Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Geronimo81

#226 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Geronimo81 »

nellington wrote:
Bozon13 wrote:Da...u pravu si 100 %...isto tako je činjenica da su najžešće ustaše u WWII na ovim prostorima bili muslimani...samo mi nije jasno čemu ovo potenciranje neke ružne prošlosti,kad je jasno da iz nje ama baš ništa nismo naučili..
Ne sporim tu činjenicu, ali WWII je prije 65 godina završen, dok Lištica, Grude i Posušje njeguju tu fašističku tradiciju sve ove godine, i u Jugoslaviji (milicajcima je uvijek bilo mrsko ići na zadatke u Lišticu, gledalo se na njih kao na okupatore, podržavao se HOP i slične terorističke organizacije) - upravo je u tome problem - što mi živimo svoju prošlost, nikad nismo ni izišli iz nje!

@geronimo: nisi morao postovati, svakako na snimcima ovog tipa se vidi ono što ti u tekstu kažu da treba da vidiš ;)
Izgleda da sam ćorav mozes li mi pojasniti sta to ja trebam da vidim ??
TheMule

#227 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by TheMule »

Vedran nije zasluzio smrt, ma sta da su drugi radili.
kurty

#228 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by kurty »

Pokusavam da izbjegnem komentare na ovoj temi, i na svemu sto se tice ovoga, ali vise nemogu...

RIP za momka...za covjeka

Poskok objavi neke snimke... Ako je ono cijela istina sazeta u ukupno 10-tak minuta, onda je neko lud ovdje...
Na par snimaka su zadnje sekunde prikazane, a na par zacrnjene...
Kada je kolona dosla do ulaza, zasto ih policija nije tu i zaustavila, i zasto odmah tu nije rekla da navijaci izadju, a ne kao stali, pa krenuli opet...
Kako bilo ko normalan moze da stavi snimak neke osobe koja dodje do ulaza sa torbom, udje, stoji tu par sekundi, malo se povuce i kasnije tvvrdi da je IZA ZAKLJUCANE KAPIJE neko njega pretukao i oteo mu novac... I ako vec na onom snimku drzi novac ko to drzi novcanice onako velikih dimenzija i pokusava da s njima valjda vrati kusur...
Objave se slike navijaca Sarajeva sa "pistoljem", koji lici na sve samo ne na pistolj...
Onolike lazi izcrecituju policajci i nikom nista zbog tih lazi...
Ako je bilo vec pokusaja da policija pokusa smiriti situaciju, onda se valjda to radi na taj nacin sto se stane u cosak, a ne izmedju dvije vatre :D :D :D
Ako sam dobro vidjeo na snimcima, a mislim da jesam, nisam vidjeo da je iko razbijao izloge...
Na pojedinim snimcima se vidi da i domaci navijaci ili gradjani Sirokog trce prema navijacima Sarajeva (pojedini cak i jure i nose svasta u rukama)... Ja licno, a mislim i svako normalan ko nije od belaja, kada vidi neki belaj, bjezi od toga sto dalje moze...

A mislim da se mnogo mnogo toga vidi iz klipa na kojem navijaci Sarajeva odlaze, vidi se kako specijalci stoje koji metar od momaka koji kamenuju autobuse... Ako se specijalac tako ponasa, onda smo svi mi u klincu

P.S. A tek nemam rijeci o ponasanju osiguranja na stadionu, koje gadja sa tribina nekog... Najmanje je bitno koga...
Last edited by kurty on 06/10/2009 18:38, edited 1 time in total.
nellington

#229 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by nellington »

@geronimo: primjeti da uz svaki klip ide kraći opis klipa. ako pogledaš klip, a ne pročitaš šta u opisu stoji, ništa ne kontaš.

