Koga je to Emir K. izdao

Post Reply
exliberal

#226 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by exliberal »

vee-jay wrote:
exliberal wrote:
ultima_palabra wrote:Komšić je bio isprovociran... od strane istog onoga koji je prozivao Kustu da je izdao svoju vjeru, a protiv čega se izjasnio pokretač teme i većina ljudi koji su pisali ;-)
Kad si čovjek, a ne apologeta fašizma kao ti i idol ti Nemanja, onda će ljudi preći preko nekih stvari...
A što se tiče patnje za Sarajevom, pretpostavljam da imaš dosta za reći na tu temu :?:
Nije mi idol to zasigurno....nervira me taj dupli standard sto se namece iz Sarajeva.... a sto se tice patnje....eto jadan ubih se...imam osjecaj da su oni sto su ostali u Sarajevu istraumirani tim svojim potupkom pa onda samo cekaju razlog da nekog popljuju....sa druge strane taj sto je prozvao Kusturicu zbog prodaje vjere je clan predsjednistva ....izabran glasovima bosnjackog naroda..... 1+1
a ne nerviraju te banjalucki standardi :-)

Sa BL apsolutni nemam ama bas nikakve veze....cak ni grad nisam posjetio.....zasto se svako ko se usudi kritikovat sarajevo, politicare odmah smatra cetnikom i izdajicom....
Chisum

#227 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Chisum »

vee-jay wrote:
exliberal wrote:
ultima_palabra wrote:Komšić je bio isprovociran... od strane istog onoga koji je prozivao Kustu da je izdao svoju vjeru, a protiv čega se izjasnio pokretač teme i većina ljudi koji su pisali ;-)
Kad si čovjek, a ne apologeta fašizma kao ti i idol ti Nemanja, onda će ljudi preći preko nekih stvari...
A što se tiče patnje za Sarajevom, pretpostavljam da imaš dosta za reći na tu temu :?:
Nije mi idol to zasigurno....nervira me taj dupli standard sto se namece iz Sarajeva.... a sto se tice patnje....eto jadan ubih se...imam osjecaj da su oni sto su ostali u Sarajevu istraumirani tim svojim potupkom pa onda samo cekaju razlog da nekog popljuju....sa druge strane taj sto je prozvao Kusturicu zbog prodaje vjere je clan predsjednistva ....izabran glasovima bosnjackog naroda..... 1+1

E buraz, valja se oprati pred Bogom i ljudima... Ovaj se nesretnik trudi iz petnih zila, ali bukvalno na svakoj temi, da barem ovako, preko foruma, pokusa da sa sebe spere najvecu gresku zivota - ostanak na pogresnoj strani. :-D

Nije mu lako, u to vjerujem, jer, ajde dobro to sto nama ovdje, onako, u celofanu prishije ovo ili ono, pa eto - i da nam je ostanak u Sarajevu i odbrana grada samo tek nekakva trauma, pa lajemo na nesretnog Kusturicu, ali ja samo mogu da zamislim kako i kojim tonom ide pravdanje i izvinjavanje na pogresnoj procjeni kada se zaista nadje okruzen onom drugom stranom. :-D
Chisum

#228 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Chisum »

exliberal wrote:
vee-jay wrote:

Sa BL apsolutni nemam ama bas nikakve veze....cak ni grad nisam posjetio.....zasto se svako ko se usudi kritikovat sarajevo, politicare odmah smatra cetnikom i izdajicom....
Greska. :)

Toliko ljudi na ovom forumu kritikuje i danasnje stanje u gradu, i ove balijandere i primitivce sto pokusavaju od grada napraviti kopiju "zavicaja".... Pa citavi dijelovi foruma kipe od takvih tema... prema tome - ne uvijaj se.
Reci, brate, sta ti je na srcu, i idi dalje.
bingov buraz

