Senilni akademik
- ultima_palabra
#226 Re: Senilni akademik
Da ne govorimo o rehabilitaciju Novaka Kilibarde i suzama za Momčilom Krajišnikom...
-
michio
#227 Re: Senilni akademik
Odgovorni Bosnjaci su svakako trebali postupiti pametnije uoci i za vrijeme srpskohrvatskog rata za razgranicenje i sukob se morao izbjeci. E sad druga je stvar sto smo imali takav trio fantastikus.
-
felichi
#228 Re: Senilni akademik
ovako i ja razmisljam. ali ko zna sta bi bilo kad bi bilo.. nekad mi se cini da su muslimani poturilimichio wrote:Odgovorni Bosnjaci su svakako trebali postupiti pametnije uoci i za vrijeme srpskohrvatskog rata za razgranicenje i sukob se morao izbjeci. E sad druga je stvar sto smo imali takav trio fantastikus.
ledja za hrvate. bez rata u bih od hrvatske bi danas ostala samo uza okolica zg.
-
michio
#229 Re: Senilni akademik
Vrlo moguce. Pa oni su se klali godinu dana prije nego sto ce se Bosnjaci ukljuciti. Nismo im vala mi trebali.felichi wrote:ovako i ja razmisljam. ali ko zna sta bi bilo kad bi bilo.. nekad mi se cini da su muslimani poturilimichio wrote:Odgovorni Bosnjaci su svakako trebali postupiti pametnije uoci i za vrijeme srpskohrvatskog rata za razgranicenje i sukob se morao izbjeci. E sad druga je stvar sto smo imali takav trio fantastikus.
ledja za hrvate. bez rata u bih od hrvatske bi danas ostala samo uza okolica zg.
-
felichi
#230 Re: Senilni akademik
kako nismo. da nije bilo pakla u bih sav bi se rat skoncentrisao na hrvatsku i liniju razgranicenja
hrvatska-jugoslavija. ne tvrdim da za deset ili dvadeset godina ne bi prosli kao albanci na kosovu, ali
to je sve u domenu sta bi bilo...
inace, slazem se sa vecinom sto je rekao. alija i njegova klika je vratila muslimane u bih za 100 godina.
da je potrajala njegova kleronacionalistička kamarila danas bi bili na razini palestinaca.
hrvatska-jugoslavija. ne tvrdim da za deset ili dvadeset godina ne bi prosli kao albanci na kosovu, ali
to je sve u domenu sta bi bilo...
inace, slazem se sa vecinom sto je rekao. alija i njegova klika je vratila muslimane u bih za 100 godina.
da je potrajala njegova kleronacionalistička kamarila danas bi bili na razini palestinaca.
- kiky
#231 Re: Senilni akademik
vrijeme mu je da se smiri ...
- mO k3
#232 Re: Senilni akademik
nidje veze... majkemi nemas blage, izbjeci se nije mogao ... ja se dobro sjecam da se prije na godinu dana nego sto ce rat moji skolski drugari donosili bomba u skolu i slicnemichio wrote:Odgovorni Bosnjaci su svakako trebali postupiti pametnije uoci i za vrijeme srpskohrvatskog rata za razgranicenje i sukob se morao izbjeci. E sad druga je stvar sto smo imali takav trio fantastikus.
-
michio
#233 Re: Senilni akademik
Lijepo. Mogao je Alija razoruzati naoruzanu djecu po skolama pa se pripremiti za odbranu. Haman mu je to i bio jedini odgovor.Ženski Dr.Med wrote:nidje veze... majkemi nemas blage, izbjeci se nije mogao ... ja se dobro sjecam da se prije na godinu dana nego sto ce rat moji skolski drugari donosili bomba u skolu i slicnemichio wrote:Odgovorni Bosnjaci su svakako trebali postupiti pametnije uoci i za vrijeme srpskohrvatskog rata za razgranicenje i sukob se morao izbjeci. E sad druga je stvar sto smo imali takav trio fantastikus.
Last edited by michio on 23/05/2011 20:18, edited 1 time in total.
- Bosnolog
#234 Re: Senilni akademik
Tunjo prije nego sto je umro ovim i drugim( nauracunljivim) izjavama je priznao da je bio i ostao velikosrpska sluga i ublehas sto je i Radoncic ciji je postao glasnogovornik i velikosrpska politicka prostitutka,.......
