Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma svi su oni kraljevi,
i Kazaz, i Lovrenović, i Grebo, i Berić, Lasić, Filandra, Avdić, Bačanović, Pirke, Šestan, Dežulović, Jergović, Domljan, Šimić, Bačanović, Nikolaidis, Divjak, Puhovski, Pusićka, Josipović, Milanović ... svi su za potpis.
Proleteri susjednih zemalja ujedinite se
Mentalna higijena. Kritika i samokritika.
Pojedini se ustrucavaju uputiti kritiku.
Osobnono misljenje, prokletsvo porijekla.
Kako bi reagirali na kritiku jedne gromade poput Divjaka?
Zavisi. Ako bi Divjak, kao vojnik, kritikovao nacin vodjenja rata, slozio bih se s njim.
Ako bi kritikovao politcke odluke, to je samo njegovo misljenje.
I cevapdzija Izet pravi super cevape, ali mi on nije mjerodavan politicki analiticar.
Zapravo, od ovih nabrojanih su tek jedan ili dvojica relevantni. Ostali - dobri ljudi, novinari, par supaka medju njima. ali politicki analiticari - jok.
Grebo: BiH je postala upitna kao država; BiH nitko više ne voli!
Objavljeno: 23.10.2011 - 15:41
Profesor pravnog fakulteta u Sarajevu Zdravko Grebo dvoji u budućnost BIH kao države
Upitan da prokomentira stavove koje je lider Republike Srpske (RS) Milorad Dodik iznio u nedavnom intervjuu za RSE tvrdeći da je "Bosna i Hercegovina neuspio eksperiment međunarodne zajednice", profesor Pravnog fakulteta u Sarajevu Zdravko Grebo navodi da "ono što Dodik govori, valja uzimati ozbiljno".
"Ne volim u ovakvim razgovorima krenuti đonom na Milorada Dodika. Ako govorite iz Sarajeva najlakše je reći da je Milorad Dodik dostigao svoje zvjezdane trenutke u razaranju Bosne i Hercegovine. Milorad Dodik je činjenica u političkom spektru BiH i ono što on govori, mada ja to ne volim, valja uzimati ozbiljno. To što je rekao za Ruski servis Radija Slobodna Evropa je njegova bravura. Slušali smo i prije od Milorada Dodika da je Bosna i Hercegovina vještačka tvorevina, neuspjeli eksperiment. Ova metafora sa epruvetom u kojoj se sve i svašta miješa je apsolutni novum. Ja mu čestitam, to je zaista genijalno, ali i otkriva njegove prave namjere. Ta metafora o sastojcima koje u epruveti mućkaju predstavnici međunarodne zajednice - dragi Bog zna šta će od toga ispasti - je ogoljena koncepcija onoga što Dodik zaista zastupa. On tvrdi da nije pravi problem što na razini BiH nije formirana vlast. Po njemu nije upitno Vijeće ministara, upitna je Bosna i Hercegovina", kazao je Grebo, te nastavio:
"Međutim, ako sve skupa podastremo, BiH zaista jeste - ne u Dodikovom smislu - postala upitna. Postala je upitna jer nema supstancu. Osnovno je pitanje da li njeni građani, pripadnici tri etničke skupine, osjećaju BiH kao svoju državu i domovinu. Mislim da ne. U tome je pravi problem. Izgleda da nitko, svako iz svojih razloga, više ne voli BiH i čeka onaj signal kada će neko reći da je BiH, bez obzira na naše velike proklamacije o 800, 900 godina postojanja ove zemlje, bila istorijska greška. Meni je to žao jer i dalje vjerujem da je BiH moguća. Ali ako političke stranke, što se u BiH ravna sa religijskim strankama, tu zemlju ne vole i ne žele, onda je veoma teško izmisliti neki model, čak i uz međunarodnu pomoć, u kome će ta država postati normalna, funkcionalna i samoodrživa".