#229 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by bingov buraz »

exliberal wrote: zasto se svako ko se usudi kritikovat sarajevo, politicare odmah smatra cetnikom i izdajicom....
Ne svakog,samo oni zlonamjerne ja licno smatram cetnicima.A kritikujem cesto Sarajevo(gdje vladaju moji) za razliku od tebe koji kritikujes samo tamo gdje ne vladaju tvoji (mojne mi sad satro kosmopolitizma)
Chisum

#230 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Chisum »

hornet prvi wrote:Kusturica je ,mnsecini ,ustvari bio Jugosloven (veliko 'J') i njegova osnovna zamjerka Muslimanima/Bosnjacima je zbog njihove, usudit cu se reci ,glupe partipaciji u rusenju Jugoslavije ,u kojoj im je definitivno bilo najbolje ...
:lol: :lol:

Mora da je ovo... A jos kad je cuo da bacamo djecu lavovima, te da pokojni Pimpek zajedno sa Kemom Montenom ima privatni logor - e ako tad nije postao Srbin, nece nikada. :lol:

Nego, kako se taj Jugosloven ne okruzi, na kraju, slicnim sebi?
Zasto ga nesto nismo cesto vidjali, tih crnih, ratnih godina, kako zajedno sa Filipom Davidom, Mirkom Kovacem, Predragom Matvejevicem, Hemonom i slicnim ljudima, baci koju kritiku na one sto pale i ubijaju.... Upravo suprotno - nas se veliki Jugosloven na kraju nasao do pola naguran u shupak onih koji su te ratove i razaranje Jugoslavije poveli.
A tu je i danas.

Kako to da jedan takav Jugosloven pocetak opsade Sarajeva proprati na nacin na koji je to ucinio...

"... Ja sam u diektnom kontaktu sa Tom Kruzom, Depardjeom, Dzoni Depom, sa Fej Danavej i jos tri svjetska oskarovca... i oni ce se ovih dana obratiti Sarajlijama i reci im kako dijele sa njima njihovu bol i da su s njima, jer i oni znaju da granate padaju na Sarajevo i cak i oni znaju da SU TO POTEZI OCAJNIKA, DIVLJASTVA I BIJEDNIKA... i rekao sam im da onaj KOJI RUSI SARAJEVO JE ONAJ KOJI U NJEMU VISE NE ZELI DA ZIVI...."

... a kraj opsade i odbranu Sarajeva doceka nervozan, u zagrljaju istih tih bijednika i ocajnika.

Toliko o karakteru i obrazu crva. :-D

Nakon ovoga se malo sta moze dodati...

hornet prvi wrote:Meni se cini da ''Kusturica'' vise nedostaje Sarajevu ,nego Sarajevo njemu... i pogresno ga je smatrati novopecenim ''srbijancem'' ili ''mokrogorancem'' ,posto je on vec odavno toga postao gradjanin Svjeta.
Ma koliko vi bili ubijedjeni i trenirani na to - gradjanin svijeta se ne postaje prelaskom (u 21. vijeku!) s vjere na vjeru. :-D
Gradjanin svijeta se ne postaje, nazalost, ni sa dva-tri izvanredna filma.

Gradjanin svijeta se postaje tako sto se covjek, ako vec govorimo o Balkanu devedesetih - makar i po cijenu dva-tri nezavrsena filma :) , koji ce cekati neka bolja vremena, neke bolje ljude, cekati sredstva, pomoc i poziciju pruzenu necijom cistom rukom - izdigne iznad jeftine populisticke retorike balkanskih nacionalizama, izdigne iznad izvitoperenog folklora, vjera i mitova, koji su tim nacionalizmima sluzbovali.

Sve sto je Emir propustio da ucini... :)

hornet prvi wrote:U svakom slucaju bez njega i par slicnih(a nema ih puno)Sarajevo,ionako zabaceno, svakako se blizi tome da postane ''vukojebina'' (Chisumov izraz).
S ovim se potpuno slazem! Sarajevo, sa ovakvim sljamom i podrumashima koji su ga NAKON(!) rata uzjahali, postaje slika i prilika okruzenja - balkanska vukojebina u kojoj se pitaju oni (na cijoj je strani i Emir, samo na drugom polu) koji sanjaju unazad.