On se svojim izjavama uklapa u nastavak MEMORANDUMA (SANU-2)
On se svojim izjavama uklapa u nastavak MEMORANDUMA (SANU-2)
Šta sadrži MEMORANDUM SANU II
SANU2 Dvadeset pet godina poslije objavljivanja zloglasnog Memoranduma Akademije nauka i umetnosti Srbije, a koji je bio platforma za razbuktavanje srpskog nacionalizma koji je doveo do ratova i velikih zločina na Balkanu, srpska intelektualna elita ponovno predvođena Dobricom Ćosićem ponudila je trenutnim vladarima Srbije novi dokument -Memorandum SANU II. Kapitalni cilj -odvajanje RS-a od BiH
MEMORADNUM SANU II
-Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju;
-Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu;
-Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima;
-Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja;
-Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem;
-Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije;
-Pomagati otcjepljenje Republike Srpske;
-Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu;
-Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.
MEMORANDUM SANU (1986)
Evo šta je sadržao dokument SANU koji se smatra intelektualnom najavom agresivnog srpskog nacionalizma i krvavih ratova na Balkanu:
- granice Srbije nisu u skladu s etničkim sastavom i kao takve one se trebaju prekrajati jer, prema Memorandumu, Ustav iz 1974. je nanio mnogo štete Srbiji, zbog stvaranja autonomnih pokrajina Vojvodine i Kosova, razvodnjavanje federacije, kao i zbog "umjetnih" administrativnih granica koje ne predstavljaju "pravu" sliku
- ugroženost srpskog naroda od strane drugih naroda unutar SFR Jugoslavije: asimilacija, iskorištavanje, istjerivanja, nemogućnost izražavanja, marginalizacija u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i naučnoj sferi
- jačanje antisrpskih snaga unutar SFR Jugoslavije (Hrvati, Albanci)
- potreba za brzom akcijom da se spriječi propadanje Srbije i srpskog naroda.
Memorandum SANU imao je dalekosežan uticaj na razvoj nacionalizma u Srbiji, ali i direktan uticaj na Slobodana Miloševića koji je ideje izložene u Memorandumu pokušao provesti u djelo: antibirokratska revolucija i ideja o velikoj Srbiji koja je kasnije bila uzrok rata u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.
Autori Memoranduma su akademici Pavle Ivić, Antonije Isaković, Dušan Kanazir, Mihajlo Marković, Dobrica Ćosić, Dejan Medaković, Vasilije Krestić, Ivan Maksimović, Kosta Mihajlović...
- mO k3
#235 Re: Senilni akademik
michio wrote:Lijepo. Mogao je Alija razoruzati naoruzanu djecu po skolama pa se pripremiti za odbranu.Ženski Dr.Med wrote:nidje veze... majkemi nemas blage, izbjeci se nije mogao ... ja se dobro sjecam da se prije na godinu dana nego sto ce rat moji skolski drugari donosili bomba u skolu i slicnemichio wrote:Odgovorni Bosnjaci su svakako trebali postupiti pametnije uoci i za vrijeme srpskohrvatskog rata za razgranicenje i sukob se morao izbjeci. E sad druga je stvar sto smo imali takav trio fantastikus.
izostavio sam reci da ja kao bosnjak u BL ,dok ti drugi "skolski drugari" su bili bosanski srbi
-
michio
#236 Re: Senilni akademik
Znam. To sam i ja isto gledao u BL. Pa eto Alija sto nije razoruzao izgrednike. BL je u BiH.
Mada meni je relativno svejedno.
- mO k3
#237 Re: Senilni akademik
ako ti je svejedno zasto se onda javljas??michio wrote:Znam. To sam i ja isto gledao u BL. Pa eto Alija sto nije razoruzao izgrednike. BL je u BiH.
-
michio
#238 Re: Senilni akademik
Svejedno mi je jer niko moj nije stradao u ratu, a javljam se jer je ipak rijec o mojoj zemlji.
- mO k3
#239 Re: Senilni akademik
michio wrote:Svejedno mi je jer niko moj nije stradao u ratu, a javljam se jer je ipak rijec o mojoj zemlji.