"Srbi, predstavljeni Dodikom, tjeraju svoje, Hrvati, bez obzira na zakukuljenu i zamumuljenu koncepciju, očekuju konačno priznanje takozvanog trećeg entiteta koji de facto i postoji, dok treća skupina, bošnjačka ili bošnjačko-islamska, također kalkuliše sa nekim konceptima koji namiguju Sandžaku i nekim drugim islamsko-političkim koncepcijama. Svi oni drže BiH na stand by. Nedavno sam pročitao, mislim da je to rekao Vjeran Zupa, da je teško živjeti u državi koja je bolesnička soba pacijenta koji je osuđen na smrt. Možete ga držati na aparatima, na kojima BiH trenutno i jeste, on ne mora umrijeti sutra, ali je nepodnošljivo živjeti u ovoj situaciju u kojoj mi živimo", konstatovao je prof. Grebo. (24.sata/Dnevnik.ba)
Grebo ti si samo jos jedna u nizu frustriranih propalih politicko analitickih tuberanskih pljuvaca u vis (po BIH) cijom pljuvacinom si svoju facu prekrio,....Koliko dusmana radi na sarajevskim univerzitetima pa to je za nepovjerovati,treba primati mlade i ambicioznije profesore koji nece pljuvati u tanjir i ruku drzave koja ga hrani,a ovim ex komunisticko utopistickim supanderima pomoci da uzivaju tamo gdje misle da im je bolje sa profesorskim platama.Masa je mladih koji jedva cekaju da zamjene ovakve supandere na profesorskim katedrama.
Ovaj nitkovic od covjeka i profesor je izgleda prolupao u svojim frustracijama,Grebo idi kod Dodika i ljubi mu prkno i tako pomozi sebi ali i Dodiku da ti se mokri snovi ostvare,ovako kakas kao profesor po drzavi koja te hrani a kojoj zelis nestanak,....
Cuj niko ne voli BiH,...
Grebo grebes po ledu i to bez nokata,bolje je cutati i ne rece nista nego reci i otkriti svaku sumnju svojih frustriranih utopistickih zelja,.....
Da se vratimo na pocetak i uzrok teme. Jeli vama ljudi jasno da ovakva Bosna ne valja? Skoro dvajes godina od rata a mi se jos vadimo na ratna zbivanja i na njih prebacujemo krivicu sto smo ostali zadnji u Evropi. Znam sta sad mislite "Ne moze sa sa 'vakim Srbima naprijed" Jes ali dok ih (nas) sve ne pobijete Srbi ce postojat! Meni se cini da ima dosta tema ovdje koji kritikuju poziciju vecine Hrvatskih faktora. OK pobit i nih sve do jednoga. Na zalost Bosnjacka pozicija, oivicena raznim SDP i SDA-ovima je mozda najkritikovanija u svakidasnjim komentarima. Dakle jedno kolektivno samoubistvo (mora bit samoubistvo jer smo ove vec sve pobili) je mozda jedino konacno rjesenje. Svi mi imamo, cak i ja, mrvu patriotizma koji nam ne dozvoljava da rasturimo ono zasto smo se borili, ili mislili da se borimo. To je OK i razumljivo. Ali ljudi ovako se ne ide naprijed. Odma da se razumijemo, nisam za usitnjavanje , tipa RS se odvoji Hrvati se odvoje.... prica glupa i kontroproduktivna. Tako bi tek krepali od gladi. Moja ideja ide u pravcu ukrupnjivanja. Dali je to ekonomska zajednica, ili politicko-ekonomska to je jos da se vidi ali je ocigledno da je Bosna ko bolestan covjek. Sama ne moze. Nije da niko ne voli Bosnu. Volim je , dje je necu volit. Pa ona je moja. Ali mnogo vise bi je volio da je prosjecna penzija 700 eura, da mi se zaposli 9 rodjaka koji trenutno nemaju posla (stalnog) da mi ostala rodbina pocne primat plate normalne. Nemojte zatvarat oci i jednostavno patriotski vikat u glas , ko ovce iz Orwelove farme, "Bosna je dobra ostali su losi, Bosna je dobra ostali su losi" Imamo komsije one koje imamo. I kako stvari stoje ne misle da se odsele. Stvari treba gledat realno, s njima nam je zivjet! I ja bi da sam Svajcarac i da sam okruzen Njemcima , Francuzima i Italijanima... al nisam. Jebeni sam Bosanac i hocu da imam normalnu drzavu. Sta je Grebo pogrijesio? Sto prije otvorimo oci i u psiho analizi sami sebi priznamo da nam ovakva Bosna ne donosi nikakav progres, prije cemo svi zajedno doc do nekog rjesenja.
