Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
eluna

#226 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

@ radijator

pa ne možeš sad ni u tu krajnost :roll: :roll: ne možemo jedinu prohodnu cestu zatvoriti, treba i pješaci malo da pripaze .... na glavnoj džadi, ako već tabanam, uvijek idem do pješačkog, i to stanem na onaj kraj zebre koji je dalje od auta, za svaki slučaj 8-)

a bit će da sam endem na kvadrat :lol: :lol: :lol: :lol:

pardon, na kub ..... papire nikada ne bacam iz auta, čak i dok sam tramvajila, sve papiriće od bombona, ili omote od sendviča nosila sam sa sobom :-) :-) :-) i bakutaneri su mečudno gledali zbog toga, a mularija se kreveljila kao da je vidjela marsovca :lol: :lol: :lol:
bego007

#227 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by bego007 »

eluna ljubi bego za mobitel :kiss:
zeleni val na 55 se moze proci samo nedjeljom ili kasno u noc, radnima danom nemoguce, ti ako si uspjela vara te brzinometar
zar je bitno hoce li nekoga sprati ili odnijeti u vreci :)
sto se tice crvenog samo sam jednom u zivotu prosao kroz njeg, ne zbog brzine nego zbog toga sto sam odlutao negdje (mentalno :D da ne bude zabune)

@forumas
ma jok ja cu prerezat banderu :D
nije ni samo jasno od kad je to postalo 80km/h ubitacna brzina koja unistava zivote i porodice
vjerovali ili ne BMW ce imat manji trag kocenja nego Yugo
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#228 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by 1946 »

eluna wrote:a protok do ilidže pri brzini od 55 na sat JESTE bez zaustavljanja i to ujutro u 7:45 ...... idem svaki dan ..... a vozačku imam od 1997 a bogami i vozim ....
Do Ilidže da, samo ne znam kako nisu i u tom smjeru morali prekinuti zeleni val ipak tu ima pekara, kiosk, stanica jedna, stanica druga, stanica treća, taxi štand :roll: ...podsjeti me ako sam zaboravio šta navesti. Vozi 55 km/h sa Ilidže pa će ti prekinuti zeleni val prvo, meni se čini, kod FahrOVE plaze, ne upali se zeleno na vakat, onda u Nedžarićima se upali crveno da te i tu zaustavi, pa onda na Otoci. I da, postoje i druge ulice, ali samo je ova žila kucavica u gradu Sarajevu i umjesto da poboljša protok saobraćaja (jer je tu najgušći) "stručnjaci" ga usporavaju :-)
Ateista

#229 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

eluna wrote:
a ja ne mogu da vjerujem da je bilo koja osoba koja imalo drži do svoje ličnosti javno napisala ovako nešto.....

prijatelju po vjeri - Ateista - da je više onih koji se drže ograničenja i poštuju zadata pravila - ne samo saobraćajna, nego i sva ostala - definitivno je sigurno da bi udesa bilo daleko manje, a sigurno bi bilo i manje korupcije, klizišta zbog bespravne gradnje, vrelo bosne bi i dalje mogli piti .... itd, itd ....
Mislim da ti mene pogresno shvatas, nisam ja za to da se ni jedan zakon ne postuje, naravno da ih treba postovati, samo ne bas bukvalno i ne svaki. sto se tice saobracaja konkretno, da ne sirimo dalje, prekoracenje brzine i nevezanje su vjerovatno jedini prekrsaji koje ja pravim, ali i to umjereno (mislim na brzinu). Na punoj ne preticem (samo u rijetkim situacijama), dajem zmigavce, ne uvaljujem se nekulturno, ne prelazim na crveno i slicno.

Cinjenica je da neki zakoni tu nisau radi sigurnosti nego zbog uzimanja para, naveo sam primjer sa lezecim policajcima - najbolji nacin da se smanji brzina na nekim dionicama, ali to je rijetkost, upravo zato sto nikom nije cilj da smanji nesrece vec da uzme pare.