A kad pročitaš opis, onda ti sve svane, i sve ti bude jasno.
Lincoln-Burrows

#230 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Lincoln-Burrows »

hepekcina wrote:odvratno izvrcete stvari nacionalizmom! Horde zla snose krivicu za smrt Vedrana koliko i njegov ubica. svakome ko pogleda snimke dešavanja u Lištici je to jasno ko dan. U najmanju ruku je licemjerno da HZ izlaze na ulice, protestvuju i blokiraju nam grad...dovoljno je što nam to radite za svaki gradski derbi. U svakoj normalnoj zemlji policija Kantona Sarajevo bi pregledala one snimke i odmah pohapsila razbijače a kod nas ona pi*cka Kebo skuplja na krvi političke poene i pravi pravni presedan, vadi huligane iz zatvora.

Pored toga u normalnoj državi bi odmah smijenili i uhapsili načelnika policije u Lištici i pola onih debila u policijskim uniformama.

Na žalost to kod nas nije slučaj jer smo mi zemlja u kojoj ulica određuje standarde državi, tako da jadan Vedran nije ni prvi a neće biti ni posljednji koji će pasti.

Ima na svu sreću you tube pa ne zavisimo od vaših šupljih priča, kako perete ruke i pretvarate se u nevine žrtve i cvjećke.

SVE POHAPSITI ODMAH!!!! I HORDE I ŠKRIPARE A I ONE DEBILNE POLICAJCE...SVI STE KRIVI MATER VAM J*E*B*E*M, A SVI PERETE RUKE
sad će da te proglase ustašom samo zato što zahtjevaš pravdu na vidjelo,
i zato što si huligane smjestio tamo gdje im je mjesto.

jadno je ako će se huligani proglasiti herojima,
slijedeći put će isto takvo sranje desiti se negdje drugdje i kakva će tada biti mjerila možemo samo nagađati.

Pravna država ili postoji ili ne.
johnnykola

#231 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by johnnykola »

najavljuju za veceras na hrt-u 1 u 22:25 u
otvorenom goste iz sarajeva, zagreba i listice
na temu odrona dole u supku svijeta.
moze li ko snimiti emisiju i staviti ju na youtube da vidim
kako ce se goveda iz listice vaditi.
veceras necu biti pri tv-u.
hvala unaprijed!
Green Peace

#232 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by Green Peace »

Bordolini wrote:
Green Peace wrote:
A Horde Zla da imaju imalo morala i principijalnosti,bi i sami priznali sa kojim motivima su dosli u Siroki...
Motiv su 3 boda na terenu, proslava pobjede i godisnjice na tribinama. I Listica je u BiH, i to je nasa drzava u kojoj bi se slobodno trebali moci kretati, slobodno pratiti svoj tim koji tu gostuje. U cemu je tvoj problem decko?
Nemam ja problema,ali ti si utopist..da trebalo bi tako biti,mnoge stvari bi trebale biti drugacije pa nisu.Mene nitko nemoze uvjeriti da Horde Zla nisu dosle u Siroki sa ciljem da razvale taj grad..previse dokaza ide u prilog tome..e sad,ja ovim niposto ne zelim reci da su Skripari ili policija nevina,takodjer previse je dokaza da nisu..ali praviti sad cvjecke od Sarajlija je degutantno i primitivno..

Znaci ja samo zelim reci da bi bilo pametnije da se pronadju kukolji u Hordama i takozvanim navijacima i da se jasno kaze kako je bilo..a te floskule tipa da su dosli proslaviti godisnjicu ili 3 boda okaci macku o rep,jer radi se o jednoj nasilnoj grupi sklnoj nasilju,i svaki iole pametan covjek ce znati koji je bio zapravo njihov cilj u Sirokom...
JThomas

#233 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by JThomas »

gdje je bolan pravna država kad policija, državni organ onako besramno LAŽE i mijenja priču 5 puta u 48 sati???
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#234 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by anjusha »

bez psovanja, nazivanja imenima i pozivanja na nasilje bilo koje vrste!
Green Peace

#235 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Green Peace »

hepekcina wrote:odvratno izvrcete stvari nacionalizmom! Horde zla snose krivicu za smrt Vedrana koliko i njegov ubica. svakome ko pogleda snimke dešavanja u Lištici je to jasno ko dan. U najmanju ruku je licemjerno da HZ izlaze na ulice, protestvuju i blokiraju nam grad...dovoljno je što nam to radite za svaki gradski derbi. U svakoj normalnoj zemlji policija Kantona Sarajevo bi pregledala one snimke i odmah pohapsila razbijače a kod nas ona pi*cka Kebo skuplja na krvi političke poene i pravi pravni presedan, vadi huligane iz zatvora.