KENJAC wrote:
Da se vratimo na pocetak i uzrok teme. Jeli vama ljudi jasno da ovakva Bosna ne valja? Skoro dvajes godina od rata a mi se jos vadimo na ratna zbivanja i na njih prebacujemo krivicu sto smo ostali zadnji u Evropi. Znam sta sad mislite "Ne moze sa sa 'vakim Srbima naprijed" Jes ali dok ih (nas) sve ne pobijete Srbi ce postojat! Meni se cini da ima dosta tema ovdje koji kritikuju poziciju vecine Hrvatskih faktora. OK pobit i nih sve do jednoga. Na zalost Bosnjacka pozicija, oivicena raznim SDP i SDA-ovima je mozda najkritikovanija u svakidasnjim komentarima. Dakle jedno kolektivno samoubistvo (mora bit samoubistvo jer smo ove vec sve pobili) je mozda jedino konacno rjesenje. Svi mi imamo, cak i ja, mrvu patriotizma koji nam ne dozvoljava da rasturimo ono zasto smo se borili, ili mislili da se borimo. To je OK i razumljivo. Ali ljudi ovako se ne ide naprijed. Odma da se razumijemo, nisam za usitnjavanje , tipa RS se odvoji Hrvati se odvoje.... prica glupa i kontroproduktivna. Tako bi tek krepali od gladi. Moja ideja ide u pravcu ukrupnjivanja. Dali je to ekonomska zajednica, ili politicko-ekonomska to je jos da se vidi ali je ocigledno da je Bosna ko bolestan covjek. Sama ne moze. Nije da niko ne voli Bosnu. Volim je , dje je necu volit. Pa ona je moja. Ali mnogo vise bi je volio da je prosjecna penzija 700 eura, da mi se zaposli 9 rodjaka koji trenutno nemaju posla (stalnog) da mi ostala rodbina pocne primat plate normalne. Nemojte zatvarat oci i jednostavno patriotski vikat u glas , ko ovce iz Orwelove farme, "Bosna je dobra ostali su losi, Bosna je dobra ostali su losi" Imamo komsije one koje imamo. I kako stvari stoje ne misle da se odsele. Stvari treba gledat realno, s njima nam je zivjet! I ja bi da sam Svajcarac i da sam okruzen Njemcima , Francuzima i Italijanima... al nisam. Jebeni sam Bosanac i hocu da imam normalnu drzavu. Sta je Grebo pogrijesio? Sto prije otvorimo oci i u psiho analizi sami sebi priznamo da nam ovakva Bosna ne donosi nikakav progres, prije cemo svi zajedno doc do nekog rjesenja.
Dobro--ovo je dijagnoza.
-Šta cemo za rješenje iliti terapiju--koja je to terapija i kako je primjenit da bi imali ovo uvecano
KENJAC wrote:
Dobro--ovo je dijagnoza.
-Šta cemo za rješenje iliti terapiju--koja je to terapija i kako je primjenit da bi imali ovo uvecano
Ma tom "specijalcu" je jedino bitno da je Grebo lupio kako je "Bosna postala upitna", dalje nije ni citao.
A Grebi bi, kao uostalom vecini "neovisnih" intelektualaca, bolje bilo da se bavi poslom za koji je placen i strucan, umjesto palamudenja o politici gdje niti sto novo kaze, niti zna predloziti rijesenje. 68 -osmas, buntovnik, revolucionar... se, hebiga, ne moze biti dovijeka bez pokrica - ljudi ga zaboravili, pa, reko, da dignem prasinu i podsjetim na staru slavu.