Sve ove ostale stvari o kojima se prica se u potpunosti slazem, puno je nekulture i divljanja, ali samo hocu da radvojim divljanje od malo brze ali i oprezne voznje.
Ateista

#230 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

(ne)forumas wrote: a po zakonima fizike je opasniji bmw koji vozi 80 a i po zdravom razumu...
Ne poznajes dovoljno fiziku, noviji BMW koji ima dobre kocnice i ABS ce bolje zakociti na 80 nego neka kanta od Juge na 40, a da ne govorimo o refleksima i sposobnostima vozaca, koliko to tek moze uticati, ne vezano koji auto da vozi.

eluna wrote: a BMW je opasniji ne samo zbog brzine, nego i zbog vrlo velike vjerovatnoće da isti vozi neki lik koji u životu ništa sem te mašine i nema - otvori oči i pogledaj oko sebe - ni viđeniji kriminalci više ne vozaju ta auta jer neće da se porede sa svakim
Vec smo govorili o ovome, niko ne brani te fakere kojima je auto sve sto imaju u zivotu, govorim o normalnim vozacima koji voze malo brze od prosjeka.
(ne)forumas

#231 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by (ne)forumas »

e moj vozac... bmw koji ide 80 km/h prelazi cca 22 m/s, a yugo sa 40 km/h prelazi cca 11 m/s sad skontaj kolika ti treba brzina reakcije kada vidis neku "prepreku" na cca 30 metara ispred sebe i koliko ces preci od momenta "vidjenja" prepreke preko reakcije do zaustavljanja, da ne govorimo o masama... nejse abs ti ne skracuje zaustavni put nego ti omogucava upravljivost vozila pri naglom kocenju...
Ateista wrote:
(ne)forumas wrote: a po zakonima fizike je opasniji bmw koji vozi 80 a i po zdravom razumu...
Ne poznajes dovoljno fiziku, noviji BMW koji ima dobre kocnice i ABS ce bolje zakociti na 80 nego neka kanta od Juge na 40, a da ne govorimo o refleksima i sposobnostima vozaca, koliko to tek moze uticati, ne vezano koji auto da vozi.

eluna wrote: a BMW je opasniji ne samo zbog brzine, nego i zbog vrlo velike vjerovatnoće da isti vozi neki lik koji u životu ništa sem te mašine i nema - otvori oči i pogledaj oko sebe - ni viđeniji kriminalci više ne vozaju ta auta jer neće da se porede sa svakim
Vec smo govorili o ovome, niko ne brani te fakere kojima je auto sve sto imaju u zivotu, govorim o normalnim vozacima koji voze malo brze od prosjeka.
eluna

#232 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

@ateista

a čuj, ako baš voliš da "malo" prekoračiš ograničenje, onda brate voli i da plaćaš..... u vraga, meni kad je ćejf da popijem u kafani, platim taksi ...... ako me mrzi isti dan popravljati žmigavac jer žurim kući, platim kaznu ako me zaustavi policajac - ne piše meni na čelu da je prestalo da žmiga prije 5 minuta .......za svoj ćejf plaćaj, ili ne krši zakon ..... šta da ti velim, tako je ...

jer, ma šta mi mislili, zakon je zakon, bolji je ikakav nego nikakav ..... zamisli da voziš u egiptu, ili nedao bog afganistanu ...... cijenio bi ti ovih naših 50 kao dukate, vjeruj mi

osim toga, strašno mi smeta što smo svi uskogrudni, gledamo samo svoje probleme, samo svoje potrebe, samo da ja stignem na posao ............... ma vraga mu, masa ljudi ide nekuda, svi imamo neku obavezu ...... dajte ljudi, okrenite se oko sebe, pa ne živite sami samcati na planeti ...... što napisa onaj negdje na početku, živi kod maršalke, pa ima light shou noću - šta on da kaže - miči radar, smeta mi blic!!!! .... kad slušam vas pomislim da bi čovjek imao apsolutno pravo .......
IcedFlame

#233 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by IcedFlame »

