Pomozite da se monstrumi kazne III

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#226 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by Cholina_Lokica »

kokuz_sa wrote:ovo ti nista ne stoji sto rece..ovi mafijasi tipa delalica kojeg spominjes se smao kace sa drugim mafijasima(ako tako mogu da nazovem)
vidio bi ja njih kad bi napali neko dijete koje veze nema s klosarima..a da mu je tu otac njegov..
tada se ne pita jel se prezivas delalic i imal ti babo kose na glavi..
imas primjer eno tamo u TZ onaj jedan od najvecih njihovih mafioza (sto je drzao one diskoteke)se pravio mangup pa premlatio negog momka u svojoj diskoteci i poslao ga na aparate..
a iste te noci brat i otac od tog momka dosli pred diskoteku i samo pitali ko je taj sto je udarao i zna se sta je poslije bilo..ubili ga golim rukama

to je sve do jednom..i ovi se kurce kome smiju od suparnickih klosara a normalnoj raji rijetko kada
Da zato nam je puna crna hronika roditelja cijoj se djeci nesto desilo, pa uzimaju u svoje ruke da rijese, mozemo slobodno uzeti za primjer kad auto udari dijete i sl. :oops: Delalica sam samo onako lupila, rani on troje prolaznika, i autom opali momka ni krivog ni duznog...
Situacije u kojima reaguju su jako, jako rijetke kad uzvrate ljudima ne pravimo se blesavi
pakica_

#227 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by pakica_ »

kokuz_sa wrote: ovo ti nista ne stoji sto rece..ovi mafijasi tipa delalica kojeg spominjes se smao kace sa drugim mafijasima(ako tako mogu da nazovem)
vidio bi ja njih kad bi napali neko dijete koje veze nema s klosarima..a da mu je tu otac njegov..
tada se ne pita jel se prezivas delalic i imal ti babo kose na glavi..
imas primjer eno tamo u TZ onaj jedan od najvecih njihovih mafioza (sto je drzao one diskoteke)se pravio mangup pa premlatio negog momka u svojoj diskoteci i poslao ga na aparate..
a iste te noci brat i otac od tog momka dosli pred diskoteku i samo pitali ko je taj sto je udarao i zna se sta je poslije bilo..ubili ga golim rukama

to je sve do jednom..i ovi se kurce kome smiju od suparnickih klosara a normalnoj raji rijetko kada
ja bih voljela da je to tako, samo ne znam kako se onda objasnjava fenomen da su mi druga koji je najnormalniji momak neki dan zbola trojica tinejdzera na pravdi Boga.. samo eto sto se njima neko ubad'o.. svaka prica ima pozadinu.. mozda se delalici kace sa delalicima, al' Boga mi ovi bezimeni ne pitaju ko si, sta si.. daj mu cenera il' ti je noz u rebra, pa ti vidi..
Pasiflora

#228 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by Pasiflora »

JA IMAM DJECU I IMAM MALE KOMSIJE!!!!!! I svi oni se oduvijek brinu za lutalice, hrane ih i rade sve sto je potrebno da lutalice sretno i mirno zive u nasem kvartu. I roditelji tih malih komsija zajedno sa njima se brinu o lutalicama i niko nikada nikoga nije ugrizao. I sta cemo sad? Pretpostavljam da cete se praviti da ovo niste vidjeli.
Velika slova sam upotrijebila da neko od ovih sto se pozivaju na roditeljske osjecaje ne propuste.
amrica

#229 Re: Zaustavimo monstruma na vrijeme

Post by amrica »

Mr.Penguin wrote: Ima i ubistava koje covjek covjeka ubije, pa kako tu reagovati? Hoce li biti stranica za likvidaciju ljudi zbog toga?

za ljude postoji zatvor. i policija koja ganja i hapsi tu stoku. cak postoji i sud koji bi ih trebali osuditi :roll: ponekad se i to desi. psi su izvan zakona, niko im nista ne smije, cak ne postoje ni institucije i organi koji bi se na isti nacin odnosili prema psima-zlocincima kao prema ljudima.

na ovom istom forumu se pisalo o ubicama i nasilnicima, od ubica Denisa M. do malog cele.... i komentari su bili isti kao za pse, ubiti, prebiti, skloniti sa ulice, iz zivota.... dozivotni zatvor, smrtna kazna (teoretski).
nosara

#230 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by nosara »

Nema druge nego da im se pocnete uvlacit... Poneka stelja, paket virsli, koja kila kostiju i lagano u provod... Ako kidise, ti stelju...

Ili se kretat coporativno, pa kom' opanci, kom' bjesnilo...