KENJAC wrote:
Dobro--ovo je dijagnoza.
Za pocetak- spoznati da smo mi ti koji cine Bosnu, Bosnom! Onda ne cekati samo sta ce ko rec da mu se za vrat skoci nego pokusat skontat sta je htio reci. Jel to sad Grebo neprijatelj Bosne? Ne treba u "svemu i svakomu" vidjet neprijatelja. Ne moramo se volit, ne vole se sjevernjaci i juznjaci u Italiji, Parizani mrze one sa juga Francuske.. ima tih primjera mnogo, ali svi zive svoj zivot i imaju normalne drzave. Sta sam konkretno ja uradio? Organizovo svoj zivot sa ljudima. Kum mi je Bosnjak (on kaze Musliman) zena Hrvatica ,raja... ima i crnaca... a mene licno boli neka stvar sta su oni. I sad kad bi mi neko od njih reko da mi neka kosulja ne stoji dobro, nebih ga odma pljunuo u lice. Prvo bi se zapito, jel mozda istina? Niko od nas nema isti stav o svemu. Al uz dobru volju sve se prevazidje. Ljudi jednom se zivi! Hocemo li ostatak zivota proves mrzeci i svadjajuci se??
KENJAC wrote:
Dobro--ovo je dijagnoza.
Za pocetak- spoznati da smo mi ti koji cine Bosnu, Bosnom! Onda ne cekati samo sta ce ko rec da mu se za vrat skoci nego pokusat skontat sta je htio reci. Jel to sad Grebo neprijatelj Bosne? Ne treba u "svemu i svakomu" vidjet neprijatelja. Ne moramo se volit, ne vole se sjevernjaci i juznjaci u Italiji, Parizani mrze one sa juga Francuske.. ima tih primjera mnogo, ali svi zive svoj zivot i imaju normalne drzave. Sta sam konkretno ja uradio? Organizovo svoj zivot sa ljudima. Kum mi je Bosnjak (on kaze Musliman) zena Hrvatica ,raja... ima i crnaca... a mene licno boli neka stvar sta su oni. I sad kad bi mi neko od njih reko da mi neka kosulja ne stoji dobro, nebih ga odma pljunuo u lice. Prvo bi se zapito, jel mozda istina? Niko od nas nema isti stav o svemu. Al uz dobru volju sve se prevazidje. Ljudi jednom se zivi! Hocemo li ostatak zivota proves mrzeci i svadjajuci se??
stari moj ja tako živim vec haman pa 60 kuka al kakve mi fajde kad mi jebu jednu i jednu BiH--prvo je napali-popljackali,protjerali i pobili što su pobit mogli i sad me još handre 16 godina poslije Dejtona.
-znaš li ko mi handri državu i ljude u njoj
-mrzitelji ove napacene zemlje--udruženi u jedan jedini cilj--ne dozvolit napredak i sve ucinit da ne krenemo ni cenat naprijed.
ja se ne zelim svadjati, al zeli dodik i hoce pola drzave odvojiti..zeli covic... i hoce i on dio drzvae za sebe..hoce i ceric - pasaluk sarajevo za sebe
da im pustimo sve to, pa da odahnemo konacno?
jasko_ba wrote:ja se ne zelim svadjati, al zeli dodik i hoce pola drzave odvojiti..zeli covic... i hoce i on dio drzvae za sebe..hoce i ceric - pasaluk sarajevo za sebe
-dijagnozu postavismo
-sad terapija na redu.
-ujedinit avlije i otjerat ova govna što nam ovo malo života sjebaše--nemamo 200 godina života pa hajmo im halalit 50 jer ce nam ostat još 150.
-sad ce neko rec ti zagovaraš unitarnu BiH i ja cu se pokupit i otic kod mog prijatelja Havane na kafu i rec--ko vas jebe zašto
ps.