@eluna

Nekom je cejf da popije (malo preko ogranicenja), nekom je cejf da se napusi, nekom je cejf da nosa oruzje (malo van dozvole, ako je uopste ima), nekom je cejf da kocka (malo vise nego sto ima para), nekom je jednostavno cejf da maltretira druge... Meni je cejf da vozim. To kad budes mogla svariti u glavi, onda mozemo pricati na ovu temu.
Nemoj mi samo reci da si jos i endem koji nije dozivio da kao suvozac uvidi razliku u nacinu voznje kod ljudi, i da se uz nekog osjeca puno sigurnije, makar taj vozio u prosjeku 20% brze, nego uz nekoga ko se slijepo drzi ogranicenja.
Ja znam da ja jesam, i isto tako znam da mogu kao suvozac mirno odspavati sa nekim ko vozi 80-120 na putu SA-BL, a sa nekim sam sav ko na iglama iako nigdje ne prelazi 60.

@ateista

Ovo za Yugu i BMW bi volio da testirati fakat, bas me zanima rezultat :D
Kad vec poredis novijeg bmw-a i ABS, nije fer ni da Yugo bude na Trayal gumama u dimenziji 145/80 13 :razz:, pa cemo ga 'spustiti' na Fulda Carat 175/50 13, a kao kocnice cemo uzeti one malo novije proizvodnje, sa Floride recimo, pa kom opanci tom i dzeri. :-)

Ja sam imao 2 iz fizike, al kako god - kladim se na Yugu :run:
Ateista

#234 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

(ne)forumas wrote:e moj vozac... bmw koji ide 80 km/h prelazi cca 22 m/s, a yugo sa 40 km/h prelazi cca 11 m/s sad skontaj kolika ti treba brzina reakcije kada vidis neku "prepreku" na cca 30 metara ispred sebe i koliko ces preci od momenta "vidjenja" prepreke preko reakcije do zaustavljanja, da ne govorimo o masama... nejse abs ti ne skracuje zaustavni put nego ti omogucava upravljivost vozila pri naglom kocenju...
Kao prvo, pravi vozac nece gledati prepreke 30m od sebe nego ce gledati puno vise ispred, amateri samo gledaju par metara ispred sebe.

Drugo, brzina reakcije moze biti presudna, meni se desava da kad mi stvari ispadnu da toliko brzo odreagujem ne samo da ih uhvatim nego da ih docekam rukom ispod, vjerovao ili ne. :D
U voznji su mnogi ljudi totalno uspavani, voze polako ali gledaju samo pravo, ni iza sebe ni oko sebe, mislima su kilometrima daleko, zato im nekda treba jako puno vremena da odreaguju na neku situaciju, pogotovo jos im osnonve operacije u voznji - gas, kocnica, saltanje brzina i slicno nisu rutina i moraju da razmisljaju o tome.
Ja volim da vozim i zbog toga sam uvijek maximalno skoncentrisan, cak i ako sam umoran ja to ni ne osjetim u voznji jer sam tad jako aktivan i koncetrisem se. Posto su mi pomenute osnovne operacije rutina, mogu se skoncentrisati na saobracaj oko sebe, pratim sta se desava ispred na cesti koliko god mogu vidjeti, pratim usput retrovizore, rupe na cesti, pored ceste (ima li pjesaka koji bi mozda mogli izletiti i slicno) puteve koji se prikljucuju na cestu ako se neko uvali, te sam zbog toga spreman na skoro sve i mogu jako brzo odreagovati ili na vrijeme izbjeci potencijano opasnu situaciju koja se mozda i ne desi.

Dalje, ABS moze skratiti zaustavni put, pogotovo u kriticnim situacijama kada raja naglo pritisnu kocnicu do daske. Pogotovo jos ako je malo klizavo, bez ABS-a auto moze proklizati i udvostruciti zaustavni put, u nekim situacijama naravno.
(ne)forumas

#235 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by (ne)forumas »

Normalno da se u voznji ne gleda par metara ispred, govorim o "prepreci" koja ce se iznenada pojaviti tipa pjesak koji ti istrci na cestu, dijete koje poleti za loptom ili auto koje npr prodje kroz crveno...
Ateista wrote:
(ne)forumas wrote:e moj vozac... bmw koji ide 80 km/h prelazi cca 22 m/s, a yugo sa 40 km/h prelazi cca 11 m/s sad skontaj kolika ti treba brzina reakcije kada vidis neku "prepreku" na cca 30 metara ispred sebe i koliko ces preci od momenta "vidjenja" prepreke preko reakcije do zaustavljanja, da ne govorimo o masama... nejse abs ti ne skracuje zaustavni put nego ti omogucava upravljivost vozila pri naglom kocenju...
Kao prvo, pravi vozac nece gledati prepreke 30m od sebe nego ce gledati puno vise ispred, amateri samo gledaju par metara ispred sebe.