Salu na stranu, vlast je kriva... :zzzz:
Stojadin

#231 Re: Zaustavimo monstruma na vrijeme

Post by Stojadin »

amrica wrote:
Mr.Penguin wrote: Ima i ubistava koje covjek covjeka ubije, pa kako tu reagovati? Hoce li biti stranica za likvidaciju ljudi zbog toga?

za ljude postoji zatvor. i policija koja ganja i hapsi tu stoku. cak postoji i sud koji bi ih trebali osuditi :roll: ponekad se i to desi. psi su izvan zakona, niko im nista ne smije, cak ne postoje ni institucije i organi koji bi se na isti nacin odnosili prema psima-zlocincima kao prema ljudima.

na ovom istom forumu se pisalo o ubicama i nasilnicima, od ubica Denisa M. do malog cele.... i komentari su bili isti kao za pse, ubiti, prebiti, skloniti sa ulice, iz zivota.... dozivotni zatvor, smrtna kazna (teoretski).
jedno je osudjivat pojedinca, a drugo citavu jednu vrstu.

Neko izbode nekog, dobro, ko sto kazes "ubit, prebit" itd.

Dva psa zalaju na ženu, odma top vijest na sarajevo-x "krvoloci opet napadaju nejač", a dole komentari "pobit sve pse".

to vala nije ni slicno..

slazem se, ako cemo tako, da treba eutanizirati agresivne pse koje su fakat prijetnja svima i koje napadaju ko god prodje pored njih (sto se desava jako rijetko), al sad pobit sve pse zato sto je neka zena paranoicna i boji se laveza psa (a psi laju jel, to je sta psi rade isto ko sto macke mjaucu, ljudi pricaju) je vala glupo.
Mr.Penguin

#232 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by Mr.Penguin »

spreca wrote:Zasto ne udomacite po jednog cukicu......jel ih to volite samo na ulici?
Zasto svi idu po sablonu?
1.Sta da ti ugrize djete, majku, sestru...
2.Kad ih toliko volite zasto ih ne usvojite...

-Ovi sto idu po sablonu je li to rade zato sto su se uvijek bojali pasa s time da nikad nisu vam mogli prici dovoljno blizu da vam i nesta urade?
-Rade li to zato sto svi to drugi rade?
-Ili zato sto ste inertni u pomaganju zivotinja ili ljudi?

Tuzno je sto ce te se i prepoznati u jednom od ova tri slucaja. Uzivajte.
pakica_

#233 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by pakica_ »

Molim gospodu i gospodjice koje laprdaju o tome kako istrijebiti pse, kako ih trebamo voditi kuci i sl. gluposti, da nas ostave na miru na temama kao sto su ove da bi ovdje oni kojima ne smetaju mogli skontati rjesenje bez da smo konstantno ometani od strane vas, da ne kazem ser*tora!
rjesenje ce odgovarati i vama, vjerujte.. kad vec pomicete s guza na guz ne radeci nista osim kuuuuuukuuuuuu, pustite nas da ne moramo vama stalno odgovarat kako cete i kako cemo mi, nego da se fokusiramo na ono bitno, a to je kako ih skloniti sa ulice, u protivnom ce nam zaga razj**at sijelo, i necemo imat gdje pricat o tome sto nas zanima, a vas ocito ne, nego samo nama bacate hajc, kao da smo mi odgovorni za lutalice.. nismo, mi im samo pokusavamo pomoc!
mora li svaka tema sa ovakvom pricom biti uprljana vama koji dodjete kukat???? dabogda mi ujeo dijete, dabogda mene ujeo, dabogda ujeo svu moju familiju samo da bih ja promijenila misljenje- takve price ostavite u okviru svojih kuca, i budite ljubEzni i dovidjenja sa teme..
ala7

#234 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by ala7 »

Svaki normalan covjek ce predloziti prvo azil za pse koji ce se kastrirati da nebi doslo do povecanja broja pasa u azilu..

Po meni je kriv i sam covjek koji je pustio psa na ulicu.. A dosta odgovornosti snosi vlast koja nema adekvatne zakone,propise,mjere u sprijecavanju sirenja broja lutalica, raspustenih pasa gradjana.

Zapitajte se da li je normalno reci "pobiti" "ubiti" "ukloniti" "otrovati" .. Kad smo vec kod djece to isto slusaju i djeca pored vas i tako im podsvjest "memorise" koja ce kad tad proraditi i isti ce scenarij biti nakon odredjenog vremena.. Pazite sta govorite..

Takvi ljudi sto to govore doveli su ovu drzavu dokle i jeste.. Problem kod takvih ljudi je strah od cinjenica sa kojim se ne mogu nositi.. Potrebano je spasiti pse a i tako sacuvati zdravlje,sigurnost gradjana..Istovremeno mozete pomoci i gradjanima a i lutalicama..
zengi

#235 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zengi »

Mr.Penguin wrote:
spreca wrote:Zasto ne udomacite po jednog cukicu......jel ih to volite samo na ulici?
Zasto svi idu po sablonu?
1.Sta da ti ugrize djete, majku, sestru...
2.Kad ih toliko volite zasto ih ne usvojite...

