Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
sheilak

#226 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by sheilak »

@ oPTIMUS

Naučni metod nije jedini način da se spozna stvarnost. Kada to budes shvatio, onda ćemo dalje pričati.
Trenutno to ne ide. :)
ellec

#227 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by ellec »

sheilak wrote:@ oPTIMUS

Naučni metod nije jedini način da se spozna stvarnost. Kada to budes shvatio, onda ćemo dalje pričati.
E hajd ti to nama fino dokazi, koji to metod moze da prevazidje/potuce naucni? :)

p.s. samo nemoj kakve pseudonauke, unaprijed da naglasim. :lol:
Obskurni

#228 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by Obskurni »

LSD wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
LSD wrote:Nevjerovatno je to...od toliko žena (omjer 4-1) koje jedva cekaju da se pokupe, pojedinci bi da vodaju frajere za ručicu i još pricaju kako je to normalno po nekim standardima.

na planeti zemlji žena 4 puta više nego muškaraca?
Kod nas ba ovdje...nisam rekao za planetu zemlju...4-1 omjer i opet bi neki vodali frajere :shock: ...i to treba biti prirodno i normalno, jel....e ne može nikako biti.
Jesam li onda ja normalan ?
LSD

#229 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by LSD »

Kako misliš to??...jesam li ja tebe igdje pomenuo u svom postu :?
Obskurni

#230 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by Obskurni »

Poveži :D
LSD

#231 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by LSD »

Iskreno receno, što se mene tice - ti buraz po dvojicu frajera vodaj, radite šta hocete ALI u 4 zida- a ne provocirati i paradirati na ulici....jer onda bude Marisol - pa onda kukanje i pozivanje ne nekakve slobode, prava i šta ja znam.
despina

#232 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by despina »

Mr. Brightside wrote:jedan zanimljiv clanak o tome kako ima zivota nakon smrti :D

http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti ... mremo.html
ovo me podsjetilo na istraživanje o vampirima, mitovi i legende :D
dok su u 18. st evropljani bili zaluđeni vjerovanjem u vampire, otkopavali su mrtvace da vide šta se desilo sa njihovim "vampirskim tijelom" - najčešće su potkrijepili svoju tvrdnju da je ta osoba zaista bila vampir, na osnovu dugih noktiju :D

negdje u poljskoj su sahranili trudnicu (koja je naravno bila vampir :D ) i kada su je otkopali našli su bebu u sanduku, opet dokaz demonskog djelovanja.
Obskurni

#233 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by Obskurni »

Vidiš a maloprije kada nije bila tako personalna situacija bilo je to prokletstvo i razvrat.
Ne moze tako fakat. Ne razlikuju se ni pocemu od tebe i zahtijevaju isto poštovanje i tretman bez obzira na seksualnost. Ljudi smo zar ne ?
despina

#234 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by despina »

Obskurni wrote:Vidiš a maloprije kada nije bila tako personalna situacija bilo je to prokletstvo i razvrat.
Ne moze tako fakat. Ne razlikuju se ni pocemu od tebe i zahtijevaju isto poštovanje i tretman bez obzira na seksualnost. Ljudi smo zar ne ?

neki ljudi su zatucani, u tome je razlika ;-)
oridjidji

#235 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by oridjidji »

Optimus Prime wrote:
sheilak wrote:@ Optimus

Nisi čuo za Tibetansku knjigu mrtvih?

Ja volim svašta čitati, volim različite poglede, perspektive, različite izvore informacija. A dokazi nikada nisu ni tačni ni potpuni jer kojim načinom, postupkom želiš bilo šta dokazati? Nečim što ponovo treba dokaze da bi mu se potvrdila tačnost, nečim što se temelji na saznanjima, privremenim, nepotpunim, do kojih je došao čovjek svojim ograničenim umom? Ja se ne oslanjam na takve dokaze i ne odbacujem nešto samo zato jer se trenutna nauka ili ograničeni ljudski um ne slaže s tim. Tvoje je pravo da odbaciš, moje da proučim na svoj način.