I da ne zaboravim - kada konacno stavimo potpis na papir i kazemo - evo sad smo i oficijelno vukojebina - ostavi nam svoj email, pa da mozemo tebi, jer ti s tim vec imas iskustva, slati pitanja i trazimo savjete - kako u takvom okruzenju zivjeti, prezivjeti, opstati.

Last edited by Chisum on 11/11/2010 07:59, edited 2 times in total.
exliberal

#231 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by exliberal »

Chisum wrote:
vee-jay wrote:

E buraz, valja se oprati pred Bogom i ljudima... Ovaj se nesretnik trudi iz petnih zila, ali bukvalno na svakoj temi, da barem ovako, preko foruma, pokusa da sa sebe spere najvecu gresku zivota - ostanak na pogresnoj strani. :-D

Nije mu lako, u to vjerujem, jer, ajde dobro to sto nama ovdje, onako, u celofanu prishije ovo ili ono, pa eto - i da nam je ostanak u Sarajevu i odbrana grada samo tek nekakva trauma, pa lajemo na nesretnog Kusturicu, ali ja samo mogu da zamislim kako i kojim tonom ide pravdanje i izvinjavanje na pogresnoj procjeni kada se zaista nadje okruzen onom drugom stranom. :-D[/quote]

Znaci ja koji sam bio cijeli rat u Sarajevu, svrstavam se odmah na srpsku stranu jer sam kritikovao samo Sarajevo ali ne BL ili Mostar? Ja kao sto rekoh nikakve direktne veze nemam sa BL ni prije ni sad. Znam sta se desavalo u Sarajevu dok nisam izasao poslije rata znam sta se sad desava jer svratim s vremena na vrijeme da obidjem kucu i familiju....na kraju krajeva raspraljam se sa vama ovdje stalno...nisam ovdje zato sto vas mrzim pobogu......jeste li vi normalni ljudi?
Jel moja greska sto sam izjavio da sam pojeo govno sto sam ostao u gradu 92?.....ma ko to nije pojeo govno sad kad gledamo sa ove distance....u kojem svijetu vi zivite pobogu....jel treba da se odjavim sa ovog foruma jer imam pogresno ime, sto nisam "pro bosanski " orijentisan ...dajte prestanite izigravat multikulturiste i demokrate kad nemozete da provarite nas par "kjafira" sto se ovdje ponekad javimo....
I nemorate se sikirat kako cu se ja opravdat pred ljudima i bogom ( nisam vjernik....), moj je obraz cist.
Chisum

#232 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Chisum »

exliberal wrote:Znaci ja koji sam bio cijeli rat u Sarajevu, svrstavam se odmah na srpsku stranu jer sam kritikovao samo Sarajevo ali ne BL ili Mostar? Ja kao sto rekoh nikakve direktne veze nemam sa BL ni prije ni sad. Znam sta se desavalo u Sarajevu dok nisam izasao poslije rata znam sta se sad desava jer svratim s vremena na vrijeme da obidjem kucu i familiju....na kraju krajeva raspraljam se sa vama ovdje stalno...nisam ovdje zato sto vas mrzim pobogu......jeste li vi normalni ljudi?
Jel moja greska sto sam izjavio da sam pojeo govno sto sam ostao u gradu 92?.....ma ko to nije pojeo govno sad kad gledamo sa ove distance....u kojem svijetu vi zivite pobogu....jel treba da se odjavim sa ovog foruma jer imam pogresno ime, sto nisam "pro bosanski " orijentisan ...dajte prestanite izigravat multikulturiste i demokrate kad nemozete da provarite nas par "kjafira" sto se ovdje ponekad javimo....
I nemorate se sikirat kako cu se ja opravdat pred ljudima i bogom ( nisam vjernik....), moj je obraz cist.
Tu pricu probaj prodati nekom drugom.