Pored toga u normalnoj državi bi odmah smijenili i uhapsili načelnika policije u Lištici i pola onih debila u policijskim uniformama.

Na žalost to kod nas nije slučaj jer smo mi zemlja u kojoj ulica određuje standarde državi, tako da jadan Vedran nije ni prvi a neće biti ni posljednji koji će pasti.

Ima na svu sreću you tube pa ne zavisimo od vaših šupljih priča, kako perete ruke i pretvarate se u nevine žrtve i cvjećke.

SVE POHAPSITI ODMAH!!!! I HORDE I ŠKRIPARE A I ONE DEBILNE POLICAJCE...SVI STE KRIVI MATER VAM J*E*B*E*M, A SVI PERETE RUKE
tocno tako..respect
nellington

#236 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by nellington »

JThomas wrote:gdje je bolan pravna država kad policija, državni organ onako besramno LAŽE i mijenja priču 5 puta u 48 sati???
A meni nikako nije jasno kako su uopće mogli pričati one priče na početku kad su znali da će autopsija i svjedočenja otkriti sve detalje koje su onako djetinjasto gurnuli pod tepih. Zar su toliki imbecili?
Geronimo81

#237 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Geronimo81 »

nellington wrote:@geronimo: primjeti da uz svaki klip ide kraći opis klipa. ako pogledaš klip, a ne pročitaš šta u opisu stoji, ništa ne kontaš.

Ja corav meni treba napisati recimo da je pukla guma autobusu i lik stao da je promjeni a ja gledam autobus kako prozali pa da ja u to vjerujem.A usput se sjetim tvrdnji HZ kako su ih zasuli iz kafica pepeljarama i oci izgubi da to pronađem.Ne citam ja svakakve gluposti nit ih uzimam o obzir kad gledam snimke.Imas sada uplodane snimke pa gledaj imali napada iz kafica na HZ kako HZ tvrde da se desilo.Ako je bila organizirana sacekusa sto ovi ljudi mirno stoje ispred kafica pogotovo ovi par staraca? ako znaju sta se sprema HZ ?
Ripicipi

#238 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Ripicipi »

Na 46 se cuje glas u pozadini "Nemoj gadjat', pucaj"...
black

#239 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by black »

nellington wrote:
JThomas wrote:gdje je bolan pravna država kad policija, državni organ onako besramno LAŽE i mijenja priču 5 puta u 48 sati???
A meni nikako nije jasno kako su uopće mogli pričati one priče na početku kad su znali da će autopsija i svjedočenja otkriti sve detalje koje su onako djetinjasto gurnuli pod tepih. Zar su toliki imbecili?
i ja sam se isto pitao
jefferson

#240 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by jefferson »

Da mi je samo znati koliko je od ovih vatrenih zagovornika pravne drzave izasao na proslim izborima i uopste glasao, a da ne govorim o onima koji su dali glas ovoj bagri (da se razumijemo, SDA, SZBiH i HDZ su za mene ista govna)!
Lincoln-Burrows

#241 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Lincoln-Burrows »

pravna država funkcionira po sistemu policije i suda.
Mi imamo slučaj da Kebo vadi iz zatvora osumnjičene za krivično dijelo nasilnog ponašanja,
zatim imamo zakon ulice gdje se daje za pravo proglasiti se herojem usprkos izazivanju nereda.
Treće je policija kojoj vjeruješ ili ne, ako ne vjeruješ onda kojoj drugoj vjeruješ?
kurty

#242 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by kurty »

Geronimo81 wrote:
nellington wrote:@geronimo: primjeti da uz svaki klip ide kraći opis klipa. ako pogledaš klip, a ne pročitaš šta u opisu stoji, ništa ne kontaš.

