Je li moguce imati curu kad...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
S4mpion

#2251 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by S4mpion »

MedenoSrce wrote:eto madner je shvatio

vise primjera koje ja znam da su placali radno mjesto su uglavnom srednja ili niza srednja klasa ... ljudima koji su iz "poznatijih" porodica ostali cine usluge sa logikom da ce i ovaj njemu nekada trebati ali to nije tema danasnje emisije ... ko hoce da radi (kvalitetno i odgovorno a nekad i kakvo s.anje da rijesi) posla ima
Pogresno razmisljanje,po Bosni imas hiljade ljudi koji jedva cekaju da im se okopa njiva,dobijes 10KM za dunum zemlje,znaci li to da ces se prihvatiti takvog posla,ne.-Zasto?Jer ces slomiti ledja radeci za mizeriju,a tvoj potencijal i obrazovanje koje si stekao ti nista ne znaci.
Cak i kad bi se neko sa VSS prihvatio tog posla,znaci li to da on IMA posao?-ne znaci.
Profesor fizike radi kao konobar,jel se moze reci da taj covjek ima posao?-ne moze
Kad neko kaze da nema posla,ne misli bukvalno da nema posla,vec nema posla u kojem on moze svoj potencijal iskoristiti za zajednicu i drustvo.
Chuckie

#2252 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Chuckie »

S4mpion wrote:Pogresno razmisljanje,po Bosni imas hiljade ljudi koji jedva cekaju da im se okopa njiva,dobijes 10KM za dunum zemlje,znaci li to da ces se prihvatiti takvog posla,ne.-Zasto?Jer ces slomiti ledja radeci za mizeriju,a tvoj potencijal i obrazovanje koje si stekao ti nista ne znaci.
Cak i kad bi se neko sa VSS prihvatio tog posla,znaci li to da on IMA posao?-ne znaci.
Profesor fizike radi kao konobar,jel se moze reci da taj covjek ima posao?-ne moze
Kad neko kaze da nema posla,ne misli bukvalno da nema posla,vec nema posla u kojem on moze svoj potencijal iskoristiti za zajednicu i drustvo.
Svaka čast.
LightRain

#2253 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by LightRain »

@S4mpion
Svjesna sam ja da neki jednostavno nemaju srecu da rade ono za šta su završili. Ali poenta nije to. Poenta je da je meni bitno da ja vidim da se osoba trudi. Pa ako dobije 100 odbijenica neka dobije, barem je uporan. Ali to nije izgovor da za to vrijeme neces da radis kao konobar ili slično jer ti je "ispod časti". Daj molim te...ja bih 20 godina ribala podove dok mi neko napokon ne primi molbu za moju struku. I nemam ništa protiv da imam momka koji je konobar ali mi je bitno da znam da je zavrsio fakultet, i da se trudi da dobije posao kakav zaslužuje, da je uporan u tome dok mu je trenutni posao skroz nevezan za njegovu struku.
Nemoj samo biti parazit!
Not My Idea

#2254 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Not My Idea »

Vegetastar wrote:Sta ste se ba naklatili curi na kosti, sasvim normalno iznijela svoje razmisljanje.

Isto k'o da je pun forum kokuza bez ambicija pa se nasli prozvani. Il lovatora koji trpaju sponzoruse i misle da niko drugi ne moze djeve naci.
:thumbup:
MedenoSrce wrote:
Not My Idea wrote:
MedenoSrce wrote:Pa ako cemo objektivno znak nesposobnosti ili tuposti je i nemati "stelu" ... druga je stvar ako neko plati radno mjesto
:-? :?

Ma ako nece niko da te preporuci ili u krajnjoj liniji zaposli (jer svi znamo bar nekoga ko drzi granap) to dovoljno govori o dojmu koji ostavljas na druge ljude.
Nije bas to tako crno i bijelo.
Evo imam komsinicu,'88 godiste. Kao dijete je izgubila oca, mama joj je umrla za prosli Bajram od raka. Uvijek su bili gola bijeda al eto bar je imala mamu a preko nje i ocevu penziju.
Nema vise nikog na svijetu. Nema apsolutno nikakvo primanje. Nema sta jest. Nece nikad nac posao u ovoj jebenoj zemlji. I nemoj govorit da je cura nesposobna jer nema nekog iza ledja. Jbg, nismo svi iste srece.
rookfash

#2255 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by rookfash »

no da se vratimo na temu: odgovor je nije moguce. isto kao da pitas je li moguce da sarajevo/zeljo prodje grupnu fazu evropa lige...uz svo postovanje prema fks/fkz nije moguce. zasto? zato sto nemaju para ko oni koji prolaze te grupe.
Not My Idea

#2256 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Not My Idea »

leet wrote:E ba, ona ima 22 i već je isplanirala kako će nać' nekoga doktoriranog kada bude imala 30, tu za mene završava ozbiljna diskusija. :-)
Sjo jesi tezak u zadnje vrijeme.

