A vrijeme neumitno tece...
Stanje na terenu jeste takvo kako si opisao, ali poruka nije baš tačna. Ako je tako kako pretpostavljaš, onda bi značilo da su dobrovoljno pristali biti dio šire koalicije koja sporovozno, ali aktivno radi na rasturanju zemlje.
Nesposobni i pohlepni jesu, ali nemoj da ih guramo u isti tor s Dodikom i Čovićem.
popajic

#2267 Re: SDP

Post by popajic »

vivaldi wrote:

Ne bih ja to tako kategoricno tvrdio nakon jedne godine "vladavine"
Znas ono , kad gledas neku sliku - moras se udaljiti da vidis sve detalje i finese.
Mi sada seciramo SDP pripijenog nosa uz "sliku".
Greske su vidljive i potrebno ih je eksponorati , ali istine radi , SDP- ova prva godina se ne treba vaditi iz konteksta kompletne situacije u drzavi.
Puno je igraca na terenu , puno sudija i navijaca , MZ ne zna sta ce sama sa sobom a kamoli sta ce s nama ...
Nije sve ni crno ni bijelo kako nama forumasima izgleda - i onim iskreno zabrinutim , ali i onim vrlo zluradim !
vivaldi

#2268 Re: SDP

Post by vivaldi »

popajic wrote:ali i onim vrlo zluradim !
Prvo ovo da razjasnim za svaki slucaj iako ne znam na koga si mislio. Ja cesto serem po sdp-u, ali tu nema zluradosti. Meni su (ko i vecini ovde) sds, snsd, hdz, sda i sbih uzeli 2 trecine zivota. Meni AMA BAS NIKAKVU satisfakciju ne predstavlja to sto cu danas simpatizeru neke od ovih stranaka reci "eto ti njih hebali te oni", bas kao sto mi nikakvu satisfakciju nece predstvaljat da tu isti recenicu kazem npr tebi kao simpatizeru sdp-a 2014. Sta cu ja imati od toga? Nista! Ne moze meni, tebi petom-desetom nikakva recenica vratiti izgubljene 4 godina zivota.

a sada konkretno
popajic wrote:moras se udaljiti da vidis sve detalje i finese.

Ne moras se udaljiti. Ja tebe pitam sta je uradila dosadasnja vlast sem heleza i ovog suljagica koji je eto ko nesto pokusao? Nista!!!! kakav je ucinak desetina kanotnalnih i federalnih ministara??? Nikakav! Nema tu nikakvog udaljavanja.

Stvari se desavaju po inerciji, kao sto bi se desavale da su npr tebe ili mene postavili za bilo kakvog ministara. Najmanje dvije trecine od postavljenih svih ministara su totalno nekompetetni i nesposobni, ali ni to cak nije najvaznije.

Jedino rjesenje je ogroman priliv stranih investicija u ovu zemlju. To je jedino sto nas moze pokrenuti. Bez toga nema sustinskih promjena jer to nije uradila niejdna zemlja (sem onih naftaskih). Sve ostalo je suplja prica i bezocno laganja jer nas ne mogu spasiti nikakve revizije i nikakva presipanja iz supljeg u prazno. Nama trebaju najmanje 2 milijarde marake inevsticija svake godinu u narednih bar 20 godina da dodjemo do zelene grane.

Investicija nema bez drzavne vlasti i bez vrlo, vrlo vrlo, vrlo, vrlo dobro osmsljenog plana za privlacenje istih jer mi nemamo nikakvu komparativnu prednost u odnosu na susjede.

U svemu tome sdp naravno da nosi dobar dio odgovornosti jer ih niko nije tjerao u vlast vec su se same prihvatile iste.
independer

#2269 Re: SDP

Post by independer »

[/quote]

Stanje na terenu jeste takvo kako si opisao, ali poruka nije baš tačna. Ako je tako kako pretpostavljaš, onda bi značilo da su dobrovoljno pristali biti dio šire koalicije koja sporovozno, ali aktivno radi na rasturanju zemlje.
Nesposobni i pohlepni jesu, ali nemoj da ih guramo u isti tor s Dodikom i Čovićem.[/quote]

Pa dragi moj @Banksy, ako je ovo sve tako onda nije bitno da li to rade dobrovoljno ili ne. Bitno je to sto rade à ne sta im je motiv za to. Rezultat je isti.
Bubakar

