Naučni metod nije jedini način da se spozna stvarnost. Kada to budes shvatio, onda ćemo dalje pričati.
Trenutno to ne ide.
E hajd ti to nama fino dokazi, koji to metod moze da prevazidje/potuce naucni?sheilak wrote:@ oPTIMUS
Naučni metod nije jedini način da se spozna stvarnost. Kada to budes shvatio, onda ćemo dalje pričati.
Trenutno to ne ide.
Jesam li onda ja normalan ?LSD wrote:Kod nas ba ovdje...nisam rekao za planetu zemlju...4-1 omjer i opet bi neki vodali frajerekakavdanakneiskustvu wrote:LSD wrote:Nevjerovatno je to...od toliko žena (omjer 4-1) koje jedva cekaju da se pokupe, pojedinci bi da vodaju frajere za ručicu i još pricaju kako je to normalno po nekim standardima.
na planeti zemlji žena 4 puta više nego muškaraca?...i to treba biti prirodno i normalno, jel....e ne može nikako biti.
ovo me podsjetilo na istraživanje o vampirima, mitovi i legendeMr. Brightside wrote:jedan zanimljiv clanak o tome kako ima zivota nakon smrti![]()
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti ... mremo.html
Obskurni wrote:Vidiš a maloprije kada nije bila tako personalna situacija bilo je to prokletstvo i razvrat.
Ne moze tako fakat. Ne razlikuju se ni pocemu od tebe i zahtijevaju isto poštovanje i tretman bez obzira na seksualnost. Ljudi smo zar ne ?
Davno sam čitao jednu dobru knjigu o ljudima koji bi doživjeli kliničku smrt, pa bili propitani o tome šta su vidjeli i na koji način u časovima dok nisu bili sa nama. Ime knjige je Život poslije života, napisao je Raymond Moody. Možda se može naći i na netu. Čitao sam o tome, ima par godina i mogu vam reći da se život tih ljudi izmjenio nakon toga. Neki kažu da su vidjeli crni tunel, rupu koja ih je usisavala, pa bi ih potom dovela do mjesta gdje bi vidjeli svijetlo i imali osječaj mira, drugi bi rekli da su bili propitivani na jeziku koji su culi, a ne razumiju, treci su rekli da su vidjali svoje mrtve, a neki da su vidjeli sebe ....Optimus Prime wrote:I ja volim svasta citati, ali ipak za razliku od tebe mi je stalo da razdvojim fikciju od stvarnosti.sheilak wrote:@ Optimus
Nisi čuo za Tibetansku knjigu mrtvih?
Ja volim svašta čitati, volim različite poglede, perspektive, različite izvore informacija. A dokazi nikada nisu ni tačni ni potpuni jer kojim načinom, postupkom želiš bilo šta dokazati? Nečim što ponovo treba dokaze da bi mu se potvrdila tačnost, nečim što se temelji na saznanjima, privremenim, nepotpunim, do kojih je došao čovjek svojim ograničenim umom? Ja se ne oslanjam na takve dokaze i ne odbacujem nešto samo zato jer se trenutna nauka ili ograničeni ljudski um ne slaže s tim. Tvoje je pravo da odbaciš, moje da proučim na svoj način.
@ despina
Znala sam da je značajan, ali zašto baš 40 dana, zašto taj period j epotreban duši da se smiri? Takve me stvari zanimaju i mislim da je moguće doci do odgovora i razmišljanjem, osjećanjem, poput epifanije.
A naucni metod je jedini nacin da spoznamo stvarnost. Sve ostalo su samo nagadjanja i subjektivne predodzbe realnosti, bazirane na imaginaciji autora.
despina wrote:
neki ljudi su zatucani, u tome je razlika
Ja ti kažem kako važi u ovog gradu,a i u državi...a ti se možeš i dalje praviti da živiš u Americi ili negdje na zapadu gdje takvi razvratnici uživaju puna prava, vjencaju se, sklapaju brakove....ja te vracam u bosansku balkansku realnost.Obskurni wrote:Vidiš a maloprije kada nije bila tako personalna situacija bilo je to prokletstvo i razvrat.