Pa cura ima planove, nigdje ne tvrdi da ce se oni i ostvarit.
Sutra moze ostat trudna, napustit fax, bit domacica do kraja zivota.
ALi ona je napisala kako sebe vidi i kako bi voljela da se stvari odigraju.
Hajmo je sad zato svi ismijat i kamenovat.
ibizza

#2257 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by ibizza »

Not My Idea wrote:
leet wrote:E ba, ona ima 22 i već je isplanirala kako će nać' nekoga doktoriranog kada bude imala 30, tu za mene završava ozbiljna diskusija. :-)
Sjo jesi tezak u zadnje vrijeme.

Nek' ceka brak :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2258 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Velkoski »

Not My Idea wrote: Sjo jesi tezak u zadnje vrijeme.

Ne može ostat' trudna jer nema momka koji je doktorir'o.

I to je i poenta, ima smiješno razmišljanje i naravno da ću se smijat', forum je jelTe :mrgreen:
Chuckie

#2259 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Chuckie »

leet wrote:Ne može ostat' trudna jer nema momka koji je doktorir'o.
:mrgreen:
MedenoSrce

#2260 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by MedenoSrce »

@NMI al evo hajde ovako da postavimo ... da li bi je ti zaposlila da si u prilici, iskreno?
Imaj na umu da je to tvoja firma i da od poslovanja iste zivis ti, tvoja bliza i dalja porodica i jos 5 radnika.
Meni se pokazalo da ako neko ima kvalitete, znanje i nije lijen to bude prepoznato.
@LightRain samo ti tako nastavi :thumbup: od srca ti zelim mnogo uspjeha i uzivaj u svojim planovima to su divne godine :)
S4mpion

#2261 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by S4mpion »

LightRain wrote:@S4mpion
Svjesna sam ja da neki jednostavno nemaju srecu da rade ono za šta su završili. Ali poenta nije to. Poenta je da je meni bitno da ja vidim da se osoba trudi. Pa ako dobije 100 odbijenica neka dobije, barem je uporan. Ali to nije izgovor da za to vrijeme neces da radis kao konobar ili slično jer ti je "ispod časti". Daj molim te...ja bih 20 godina ribala podove dok mi neko napokon ne primi molbu za moju struku. I nemam ništa protiv da imam momka koji je konobar ali mi je bitno da znam da je zavrsio fakultet, i da se trudi da dobije posao kakav zaslužuje, da je uporan u tome dok mu je trenutni posao skroz nevezan za njegovu struku.
Nemoj samo biti parazit!
Niko nije rekao da je taj posao ispod casti,vec sam gore objasnio o cemu je stvar,da ne ponavljam bez veze.I vec sam rekao da niko ovdje nije legao da ceka da mu posao padne sa neba,svi ovdje se bore,ali nisu svi u oblacima.T o je to.
Not My Idea

#2262 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Not My Idea »

@LightRain, bolje ti je odustani. Nema fajde raspravljat se ovdje.
LightRain

#2263 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by LightRain »

Not My Idea wrote:@LightRain, bolje ti je odustani. Nema fajde raspravljat se ovdje.
Vidim hhaha...
Svašta su mi prorekli ovdje... Od toga da sam isfrustrirana imam 30 god i da mi je tata sredio posao, do toga kako ću zauvijek ostati sama čekajući nekog doktora. A možda se i udam za nekog švabu tupavog kako li su već rekli :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Najžalosnije je to što svo vrijeme govorim kako pare nisu bitne,a njima ni to ne paše :-) :-D

Odustajem definitivno :run:
respo

#2264 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by respo »

S4mpion wrote:Kad neko kaze da nema posla,ne misli bukvalno da nema posla,vec nema posla u kojem on moze svoj potencijal iskoristiti za zajednicu i drustvo.
ne ide bas ni to

ja imam posao koji je da kazemo iznad prosjeka al nije to posao u kojem mogu iskoristiti potencijal za zajednicu i drustvo jel to znaci da sam nezaposlen a imam podosta godina staza?
Chuckie

#2265 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Chuckie »

respo wrote:
S4mpion wrote:Kad neko kaze da nema posla,ne misli bukvalno da nema posla,vec nema posla u kojem on moze svoj potencijal iskoristiti za zajednicu i drustvo.
ne ide bas ni to

ja imam posao koji je da kazemo iznad prosjeka al nije to posao u kojem mogu iskoristiti potencijal za zajednicu i drustvo jel to znaci da sam nezaposlen a imam podosta godina staza?
Al nemaš zato ženu. :D Sa pola foruma si izlazio, jesi li šta smunto. :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2266 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Velkoski »