@ despina

Znala sam da je značajan, ali zašto baš 40 dana, zašto taj period j epotreban duši da se smiri? Takve me stvari zanimaju i mislim da je moguće doci do odgovora i razmišljanjem, osjećanjem, poput epifanije.
I ja volim svasta citati, ali ipak za razliku od tebe mi je stalo da razdvojim fikciju od stvarnosti.
A naucni metod je jedini nacin da spoznamo stvarnost. Sve ostalo su samo nagadjanja i subjektivne predodzbe realnosti, bazirane na imaginaciji autora.
Davno sam čitao jednu dobru knjigu o ljudima koji bi doživjeli kliničku smrt, pa bili propitani o tome šta su vidjeli i na koji način u časovima dok nisu bili sa nama. Ime knjige je Život poslije života, napisao je Raymond Moody. Možda se može naći i na netu. Čitao sam o tome, ima par godina i mogu vam reći da se život tih ljudi izmjenio nakon toga. Neki kažu da su vidjeli crni tunel, rupu koja ih je usisavala, pa bi ih potom dovela do mjesta gdje bi vidjeli svijetlo i imali osječaj mira, drugi bi rekli da su bili propitivani na jeziku koji su culi, a ne razumiju, treci su rekli da su vidjali svoje mrtve, a neki da su vidjeli sebe ....

http://www.4shared.com/office/DkkWdFRK/ ... lije_.html

Ipak pročitajte ovu knjigu, vidječete da je ovo veoma zanimljivo štivo, dali ćete ostati ravnodušni na svjedočanstva ovih ljudi ili ne neznam, ali svakako iza ovoga ćete definitivno se zapitati dali stvarno ima života poslije smrti...
amrica

#236 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by amrica »

despina wrote:

neki ljudi su zatucani, u tome je razlika ;-)
:D
LSD

#237 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by LSD »

Obskurni wrote:Vidiš a maloprije kada nije bila tako personalna situacija bilo je to prokletstvo i razvrat.
Ja ti kažem kako važi u ovog gradu,a i u državi...a ti se možeš i dalje praviti da živiš u Americi ili negdje na zapadu gdje takvi razvratnici uživaju puna prava, vjencaju se, sklapaju brakove....ja te vracam u bosansku balkansku realnost.
Ovo društo to jednostavno - ne voli i ne može ga niko natjerati (nikakv EU) da zavoli te razvratne pojave.
Pricamo o realnostima.
Optimus Prime

#238 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by Optimus Prime »

sheilak wrote:@ oPTIMUS

Gluposti!
Razmisljanjem i osjecajima mozes vrlo lako zakljuciti i da zemlja nije okrugla.
Last edited by Optimus Prime on 04/02/2012 19:59, edited 1 time in total.
despina

#239 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by despina »

LSD wrote:
Ja ti kažem kako važi u ovog gradu,a i u državi...a ti se možeš i dalje praviti da živiš u Americi ili negdje na zapadu gdje takvi razvratnici uživaju puna prava, vjencaju se, sklapaju brakove....ja te vracam u bosansku balkansku realnost.
Ovo društo to jednostavno - ne voli i ne može ga niko natjerati (nikakv EU) da zavoli te razvratne pojave.
Pricamo o realnostima.

nije tema, ali kratko da ti odgovorim..... ok, smetaju ti homoseksualci, neka tako i bude, tvoja lična stvar.... ali molim te ne povezuj homoseksualnost sa zapadom, amerikom ili eu.
od kada postoji čovjek, postoji i ta vrsta seksualnosti, ne možeš je negirati niti pripisati "modernom pokretu koji nam nameće zapad"
bosanska balkanska realnost nije nešto čime možemo da se pohvalimo, ali to nije tema, pa neću dalje....
Vitezanin

#240 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by Vitezanin »

LSD wrote:Iskreno receno, što se mene tice - ti buraz po dvojicu frajera vodaj, radite šta hocete ALI u 4 zida- a ne provocirati i paradirati na ulici....jer onda bude Marisol - pa onda kukanje i pozivanje ne nekakve slobode, prava i šta ja znam.