#2270 Re: SDP

Post by Bubakar »

vivaldi wrote:
Bubakar wrote:Hm...hm.. A koliko je do nas tzv "građana"..Lajemo li lajemo a karavane prolaze...Ko je to javno ličnim primjerom pljunuo npr ministra Kaplana ili bilo koju od silnih protuha koje defiluju u "našem"političkom miljeu...nego manje više cvilimo i dodvoravamo im se gdje god imamo priliku...I naravno svi su oni "naš" produkt,mi ih biramo,mi im aplaudiramo,kličemo do delirija...Ja koliko znam da 100 potpisa građana može staviti na tapet bilo kojeg od političara koji obavljaju javne funkcije i koji su u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti..jeli to ikada i igdje napravljeno odnosno istrajano do kraja....U ovoj nesretnoj zemlji svaki klinac prolazi nekakve revizije osim SDA,SDP,SBiH,IVZ(ove minijorne da i ne brojim)ZA SVE OVO ŠTO NAM SE DEŠAVA ISKLJUČIVI KRIVAC JE NAROD odnosno mi: ja,ti,vi,nikakvi stranci i svjetski hoštapleri..Ako u nekoj državi??? mogu kojekakvi kaplani,ahmetovići,bahtići,krište,lozančići,slavuji i ini...biti bitne političke karike i poslanici i ministri nema takvoj državi spasa da bog kaže..a jesu i bit će ponovno ojačani sa sličnim ili gorim "kadrovima"...SDP ima dobrih individualnih pokušaja(Nikšić,Helez,Imamović.E....) ali "kamen oko vrata"(SDA) koji im je objesio staljin-zlaja,ne dozvoljava im ni koraka naprijed nego samo ispada puko šupljiranje i "guzičarenje",a oni će se istrošiti i izduvati ko balon prije narednih opštih izbora
Ama ne mozes ovo traziti od naroda - da hoda ulici i tuce ministre. Na kraju bi ti opet izvuko deblji kraj. Ni ovih 100 potpisa nista ne znaci. Sta imas od toga sto nekoga stavis na tapet?'

U javnosti se (u zavisnosti od toga u cijem je vlasnistvu medij) pljuje po svakom zivom i sta se postiglo? Nista!

Sta ti znaci 100 potpisa? Covic, Bicakcic..non stop su po sudovima i nikad nizasta nisu krivi, sta ti onda znaci 100 potpisa...

Ne mislim ni da je narod kriv. Kod nas je na nekom od nivoa trenutno u vlasti maltene 15 stranaka :-) Takvog pluralizma nema ni u jednoj zemlji. Ne postoji stranka koja nije bila u vlasti u ovoj zemlji.

Sta je tu narod kriv? Ne mogu ljudi glasati za nepostojece stranke. Problem je sto kada se dokopaju vlasti svi postane isti
Nisam ni rekao da ih treba tući po ulici..Pljuvanje je za mene gore poniženje od šake u nos...Kada na Buša bacaju cipele svi likujemo i svima nam nekako milo..Drugo pod stavljanjem na tapet mislio sam na smjenu izvjesne individue koja niti svojim radom likom djelom niti intelektualnim sposobnostima i državničkim odnosom ne zaslužuje da bude na poziciji na kojoj jeste...A ko to bira molim te te što su po sudovima i pod teretom raznoraznih optužnica-NAROD,ko im aplaudira i kliče"(svatko svojima naravno")-NAROD..Ko je iznjedrio toliki pluralizam(toliko stranaka)i omogućava im da ko biva učestvuju u političkim zbivanjima-NAROD..Ko gunđa.trpi stenje,negoduje,svakodnevno štrajkujue-NAROD...Na kraju čiji su Ekskluzivni predstavnici HDZ-ovi,SDA,SDS i sada post moderno SNSD i SDP-NARODA SVOG
A nije tačno da stotinu potpisnika nemogu pokrenuti smjenu bilo kojeg političkog dužnosnika(naravno ako je opravdana)pa u prošloj godini smo imali u RS u tri grada pokretanje pitanja odgovornosti i smjene gradonačelnika...
Ali da se razumijemo JA SAM ISTO TAKO NAROD i ovo što pišem samo je pokušaj liječenja" ličnih frustracija(nečim izazvanim)i za akompletnu svoju zlu sudbinu na prvom mjestu krivim sebe :zzzz: :?A ovi poslednji izbori i političke kombinatorike su pokazale da je to samo "sjaši kurta da uzjašeš murta"-NAŽALOST
rahmanjin