Drugo, brzina reakcije moze biti presudna, meni se desava da kad mi stvari ispadnu da toliko brzo odreagujem ne samo da ih uhvatim nego da ih docekam rukom ispod, vjerovao ili ne. :D
U voznji su mnogi ljudi totalno uspavani, voze polako ali gledaju samo pravo, ni iza sebe ni oko sebe, mislima su kilometrima daleko, zato im nekda treba jako puno vremena da odreaguju na neku situaciju, pogotovo jos im osnonve operacije u voznji - gas, kocnica, saltanje brzina i slicno nisu rutina i moraju da razmisljaju o tome.
Ja volim da vozim i zbog toga sam uvijek maximalno skoncentrisan, cak i ako sam umoran ja to ni ne osjetim u voznji jer sam tad jako aktivan i koncetrisem se. Posto su mi pomenute osnovne operacije rutina, mogu se skoncentrisati na saobracaj oko sebe, pratim sta se desava ispred na cesti koliko god mogu vidjeti, pratim usput retrovizore, rupe na cesti, pored ceste (ima li pjesaka koji bi mozda mogli izletiti i slicno) puteve koji se prikljucuju na cestu ako se neko uvali, te sam zbog toga spreman na skoro sve i mogu jako brzo odreagovati ili na vrijeme izbjeci potencijano opasnu situaciju koja se mozda i ne desi.

Dalje, ABS moze skratiti zaustavni put, pogotovo u kriticnim situacijama kada raja naglo pritisnu kocnicu do daske. Pogotovo jos ako je malo klizavo, bez ABS-a auto moze proklizati i udvostruciti zaustavni put, u nekim situacijama naravno.
Ateista

#236 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

eluna wrote:@ateista

a čuj, ako baš voliš da "malo" prekoračiš ograničenje, onda brate voli i da plaćaš..... u vraga, meni kad je ćejf da popijem u kafani, platim taksi ...... ako me mrzi isti dan popravljati žmigavac jer žurim kući, platim kaznu ako me zaustavi policajac - ne piše meni na čelu da je prestalo da žmiga prije 5 minuta .......za svoj ćejf plaćaj, ili ne krši zakon ..... šta da ti velim, tako je ...

jer, ma šta mi mislili, zakon je zakon, bolji je ikakav nego nikakav ..... zamisli da voziš u egiptu, ili nedao bog afganistanu ...... cijenio bi ti ovih naših 50 kao dukate, vjeruj mi

osim toga, strašno mi smeta što smo svi uskogrudni, gledamo samo svoje probleme, samo svoje potrebe, samo da ja stignem na posao ............... ma vraga mu, masa ljudi ide nekuda, svi imamo neku obavezu ...... dajte ljudi, okrenite se oko sebe, pa ne živite sami samcati na planeti ...... što napisa onaj negdje na početku, živi kod maršalke, pa ima light shou noću - šta on da kaže - miči radar, smeta mi blic!!!! .... kad slušam vas pomislim da bi čovjek imao apsolutno pravo .......
Meni je najmanje zao platiti kaznu za bezu voznju, ceif za koji sam uvijek spreman dati pare, samo da nije oduzimanje vozacke, najgore mi je dati za gluposti tipa svjetla koja sam zaboravio, ili za pojas, parking i slicno.
Isto tako je logicno da pokusam koliko mogu da ih izbjegnem i da se upratim gdje su radari. Dobra stvar je sto jos uvijek ima raje koja blicaju ako ima drotova.