Chuckie wrote: Al nemaš zato ženu. :D Sa pola foruma si izlazio, jesi li šta smunto. :-D
Šta misliš što nije ?!? Pa nije doktorir'oooooo !!!!! :lol:
S4mpion

#2267 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by S4mpion »

respo wrote:
ne ide bas ni to

Znaci da si na pogresnom radnom mjestu :D
respo

#2268 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by respo »

Nemoj samo biti parazit!
nabijem i tu tvoju kvalifikaciju na neku stvar to da mora imati fakultet

pa znam bar 5 ljudi koji su pametniji i snalazljiviji i ajmo reci u svemu bolji od fakultetski obrazovanog

bila je cini mi se i tema nekad sta znaci diploma
ona uopste ne znaci da je taj bolji od onog bez nje
posebno sada u ovom sistemu kad u travniku uz kilo travnickog dobijes i kilo diplome fakulteta po zelji
respo

#2269 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by respo »

leet wrote:
Chuckie wrote: Al nemaš zato ženu. :D Sa pola foruma si izlazio, jesi li šta smunto. :-D
Šta misliš što nije ?!? Pa nije doktorir'oooooo !!!!! :lol:
doktorir'o izlazak na kafu al izgleda daj doktorat slabo kotira :P
Una ragazza

#2270 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Una ragazza »

A jesu se neki navalili na doktorat i ne popustaju :-)

Nije stvar u doktoratu kao doktoratu, pa ni u fakuletu zbog diplome, vec se radi o cinjenici da je neko radio na sebi, intelektualno, nadogradjivao se, stvarao radne navike, sirio vidike i sl...e sad, druga stvar je da to nema veze kakva je ko osoba, ja poznajem veliki broj iskompleksiranih a visokoobrazovanih osoba i osoba koje su velika 0 od covjeka, a imaju sve te titule i radna mjesta...

I sama sam visokoobrazovana, nadogradjivala se vani i sve, stalno radim na sebi jer eto ambiciozna sam i ne zelim da zatupim, ali ne procjenjujem ljude kroz to...situacija je ovdjue kakva je, silom prilika mnogi nisu mogli ostvarit sto su htjeli, moj jos malo muz nije zavrsio faks ali se trudio i radio nenormalno u zivotu i puno toga postigao, i radi na sebi sto je najbitnije..a faks ce zavrsit aBd uz mene polako...sa druge strane, volim ga ko da ima 100 doktorata, jer ima dusu i narav kao malo ko...

Tako da nije sve crno bijelo, zivot pise cudne price..al najbitnije je kakva je ko osoba i da nije lezihljebovic naravno :-D
Chuckie

#2271 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Chuckie »

LightRain wrote: I nemam ništa protiv da imam momka koji je konobar ali mi je bitno da znam da je zavrsio fakultet.
:D e sine dragi, još ti nisi načisto sa sobom.

Nađi momka konobara sa 4 osnovne, kupi mu fakultet u Travniku. Tamo svako ko plati dobije diplomu. :D
Last edited by Chuckie on 06/11/2012 18:14, edited 1 time in total.
LightRain

#2272 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by LightRain »

respo wrote:
Nemoj samo biti parazit!
nabijem i tu tvoju kvalifikaciju na neku stvar to da mora imati fakultet

pa znam bar 5 ljudi koji su pametniji i snalazljiviji i ajmo reci u svemu bolji od fakultetski obrazovanog

bila je cini mi se i tema nekad sta znaci diploma
ona uopste ne znaci da je taj bolji od onog bez nje
posebno sada u ovom sistemu kad u travniku uz kilo travnickog dobijes i kilo diplome fakulteta po zelji
Super ti je rječnik.
Ali slažem se s tobom. Možda sam se pogrešno izrazila, s tim ali sam se vodila da je danas teško i sa diplomom a tek bez diplome(i mislila sam na one što inače ništa ne rade a fakultet ne uzimaju kao opciju). Bit je i dalje ista...radi nešto, stvori nešto, nemoj sjediti kod kuće...po milioniti put ponavljam.
ranger

#2273 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by ranger »

nemas posla/para, ne mozes imat curu
imas posla/para, ne mozes imat curu
samo su razlozi drugaciji, kod prvog ne mozes nikud bez para, kod drugog nemas kad da ih trosis (i curu i pare) :P
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2274 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Chmoljo »

kisho, hoćeš trećeg momka? :oops:

eno ti bureka, fin dečko, neobrazovan je i neotesana je seljačina, ali nije lijen materemi. :D
Kladara

#2275 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Kladara »

jes to opet dosla da vaziš :D

ja dosadne trebe
Last edited by Kladara on 06/11/2012 18:31, edited 1 time in total.
Post Reply