Ruska Premijer Liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nellington
#226 Re: Ruska Premijer Liga
Gotovo, 0:2.
- bingov buraz
#227 Re: Ruska Premijer Liga
@nellington
hajd nabaci ovdje koju sliku stadiona drugoligasa FC Sever iz Murmanska,treba mi za ovu temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... +all+about a google mi bas i ne pomaze pa ako mozes iscackati sta sa ruskih sajtova dobices pusu

hajd nabaci ovdje koju sliku stadiona drugoligasa FC Sever iz Murmanska,treba mi za ovu temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... +all+about a google mi bas i ne pomaze pa ako mozes iscackati sta sa ruskih sajtova dobices pusu
- nellington
#228 Re: Ruska Premijer Liga
bingov buraz wrote:@nellington
hajd nabaci ovdje koju sliku stadiona drugoligasa FC Sever iz Murmanska,treba mi za ovu temu http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... +all+about a google mi bas i ne pomaze pa ako mozes iscackati sta sa ruskih sajtova dobices pusu![]()

- nellington
- bingov buraz
#230 Re: Ruska Premijer Liga
ZaFaljivam...vidi patriotizma i boja 
ova jedna ko teren na Bilinom
ova jedna ko teren na Bilinom
-
El_comadante
#231 Re: Ruska Premijer Liga
vidim da pradite Rusku ligu pa da priupitam kako stoje Terek Grozny i Rubin Kazan.
- nellington
#232 Re: Ruska Premijer Liga
Evo, Rubin osvojio Marbella kup (pobijedili u finalu Dinamo Kijev 2:1), u ligi ih čeka razigravanje za prvaka u kojem nisu bez šansi (5. mjesto, 10 bodova manje od vodećeg Zenita). Berdijev je ostao, 4 nova igrača došla, 4 otišla - može se do Evrope. Inače će ta liga za prvaka biti jako dinamična i neizvjesna (bar se nadam).El_comadante wrote:vidim da pradite Rusku ligu pa da priupitam kako stoje Terek Grozny i Rubin Kazan.
Što se Tereka tiče, Ramzanovoj igrački ostaje borba u ligi za opstanak. Vjerovatno će izbjeći ona dva mjesta koja vode u niži rang, ali je upitno hoće li izbjeći ona dva koja vode u play-off sa drugoligašima. I oni su se pojačali pred nastavak sezone, ali je upitno je li dovoljno. Na pripremama igraju promjenljivo (četvrti na kupu sjećanja na Kadirova, ali su neki dan pobijedili rumunskog prvoligaša
- respo
#233 Re: Ruska Premijer Liga
jbt kakav je taj tomsk ako ga velez pobijedi 2:0
mislim jest da je prijateljska al ipak
- nellington
#234 Re: Ruska Premijer Liga
Kombinuju ekipe za ove utakmice, vidiš kako igraju jednu za drugom (za jedno popodne odigrali i protiv Nistru i protiv Veleža), ali to nije opravdanje. Tom ne može izdržati premijerligaški tempo, dohakala im je i geografija i koncentracija kapitala u Evropi.respo wrote:jbt kakav je taj tomsk ako ga velez pobijedi 2:0
-
El_comadante
#235 Re: Ruska Premijer Liga
dobro teško može Rubin osvojiti ali se nadam da mogu uhvatiti Euro takmičenje izvjesnije EL nego LŠ. a ndam se da Terek može opstati u ligi.
- nellington
#236 Re: Ruska Premijer Liga
Ne govori to, moj Spartak ima samo 2 boda više pa računaju na tituluEl_comadante wrote:dobro teško može Rubin osvojiti ali se nadam da mogu uhvatiti Euro takmičenje izvjesnije EL nego LŠ. a ndam se da Terek može opstati u ligi.
Terek ostaje u ligi ako je Ramzan Ahmadovič još bitan Vladimiru Vladimiroviču - inače, laku noć, djeco
-
El_comadante
#237 Re: Ruska Premijer Liga
pa dobro to jest treba se nadati da mogu napraviti kontinuitet dobrih rezultata pa da uhvate priključak. mada opet kažemi prvi favoriti su Zenit i CSKA.nellington wrote:Ne govori to, moj Spartak ima samo 2 boda više pa računaju na tituluEl_comadante wrote:dobro teško može Rubin osvojiti ali se nadam da mogu uhvatiti Euro takmičenje izvjesnije EL nego LŠ. a ndam se da Terek može opstati u ligi.![]()
Terek ostaje u ligi ako je Ramzan Ahmadovič još bitan Vladimiru Vladimiroviču - inače, laku noć, djeco
-
Eborg
#238 Re: Ruska Premijer Liga
Vala Tomsku, Luchu i sličnim ekipama stvarno nije lahko igrati u ovoj ligi, to je patnja živa zbog njihovih lokacija.
- nellington
#239 Re: Ruska Premijer Liga
Lokomotiv je u pripremnoj utakmici protiv portugalskog Lagosa pobijedio sa 6:0. Dva gola je postigao Ibričić, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu (prvi gol iz penala kojeg je izborio Pavljučenko u 51. minuti, drugi na volej uz asistenciju Pavljučenka u 54. minuti).
- nellington
#240 Re: Ruska Premijer Liga

100 godina od rođenja Vasilija Nikolajeviča Sokolova, proslavljenog igrača i trenera Spartaka!