-ovo zadnje se odnosi na one koji ce rec da ja zagovaram unitarnu.
seln wrote:Zavisi. Ako bi Divjak, kao vojnik, kritikovao nacin vodjenja rata, slozio bih se s njim.
Ako bi kritikovao politcke odluke, to je samo njegovo misljenje.
I cevapdzija Izet pravi super cevape, ali mi on nije mjerodavan politicki analiticar.
Zapravo, od ovih nabrojanih su tek jedan ili dvojica relevantni. Ostali - dobri ljudi, novinari, par supaka medju njima. ali politicki analiticari - jok.
Svi smo mi, manje vishe, politichki analitichari.
Ako si javna lichnost dostupna medijima, ovisno od stava, podrzhat'/razgulit' cete.
Tko je uopche relevantan?
Meni npr. Nerzuk Curak. To je ucio, to mu je posao.
Iako je u BiH legitimno pitanje ko je uopste relevantan.
Neki imaju znanje, ali im je objektivnost ogranicena poslodavcem.
jasko_ba wrote:ja se ne zelim svadjati, al zeli dodik i hoce pola drzave odvojiti..zeli covic... i hoce i on dio drzvae za sebe..hoce i ceric - pasaluk sarajevo za sebe
-dijagnozu postavismo
-sad terapija na redu.
-ujedinit avlije i otjerat ova govna što nam ovo malo života sjebaše--nemamo 200 godina života pa hajmo im halalit 50 jer ce nam ostat još 150.
-sad ce neko rec ti zagovaraš unitarnu BiH i ja cu se pokupit i otic kod mog prijatelja Havane na kafu i rec--ko vas jebe zašto
ps.
-ovo zadnje se odnosi na one koji ce rec da ja zagovaram unitarnu.
E, moj Muha , mozemo mi tabirit jos 20 god. kako bi trebalo , ili kako niposto ne bi trebalo , mozemo se igrat i one popularne - zivot je kratak , ko nas zavadi , hajmo se mirit ( ne sjecam se da sam se i s kim svadjao ), hajmo kompromise...na kraju dodjes do jednacine sa dvije poznate
A) grupa ZA nedjeljivu BIH i
B) grupa PROTIV takve BIH
Nema tu mjesta za druge visokoumne analize , ##rce palce .
Rjesenje ?!
Durat koliko ko moze ili cekicima mlatit po tvrdim , etnickim glavama kao objasnjenje da trece opcije - nema !
Odnosno ima - svi kod Havane na kafu
KENJAC wrote:Dakle- nema nam spasa! Ima'l taj Havana neku vecu dzezvu ?
tišu ti si na sigurnom--nama je guravo i nama je deverat deverat dok neprijatelji ove zemlje ne skontaju da je ona ( BiH ) nepoderiva pa se okrenu zajednickom cilju--životu dostojnom covjeka---i da skontaju da ne živimo u trinestom vec u dvadeset prvom vijeku.
-a što se Havane tice osim što ima veliku džezvu ima i ogromnu herciku
Spasa uvijek ima - mora evolucija gradjanske svijesti i na nasim prostorima odraditi svoje , a znas da ona ide puzevim korakom
Havani treba lavor za ovoliko ( nepozvane) raje
Spasa uvijek ima - mora evolucija gradjanske svijesti i na nasim prostorima odraditi svoje , a znas da ona ide puzevim korakom
Havani treba lavor za ovoliko ( nepozvane) raje
-šta je ovo Tito dragi ja konto da ce neko od analiticara dat rješenje iliti terapiju a ono jok
-ništa meni bRez mene i u mene mi ahbaba Havane pristavljaj jarane-eto me
ps.
evo rješenja
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6KNVE8MV2N0 [/youtube]
Dosta je onih koji su tokom rata dosli u nasu zemlju kao nepristrani, a otisli kao nasi saveznici i prijatelji. Prosjecnom novinaru ili diplomati smo na pocetku njegovog bosanskohercegovackog iskustva, svi mi bili isti. Ali ih se ipak, kad podvucemo crtu, na kraju ipak puno vise solidarisalo s nama, a puno manje sa drugom stranom, stranom koja se bori za podjele i mrznjom inspirisane ultimatume.