Znas ti dobro o cemu ja govorim, a zna i ostatak clanova foruma. Ima ovdje mnogo vise "kjafira" nego sto ti mislis, a i sam se smatram jednim od njih, jer, ako si mi ikada procitao post o danasnjem Sarajevu, vrlo lako ces svatiti kojoj prici ovog grada pripadam i kako se postavljam prema danasnjem balinluku, ali rijetki su ti koji kozu svoju poderase da se pred samim sobom, ali i jos ponekim, operu od tog "jedenja govana", zvanog - ostank u svom gradu tokom agresije i opsade.

Meni se ne moras pravdati niti mi bilo sta objasnjavati. Davno sam te procitao i davno s tobom zavrsio.
Bloger

#233 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Bloger »

Kusturica je ,mnsecini ,ustvari bio Jugosloven (veliko 'J') i njegova osnovna zamjerka Muslimanima/Bosnjacima je zbog njihove, usudit cu se reci ,glupe partipaciji u rusenju Jugoslavije ,u kojoj im je definitivno bilo najbolje ...

Slažem se s ovom tezom, Kustirica se zalagao za opstanak Jugoslavije, kivan je na Bošnjake što nisu ostali makar i u krnjoj Jugoslaviji. Samo Kusta previđa činjenicu da u BiH ne žive samo Srbi i Bošnjaci, nego i Hrvati, a oni nikako nisu željeli ostati u Jugoslaviji. Bošnjaci su naprosto bili prisiljeni potražiti neko srednje rješenuje, koje bi zadovoljilo sva tri naroda podjednako, a to je nezavisna država BiH.
essex

#234 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by essex »

exliberal wrote:
ultima_palabra wrote:
bingov buraz wrote:Jarane ja bi svaki tvoj post istetovir'o :thumbup:
Ma drug, sve nas je više ovakvih... raja progledava, šta li ;-)
Zanimljivo kad Kusturica pokaze svoju carsijsku malogradjanstinu onda je balkanski papak, gedjo....kad nas voljeni Komsic pokaze isti onda je gradska raja..... :lol: meni se cini da neznate bil srali ili pisali
Dokaz da Sarajevo pati za Kusturicom su ove rasprave koje se vode o njemu svakih par mjeseci....mada se sad iskristalizovalo da je jedina stvar koja mu se nikako neoprasta prelazak na drugu vjeru... ;-)
pitaj moderaciju ko su vecinom postavljaci tema o kusturici, vidjet ces da su im IP adrese uglavnom is otetog vilajeta...ja i nemoram znati IP postavljaca, samo procitam i jasno mi je odakle je, po nacinu na koji je postavio...zar ti mislis da bi se sarajlije u danasnjem vaktu interesovale za kustu? hocemo prokomentarisati, samo da kazemo koliki je dzikan (par ljudi je pomenulo prelazak na vjeru, nije dzikan zbog toga, licni izbor je svacije licno pravo, medjutim problem je sto je sebi dozvolio da ga sistem koji je rusio njegov grad iskoristi kao reklamni plakat, i tu se pokazuje koliko je dzikan)...i sada nekome izgleda da smo opsjednuti, medjutim stvar je sasvim suprotna, samo odgovaramo na postavljaca koji ga "s namjerom" hvali, skontano...
sarajevo je kustu zaboravilo jos u ljeto 1992, isto kao i bregu i ostale...to sto je brega dolazio i pravio koncerte, nista neznaci, medjutim brega se vise nikada nemoze osjecati u sarajevu kao kod kuce jer je njemu tu kucu obezbjedjivao sistem koji je nestao, znaci da nikada nije ni bio iskreno vezan za grad nego za sistem, sto je i pokazao...primjer, skoro 4 godine sarajevo u opsadi, on ni stiha da napise...3 mjeseca bombardovali srbiju i on se nasao da u italiji pravi koncert za prestanak bombardovanja (ili nesto slicno, za mir ili tako nesto, mislim da je cak koncert bio u avianu odakle su polijetali avioni koji su bombardovali srbiju...mozda i grijesim o avijanu, ali znam sigurno da je tih dana pravio neki koncert za mir u italiji). covjek sistema bio i ostao, nekada davno bio sarajlija...
nemanja je isti princip, samo sto je nemanja se jos morao dokazivati zbog porijekla (ime) pa je i prelazak na pravoslavlje jedan od rezultata dokazivanja...sve u svemu, oni sarajevu ne fale, sarajevo je njih iznjedrilo, iznjedrilo je i danisa tanovica...sarajevo za njima neplace i netreba da place, sarajevo je sarajevo i jednom su i oni pripadali toj velicni, sada su mali i zna se zasto su mali...
vee-jay