Ja corav meni treba napisati recimo da je pukla guma autobusu i lik stao da je promjeni a ja gledam autobus kako prozali pa da ja u to vjerujem.A usput se sjetim tvrdnji HZ kako su ih zasuli iz kafica pepeljarama i oci izgubi da to pronađem.Ne citam ja svakakve gluposti nit ih uzimam o obzir kad gledam snimke.Imas sada uplodane snimke pa gledaj imali napada iz kafica na HZ kako HZ tvrde da se desilo.Ako je bila organizirana sacekusa sto ovi ljudi mirno stoje ispred kafica pogotovo ovi par staraca? ako znaju sta se sprema HZ ?
Snimci su isjeceni i daju 70% istine... Gdje se vidi da je razbijen izlog i jedan... i ja se slomi gledajuci sve klipove i ni na jednom nisam vidjeo da bilo ko okusava da zapali benzisku pumpu...
Green Peace

#243 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Green Peace »

Geronimo81 wrote:

Lakse je vjerovati o ono sto svima odgovara tu...to je jasno kao dan..

Znaci kao sto se vidi,pojedinci ovdje pokusavaju sprati svu ljagu sa Hordi Zla,a u istom trenutku se drze supljih prica kojima je cilj diskreditirati sve Hrvatsko..

Znaci kao sto rekoh,malo realnosti nije na odmet..
fukara_tz

#244 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by fukara_tz »

Geronimo81 wrote:
fukara_tz wrote:
Geronimo81 wrote:garant je radi poskoka
Cudi me da nakon tvog zalaganja od sinoc postavljas sajtove gdje se FK Sarajevo naziva "FK Teheran" a komentare da ne spominjem. Naravno da nece proci...
nit ga posjecujem a link sa uplodanim snimcima sam dobio od frenda koji ih je nasao.
Nikakve razlike za mene nema nazivanje FK sarajeva teheranom kao i nazivanje hercegovaca ustasama.
Moji postovi nikad nisu pokazivali mrznju i gledao sam vazda da budem objektivan .Ako cemo samo jednu stranu da gledamo onda se dijelimo na ustase i balije a ja ovo gledam sa strane i cekam policijsku istragu.Ako tebe boli to sto bi ja kaznio sve pocinitelje i sa jedne i sa druge strane onda sa tobom nesto nije uredu .Nepravdam ni HZ ni skripare a zao mi je sto se pola grada polomilo jer to ce opet jadni covjek koji nista nije kriv placati svojim Džepom.
Da se ja pitam nebi navijaci mogli ni da navijaju samo kao englezi da sjede i pljescu.I sta ti je cudno ako se mogu postavljati sajtovi sa islamski sztanica na nekim drugim temama zasto je onda ovo zabranjeno? imali fino editirati post i napisati mi nemozes taj link da postavis a ne da ja glavu razbijam gdje mi linkovi nestadose i zasto se brisu.Kad sam skontao lijepo sam isao na youtube i postao linkove i izvinjavam se ako sam nekog uvrijedio sa poskokom.
Ne znam sto se dzaba uzrujavas rekoh ti samo da poskok ne postavljas ovdje. Ne radi se samo o nazivanju FK Sarajevo (Teheranom) nego i o komentarima. Sa mnom sigurno nesto nije u redu ako sam ti skrenuo paznju za postavljanje fasistickih stranica na sajt. Isto bih postupio da si postavio i stranicu sa islamskim sadrzajima koja siri netrpljivost i mrznju i bilo koju drugu stranicu. I na kraju si sve sam dobro skontao i uradio kako treba.
JThomas

#245 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by JThomas »

Lincoln-Burrows wrote:
pravna država funkcionira po sistemu policije i suda.
Mi imamo slučaj da Kebo vadi iz zatvora osumnjičene za krivično dijelo nasilnog ponašanja,
zatim imamo zakon ulice gdje se daje za pravo proglasiti se herojem usprkos izazivanju nereda.
Treće je policija kojoj vjeruješ ili ne, ako ne vjeruješ onda kojoj drugoj vjeruješ?
a izgleda da ni sami sebi baš ne vjeruju, koliko su radikalno drukčijih verzija promijenili. onima samo lud ili zlonamjeran može vjerovati.
UPS