Tako je i danas. Uzmimo za primjer ovaj najnoviji stav Monitoring komiteta Parlamentarne skupstine Savjeta Evrope. Uzrok problema u procesu formiranja vlasti se, sasvim opravdano, vidi u megalomanskim zahtjevima dva HDZ-a i zloupotrebi entitetskog glasanja od strane poslanika iz manjeg entiteta. Svako onaj ko objektivno pristupi tematici, ko nepristrano pokusa svariti argumente strana u sukobu, mora se svrstati na stranu Sarajeva. Ne na stranu jednog naroda, nego na stranu koncepta modernog i funkcionalno uredjenog drustva.
O sukobu dva koncepta je govorio i Zeljko Komsic tokom njegovog sastanka sa Hillary Clinton, a podrsku za ovaj nas smo dobili i od nje, uz napomenu da oni kojima se to ne svidja, mogu cekati sljedeci izborni ciklus, kao opozicija. Medjutim, danas smo u Oslobodjenju imali priliku citati jos jedan atak Esada Hecimovica na nas razum. Njegov tekst u kojem objasnjava kako se ovdje ne radi o dva koncepta o kojim Zeljko Komsic govori, nego ga, krijuci se iza rijeci nekog drugog, ispravlja i objasnjava kako "sada u BiH imamo na sceni dva koncepta - dominacije vecinskog naroda ili ravnopravnosti tri naroda".
Da li bi bili ljuti da neki novinar CNN-a izjednaci cetnike i mrzitelje s nama koji se borimo za suzivot ? Vjerovatno. Ali to je njihov posao, da pokazu neutralnost, to se od njih ocekuje. Medjutim, ni novinari CNN-a nisu mogli traziti vjestacku neutralnost i ne ukazati na razliku izmedju nasih metoda i ciljeva. Velikosrpska propaganda je okretanje svijeta protiv Milosevica i Karadzica objasnjavala kao svjetsku zavjeru, ali realnost je takva da se samim ukazivanjem na cinjenice, ukazivalo i na to da nismo isti. Kako onda objasniti to da Oslobodjenje, za razliku od nekad CNN-a i danas Monitoring komiteta Parlamentarne skupstine Savjeta Evrope, ovako bezocno plasira cetnicku propagandu ? Zamjenik glavnog i odgovornog urednika Oslobodjenja ne staje na toj vjestackoj i neodrzivoj neutralnosti, nego ide korak dalje i otvoreno se svrstava na stranu Dodika i Dodikovih saveznika.
Nije problem ako je urednistvo Oslobodjenja odlucilo stati na stranu neprijatelja drzave, urednistvo Avaza i Nezavisnih ce im biti dobro drustvo, a ova ce zemlja nadzivjeti i jedne, i druge i trece. Ali bilo bi fer da onda malo hrabrije nastupe s tim stavom, jer ima jos onih koji ne znaju da kupovinom Oslobodjenja finansiraju podjelu Bosne i Hercegovine.
O sukobu dva koncepta je govorio i Zeljko Komsic tokom njegovog sastanka sa Hillary Clinton, a podrsku za ovaj nas smo dobili i od nje, uz napomenu da oni kojima se to ne svidja, mogu cekati sljedeci izborni ciklus, kao opozicija. Medjutim, danas smo u Oslobodjenju imali priliku citati jos jedan atak Esada Hecimovica na nas razum. Njegov tekst u kojem objasnjava kako se ovdje ne radi o dva koncepta o kojim Zeljko Komsic govori, nego ga, krijuci se iza rijeci nekog drugog, ispravlja i objasnjava kako "sada u BiH imamo na sceni dva koncepta - dominacije vecinskog naroda ili ravnopravnosti tri naroda".