-
michio
#240 Re: Senilni akademik
Ako je misljenje vecine da se rat nije mogao izbjeci onda -da. ko ih jebe.Ženski Dr.Med wrote:michio wrote:Svejedno mi je jer niko moj nije stradao u ratu, a javljam se jer je ipak rijec o mojoj zemlji.znaci druge ko ebe...?? ne mogu da vjerujem sta pises...
OPOMENA zbog vrijeđanja žrtava i neprimjerenog rječnika
- Penicilin
#241 Re: Senilni akademik
Izbjeći?michio wrote:Odgovorni Bosnjaci su svakako trebali postupiti pametnije uoci i za vrijeme srpskohrvatskog rata za razgranicenje i sukob se morao izbjeci. E sad druga je stvar sto smo imali takav trio fantastikus.
Pa naravno mogli smo se predati koljačima ili jednostavno izvršiti kolektivno samoubistvo da se bezveze ne maltretiraju. Onaj ko iskreno misli da bi nam bolje bilo da smo klapnuli ušima i da bi time izbjegli pokolj taj je najjednostavnije rečeno budala. Srbi su već bili odlučili da "odrade" posao u Bosni i mi tu nismo mogli ništa. Rat i pokolj se nije mogao izbjeći. A zbog takvih "pametnih" bošnjačkih glava kao što je Tunjina nismo ni imali državu dok se nije rodio jedan sa malo više muda pa rekao "žrtvovaćemo mir za suverenitet" i pored svih grešaka Alija je u ključnom trenutku uradio ono što je morao i poveo svoj narod. Sloboda se uvijek i svugdje krvlju plaćala i samo najgori smradovi i jadovi mogu danas nad tolikom prolivenom krvlju reći da je borba za ovu državu bila greška.
- mO k3
#242 Re: Senilni akademik
jos uvijek rado citam tvoje postove...Penicilin wrote:Izbjeći?michio wrote:Odgovorni Bosnjaci su svakako trebali postupiti pametnije uoci i za vrijeme srpskohrvatskog rata za razgranicenje i sukob se morao izbjeci. E sad druga je stvar sto smo imali takav trio fantastikus.
Pa naravno mogli smo se predati koljačima ili jednostavno izvršiti kolektivno samoubistvo da se bezveze ne maltretiraju. Onaj ko iskreno misli da bi nam bolje bilo da smo klapnuli ušima i da bi time izbjegli pokolj taj je najjednostavnije rečeno budala. Srbi su već bili odlučili da "odrade" posao u Bosni i mi tu nismo mogli ništa. Rat i pokolj se nije mogao izbjeći. A zbog takvih "pametnih" bošnjačkih glava kao što je Tunjina nismo ni imali državu dok se nije rodio jedan sa malo više muda pa rekao "žrtvovaćemo mir za suverenitet" i pored svih grešaka Alija je u ključnom trenutku uradio ono što je morao i poveo svoj narod. Sloboda se uvijek i svugdje krvlju plaćala i samo najgori smradovi i jadovi mogu danas nad tolikom prolivenom krvlju reći da je borba za ovu državu bila greška.
-
michio
#243 Re: Senilni akademik
Moze i tako. Samo reci to majci i bebi sto su ih pronasli mumificirane u nekom liscu kod Foce a njihove rodjake u Sarajevu gledaju kao protuhe sto ne znaju sta je gradski zivot.A zbog takvih "pametnih" bošnjačkih glava kao što je Tunjina nismo ni imali državu dok se nije rodio jedan sa malo više muda pa rekao "žrtvovaćemo mir za suverenitet"
- MuaDib
#244 Re: Senilni akademik
Svi oni koji napadaju akademika Muhameda Filipovića, ne vide koliko griješe i pokazuju da nisu u stanju pravazići zablude koje je u mentalni sklopa ovog naroda uradila SDA-ovska bošnjakoidna propaganda, kako bi umanjila svoju odgovornost za katastrofu u koju je odvela svoj narod. Profesor Filipović niti brani, niti opravadava, niti daje alibi velikosrpskoj politici i propagandi. On samo ukazuje na neodgovornu i nepromišljenu politiku bošnjačkih lidera i stranaka, koja je svjesno žrtvovala svoj narod za ostvarenje svojih političkih ciljeva. On kada je predlagao bosanskohercegovačku stranku 1990. svi su mu se smijali jer je preče bilo osnovati muslimansku, srpsku i hrvatsku nacionalnu stranku. I sada ti koji su prihvatili etnički tronožac, udaraju na sva zvona na njegove izjave. Koliko god neko sumnjao da se nije moglo drugačije, mora priznati jedno da je bilo nepotrebno i nepromišljeno ugurati muslimanski odnosno bošnjački narod u srpsko-hrvatski sukob. Posebno u savezništvu sa Hrvatima, ako se znala priroda tadašnje hrvatske politike, koja se zasnivala na antisrpskoj histeriji i neoustašstvu.