Ne moze tako fakat. Ne razlikuju se ni pocemu od tebe i zahtijevaju isto poštovanje i tretman bez obzira na seksualnost. Ljudi smo zar ne ?
Gluposti!sheilak wrote:@ oPTIMUS
Trenutno to ne ide.
LSD wrote:Ja ti kažem kako važi u ovog gradu,a i u državi...a ti se možeš i dalje praviti da živiš u Americi ili negdje na zapadu gdje takvi razvratnici uživaju puna prava, vjencaju se, sklapaju brakove....ja te vracam u bosansku balkansku realnost.Obskurni wrote:Vidiš a maloprije kada nije bila tako personalna situacija bilo je to prokletstvo i razvrat.
Ovo društo to jednostavno - ne voli i ne može ga niko natjerati (nikakv EU) da zavoli te razvratne pojave.
Pricamo o realnostima.
LSD wrote:Iskreno receno, što se mene tice - ti buraz po dvojicu frajera vodaj, radite šta hocete ALI u 4 zida- a ne provocirati i paradirati na ulici....jer onda bude Marisol - pa onda kukanje i pozivanje ne nekakve slobode, prava i šta ja znam.
Ogromna je razlika izmedju klinicke i permanentne smrti, u klinickoj mozak je jos u funkciji tako da to nije u pitanju "iskustvo sa smrcu" nego obicni snovi. Kada nastupi odumiranje mozga to ujedno znaci permanentnu smrt bez povratka.oridjidji wrote:Davno sam čitao jednu dobru knjigu o ljudima koji bi doživjeli kliničku smrt, pa bili propitani o tome šta su vidjeli i na koji način u časovima dok nisu bili sa nama. Ime knjige je Život poslije života, napisao je Raymond Moody. Možda se može naći i na netu. Čitao sam o tome, ima par godina i mogu vam reći da se život tih ljudi izmjenio nakon toga. Neki kažu da su vidjeli crni tunel, rupu koja ih je usisavala, pa bi ih potom dovela do mjesta gdje bi vidjeli svijetlo i imali osječaj mira, drugi bi rekli da su bili propitivani na jeziku koji su culi, a ne razumiju, treci su rekli da su vidjali svoje mrtve, a neki da su vidjeli sebe ....Optimus Prime wrote:I ja volim svasta citati, ali ipak za razliku od tebe mi je stalo da razdvojim fikciju od stvarnosti.sheilak wrote:@ Optimus
Nisi čuo za Tibetansku knjigu mrtvih?
Ja volim svašta čitati, volim različite poglede, perspektive, različite izvore informacija. A dokazi nikada nisu ni tačni ni potpuni jer kojim načinom, postupkom želiš bilo šta dokazati? Nečim što ponovo treba dokaze da bi mu se potvrdila tačnost, nečim što se temelji na saznanjima, privremenim, nepotpunim, do kojih je došao čovjek svojim ograničenim umom? Ja se ne oslanjam na takve dokaze i ne odbacujem nešto samo zato jer se trenutna nauka ili ograničeni ljudski um ne slaže s tim. Tvoje je pravo da odbaciš, moje da proučim na svoj način.
@ despina
Znala sam da je značajan, ali zašto baš 40 dana, zašto taj period j epotreban duši da se smiri? Takve me stvari zanimaju i mislim da je moguće doci do odgovora i razmišljanjem, osjećanjem, poput epifanije.
A naucni metod je jedini nacin da spoznamo stvarnost. Sve ostalo su samo nagadjanja i subjektivne predodzbe realnosti, bazirane na imaginaciji autora.
http://www.4shared.com/office/DkkWdFRK/ ... lije_.html
Ipak pročitajte ovu knjigu, vidječete da je ovo veoma zanimljivo štivo, dali ćete ostati ravnodušni na svjedočanstva ovih ljudi ili ne neznam, ali svakako iza ovoga ćete definitivno se zapitati dali stvarno ima života poslije smrti...