#235 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by vee-jay »

exliberal wrote:
vee-jay wrote:
exliberal wrote: Nije mi idol to zasigurno....nervira me taj dupli standard sto se namece iz Sarajeva.... a sto se tice patnje....eto jadan ubih se...imam osjecaj da su oni sto su ostali u Sarajevu istraumirani tim svojim potupkom pa onda samo cekaju razlog da nekog popljuju....sa druge strane taj sto je prozvao Kusturicu zbog prodaje vjere je clan predsjednistva ....izabran glasovima bosnjackog naroda..... 1+1

ja te nisam prozvao ni cetnikom ni izdajicom. sa BL kao kanadjanin imas isto onoliko veze koliko i sa SA. a posto te BiH i te kako zanima, rekao bih, da bi i te kako trebala da te zanima povezanost politika BLa i SA.

btw. zasto si ovoliko cesto na ovom forumu?
Ukosheni

#236 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Ukosheni »

Tema o Denisu Tanovicu bi bila korisna da se ispeglaju pikovi, a i da se stvari sagledaju iz drugog ugla. Na kraju krajeva formalno vise ne bi pricali o Kusturici nego fizicki drugoj osobi Tanovicu.
Kenan-sa

#237 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Kenan-sa »

Ukosheni wrote:Tema o Denisu Tanovicu bi bila korisna da se ispeglaju pikovi, a i da se stvari sagledaju iz drugog ugla. Na kraju krajeva formalno vise ne bi pricali o Kusturici nego fizicki drugoj osobi Tanovicu.
Danis Tanovic je bosanski patriota,svjetski umjetnik ,Oskarovac,i za ovu drzavu je mnogo pametnije da se o njemu prica,nego o blentavom Kusturici! To je papak kakvog mati radja jednom u 1000 godina,ono sto su Milosevic i Karadzic radili topovima,to papak radi na drugaciji nacin,ali sa istim ciljem,da oblati casne ljude,one koji su branili svoju domovinu,slobodu i cast,drzavu BIH! Kusturica je uvijek bio na strani agresora i velicao je sve zlocine pa i Genocid u Srebrenici i Vukovaru od strane fasista kojima i sam pripada!
Ukosheni

#238 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Ukosheni »

Kenan-sa wrote:
Ukosheni wrote:Tema o Denisu Tanovicu bi bila korisna da se ispeglaju pikovi, a i da se stvari sagledaju iz drugog ugla. Na kraju krajeva formalno vise ne bi pricali o Kusturici nego fizicki drugoj osobi Tanovicu.
Danis Tanovic je bosanski patriota,svjetski umjetnik ,Oskarovac,i za ovu drzavu je mnogo pametnije da se o njemu prica,nego o blentavom Kusturici! To je papak kakvog mati radja jednom u 1000 godina,ono sto su Milosevic i Karadzic radili topovima,to papak radi na drugaciji nacin,ali sa istim ciljem,da oblati casne ljude,one koji su branili svoju domovinu,slobodu i cast,drzavu BIH! Kusturica je uvijek bio na strani agresora i velicao je sve zlocine pa i Genocid u Srebrenici i Vukovaru od strane fasista kojima i sam pripada!
To i ja kazem jer ako necemo o Kusturici moramo na neki nacin taj deo praznog prostora na terenu pokrivati.
essex

#239 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by essex »