-Ovi sto idu po sablonu je li to rade zato sto su se uvijek bojali pasa s time da nikad nisu vam mogli prici dovoljno blizu da vam i nesta urade?
-Rade li to zato sto svi to drugi rade?
-Ili zato sto ste inertni u pomaganju zivotinja ili ljudi?

Tuzno je sto ce te se i prepoznati u jednom od ova tri slucaja. Uzivajte.
Mr.Pinguin jarane, ovo se vise nemoze izdrzati. Konstantno ista pitanja i iste nebuloze.
Znam ja zasto oni ovo pisu. Nemaju pojma niti sta misle niti sta pisu, eto zasto pisu.
Ja sad samo prijavljujem te postove jer stvarno se vise nemoze izdrzati. Na svakoj strani neko otkriva ameriku bas po sablonu koji si ti naveo. Znaci nije procitao niti dva zadnja posta na temi i sad i njemu otkrivacu amerike moramo jos jednom po stoti put objasnjavati u cemu je stvar.
Evo prijavio sam ovog otkrivaca LSD-a sto prica iste ove nebuloze na poklanjanje, udomljavanje i pomoc-psi.
Osim ovih otkrivaca ima tu i jedan broj onih koji jednostavno nece da se okane i konstantno pisu na svakoj stranici sve isto.
Pa dokle vise ovo majka mu stara?
zengi

#236 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zengi »

ala7 wrote:Svaki normalan covjek ce predloziti prvo azil za pse koji ce se kastrirati da nebi doslo do povecanja broja pasa u azilu..

Po meni je kriv i sam covjek koji je pustio psa na ulicu.. A dosta odgovornosti snosi vlast koja nema adekvatne zakone,propise,mjere u sprijecavanju sirenja broja lutalica, raspustenih pasa gradjana.

Zapitajte se da li je normalno reci "pobiti" "ubiti" "ukloniti" "otrovati" .. Kad smo vec kod djece to isto slusaju i djeca pored vas i tako im podsvjest "memorise" koja ce kad tad proraditi i isti ce scenarij biti nakon odredjenog vremena.. Pazite sta govorite..

Takvi ljudi sto to govore doveli su ovu drzavu dokle i jeste.. Problem kod takvih ljudi je strah od cinjenica sa kojim se ne mogu nositi.. Potrebano je spasiti pse a i tako sacuvati zdravlje,sigurnost gradjana..Istovremeno mozete pomoci i gradjanima a i lutalicama..
Hakk govoris jarane i svi to oni dobro znaju ali oni jednostavno vole da ubijaju i tu je u stvari fol.
Pricam neki dan sa jednim gadom i znas kako mu se oci sjaje kad je pricao da su raja pocela da ubijaju pse?
I to bas zbog djece sto ovaj kajnje gnusni kriminal cini jos perverznijim.
Potpuno si u pravu ovi ljudi su nas doveli u ovako generalno losu situaciju i ako ih ne zaustavimo odvesce nas na samo dno svakom smislu.
Ljudi koji su te pse izbacili su u stvari jedini krivci jer da nije njih nebi bilo ni ovog problema i nebi bilo potrebe ni za kastracijama ni za azilima. Jednini nacin da se trajno rijesi problem izbacivanja pasa je da se svi psi registruju i čipuju (kao sto je i zakonom predvidjeno) i onda ko ga izbaci odmah ide sudska zabrana od 250km mjesecno za izdrzavanje psa do kraja njegovog prirodnog zivota. Onda bi svi dobro razmislili prvo hoce li uopste nabavljati psa, a drugo kad ga vec nabave dobro bi razmislili prije nego sto ga izbace.
Azili o njihovom trosku, zasto da ne, ODLICNA IDEJA.
Vidis, ja uopste nisam imao namjeru da nabavljam psa i na kraju sam usvojio tri komada (u stvari privalili mi se i ja ih nisam mogao otjerati) i hranio masu napustenih.
Nasa Stranka jos predlaze da se uvede porez na kucne ljubimce i da se odatle finansiraju azili.
Znaci, prvo su mi natovarili tri psa o kojima se brinem i na koje trosim silne pare i sad mi jos treba naplatiti porez na te pse a onaj ko je te pse nabavio i onda ih izbacio meni pred vrata ce da prodje nekaznjen.
Eto ti naseg oskarovca i NASE STRANKE (val moja sigurno nije niti ce ikad biti jer kad ovako hoce da rijese ovaj problem nemamo mi sta pricati o drugim problemima) i to je njihova ideja pravde i selucije za ovaj problem.
Znas sta mene cudi?
Kako ti ljudi prezive djetinjstvo kad su ovako glupi. Da ne govorimo o tome kako dobiju oskara, kako zavrse fakultet, kako se ozene, sta li oni boze kozu toj zeni, ko se uda za njih.....ko ih rodi...
Misterija moj jarane misterija.
zengi

#237 Re: Zaustavimo monstruma na vrijeme

Post by zengi »

žulijan asanž wrote:ovaj čovjek koji je napravio ovu stranicu, sigurno to nije iz hira napravio, nego je imao neugodno iskustvo. on ili neko od njegove bliže porodice....
Evo vidis, čovjek zna zasto je neki manijak napravio stranicu na kojoj reklamira svoje usluge ubijanja psa.
Slažem se Žulijan, garant je tako kad ti kažeš da je tako.