Slazem se da zakona treba biti, kad ga ne bi bilo tek bi tad nastao haos, ali poceli su stvarno da pretjeruju i to mi smeta, kao i da ostavljaju prostora za manipulaciju. Sva sreca pa su do sad svi drotovi koji su me zaustavljali bili korektni, nekad mi i skroz progledaju kroz prste a nekad napisu manju kanzu, moraju nesto ali vide da nisam nikog ugrozio pa smanje.

Zasto pominjes Egipat i Afganistan, koliko je tamo ogranicenje, nisam bas u toku?

Ne znam zasto kazes da sam uskogrudan, zbog toga sto vozim brzo? Neka svako vozi po svom cejfu, ako neko voli da vozi sporo meni to ne smeta dok ne pretjeruje i dok ne pravi zastoje, ali ne vidim ni zasto bi nekom smetalo to sto ja vozim brzo dok nikog ne ugrozavam?
Ateista

#237 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

IcedFlame wrote:@eluna

Nemoj mi samo reci da si jos i endem koji nije dozivio da kao suvozac uvidi razliku u nacinu voznje kod ljudi, i da se uz nekog osjeca puno sigurnije, makar taj vozio u prosjeku 20% brze, nego uz nekoga ko se slijepo drzi ogranicenja.
Ja znam da ja jesam, i isto tako znam da mogu kao suvozac mirno odspavati sa nekim ko vozi 80-120 na putu SA-BL, a sa nekim sam sav ko na iglama iako nigdje ne prelazi 60.
:thumbup: :thumbup:
@ateista

Ovo za Yugu i BMW bi volio da testirati fakat, bas me zanima rezultat :D
Kad vec poredis novijeg bmw-a i ABS, nije fer ni da Yugo bude na Trayal gumama u dimenziji 145/80 13 :razz:, pa cemo ga 'spustiti' na Fulda Carat 175/50 13, a kao kocnice cemo uzeti one malo novije proizvodnje, sa Floride recimo, pa kom opanci tom i dzeri. :-)

Ja sam imao 2 iz fizike, al kako god - kladim se na Yugu :run:
Fakat bi trebalo tako nesto testirati, ne samo ni sa Yugom, treba uzeti i golfa2 i jos neka auta.
Ne mogu ni ja bas tvrditi da bi BMW dobio sa duplo vecom brzinom, ali bi bilo zanimljivo vidjeti kolika je ta razlika, sigurno bi bila velika. :D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#238 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Dobro ispraksan vozač razmišlja za sebe, i za onog ispred sebe, i za onog pored sebe, i za onog što mu dolazi u susret i za ono dijete što će iza parkiranog auta izletiti po loptu, također gleda pješačke semafore, pa kad zasvijetli crveno pješacima eto ga i njemu kojih par sekundi, itd, itd, itd. da ne nabrajam...
Ateista

#239 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

(ne)forumas wrote:Normalno da se u voznji ne gleda par metara ispred, govorim o "prepreci" koja ce se iznenada pojaviti tipa pjesak koji ti istrci na cestu, dijete koje poleti za loptom ili auto koje npr prodje kroz crveno...
Ni jedna prepreka se ne moze stvoriti na cesti, oprezan vozac ce gledati i sta se desava pored ceste te smanjiti brzinu i biti na oprezu ako ugleda djecu, pogotovo sa loptom. Ja recimo kad vidim psa pored ceste automatski pustam gas, oni znaju biti jako nepredvidivi.

Auta koja prlaze kroz crveno su rijetkost, ali ko prati moze i to na vrijeme primijetiti da neko nema namjeru da se zaustavi.

Ko je skoncentrisan i prati, moze izbjeci puno potencijalnih nesreca i ako brzo vozi, ko nije i ko je smotan moze i na puno manjim brzinama izazvati istu ili ne uspjeti da je sprijeci i ako nije do njega, to je ono sto je poenta.

Svi jako plitko gledaju na voznju i osudjuju isklljucivo one koji brzo voze, a niko ne gleda ostale faktore koji izazivaju nesrece i niko to ne osudjuje, ispade brzina jedini problem.
Ateista

#240 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Dobro ispraksan vozač razmišlja za sebe, i za onog ispred sebe, i za onog pored sebe, i za onog što mu dolazi u susret i za ono dijete što će iza parkiranog auta izletiti po loptu, također gleda pješačke semafore, pa kad zasvijetli crveno pješacima eto ga i njemu kojih par sekundi, itd, itd, itd. da ne nabrajam...
Upravo ono sto sam pokusavao da kazem. :thumbup: :thumbup:
Blobi

#241 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Blobi »

Poklanjam auto onom ko uhvati zeleni val kroz glavnu saobracajnicu u 7:45 ujutro.

