Nije prbolem sto dovodis u pitanje moja uvjerenja, problem je "tona" kojim pises. Postavljas ateizam kao vrstu religije i kao dogmatsku ideologiju, a kao sto sam vec naveo, ateizam ne moze biti nikakva ideologija, za ideologiju moras imati nekog ko vodi ili ko je pokrenuo tu ideologiju, mora postojati nesto sto svi slijede, a toga nema, zajednicko ateistima je samo sto ne vjeruju u boga, bar ne onakvog kako ga religije pretstavljaju, a svako to tumaci na svoj nacin, niti je obavezno da se prihvata teorija evolucije, niti bilo sta drugo. Vjerovatno ima i ateista koji vjeruju nekim dogmama, to je normalno, ali ne postoje zajednicke dogme u koje vjeruju svi ateisti, kao sto je slucaj sa pripadnicima jedne religije.mark II wrote:Izvini ako sam te negdje uvrijedio, ali ako ne želiš da neko dovodi u pitanje tvoj nazor, tada se uzdrži da i pored navedenih tekstova tvrdiš suprotno podastrtom. Dakle islam nigdje eksplicitno ne odbacuje evoluciju, pa njegovi skolastici već prije hiljadu godina imaju razrađenu "teoriju evolucije" u doslovce istom tonu sa Darwinovom.Mislim da nema potrebe za takvim tonom i za vrijedjanjem, ja sam puno puta ponovio da ateizam nije religija i da nije nikakva ideologija te da nema dogmi, a i nije obavezno povezan sa evolucijom.
Isto tako, da nema religija, ateizam ne bi ni postojao.