Iako smo gotovo vec navikli na ovakve nebuloze , ipak se jos uvijek cudim kako je moguce da su predratne najpopularnije novine i ratni dobitnik nagrade za najbolje novine , izgubile svaku vezu sa moralom i istinom
Postali su trovaci zdravog razuma i jos im se za taj otrov placa.
Ogavno , ali i zalosno.
1gorstak wrote:Dosta je onih koji su tokom rata dosli u nasu zemlju kao nepristrani, a otisli kao nasi saveznici i prijatelji. Prosjecnom novinaru ili diplomati smo na pocetku njegovog bosanskohercegovackog iskustva, svi mi bili isti. Ali ih se ipak, kad podvucemo crtu, na kraju ipak puno vise solidarisalo s nama, a puno manje sa drugom stranom, stranom koja se bori za podjele i mrznjom inspirisane ultimatume.
Tako je i danas. Uzmimo za primjer ovaj najnoviji stav Monitoring komiteta Parlamentarne skupstine Savjeta Evrope. Uzrok problema u procesu formiranja vlasti se, sasvim opravdano, vidi u megalomanskim zahtjevima dva HDZ-a i zloupotrebi entitetskog glasanja od strane poslanika iz manjeg entiteta. Svako onaj ko objektivno pristupi tematici, ko nepristrano pokusa svariti argumente strana u sukobu, mora se svrstati na stranu Sarajeva. Ne na stranu jednog naroda, nego na stranu koncepta modernog i funkcionalno uredjenog drustva.
Da li bi bili ljuti da neki novinar CNN-a izjednaci cetnike i mrzitelje s nama koji se borimo za suzivot ? Vjerovatno. Ali to je njihov posao, da pokazu neutralnost, to se od njih ocekuje. Medjutim, ni novinari CNN-a nisu mogli traziti vjestacku neutralnost i ne ukazati na razliku izmedju nasih metoda i ciljeva. Velikosrpska propaganda je okretanje svijeta protiv Milosevica i Karadzica objasnjavala kao svjetsku zavjeru, ali realnost je takva da se samim ukazivanjem na cinjenice, ukazivalo i na to da nismo isti. Kako onda objasniti to da Oslobodjenje, za razliku od nekad CNN-a i danas Monitoring komiteta Parlamentarne skupstine Savjeta Evrope, ovako bezocno plasira cetnicku propagandu ? Zamjenik glavnog i odgovornog urednika Oslobodjenja ne staje na toj vjestackoj i neodrzivoj neutralnosti, nego ide korak dalje i otvoreno se svrstava na stranu Dodika i Dodikovih saveznika.
Nije problem ako je urednistvo Oslobodjenja odlucilo stati na stranu neprijatelja drzave, urednistvo Avaza i Nezavisnih ce im biti dobro drustvo, a ova ce zemlja nadzivjeti i jedne, i druge i trece. Ali bilo bi fer da onda malo hrabrije nastupe s tim stavom, jer ima jos onih koji ne znaju da kupovinom Oslobodjenja finansiraju podjelu Bosne i Hercegovine.
"sada u BiH imamo na sceni dva koncepta - dominacije vecinskog naroda ili ravnopravnosti tri naroda".
Super ...nek ovo objasni Clintovoj ili ovim iz skupstine Savjeta Evrope...
Iako smo gotovo vec navikli na ovakve nebuloze , ipak se jos uvijek cudim kako je moguce da su predratne najpopularnije novine i ratni dobitnik nagrade za najbolje novine , izgubile svaku vezu sa moralom i istinom
Ogavno , ali i zalosno.
Kako je moguce da je "Lepi" podrzao HDZ a popljuvao "platformu"!? Eto kako...ista relacija..
Ogavno , ali i zalosno.
Ogavno , ali i zalosno.
Kako je moguce da je "Lepi" podrzao HDZ a popljuvao "platformu"!? Eto kako...ista relacija..
Ama , retoricko pitanje iz nekog razocarenja , znam i zasto i kako Moralni garibi