#2271 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Vidim neki forumasi ovdje pominju pse lutalice za koje sam govorio. Ocigledno se nismo razumijeli. Govorio sam o tome da ne mogu ni taj problem rijesiti a imaju i nacelnike opstina i gradonacelnika i premijera kantona. Slazem se da je to nije toliki problem ali ga NE MOGU rijesiti. Pa kako da rijese ostale? SDP je samo po vokaciji socijaldemokratska stranka. Kada je neko cuo da su govorili o pravima radnika, da se taj problem sistemski i zakonski rijesi a ne da imas po zvanicnim statistikama 35-40% nezaposlenih, a od tog broja njih pola radi na crno. Imamo radnike koji rade preko 60 sati sedmicno ali ne smiju da pisnu jer bi ostali i bez tih 300-400 maraka mjesecno. Sta je sa porezima, sta je sa uređenjem sistema poslovanja, sta je... sa stotinu stvari na cemu bi socijaldemokrati trebali da insistiraju i rade.Nista ne rade po tim pitanjima.
VjecitiStudent

#2272 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

rahmanjin wrote:Vidim neki forumasi ovdje pominju pse lutalice za koje sam govorio. Ocigledno se nismo razumijeli. Govorio sam o tome da ne mogu ni taj problem rijesiti a imaju i nacelnike opstina i gradonacelnika i premijera kantona. Slazem se da je to nije toliki problem ali ga NE MOGU rijesiti. Pa kako da rijese ostale? SDP je samo po vokaciji socijaldemokratska stranka. Kada je neko cuo da su govorili o pravima radnika, da se taj problem sistemski i zakonski rijesi a ne da imas po zvanicnim statistikama 35-40% nezaposlenih, a od tog broja njih pola radi na crno. Imamo radnike koji rade preko 60 sati sedmicno ali ne smiju da pisnu jer bi ostali i bez tih 300-400 maraka mjesecno. Sta je sa porezima, sta je sa uređenjem sistema poslovanja, sta je... sa stotinu stvari na cemu bi socijaldemokrati trebali da insistiraju i rade.Nista ne rade po tim pitanjima.
To je, otprilike, sustina i mog problema sa SDP-om.
popajic

#2273 Re: SDP

Post by popajic »

@vivaldi
Jedino rjesenje je ogroman priliv stranih investicija u ovu zemlju. To je jedino sto nas moze pokrenuti. Bez toga nema sustinskih promjena[/size] jer to nije uradila niejdna zemlja (sem onih naftaskih). Sve ostalo je suplja prica i bezocno laganja jer nas ne mogu spasiti nikakve revizije i nikakva presipanja iz supljeg u prazno. Nama trebaju najmanje 2 milijarde marake inevsticija svake godinu u narednih bar 20 godina da dodjemo do zelene grane.

Investicija nema bez drzavne vlasti i bez vrlo, vrlo vrlo, vrlo, vrlo dobro osmsljenog plana za privlacenje istih jer mi nemamo nikakvu komparativnu prednost u odnosu na susjede.

U svemu tome sdp naravno da nosi dobar dio odgovornosti jer ih niko nije tjerao u vlast vec su se same prihvatile iste.
Ne mislim da je TO jedino i sutinsko rjesenje .
Velikog priliva stranih investicija jednostavno nece biti dok god ovu drzavu drmaju fasizmi ustoliceni ludilom plemenskih , klero sovinistickih primitivaca.
TO je ono sto nas koci , TO je ono sto stranim investitorima daje signal - nesigurno , nepouzdano , dno dna.

Kakve crne strane investicije u drzavi kojoj 2/3 vlastitog stanovnistva radi o glavi , gdje sve pocinje i zavrsava u
svjesnoj blokadi sistema , gdje su narasle nove generacije na podjeli na "nase" i "vase" , gdje servis naroda - vlast , servisira vec 20 god. samo sebe...
Strane investicije idu gdje se uveliko zalaufao 21-i vijek , niko vise ne investira u feudalizam .

TU je trebala da bude glavna SDP- ova uloga. Da prodrma sovinisticku barustinu.
Da li ce do toga doci - samo Torabi zna. Ja se iskreno nadam da ipak hoce , ne zato da meni bude srce na mjestu sto
sam im vjerovao , nego da ova drzava postane drzava u pravom smislu rijeci.
Ova nada je pomalo pateticna....kao i politicka scena i desavanja :sad:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2274 Re: SDP

Post by odesveuhonduras »

stochar wrote:
madner wrote: Aha, samo mi reci koji ti je nick bio tada ili na kojim protestima si se pojavio. Da ne bude da se kitis tudjim perjem :D
ne znam za golfera, ali ja sam bio na svim protestima, a ima me i na spotu Dosta! kako skacem s njima na bini (nisam clan banda, popeo se 'nako), i opet cu protestovati samo zahvaljujuci vama, poltronima koji me ovdje ubjedjujete da je sve sto sam zadnjih pet-sest godina propagirao pogresno!

nisam nikada bio za SDP, koliko sam bio protiv prosle nesposobne vlasti, i znao sam da moj aktivizam pomaze SDP-u kao opoziciji, i to nisam smatrao za zlo! nazalost - ocito nisam bio u pravu.