Ukosheni wrote: To i ja kazem jer ako necemo o Kusturici moramo na neki nacin taj deo praznog prostora na terenu pokrivati.
evo ga...jedan od vjecnih postavljaca tema o nemanji, zabranjenom pusenju i onih tema "a sta vi mislite...".
jednu stvar ti nikako da razumijes, nemanja, zvaljo, brega, cola, neda..sve su to bila raja sistema koja bez tog sistema neznace nista sarajevu...oni jesu iz sarajeva ali su djeca i sistema koji je otisao iz sarajeva pa sa njime i oni...taj sistem u sarajevu koliko ja vidim nefali, sarajevo prezivjelo i nastavit ce da zivi bez njega, s time i ova grupa nije ni ostavila prazninu, jer da jeste to bi se u gradu osjetilo...a grad kao grad, sam sebe stiti i izbacuje nove kao sto je izbacilo i ovu grupu koja se odlucila za sistem a ne za grad...tako ni nemanja, koliko god vi sumnjaci mislili da je sa odlaskom nemanje i ove navedene grupe sarajevo izgubilo i puno "praznog prostora", toliko sarajevo dokazuje da mu djeca koja su okrenula ledja svome gradu niti nedostaju, cak sta vise, dok su oni kao poslusnici sistema bili neko i nesta u gradu najvece priznanje koje je stiglo u grad je zlatna palma, i to da nije bilo dobrih veza preko akademija nauka iz beograda i francuske ni to ne bi stiglo u grad, nego je sanu trebao kusta za sve ono kasnije sto je uradio pa ga je trebalo stvoriti "velikanom", a najbolje preko prijateljske francuske koja srbima nikada nije okrenula ledja...cak su i dvije tajne sluzbe ovih drzava jako usko saradjivale (mislim na francusku i jugu)...oni odose za sistemom a u sarajevo stize oskar...prokontaj, da li oni stvarno fale gradu i da li grad ima praznog prostora kao sto ti mislis da ima...
nemoj se ba bespotrebno zamarati i dokazivati da oni koji su valjali su u srbiji...oni koji su valjali za srbiju a porijekom su iz sarajeva su u srbiji i to je jedina istina i neka ih tamo, sarajevu nisu ni potrebni niti fale ikome u gradu...k'o sto neda rece "nismo vise raja..."
exliberal

#240 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by exliberal »

vee-jay wrote: ja te nisam prozvao ni cetnikom ni izdajicom. sa BL kao kanadjanin imas isto onoliko veze koliko i sa SA. a posto te BiH i te kako zanima, rekao bih, da bi i te kako trebala da te zanima povezanost politika BLa i SA.

btw. zasto si ovoliko cesto na ovom forumu?
Kao sto sam rekao Sarajevo je moj rodni grad zato me interesuje politika koja se kroji u Sarajevu. Tu mi je kuca na kraju krajeva.............

ps
na forumu sam iz dosade....dosta cesto sam "on hold" na poslu pa onda normalno svrljam po internetu..... :zzzz:
Ukosheni

#241 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Ukosheni »

Dnevnik.hr - Danis Tanović: Bojkotirao sam Emira Kusturicu!

http://dnevnik.hr/showbizz/film-tv/dani ... l_items=17
essex

#242 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by essex »

Ukosheni wrote:Dnevnik.hr - Danis Tanović: Bojkotirao sam Emira Kusturicu!

http://dnevnik.hr/showbizz/film-tv/dani ... l_items=17
i zasto je ovo za usklicnika? pa svako normalan ce bojkotovati nemanju, to vise nije za cuditi...svi normalni koji su imali intervju sa nemanjom haman pa kazu da je prolupao, a kao takav kako moze biti ugledna osoba, cak i clan nekakvog zirija?
ultima_palabra

#243 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by ultima_palabra »

bellmondo wrote:Ne znam sada,da li se ce Sarajlije istim zarom kao i Profesora mrziti lik i djelo Josipa Pejakovica sa obzirom na njegove zadnje izjave ....
Koga?
and

#244 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by and »