- Penicilin
#245 Re: Senilni akademik
Ti zapravo impliciraš da su Bošnjaci isprovocirali Miloševića i Karadžića te su Srbi u znak odmazde pobili i protjerali sve nesrpsko i zatrali im svaki trag gdje god su mogli? Po tebi zločinci su imali dobrog razloga da kolju, pale i protjeruju jer smo im mi svojom politikom dali za to povoda. A zašto su Srbi uopšte morali napasti Bošnjake? Ili hočeš da kažeš da su Bošnjaci napali Srbe? Odakle ti uopšte ideja da bi Milošević i Karadžić uopšte ispoštovali bilo kakav dogovor o miru? Odakle ti takve ideje kada svi znamo da oni nikada nisu ispoštovali ni jedan dogovor? Zašto su Srbi ubijali Bošnjake u Banja Luci, slali u logore u Prijedor? Zato što je na vlasrti bila zločinačka politika koja je sprovodila plan stvaranje etnički čiste srpske zemlje. Bošnjaci su možda mogli odložiti realizaciju ovog plana za nekoliko mjeseci ali nema nikakvog osnova za zaključak da bi išta bolje prošli u konačnici nego što su prošli u ovom ratu. Srbima je odgovarao rat oni su ga želili jer su imali oružje u rukama i plan i ideologiju velike Srbije. Time što smo na vrijeme shvatili šta nam se sprema i krenuli u nezavisnost i odbranu spasili smo još više beba i majkih rođenih i nerođenih. Time što govoriš da smo mi krivi što smo se branili dovoljno si mi rekao o sebi.michio wrote:Moze i tako. Samo reci to majci i bebi sto su ih pronasli mumificirane u nekom liscu kod Foce a njihove rodjake u Sarajevu gledaju kao protuhe sto ne znaju sta je gradski zivot.A zbog takvih "pametnih" bošnjačkih glava kao što je Tunjina nismo ni imali državu dok se nije rodio jedan sa malo više muda pa rekao "žrtvovaćemo mir za suverenitet"
- Penicilin
#246 Re: Senilni akademik
Dogovor o podjeli BiH napravljen je u martu 1991. godine između Miloševića i Tuđmana i to je zvanično potvrđena činjenica. Kako je SDA i Alija kriv za rat kada je referendum za nezavisnost organizovan godinu dana kasnije. Kako smo mi krivi što su nam politički lideri Srba i Hrvata već odredili sudbinu? SDA je možda odgovorna što se ranije nije počela pripremati za odbranu međutim i to je deplasirana priča imajući u vidu snagu JNA u BiH, obavještajne službe i sigurnosne snage SFRJ. Mi katastrofu nismo mogli izbjeći. Možda su se neke stvari mogle bolje uraditi ali dovoditi u pitanje odluku o nezavisnosti i odbrani zemlje je izdajnički. Pa valjda smo svi glasali za nezavisnost a ne samo SDA. Za tu nezavisnost bila je i SDP i HDZ i svi ostali valjda osim Tunje pametnjakovića. On je taj stari licemjer koji ne može da se pomiri s tim da on nije bio taj koji je odlučio o sudbini Bosne nego Alija pa sad po stare dane pljuje. Kad toliko voli Srbiju ne znam što se tamo ne preseli i umre na srpskoj zemlji kad mu je već toliko mrska ova bosanska. Meni posije svih govana koje je izgovorio vala neće ni malo nedostajati.MuaDib wrote:Svi oni koji napadaju akademika Muhameda Filipovića, ne vide koliko griješe i pokazuju da nisu u stanju pravazići zablude koje je u mentalni sklopa ovog naroda uradila SDA-ovska bošnjakoidna propaganda, kako bi umanjila svoju odgovornost za katastrofu u koju je odvela svoj narod. Profesor Filipović niti brani, niti opravadava, niti daje alibi velikosrpskoj politici i propagandi. On samo ukazuje na neodgovornu i nepromišljenu politiku bošnjačkih lidera i stranaka, koja je svjesno žrtvovala svoj narod za ostvarenje svojih političkih ciljeva. On kada je predlagao bosanskohercegovačku stranku 1990. svi su mu se smijali jer je preče bilo osnovati muslimansku, srpsku i hrvatsku nacionalnu stranku. I sada ti koji su prihvatili etnički tronožac, udaraju na sva zvona na njegove izjave. Koliko god neko sumnjao da se nije moglo drugačije, mora priznati jedno da je bilo nepotrebno i nepromišljeno ugurati muslimanski odnosno bošnjački narod u srpsko-hrvatski sukob. Posebno u savezništvu sa Hrvatima, ako se znala priroda tadašnje hrvatske politike, koja se zasnivala na antisrpskoj histeriji i neoustašstvu.