Lagumdzija jucer hladno kaze kako nam Vijece ministara protiv kojeg se borio, funkcionise. pa to je dno dna! znam da svaki protesti protiv aktuelne vlasti pomazu opoziciji, i to sto su 'sile zla' trenutno opozicija je jedini razlog sto vec jucer nisam bio na ulici s megafonom, kao sto sam bio 2006. ali, polako, toliko losih poteza prave, da ce me jednostavno primorati, i ljude koji slicno razmisljamo, da izadjemo na ulicu i dignemo glas protiv onoga protiv cega smo dizali glas u periodu 2006--2010.!
džaba ti je dizati glas sad... siguran sam da si svjestan da sad ne bi imao podršku "nezavisnog novinarstva"... izignorirali bi te ko mladež na ramenu u najboljem slučaju... u najlošijem bi osvanuo na naslovnoj kao mrzitelj pasa lutalica (a to ti je u ovom degeneričnom društvu gore nego da baciš nervni plin u neki od sarajevskih vrtića)...

Da ti budem iskren, uvijek sam mislio da si sdp-ov igrač, licemjerni šupak par excellence... ali te danas poštujem jer nisi dao guzice sdp-u kao neke od tvojih tadašnjih najaktivnijih kolega i "boraca pritv nesposobne vlasti", i očito da si neke stvari radio iz ideala. A za ideale ginu... znaš već... tako da... zaboravi jarane, samo ćeš fasovati upalu bubrega na ulici, ne može tvoj aktivizam nikad ništa promijeniti ako nema zakulisnu podršku politke, medija i ostale klike... ne bi ni onaj prvi uspio da nije bilo tako, a ovaj eventualni drugi sigurno neće jer sad nije tako. Sad je sve med i mlijeko.
seln

#2275 Re: SDP

Post by seln »

odesveuhonduras wrote:
stochar wrote:
madner wrote: Aha, samo mi reci koji ti je nick bio tada ili na kojim protestima si se pojavio. Da ne bude da se kitis tudjim perjem :D
ne znam za golfera, ali ja sam bio na svim protestima, a ima me i na spotu Dosta! kako skacem s njima na bini (nisam clan banda, popeo se 'nako), i opet cu protestovati samo zahvaljujuci vama, poltronima koji me ovdje ubjedjujete da je sve sto sam zadnjih pet-sest godina propagirao pogresno!

nisam nikada bio za SDP, koliko sam bio protiv prosle nesposobne vlasti, i znao sam da moj aktivizam pomaze SDP-u kao opoziciji, i to nisam smatrao za zlo! nazalost - ocito nisam bio u pravu.

Lagumdzija jucer hladno kaze kako nam Vijece ministara protiv kojeg se borio, funkcionise. pa to je dno dna! znam da svaki protesti protiv aktuelne vlasti pomazu opoziciji, i to sto su 'sile zla' trenutno opozicija je jedini razlog sto vec jucer nisam bio na ulici s megafonom, kao sto sam bio 2006. ali, polako, toliko losih poteza prave, da ce me jednostavno primorati, i ljude koji slicno razmisljamo, da izadjemo na ulicu i dignemo glas protiv onoga protiv cega smo dizali glas u periodu 2006--2010.!
džaba ti je dizati glas sad... siguran sam da si svjestan da sad ne bi imao podršku "nezavisnog novinarstva"... izignorirali bi te ko mladež na ramenu u najboljem slučaju... u najlošijem bi osvanuo na naslovnoj kao mrzitelj pasa lutalica (a to ti je u ovom degeneričnom društvu gore nego da baciš nervni plin u neki od sarajevskih vrtića)...

Da ti budem iskren, uvijek sam mislio da si sdp-ov igrač, licemjerni šupak par excellence... ali te danas poštujem jer nisi dao guzice sdp-u kao neke od tvojih tadašnjih najaktivnijih kolega i "boraca pritv nesposobne vlasti", i očito da si neke stvari radio iz ideala. A za ideale ginu... znaš već... tako da... zaboravi jarane, samo ćeš fasovati upalu bubrega na ulici, ne može tvoj aktivizam nikad ništa promijeniti ako nema zakulisnu podršku politke, medija i ostale klike... ne bi ni onaj prvi uspio da nije bilo tako, a ovaj eventualni drugi sigurno neće jer sad nije tako. Sad je sve med i mlijeko.
Pod kojim nickom smo te znali do 6.10.? 8-)
Post Reply