Znaci Žulijan ti mislis da je ovo neki pozitivac. Pa sto mu se ne pridruzis? Pitaj ga da budete prijatelji na FB.
E moj Žulijan, moj Žilijan... blago tebi.
ala7

#238 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by ala7 »

zengi wrote:
ala7 wrote:Svaki normalan covjek ce predloziti prvo azil za pse koji ce se kastrirati da nebi doslo do povecanja broja pasa u azilu..

Hakk govoris jarane i svi to oni dobro znaju ali oni jednostavno vole da ubijaju i tu je u stvari fol.
Pricam neki dan sa jednim gadom i znas kako mu se oci sjaje kad je pricao da su raja pocela da ubijaju pse?
I to bas zbog djece sto ovaj kajnje gnusni kriminal cini jos perverznijim.
Potpuno si u pravu ovi ljudi su nas doveli u ovako generalno losu situaciju i ako ih ne zaustavimo odvesce nas na samo dno svakom smislu.
Ljudi koji su te pse izbacili su u stvari jedini krivci jer da nije njih nebi bilo ni ovog problema i nebi bilo potrebe ni za kastracijama ni za azilima. Jednini nacin da se trajno rijesi problem izbacivanja pasa je da se svi psi registruju i čipuju (kao sto je i zakonom predvidjeno) i onda ko ga izbaci odmah ide sudska zabrana od 250km mjesecno za izdrzavanje psa do kraja njegovog prirodnog zivota. Onda bi svi dobro razmislili prvo hoce li uopste nabavljati psa, a drugo kad ga vec nabave dobro bi razmislili prije nego sto ga izbace.
Azili o njihovom trosku, zasto da ne, ODLICNA IDEJA.
Vidis, ja uopste nisam imao namjeru da nabavljam psa i na kraju sam usvojio tri komada (u stvari privalili mi se i ja ih nisam mogao otjerati) i hranio masu napustenih.
Nasa Stranka jos predlaze da se uvede porez na kucne ljubimce i da se odatle finansiraju azili.
Znaci, prvo su mi natovarili tri psa o kojima se brinem i na koje trosim silne pare i sad mi jos treba naplatiti porez na te pse a onaj ko je te pse nabavio i onda ih izbacio meni pred vrata ce da prodje nekaznjen.
Eto ti naseg oskarovca i NASE STRANKE (val moja sigurno nije niti ce ikad biti jer kad ovako hoce da rijese ovaj problem nemamo mi sta pricati o drugim problemima) i to je njihova ideja pravde i selucije za ovaj problem.
Znas sta mene cudi?
Kako ti ljudi prezive djetinjstvo kad su ovako glupi. Da ne govorimo o tome kako dobiju oskara, kako zavrse fakultet, kako se ozene, sta li oni boze kozu toj zeni, ko se uda za njih.....ko ih rodi...
Misterija moj jarane misterija.
Vjeruj da se i ja pitam kako ta raja ima i stan i auto i fakultete i oskare i sve ostalo a vamo prosipa malo "mozga" kako treba ubijati pse, kafilerije otvarati,ubijati puskama,pistoljima.. Takav bi covjek bio spreman ubiti te prve prilike ako mu prigusti..
Valjda je vecina tako nastrojena tim idejama,mislima pa lakse prolaze i u skolama,pri zaposljavanju i slicno..

Hvala Bogu nek svako ima, ali fali taj osjecaj povezanosti sa prirodom, zivotom oko nas, ..
I taj pas je zivo bice.. Zavrsio sam medicinsku, sad sam veterinar i taj pas ni u cemu se ne razlikuje od nas ljudi.. 99% je istog "sastava" tj. od krvi i mesa kao mi ljudi, samo sto je evolucija takva kakva je pa imamo veci stepen inteligencije,razvoja razuma,misli..
Pas ima i AB0 krvne grupe, ima eritrocite,leukocite, bijelu,sivu mozdanu masu, sastav dlake, skoro pa identican zeludac covjeku i jos mnogo toga sto bi mogao nabrojati je isto kao kod nas ljudi.. / nisam rekao da je 100% isti vec 99%, ipak postoje temeljne razlike diferencijacije tkiva,organa,organskih sistema i slicno..

