Ostalo jos orginalno staklo da se nabaci i naruknica...

Moderator: anex

Fakat i nema ništa lošeg u tome.shin wrote:I IWC koristi ušminkane ETA mehanizme
Sta znaci "usminkane" ? Da li se radi samo izmjeni natpisa na mehanizmu,o minimalnim obradama istog ili o prilicno komplikovanoj obradi i podesavanju mehanizma sopstvenim standardima?shin wrote:I IWC koristi ušminkane ETA mehanizme, Breitling je super izbor, pogotovo ako se furaš na pilote![]()
Meni je ovaj 3000M monstrum zapeo za oko, ali je van mog dometa.
anonimni clan wrote: Sta znaci "usminkane" ? Da li se radi samo izmjeni natpisa na mehanizmu,o minimalnim obradama istog ili o prilicno komplikovanoj obradi i podesavanju mehanizma sopstvenim standardima?

To sto nije in house ne mora znaciti da je sugavo......shin wrote:anonimni clan wrote: Sta znaci "usminkane" ? Da li se radi samo izmjeni natpisa na mehanizmu,o minimalnim obradama istog ili o prilicno komplikovanoj obradi i podesavanju mehanizma sopstvenim standardima?
Sve zavisi od modela mehanizma, ali se ipak svede da nije in house i malo šugavo djeluje kada znaš da unutra kuca 7750 (cal.7930) koji čak nije ni sastavljen niti modificiran od strane IWC-a, nego je komplet isporućen.
Stock 7750
Mada su im stari mehanizmi dok su svoje radili bili vrh (c.89)
Ukoliko smijem da hapliciramTo sto nije in house ne mora znaciti da je sugavo......
Cal.7930 je baziran na 7750. Eta isporucuje werkove na osnovu zahtjeva "kupca" sto podrazumijeva obradu ,izbor materijala,odredjene modifikacije po zelji kupca (gravura ,preciznost ...itd) tako da 7750 nije uvijek 7750.Razliku u konacnoj izradi placa naravno kupac u ovom primjeru IWC i time nastavlja tradiciju ugradnje visokokvalitetnih masina u svoj proizvod.
Potpunu isporuku gotovih werkova IWC je uveo oko 2007.
Naravno da je IWC posao u nekom drugom pravcu u vrijeme kad neke marke rade na razvoju svojih werkova ali to je malo duza prica vezana sa marketingom, dijelom vlasnistva kad su u pitanju casopisi o urarstvu i satovima, ima tu i stare slave .....ali ne moze se reci da je isporukom gotovih werkova zapostavljen kvalitet na kojemu i pociva ovaj brend.
Bilo je cini mi se 2009 pokusaja da se uvedu Sellita-Werkovi kao alternativa ETA-i u pojedine modele (Portofino) ali ne znam kako je to na kraju ispalo.
Uostalom nevjerovatno puno se polemise i pise kako IWC koristi ETA werkove a ne svoje.
A da i Rolex ugradjuje Zenitove takodje modificirane werkove u pojedine modee ....ne smeta nikome niti iko dize presinu oko toga.....
Ili neke druge marke ugradjuju werkove JLC .........ili werkove Piguet i jos ih oznacavaju kao svoje .....pa nikom nista...
Uostalom ko garantuje da je jedan in hause model bolji od ETA o kojim pricamo? Ko garantuje da ce i za 20-30 godina biti rezervnih dijelova za iste,dok za ETA-ine ima i bit ce ih jos ihihiiiiiii.
O cemu pricamo ovdje? O kvaliteti, tradiciji ili o tome ko ima svoj mehanizam taj je najbolji?
Ko je imao krajem 90-ih bolji Turbodiesel motor 2,5 kubika 130 KS ? Opel Omega ili 5 BMW ?
Naravno radi se o istom motoru. Znaci globalizacija .....drug moj a da ne govorimo o motorima u Audiju,VW-u,Seatu i Skodi.
I niko se ne zali sto Opel pokrece motor koji nije njegov proizvod.Nego hvale Omegu kao dobro auto.
anonimni clan wrote:http://people.timezone.com/library/coma ... 1896618891
@Dwindler ti smijes uvijek da recpliciras![]()
![]()
Replika na repliku ....BMW i Opel Omega .......tacno da nisu isto kostali ali su se opelovi vozaci hvalili kako je u njihovim autima BMW-ov motor,dok su vozaci BMW-a sutili o cinjenici da iste motore vozaju i u Opelu.
Jeste ..... :thumbup:Zaboravio si jos pomenuti Skodu i Seat .....avantgarde wrote:anonimni clan wrote:http://people.timezone.com/library/coma ... 1896618891
![]()
Replika na repliku ....BMW i Opel Omega .......tacno da nisu isto kostali ali su se opelovi vozaci hvalili kako je u njihovim autima BMW-ov motor,dok su vozaci BMW-a sutili o cinjenici da iste motore vozaju i u Opelu.
ufff to je gadno,sad mosh zamislit kako je Audi vozacima ako se zna cinjenica da i VW ima iste motore(samo drugi stembilj)...,ali polagano,ima jos i gore od ovoga
![]()
...kao npr.Porsche je takodje opremljen uglavnom tehnikom od VW i Audija jer je u ovom slucaju Volkswagen-"babo" svima..mislim da ni njihovim vozacima nije laHko,glede spoznaje da je srce auta ipak neki VW ili Audi...
zato volim kupit original,radije Toyotu nego VW npr...
znam ali to je opet,neka posebna klasa,izvan ovih gore...anonimni clan wrote:Jeste ..... :thumbup:Zaboravio si jos pomenuti Skodu i Seat .....avantgarde wrote:anonimni clan wrote:http://people.timezone.com/library/coma ... 1896618891
![]()
ufff to je gadno,sad mosh zamislit kako je Audi vozacima ako se zna cinjenica da i VW ima iste motore(samo drugi stembilj)...,ali polagano,ima jos i gore od ovoga
![]()
...kao npr.Porsche je takodje opremljen uglavnom tehnikom od VW i Audija jer je u ovom slucaju Volkswagen-"babo" svima..mislim da ni njihovim vozacima nije laHko,glede spoznaje da je srce auta ipak neki VW ili Audi...
zato volim kupit original,radije Toyotu nego VW npr...![]()
![]()
Pa i VW je original ....hehehehe
Lexus je maKina,svidja mi se ali je pod,ako se ne varam Toyotinim patronatom...inace vrlo dobar auto..vukojebina wrote:A gdje je lexus u svemu tome?![]()
Sent from my GT-I9505