- ultima_palabra
#247 Re: Senilni akademik
Penicilin wrote:Dogovor o podjeli BiH napravljen je u martu 1991. godine između Miloševića i Tuđmana i to je zvanično potvrđena činjenica. Kako je SDA i Alija kriv za rat kada je referendum za nezavisnost organizovan godinu dana kasnije. Kako smo mi krivi što su nam politički lideri Srba i Hrvata već odredili sudbinu? SDA je možda odgovorna što se ranije nije počela pripremati za odbranu međutim i to je deplasirana priča imajući u vidu snagu JNA u BiH, obavještajne službe i sigurnosne snage SFRJ. Mi katastrofu nismo mogli izbjeći. Možda su se neke stvari mogle bolje uraditi ali dovoditi u pitanje odluku o nezavisnosti i odbrani zemlje je izdajnički. Pa valjda smo svi glasali za nezavisnost a ne samo SDA. Za tu nezavisnost bila je i SDP i HDZ i svi ostali valjda osim Tunje pametnjakovića. On je taj stari licemjer koji ne može da se pomiri s tim da on nije bio taj koji je odlučio o sudbini Bosne nego Alija pa sad po stare dane pljuje. Kad toliko voli Srbiju ne znam što se tamo ne preseli i umre na srpskoj zemlji kad mu je već toliko mrska ova bosanska. Meni posije svih govana koje je izgovorio vala neće ni malo nedostajati.MuaDib wrote:Svi oni koji napadaju akademika Muhameda Filipovića, ne vide koliko griješe i pokazuju da nisu u stanju pravazići zablude koje je u mentalni sklopa ovog naroda uradila SDA-ovska bošnjakoidna propaganda, kako bi umanjila svoju odgovornost za katastrofu u koju je odvela svoj narod. Profesor Filipović niti brani, niti opravadava, niti daje alibi velikosrpskoj politici i propagandi. On samo ukazuje na neodgovornu i nepromišljenu politiku bošnjačkih lidera i stranaka, koja je svjesno žrtvovala svoj narod za ostvarenje svojih političkih ciljeva. On kada je predlagao bosanskohercegovačku stranku 1990. svi su mu se smijali jer je preče bilo osnovati muslimansku, srpsku i hrvatsku nacionalnu stranku. I sada ti koji su prihvatili etnički tronožac, udaraju na sva zvona na njegove izjave. Koliko god neko sumnjao da se nije moglo drugačije, mora priznati jedno da je bilo nepotrebno i nepromišljeno ugurati muslimanski odnosno bošnjački narod u srpsko-hrvatski sukob. Posebno u savezništvu sa Hrvatima, ako se znala priroda tadašnje hrvatske politike, koja se zasnivala na antisrpskoj histeriji i neoustašstvu.