Da ne produbljujem temu, sad kad detaljnije pogledamo nije kriv ni taj covjek kome je pas pobjegao ili sta vec.. da je zakona nebi bilo tih slucajeva. Vlast treba da prevenira takve slucajeve zakonom,porezom i slicno..

Prvo gdje se treba vrsiti pritisak je vlast,pa onda gradjanin pa tek onda pas tj. smjestaj u azile..
zengi

#239 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zengi »

Nisam siguran u ovo sto kazes da su ljudi napredniji od pasa. Evo cak i ovdje ima ljudi za koje je moj pas genije ali nezna da kuca na tastaturi, nisam ga naucio da nebi i on srao po forumima.

Sve su to moj prijatelju bolesni ljudi. To je tuzna istina.

Psi nikad ne bjeze od svojih gospodara pa cak i kad su ti gospodari totalni manijaci tako da ako neciji pas trajno pobjegne i nece da se vrati tog gazdu odmah treba po kratkom postupku jer je extra-extra manijak.
99.9% pas je namjerno izbaceno na ulice i to treba zaustaviti.
kokuz_sa

#240 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by kokuz_sa »

zengi wrote:Nisam siguran u ovo sto kazes da su ljudi napredniji od pasa. Evo cak i ovdje ima ljudi za koje je moj pas genije ali nezna da kuca na tastaturi, nisam ga naucio da nebi i on srao po forumima.

Psi nikad ne bjeze od svojih gospodara pa cak i kad su ti gospodari totalni manijaci tako da ako neciji pas trajno pobjegne i nece da se vrati tog gazdu odmah treba po kratkom postupku jer je extra-extra manijak.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p7031018

cuke ne bjeze..samo se izgube jel de ;-)
vidi onda finih kanzidata za to sto si napisao a ja boldirao
zengi

#241 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zengi »

kokuz_sa wrote:
zengi wrote:Nisam siguran u ovo sto kazes da su ljudi napredniji od pasa. Evo cak i ovdje ima ljudi za koje je moj pas genije ali nezna da kuca na tastaturi, nisam ga naucio da nebi i on srao po forumima.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 8#p7031018

cuke ne bjeze..samo se izgube jel de ;-)
vidi onda finih kanzidata za to sto si napisao a ja boldirao
E upravo tako kokuy?sa, hvala sto si primjerom potkrijepio moje tvrdnje.
Znaci jedan posto pasa se stvarno izgubi i to su mahom ove gluplje vrste kao sto je pekinezer ili plavooki haski koji ima tu osobinu da se voli malo ispaliti ali nije valjda da se hiljade pasa koji setaju ulicama izgubilo... zasto ih niko ne trazi?
Ali sta je sa recimo ovim?
Njih mora da je postar dostavio na pogresnu adresu jer se nisu mogli izgubiti ovako u paketu svih dvanaest njih.
Hebi ga, do postara je.... ;-)

Image
pakica_

#242 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by pakica_ »

interesantno je, takodjer, da ima vise onih koji su nadjeni nego onih koji su izgubljeni.. koja je vjerovatnoca da se izgubi bas sto zengi kaze oko hiljadu rasnih pasa.. to je malo suludo.. al' bosnjo mora imat markirano, makar nemao pojma o rasi (pa se zalijecu na haskije i dalmatinere i sl. a to su jedni od najtvrdoglavijih pasa) a pogotovo bosnjacki mentalitet nece zenke da im ne bi ko oplodio njihovu mezimicu, a ne znaju da postoji sterilizacija (ako su kucici jedini problem).. doduse, nemam pravo mozda da serem na one koji hoce rasne pse i muzijake jer i sama imam rasnog i muzijaka, al' imam i zenku mjesanku :P
u svijetu je normalno da se psi kastriraju i samo opecaceni uzgajivaci mogu imat nekastrirane i nesterilizovane pse, al' meni mog nesto zao, al' eto ako cemo svi svoje podvezat, i ja cu svog.. ista stvar za cipovanje.. moj je cipovan, al' to mu sluzi samo za preko granice, jer i kad bi se ne daj mi Boze izgubio, nema nigdje baza podataka sa imenom vlasnika pa ga moram trazit preko av mau i slicnih grupa (ne ja, hvala dragom Bogu moj nema obicaj otic od kuce).. to je ono sto se treba rijesiti kao prvo i osnovno- smjestiti sve cipovane pse u jednu bazu koja je dostupna svim vet. stanicama.. pa ako se uvede porez na zivotinje, da se zna ko ga ne placa..
Landa

#243 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by Landa »

Pakice ne znam o kojem normalnom svijetu pricas ali ja nikad nisam cula da je negdje obavezno steril/kastriranje. Ja imam nesteril. zenku. Je li to negdje stvarno ima ta obaveza?
kokuz_sa