Lud i ponosan wrote:Josip Pejakovic je samo iskren... i realan.
a i fino je hajrovo,pa ne znam gdje bi mu bilo bolje?
stari grad Visegrad

#245 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by stari grad Visegrad »

Josip Pejakovic je rekao sta msili i osjeca ... i nije se stavio u slizbu fashista.
Ne vidim zasto bi ga sarajlije mrzile...
Kad se vratimo na pocetak rata, da se Tudjam nije dogovorio sa Milosevicem o podjeli republike Bosne i Hercegovine, onda bi sigurno Pejakovic bio sretan covjek, i svi bi bili sretni.
Ovaj dogovor Hrvatske i Srbije je prouzrokovao frustrirane ljude na cijelom prostoru BiH.
J.P. govori kako one stare RBiH nema, a to svi znamo.
I da mu porucim da je nas bosanski hrvat bez ozira gdje..

Druga stvar sto su Njemacka i Italija i druge EU Francuska i druge, podrzale stvaranje neofashizma u Bosni i dali mu parlament, Za to se ne moze krivit naord, koji vec godinama tesko zivi, a putovanja su misoana imenica za mnoge.
Malo pretjeruje kad kaze da Bosna nije njegova zemlja mada jeste. Nagledao se on siromastva po Bosni. Za to su krivi kocnicari u napredku poslije rata. Kako oni HDZ ima politiku da "voli tudje zemlje" tako su zarazili i J.P.
Last edited by stari grad Visegrad on 20/11/2010 00:14, edited 2 times in total.
BiH-x

#246 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by BiH-x »

A kakve veze ima Josip sa ovom temom? :shock: Pejakovic je Jugosloven, jugonostalgicar (kao i mnogi na ovom forumu inace) a Nemanja je cetnik. Ogromna je razlika
Max Bunker

#247 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Max Bunker »

Stavljam potpis na 97 % onoga sto je Pejakovic rekao.
Kenan-sa

#248 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Kenan-sa »

BiH-x wrote:A kakve veze ima Josip sa ovom temom? :shock: Pejakovic je Jugosloven, jugonostalgicar (kao i mnogi na ovom forumu inace) a Nemanja je cetnik. Ogromna je razlika
Apsolutno!
Kenan-sa

#249 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Kenan-sa »

Emir je dobar reditelj ,uz Danisa Tanovica i Jasmilu Zbanic najbolji u regionu! e sad da li je on covjek? Ne,nije! sta je on ustvari? alkoholicar koji se prodao za saku srpskih dinara koji u svijetu nista ne vrijede!! Sarajevo mu je dalo sve,slavu,paznju,ugled,"znanje",popularnost,a sta je on dao Sarajevu? Nista! kad mu je bilo najteze,kad su na hiljade civila ginuli u opkoljenom gradu od srpskih agresora-cetnika,on ni da kaze hvala Sarajevo,i umjesto da kaze bar jednu rijec : Stop Ratu,Stop ubijanju civila,Stop genocidu nad Bosnjacima,on se kao najveci primitivac,necovjek,i barbarin okrece na stranu agresora-cetnika,i na najbrutalniji nacin okrece ledja gradu koji mu je dao SVE! e sad opet ponavljam pitanje,da li je on covjek? Ne,nije! sta je on? Bezobrazni primitivac i izdajnik moralnih i ljudskih vrijednosti,koje trebaju biti vodilja svakom normalnom covjeku,svakom europejcu,a Kusta je u svakom pogledu daleko od toga!
-Kao reditelja,pogotovo onog od prije rata,jako ga cjenim i postujem,bio je drag lik kod svih Sarajlija,omiljen u drustvu,cjenjen u narodu,ali je on otisao od onih koji imaju dusu,kod onih koji je nemaju i nikad je nece imati!
stari grad Visegrad

#250 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by stari grad Visegrad »

Ja pisem za sebe a ne za sve stanovnike i narode u bih. ja stoim i iza toga sto ja pisem a ti se ne moras slagat.
Ti si multitpatatican.
Post Reply