Onda cure i momci trebaju to raditi u 4 zida i ne smiju se vodati za ruke i ljubakati na ulici. :D
ellec

#241 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by ellec »

oridjidji wrote:
Optimus Prime wrote:
sheilak wrote:@ Optimus

Nisi čuo za Tibetansku knjigu mrtvih?

Ja volim svašta čitati, volim različite poglede, perspektive, različite izvore informacija. A dokazi nikada nisu ni tačni ni potpuni jer kojim načinom, postupkom želiš bilo šta dokazati? Nečim što ponovo treba dokaze da bi mu se potvrdila tačnost, nečim što se temelji na saznanjima, privremenim, nepotpunim, do kojih je došao čovjek svojim ograničenim umom? Ja se ne oslanjam na takve dokaze i ne odbacujem nešto samo zato jer se trenutna nauka ili ograničeni ljudski um ne slaže s tim. Tvoje je pravo da odbaciš, moje da proučim na svoj način.

@ despina

Znala sam da je značajan, ali zašto baš 40 dana, zašto taj period j epotreban duši da se smiri? Takve me stvari zanimaju i mislim da je moguće doci do odgovora i razmišljanjem, osjećanjem, poput epifanije.
I ja volim svasta citati, ali ipak za razliku od tebe mi je stalo da razdvojim fikciju od stvarnosti.
A naucni metod je jedini nacin da spoznamo stvarnost. Sve ostalo su samo nagadjanja i subjektivne predodzbe realnosti, bazirane na imaginaciji autora.
Davno sam čitao jednu dobru knjigu o ljudima koji bi doživjeli kliničku smrt, pa bili propitani o tome šta su vidjeli i na koji način u časovima dok nisu bili sa nama. Ime knjige je Život poslije života, napisao je Raymond Moody. Možda se može naći i na netu. Čitao sam o tome, ima par godina i mogu vam reći da se život tih ljudi izmjenio nakon toga. Neki kažu da su vidjeli crni tunel, rupu koja ih je usisavala, pa bi ih potom dovela do mjesta gdje bi vidjeli svijetlo i imali osječaj mira, drugi bi rekli da su bili propitivani na jeziku koji su culi, a ne razumiju, treci su rekli da su vidjali svoje mrtve, a neki da su vidjeli sebe ....

http://www.4shared.com/office/DkkWdFRK/ ... lije_.html

Ipak pročitajte ovu knjigu, vidječete da je ovo veoma zanimljivo štivo, dali ćete ostati ravnodušni na svjedočanstva ovih ljudi ili ne neznam, ali svakako iza ovoga ćete definitivno se zapitati dali stvarno ima života poslije smrti...
Ogromna je razlika izmedju klinicke i permanentne smrti, u klinickoj mozak je jos u funkciji tako da to nije u pitanju "iskustvo sa smrcu" nego obicni snovi. Kada nastupi odumiranje mozga to ujedno znaci permanentnu smrt bez povratka.
Vitezanin

#242 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by Vitezanin »

LSD wrote:
Pricamo o realnostima.

Po ovoj prici ispada da su homo likove izmislili Ameri i zapadno Europljani. :-)
Homosekusalaca je vazda bilo i vazda ce ih biti LSD. Bilo ih je prije nego sto je islam nastao, prije nego sto je krscanstvo nastalo, prije nego je Amerika otkrivena.
Mene samo zanima, sta ces ako ti dijete bude gay? Jesi li ti svjestan da NIKAKO ne mozes utjecati na tko ce biti kojeg sekuslanog opredijeljenja? Hoces dijete izbaciti iz kuce? Poslati ga hodzi na lijecenje? U bolnicu, u psiho ustanovu? Klasificirat ceg ga/nju kao razvratnog? Ljudi se rode kao gayevi! I jesu oni krivi jer se loze na frajere? :-)