#244 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by kokuz_sa »

pakica_ wrote:interesantno je, takodjer, da ima vise onih koji su nadjeni nego onih koji su izgubljeni.. koja je vjerovatnoca da se izgubi bas sto zengi kaze oko hiljadu rasnih pasa.. to je malo suludo.. al' bosnjo mora imat markirano, makar nemao pojma o rasi (pa se zalijecu na haskije i dalmatinere i sl. a to su jedni od najtvrdoglavijih pasa) a pogotovo bosnjacki mentalitet nece zenke da im ne bi ko oplodio njihovu mezimicu, a ne znaju da postoji sterilizacija (ako su kucici jedini problem).. doduse, nemam pravo mozda da serem na one koji hoce rasne pse i muzijake jer i sama imam rasnog i muzijaka, al' imam i zenku mjesanku :P
u svijetu je normalno da se psi kastriraju i samo opecaceni uzgajivaci mogu imat nekastrirane i nesterilizovane pse, al' meni mog nesto zao, al' eto ako cemo svi svoje podvezat, i ja cu svog.. ista stvar za cipovanje.. moj je cipovan, al' to mu sluzi samo za preko granice, jer i kad bi se ne daj mi Boze izgubio, nema nigdje baza podataka sa imenom vlasnika pa ga moram trazit preko av mau i slicnih grupa (ne ja, hvala dragom Bogu moj nema obicaj otic od kuce).. to je ono sto se treba rijesiti kao prvo i osnovno- smjestiti sve cipovane pse u jednu bazu koja je dostupna svim vet. stanicama.. pa ako se uvede porez na zivotinje, da se zna ko ga ne placa..
ma daj pa(t)kice..sad ce svi cipovat,sterilisat i placat porez..
a kad treba pokupit govno iza kera nece niko..

ja prvi necu da placam porez jer nisam kriv za cuke vani i necu da im pomazem kroz taj porez koji bi placao kako za svog psa,tako i ostale kucne ljubimce koje imam
pakica_

#245 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by pakica_ »

Landa wrote:Pakice ne znam o kojem normalnom svijetu pricas ali ja nikad nisam cula da je negdje obavezno steril/kastriranje. Ja imam nesteril. zenku. Je li to negdje stvarno ima ta obaveza?
mozda sam se pogresno izrazila, nije obavezno, ali ako odlucis da ne sterilises/kastriras, moras imat papir- dozvolu da smijes parit psa, i tako se rjesava kako problem lutalica, tako i greske u genima usljed preobimnog razmnozavanja..
i kokuze, necu ni ja da dajem pare jos i na to, tako da ne znam odakle im ta ideja da ja kao vlasnik psa moram da izdrzavam jos i azile, e'o im od sake do lakta! al' ukoliko je pas vec cipovan, po meni ima smisla da postoji baza podataka sa cipa...
i edit: ja govno svog psa uredno pokupim i muku mucim dok dogrampam do istog, jer gospodin ne zna na meraji, nego se vazda negdje mora zavuc u neko granje, siblje, zbunje i tome slicno :D
zengi

#246 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zengi »

Kokuz_sa, Tako je NEMAM NAMJERU DA PLACAM ZA IDIOTE KOJI IZBACUJU PSE.

Cilj svakog zakona bi trebao biti da se kazene krivci a ne neduzni, a ovaj zakon upravo kaznjava iskljucivo neduzne jer ko je psa vec izbacio nece imati na sta da placa porez a ovi sto imaju i oni koji su te izbacene pse pokupili sa ulice i usvojili bi trebali sad jos i da placaju.
Ovo bi u stvari bilo kaznjavanje iskljucivo onih koji nisu nista krivi. doduse, moze to u Bosni.

TAKODJE, necu da kastriram psa jer mi to ni etika ni vjera ne dozvoljavaju a potpuno sam ubjedjen iz dugogodisnjeg iskustva sa psima da to unisti psa.
Pse sam čipovao jer mislim da to treba.
zvrk

#247 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by zvrk »

HITNO, ALI HITNO

Azil u Bijeljini uspavljuje pse suprotno drzavnom zakonu. zive u groznim uslovima i zatoje azil prijavljen inspekcijama danas.

evo teksta prijave:

Bosna i Hercegovina
Ministarstvo vanjske politike i ekonomskih odnosa
Ured za veterinarstvo
Odjeljenje veterinarske inspekcije
Radićeva br. 8
71 000 Sarajevo
n/r: Inga Dujmović, državni veterinarski inspektor za kontrolu dobrobiti životinja
[email protected]

Bosna i Hercegovina
Republika Srpska
Republička uprava za inspekcijske poslove
Inspektorat Republike Srpske
Veterinarska inspekcija
Trg Republike Srpske 8
78 000 Banja Luka
n/r: Glavnog inspektora
[email protected]