EDIT:

...vozeci bilo kojom brzinom.
Jimmy_The_Saint

#242 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Jimmy_The_Saint »

Koje? :D
Blobi

#243 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Blobi »

Jimmy_The_Saint wrote:Koje? :D
Passat 2.0 TDI 2006. godina (highline :D)
Jimmy_The_Saint

#244 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Neću nije karavan ne mogu lubenice ćerat.... :D
Nisam još nikad uspio, al' mislim da se može. Jebeš mu mater, direktore, nešto kontam, ovi pred nama vazda nekako proprže, pa valjda ima neka šnjira. :lol:

Šta ti misliš, jel' bolje ostati u repu da lakše probereš koja je traka brža, ili jurcati u prvom safu? :D
Blobi

#245 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Blobi »

Jimmy_The_Saint wrote:Neću nije karavan ne mogu lubenice ćerat.... :D
Nisam još nikad uspio, al' mislim da se može. Jebeš mu mater, direktore, nešto kontam, ovi pred nama vazda nekako proprže, pa valjda ima neka šnjira. :lol:

Šta ti misliš, jel' bolje ostati u repu da lakše probereš koja je traka brža, ili jurcati u prvom safu? :D
Vozim se svakim radnim danom (od 7:30), vec 4 godine, na dionici Stup/Nedzarici - Drvenija. Nikad, ali nikad mi se nije desilo da me "zatekne" zeleni val (sto li Boze :D :D). Prestrojavanje je baksuzluk i obicno traka iz koje si se prestrojio procepi prije nego ona u koju si dospio :D. Inace, drzim se srednje trake, pa ono imam da biram hocul desno ili lijevo ako srednja bas nesto zaguzva :D :D..

A moja topla preporuka svim vozacima je da voze desnom i srednjom trakom (da meni bude slobodna lijeva :D)...
za_sada_bez_dobrog_nicka

#246 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Jimmy_The_Saint wrote:Neću nije karavan ne mogu lubenice ćerat.... :D
Kad smo već kod lubenica, mala offtopic digresija:

Na moru, Dalmacija, uz ulicu pored plaže postavljena tezga i žena prodaje voće, između ostalog i lubenice. Dolazi crni Mercedes "okac", izlazi lola dalmatinsko-hercegovačke fizionomije, otvara gepek i vadi desetak lubenica. Prvo što pomislih kako će Hrvatska debelo prije nas u Europu. Tamo se lubenice mercedesom vozaju...
Jimmy_The_Saint

#247 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Blobi, pazi ovo: pošto si sam sebi šef rahat si zakasnit' na pos'o. Probaj umjesto tih svojih navika krenuti u 7:45. :lol:

Čim makar pet minuta se pomjeriš iz standardnog vremena, bude kol'ko tol'ko drukčije. :P
Blobi

#248 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Blobi »

Ee druze moj, sam sam sebi sef, ali i jos desetini ljudi koji po pravilu kasne kada ja kasnim :D
Ateista

#249 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

Jimmy_The_Saint wrote:Blobi, pazi ovo: pošto si sam sebi šef rahat si zakasnit' na pos'o. Probaj umjesto tih svojih navika krenuti u 7:45. :lol:

Čim makar pet minuta se pomjeriš iz standardnog vremena, bude kol'ko tol'ko drukčije. :P
Tesko ce to pomci, jedino da ranije krene. :D

Ja prodjem glavnom negdje oko 6:45 svako jutro, i ne bude uopste guzve. :D :D
Jimmy_The_Saint

#250 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Ne bude ni oko 00:00, al' valja nekad i otkunjati.... :lol:
Blobi, najbolje KIA Picanto ili VW Lupo, "mali ali tehničar".... :lol:
Post Reply