No, nw bih vise o ovome, zanima me zivot posliej smrti. :D :D
Last edited by Vitezanin on 04/02/2012 20:10, edited 1 time in total.
fatamorgana

#243 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by fatamorgana »

arzuhal wrote:Na ovom pdf-u bi trebalo zaključati ili pometlati sve teme, a ostaviti samo jednu (ili dvije, uvrhglave) i nazvat je ''TEMA''. I onda nek' svak piše šta hoće, ne pokušavajući ni snu dozvati u svijest neku elementarnu logiku po kojoj, naprimjer, ako te neko pita o cijeni brašna, ti mu kažeš čemu služi Hornerov postupak. Osim logike, rahat bi se isključilo i poštovanje i samopoštovanje.
Mislim da je u tome rješenje, a ako neko zna bolje - bujrun.
Evo ja predlažem dvije, Virtualni džemat i Budizam, :wink:
Mr. Brightside

#244 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by Mr. Brightside »

despina wrote:
Mr. Brightside wrote:jedan zanimljiv clanak o tome kako ima zivota nakon smrti :D

http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti ... mremo.html
ovo me podsjetilo na istraživanje o vampirima, mitovi i legende :D
dok su u 18. st evropljani bili zaluđeni vjerovanjem u vampire, otkopavali su mrtvace da vide šta se desilo sa njihovim "vampirskim tijelom" - najčešće su potkrijepili svoju tvrdnju da je ta osoba zaista bila vampir, na osnovu dugih noktiju :D

negdje u poljskoj su sahranili trudnicu (koja je naravno bila vampir :D ) i kada su je otkopali našli su bebu u sanduku, opet dokaz demonskog djelovanja.
:D :lol:
ljudska znatizelja nema granica(bas kao i glupost) :mrgreen:
ellec

#245 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by ellec »

Vitezanin wrote:
LSD wrote:
Pricamo o realnostima.

Po ovoj prici ispada da su homo likove izmislili Ameri i zapadno Europljani. :-)
Homosekusalaca je vazda bilo i vazda ce ih biti LSD. Bilo ih je prije nego sto je islam nastao, prije nego sto je krscanstvo nastalo, prije nego je Amerika otkrivena.
Mene samo zanima, sta ces ako ti dijete bude gay? Jesi li ti svjestan da NIKAKO ne mozes utjecati na tko ce biti kojeg sekuslanog opredijeljenja? Hoces dijete izbaciti iz kuce? Poslati ga hodzi na lijecenje? U bolnicu, u psiho ustanovu? Klasificirat ceg ga/nju kao razvratnog? Ljudi se rode kao gayevi! I jesu oni krivi jer se loze na frajere? :-)

No, nw bih vise o ovome, zanima me zivot posliej smrti. :D :D
Tipujem na to. :lol:
fatamorgana

#246 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by fatamorgana »

Mr. Brightside"
Govoriš iz iskustva? 8-)
Mr. Brightside

#247 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by Mr. Brightside »

fatamorgana wrote:
Mr. Brightside"
Govoriš iz iskustva? 8-)
ne smijem nista reci, undercover Horejsio odmah trazi dokaze :run:
fatamorgana

#248 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by fatamorgana »

Prep'o se čo'ek ....
despina

#249 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by despina »

Mr. Brightside wrote:
fatamorgana wrote:
Mr. Brightside"
Govoriš iz iskustva? 8-)
ne smijem nista reci, undercover Horejsio odmah trazi dokaze :run:

vi ste ko lonac i poklopac :oops:

smrt ima značenje ako ga ima život. ne težim ka vječnosti, dosta mi životni vijek koji imam na zemlji.
fatamorgana

#250 Re: Zivot poslije smrti (nekoliko pitanja)

Post by fatamorgana »

"despina"

vi ste ko lonac i poklopac :oops:
Onda si ti kuharica, :wink:
Post Reply