Bosna i Hercegovina
Republika Srpska
Ministarstvo uprave i lokalne samouprave
n/r: Ministrice
Trg Republike Srpske 1
78 000 Banja Luka
[email protected]

Bosna i Hercegovina
Republika Srpska
Opština Bijeljina
Trg kralja Petra I Karađorđevića
76 300 Bijeljina
n/ r: Mićo Mićić, načelnik
n/r: Glavni inspektor veterinarske inspekcije opštine Bijeljina
[email protected]

Predmet: Prijava/zahtjev da se zaustavi i protuzakoniti rad Skloništa za životinje (azil za pse) u Bijeljini i osigura dosljedna provedba zakona o zaštiti i dobrobiti životinja BiH i RS;

Pravni osnov: Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH (Sl. glasnik BiH br. 25/09);Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja (Sl. glasnik RS br. 111/08); Krivični zakon Republike Srpske (Sl. glasnik RS br. 49/03, 108/04, 37/06, 70/06, 73/10); Pravilnik o osnivanju i uvjetima koje moraju ispunjavati skloništa za životinje (Sl. glasnik BiH br. 27/10) te Uputstvo o formiranju i uslovima koje moraju ispunjavati prihvatilišta za životinje (Sl. glasnik RS br. 23/10)

Poštovani,

Na osnovu gore navedenih zakonskih i podzakonskih akata koji čine pravni osnov ovog zahtjeva, a posebno odredbi o zaštiti i dobrobiti životinja, obraćam vam se

PRIJAVOM / ZAHTJEVOM

• da se pod hitno zabrani skloništa za životinje Opštine Bijeljina, te ispita i stavi van snage Odluka o postojanju istog, zbog nehumanih uslova u kojima životinje borave, potpune neopremljenosti i nekapacitiranosti higijenskog servisa i neispunjavanja uslova iz Uputstva o formiranju i uslovima koje moraju ispunjavati prihvatilišta za životinje i Pravilnika o osnivanju i uvjetima koje moraju ispunjavati skloništa za životinje, posebno članova 3., 27., 28., i 29., Zakona o Zaštiti i dobrobiti životinja, odredbi Krivičnog zakona Republike Srpske koje se odnose na ubistvo i mučenje životinja, članova 11., 12., 13. st.3., 15., 16., 17., 19., 20., 23. st. 3., 24., 27. 34., i člana 35. Pravilnika o osnivanju i uvjetima koje moraju ispunjavati skloništa za životinje te članova 14., 15., 22., 23., 24., 25., Uputstva o formiranju i uslovima koje moraju ispunjavati prihvatilišta za životinje.
• da se spriječi nezakonita eutanazija pasa koji trenutno borave u skloništu, a kojim se krše odredbe člana 3., i člana 28. Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, a koji se usvojen i stupio nakon snagu nakon Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja Republike Srpske (čime je prethodni zakon u suprotnosti sa navedenim),
• da se provede puni upravni i veterinarski inspekcijski nadzor, te izreknu odgovarajuće sankcije odgovornim licima, kako u Opštini, tako i u skloništu zbog nezakonitog rada, odnosno nepoštivanja svih navedenih zakonskih i podzakonskih propisa,
• da se izvrši pregled svih relevantnih dokumenata i ugovora po kojima funkcioniše sklonište i status uposlenika istog te finansiranje
• da se u slučaju ustanovljenja mučenja životinja zatvorenih u navedenim higijenskom servisu, te svih protuzakonitih eutanaziranja životinja – protiv odgovornih podnesu krivične prijave nadležnom tužilaštvu
• da se utvrdi tačan broj životinja koje je su do sada smještene u sklonište i da se ispitaju procedure njihove registracije, zbrinjavanja i konstatuje nepostojanje procedure za udomljavanje,

Obrazloženje

Po osnovu svih gorenavedenih propisa, a povodom objava web portala Bijeljina danas od 16.02.2012.godine, u kojima su fotografije azila u Bijeljini, te pasa koji se drže u izuzetno nehumanim uslovima, što je očito u suprotnosti sa svim zakonskim i podzakonskim propisima, kao i sa općim principima humanosti, zahtijevamo od svih adresata ovog dopisa da postupe u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima i provedu inspekcijski nadzor te obavijeste javnost o rezultatima istih, ali prije svega, donesu odluku o ukidanju opštinske odluke o azilu, te zatvaranju azila, dok isti ne ispuni zakonom i podzakonskim propisima utvrđene uslove.

Iz fotografija dostupnih na ovom portalu vidi se da su životinje umirale od smrzavanja, što automatski znači da nisu ispoštovani uslovi vezani za temperature u azilima.

Također, vidi se da su boksovi u kojima su životinje izuzetno mali te potpuno neuslovni, što predstavlja dodatnu patnju i mučenje zatvorenih životinja.