-
michio
#248 Re: Senilni akademik
Reci mi koji je plan Alija imao da do pokolja ne dodje ako je vec bio neminovan.Penicilin wrote:Ti zapravo impliciraš da su Bošnjaci isprovocirali Miloševića i Karadžića te su Srbi u znak odmazde pobili i protjerali sve nesrpsko i zatrali im svaki trag gdje god su mogli? Po tebi zločinci su imali dobrog razloga da kolju, pale i protjeruju jer smo im mi svojom politikom dali za to povoda. A zašto su Srbi uopšte morali napasti Bošnjake? Ili hočeš da kažeš da su Bošnjaci napali Srbe? Odakle ti uopšte ideja da bi Milošević i Karadžić uopšte ispoštovali bilo kakav dogovor o miru? Odakle ti takve ideje kada svi znamo da oni nikada nisu ispoštovali ni jedan dogovor? Zašto su Srbi ubijali Bošnjake u Banja Luci, slali u logore u Prijedor? Zato što je na vlasrti bila zločinačka politika koja je sprovodila plan stvaranje etnički čiste srpske zemlje. Bošnjaci su možda mogli odložiti realizaciju ovog plana za nekoliko mjeseci ali nema nikakvog osnova za zaključak da bi išta bolje prošli u konačnici nego što su prošli u ovom ratu. Srbima je odgovarao rat oni su ga želili jer su imali oružje u rukama i plan i ideologiju velike Srbije. Time što smo na vrijeme shvatili šta nam se sprema i krenuli u nezavisnost i odbranu spasili smo još više beba i majkih rođenih i nerođenih. Time što govoriš da smo mi krivi što smo se branili dovoljno si mi rekao o sebi.michio wrote:Moze i tako. Samo reci to majci i bebi sto su ih pronasli mumificirane u nekom liscu kod Foce a njihove rodjake u Sarajevu gledaju kao protuhe sto ne znaju sta je gradski zivot.A zbog takvih "pametnih" bošnjačkih glava kao što je Tunjina nismo ni imali državu dok se nije rodio jedan sa malo više muda pa rekao "žrtvovaćemo mir za suverenitet"
Da se zadovoljimo ovim sto imamo. Jedan clan predsjednistva Sajin jaran a drugi pored Titove slike drzi sliku ustase.
Pa to i nije vrijedno tolike zrtve.
- Skijash
#249 Re: Senilni akademik
S jedne strane u Predsjedništvu Šajin jaran, a sa druge nestanak države. Ako je to tebi težak izbor, ne znam šta da ti kažem.michio wrote:Reci mi koji je plan Alija imao da do pokolja ne dodje ako je vec bio neminovan.Penicilin wrote:Ti zapravo impliciraš da su Bošnjaci isprovocirali Miloševića i Karadžića te su Srbi u znak odmazde pobili i protjerali sve nesrpsko i zatrali im svaki trag gdje god su mogli? Po tebi zločinci su imali dobrog razloga da kolju, pale i protjeruju jer smo im mi svojom politikom dali za to povoda. A zašto su Srbi uopšte morali napasti Bošnjake? Ili hočeš da kažeš da su Bošnjaci napali Srbe? Odakle ti uopšte ideja da bi Milošević i Karadžić uopšte ispoštovali bilo kakav dogovor o miru? Odakle ti takve ideje kada svi znamo da oni nikada nisu ispoštovali ni jedan dogovor? Zašto su Srbi ubijali Bošnjake u Banja Luci, slali u logore u Prijedor? Zato što je na vlasrti bila zločinačka politika koja je sprovodila plan stvaranje etnički čiste srpske zemlje. Bošnjaci su možda mogli odložiti realizaciju ovog plana za nekoliko mjeseci ali nema nikakvog osnova za zaključak da bi išta bolje prošli u konačnici nego što su prošli u ovom ratu. Srbima je odgovarao rat oni su ga želili jer su imali oružje u rukama i plan i ideologiju velike Srbije. Time što smo na vrijeme shvatili šta nam se sprema i krenuli u nezavisnost i odbranu spasili smo još više beba i majkih rođenih i nerođenih. Time što govoriš da smo mi krivi što smo se branili dovoljno si mi rekao o sebi.
Da se zadovoljimo ovim sto imamo. Jedan clan predsjednistva Sajin jaran a drugi pored Titove slike drzi sliku ustase.
Pa to i nije vrijedno tolike zrtve.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#250 Re: Senilni akademik
Skijash wrote:A Tunjo raspravlja o stvarima za koje platiš.bosniak.m wrote:"Veliki umovi raspravljaju o idejama. Srednji umovi raspravljaju o događajima. Sitni umovi raspravljaju o ljudima."
Danas, u izjavi za Radio-RS naziva Bošnjake ''muslimanima''.
Morao bi se on malo bolje prikrivati i pričati (za rePa) ono što slušaoci tog radija žele da čuju.