LSD wrote:Ja ti kažem kako važi u ovog gradu,a i u državi...a ti se možeš i dalje praviti da živiš u Americi ili negdje na zapadu gdje takvi razvratnici uživaju puna prava, vjencaju se, sklapaju brakove....ja te vracam u bosansku balkansku realnost.Obskurni wrote:Vidiš a maloprije kada nije bila tako personalna situacija bilo je to prokletstvo i razvrat.
Ovo društo to jednostavno - ne voli i ne može ga niko natjerati (nikakv EU) da zavoli te razvratne pojave.
Pricamo o realnostima.
Evo ja predlažem dvije, Virtualni džemat i Budizam,arzuhal wrote:Na ovom pdf-u bi trebalo zaključati ili pometlati sve teme, a ostaviti samo jednu (ili dvije, uvrhglave) i nazvat je ''TEMA''. I onda nek' svak piše šta hoće, ne pokušavajući ni snu dozvati u svijest neku elementarnu logiku po kojoj, naprimjer, ako te neko pita o cijeni brašna, ti mu kažeš čemu služi Hornerov postupak. Osim logike, rahat bi se isključilo i poštovanje i samopoštovanje.
Mislim da je u tome rješenje, a ako neko zna bolje - bujrun.
despina wrote:ovo me podsjetilo na istraživanje o vampirima, mitovi i legendeMr. Brightside wrote:jedan zanimljiv clanak o tome kako ima zivota nakon smrti![]()
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti ... mremo.html![]()
dok su u 18. st evropljani bili zaluđeni vjerovanjem u vampire, otkopavali su mrtvace da vide šta se desilo sa njihovim "vampirskim tijelom" - najčešće su potkrijepili svoju tvrdnju da je ta osoba zaista bila vampir, na osnovu dugih noktiju![]()
negdje u poljskoj su sahranili trudnicu (koja je naravno bila vampir) i kada su je otkopali našli su bebu u sanduku, opet dokaz demonskog djelovanja.
Tipujem na to.Vitezanin wrote:LSD wrote:Ja ti kažem kako važi u ovog gradu,a i u državi...a ti se možeš i dalje praviti da živiš u Americi ili negdje na zapadu gdje takvi razvratnici uživaju puna prava, vjencaju se, sklapaju brakove....ja te vracam u bosansku balkansku realnost.Obskurni wrote:Vidiš a maloprije kada nije bila tako personalna situacija bilo je to prokletstvo i razvrat.
Pricamo o realnostima.
Po ovoj prici ispada da su homo likove izmislili Ameri i zapadno Europljani.![]()
Homosekusalaca je vazda bilo i vazda ce ih biti LSD. Bilo ih je prije nego sto je islam nastao, prije nego sto je krscanstvo nastalo, prije nego je Amerika otkrivena.
Mene samo zanima, sta ces ako ti dijete bude gay? Jesi li ti svjestan da NIKAKO ne mozes utjecati na tko ce biti kojeg sekuslanog opredijeljenja? Hoces dijete izbaciti iz kuce? Poslati ga hodzi na lijecenje? U bolnicu, u psiho ustanovu? Klasificirat ceg ga/nju kao razvratnog? Ljudi se rode kao gayevi! I jesu oni krivi jer se loze na frajere?
No, nw bih vise o ovome, zanima me zivot posliej smrti.![]()
Govoriš iz iskustva?Mr. Brightside"
ljudska znatizelja nema granica(bas kao i glupost)
ne smijem nista reci, undercover Horejsio odmah trazi dokazefatamorgana wrote:Govoriš iz iskustva?Mr. Brightside"
Mr. Brightside wrote:ne smijem nista reci, undercover Horejsio odmah trazi dokazefatamorgana wrote:Govoriš iz iskustva?Mr. Brightside"
Onda si ti kuharica,"despina"
vi ste ko lonac i poklopac![]()