Sretan rođendan legendi željezničara, Dmitriju Loskovu (38 godina i prvotimac, nije šala!)
- cyprus
#241 Re: Ruska Premijer Liga
Aaaaaa vidi Loskova još igra
... sjećam se kad sam 98-e skupljo neke sličice i tad sazno za njeg
Prepozno sam ga odmah ovdje, nije se puno promjenio 
Pitam se koliko igrača iz tog albuma je još aktivno...
S obzirom da sam taj album bio prečešljo uzduž i poprijeko, znam da je najmlađi igrač u njemu bio Ofori Quaye iz Gane... 1980. godište
tada igrač Olympiakosa... 
edit: evo ga
http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Ofori-Quaye
PS izvinjavam se na offtopicu, ali Loskov me začas vrati u djetinjstvo i skupljanje sličica
Pitam se koliko igrača iz tog albuma je još aktivno...
edit: evo ga
PS izvinjavam se na offtopicu, ali Loskov me začas vrati u djetinjstvo i skupljanje sličica
- nellington
#242 Re: Ruska Premijer Liga
Da ne bude da forsiram samo najtrofejniji i najpopularniji klub Rusije, evo i čovjeka koji je obilježio dan:

- nellington
#243 Re: Ruska Premijer Liga
Ja se sjećam najstarijeg igrača iz onog albuma evropskih klubova sezone 1998/99 - Michel Preud'homme (bile četiri sličice igrača Benfice, između ostalog i njegova) 1959. godištecyprus wrote:Aaaaaa vidi Loskova još igra... sjećam se kad sam 98-e skupljo neke sličice i tad sazno za njeg
Prepozno sam ga odmah ovdje, nije se puno promjenio
Pitam se koliko igrača iz tog albuma je još aktivno...S obzirom da sam taj album bio prečešljo uzduž i poprijeko, znam da je najmlađi igrač u njemu bio Ofori Quaye iz Gane... 1980. godište
tada igrač Olympiakosa...
edit: evo gahttp://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Ofori-Quaye
http://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Preud%27homme
- cyprus
#244 Re: Ruska Premijer Liga
Haha, vidim nisam jedini luđak... Jes' Preud Homme je bio najstariji tu... A od ostale trojice iz Benfice, sjećam se da je tu bio Karel Poborsky i Joao Pinto, ali se ne mogu sjetit četvrtog 
- nellington
#245 Re: Ruska Premijer Liga
Mislim da je bio Madeira, ako ko ima album neka provjericyprus wrote:Haha, vidim nisam jedini luđak... Jes' Preud Homme je bio najstariji tu... A od ostale trojice iz Benfice, sjećam se da je tu bio Karel Poborsky i Joao Pinto, ali se ne mogu sjetit četvrtog
Još se sjećam Nedžmedina Memedija iz Sloge Jugomagnat u tom albumu
- nellington
#246 Re: Ruska Premijer Liga
Spartak - Malaga 2:2 (2:2)
22' Portillo, 30' Emenike, 32' Maresca, 41' Emenike
Sastav Spartaka: Rebrov, Paršivljuk, Rodriguez, Makejev, Ari (Biljaletdinov), Karioka, D. Kombarov (Kozlov), Ananidze, Dzjuba, Emenike.
22' Portillo, 30' Emenike, 32' Maresca, 41' Emenike
Sastav Spartaka: Rebrov, Paršivljuk, Rodriguez, Makejev, Ari (Biljaletdinov), Karioka, D. Kombarov (Kozlov), Ananidze, Dzjuba, Emenike.
- ultima_palabra
#247 Re: Ruska Premijer Liga
Taj Emenike zvjerčica neka?
U kakvoj je formi CSKA pred dolazak Madrida?
- nellington
#248 Re: Ruska Premijer Liga
Emenike je meni na menadžeru zlatna kopačka Evropeultima_palabra wrote:Taj Emenike zvjerčica neka?![]()
Za konjušare pitaj danas popodne, igraju sa Šahtarom - tu će garant igrati najbolje što mogu
Što se ove utakmice Spartaka tiče, evo i golova:
Obratite pažnju na drugi gol Malage
- nellington
#249 Re: Ruska Premijer Liga
Samo za ultimu:
CSKA 2 - 2 Šahtar
Tošić., 38' Alex Teixeira, 31'
Musa, 56' Dentinho, 69'
Odbrana konjušara - velika nula. Real prolazi bez problema.
CSKA 2 - 2 Šahtar
Tošić., 38' Alex Teixeira, 31'
Musa, 56' Dentinho, 69'
Odbrana konjušara - velika nula. Real prolazi bez problema.
- ultima_palabra
#250 Re: Ruska Premijer Liga
Znao sam da me nećeš zaboraviti
A što konjušari?
A što konjušari?