Nadalje, životinje nemaju adekvatan prostor za ležanje, a kretanje im je ograničeno toliko da im ugrožava zdravlje.

Kavezi u kojima se životinje nalaze nemaju ni adekvatne podove i kanalizacione odvode, što dovodi do toga da vrijeme provode ležeći na vlastitim fekalijama – čime im je direktno ugroženo zdravlje.

Iz svega navedenog, logičan je zaključak da ne postoji nikakav postupak udomljavanja niti oglašavanje pasa, što dovodi do toga da se psi pro forme zadržavaju u azilu 30 dana, a potom uspavljuju, što je potpuno suprotno odredbama državnog Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, a čak i entitetskog zakona, jer se kosi sa duhom humanog postupanja (kako uspavati životinju koja nije udomljena, ako je niko nije pokušao udomiti).

Službeni veterinar je morao spriječiti i zabraniti nehumani tretman životinja, te svako kršenje relevantnih propisa iz ove oblasti, a nikako omogućiti isto i njime rukovoditi.

Brojne su druge nezakonitosti, koje ćete utvrditi Vi, kao osobe odgovorne za inspekcijski nadzor, kontrolu i sprečavanje mučenja životinja, te bezvlašća koje trenutno vlada u azilu i opštini Bijeljina kada je u pitanju zaštita životinja.

Kao dokaz navodima, dostavljam Vam link portala Bijeljina danas, na kojem su objavljene fotografije „azila“:
http://www.bijeljina.org/novosti/4769/6 ... -Foto.html

Zbog svega navedenog, kao građanin zahtijevam da po službenoj dužnosti bez odlaganja poduzmete sve radnje iz vaše nadležnosti, provedete istragu o navedenom slučaju u cilju utvrđivanja punog činjeničnog stanja, pokrenete kazneni postupak, te izreknete mjere i sankcije predviđene pozitivnim propisima, kako bi se sankcionirali počinioci nezakonitih radnji i njihovi nalogodavci, te azil u konačnici ili radio zakonito – ili nikako, a životinje prestale biti žrtve mučenja.

Očekujemo da ćete bez odlaganja postupiti po ovom zahtjevu.

Molimo Vas da nas pismenim putem obavijestite u najkraćem roku o svim poduzetim radnjama.

S poštovanjem,

REAKCIJA JE VRLO BRZO STIGLA
Navodno je danas u azil doveden pas sa sumnjom na bjesnilo i ne daju volonterkama da uđu da nahrane pse.
Molim Vas šaljite svim medijima za koje znate slijedeće pismo i ovu prijavu:

Poštovani,
obraćamo Vam se sa molbom da upoznate građanstvo sa nezakonitim radom u azilu u Bijeljini i da spriječite ubistva preko 10 pasa.
Naime, portal Bijeljina danas je 16.02.2012. godine objavio fotografije pasa koji su se u azilu smrzli. Javnost je zgrožena fotografijama uslova u kojima životinje borave te kako leže na vlastitim fekalijama.
http://www.bijeljina.org/novosti/4769/6 ... -Foto.html
Zbog ovih fotografija kao i činjenicom da se u bijeljinskom azilu uprkos zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH psi uspavljuju nakon provedenih mjesec dana u kavezu, pisali smo prijave nadležnim inspekcijama (prijava u prilogu ovog maila).
Rezultat je das u danas volonterke koje su obilazile pse vraćene ispred azila i nije im dozvoljem ulazak u isti jer navodno u azilu imaju psa kojeg je vlasnik doveo zbog ugriza i sumnje na bjesnilo.
Sasvim je jasno šta je cilj ovakvih zakulisnih radnji:
1. da se spriječi da javnost sazna za nezakoniti rad i mučenje životinja koje finansira općina,
2. da se eventualno “potvrdi” bjesnilo i ubiju sve životinje
Sve i da postoji takav pas – azil mora imati karantin i nikako ne smije biti smješten sa drugim psima.
Stoga vas molimo da HITNO upoznate javnost sa ovim mučilištem i pomognete identifikaciju odgovornih jer je očito da su životinje sa ulice i azili postal samo način života za neke.

SVI ZNAMO SCENARIJ SA BJESNILOM
A SVE DA SE POKRIJE NEZAKONIT RAD
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#248 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by plain vanilla »

U Hadžićima pronađeno najmanje 14 ubijenih pasa lutalica

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/u ... /120224124#
travar

#249 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by travar »

Ako je ono na slikama rješenje onda nek nam je sa srećom gdje i s kim živimo. :-?
Cvjetka

#250 Re: Pomozite da se monstrumi kazne III

Post by Cvjetka »

Bas treba imati ogromnu kolicinu mrznje,za slicno uraditi!Ne razumijem zaista, covijeka koji ovo napravio!
Post Reply