#246 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by UPS »

Gdje to kod vas? Mislis u Listici???
Geronimo81

#247 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Geronimo81 »

kurty wrote:
Geronimo81 wrote:

Snimci su isjeceni i daju 70% istine... Gdje se vidi da je razbijen izlog i jedan... i ja se slomi gledajuci sve klipove i ni na jednom nisam vidjeo da bilo ko okusava da zapali benzisku pumpu...
polako doce svi snimci zato i govorim da ovdje nema nevini a sve treba kazniti od navijaca do nacelnika i ministra kantona.
sinergija

#248 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by sinergija »

kurty wrote: Snimci su isjeceni i daju 70% istine... Gdje se vidi da je razbijen izlog i jedan... i ja se slomi gledajuci sve klipove i ni na jednom nisam vidjeo da bilo ko okusava da zapali benzisku pumpu...
jebo ga ti pa zar nisi znao da su oni dolje vidoviti i da su znali sta su navijaci planirali pa su oni na vrijeme reagovali i sprijecili ekolosku katarstofu sirih razmjera. a i tebe. ;-)
johnnykola

#249 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by johnnykola »

black wrote:
nellington wrote:
i ja sam se isto pitao
pa black, budi bar ti pametan. vec sam negdje na forumu pisao
da nemamo odrone samo s lopovima i zlocincima vec sa frontalnim
debilima, ljudima koji, ali bukvalno,
ne znaju dva i dva sabrati. pazi, zamisli koji su to debili:
u 2009. oni misle (ma ne misle oni nista oni klicak namjesto mozga maju)
da niko mimo njih nema kameru, mobitel,
oci. kako niko mimo njih nece imati pristup tijelu poginulog momka.
neki dan govorim kolegici na poslu sa 4 magisterija:
allaha ti i boga, evo od mene imas svako pravo da krades
sta god i koliko god hoces, samo se uclani u neku stranku,
vadi nas iz govana. ono, bar nisi debil, znas pet stranih
jezika, pa kad se nahapas, valjda ces se sjetiti nesto
uraditi i za ovaj posrani narod. dakle, pored toga sto su ti debili
nacionalisti i lopovi oni su dodatno i nesposobni i glupi. neka vam je to jasno.
i to je, vjerujte gore od lopovluka i nacionalizma.
glup covjek ne zna stati sa svojim nacionalizmom i lopovlukom.
i jos jednom, sto napisah vec sto puta:
ama bas nista u ovom modernom dobu ne moze se sakriti.
Geronimo81

#250 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Geronimo81 »

fukara_tz wrote:
fukara_tz wrote:
Geronimo81 wrote:garant je radi poskoka
Cudi me da nakon tvog zalaganja od sinoc postavljas sajtove gdje se FK Sarajevo naziva "FK Teheran" a komentare da ne spominjem. Naravno da nece proci...
nit ga posjecujem a link sa uplodanim snimcima sam dobio od frenda koji ih je nasao.
Nikakve razlike za mene nema nazivanje FK sarajeva teheranom kao i nazivanje hercegovaca ustasama.
Moji postovi nikad nisu pokazivali mrznju i gledao sam vazda da budem objektivan .Ako cemo samo jednu stranu da gledamo onda se dijelimo na ustase i balije a ja ovo gledam sa strane i cekam policijsku istragu.Ako tebe boli to sto bi ja kaznio sve pocinitelje i sa jedne i sa druge strane onda sa tobom nesto nije uredu .Nepravdam ni HZ ni skripare a zao mi je sto se pola grada polomilo jer to ce opet jadni covjek koji nista nije kriv placati svojim Džepom.
Da se ja pitam nebi navijaci mogli ni da navijaju samo kao englezi da sjede i pljescu.I sta ti je cudno ako se mogu postavljati sajtovi sa islamski sztanica na nekim drugim temama zasto je onda ovo zabranjeno? imali fino editirati post i napisati mi nemozes taj link da postavis a ne da ja glavu razbijam gdje mi linkovi nestadose i zasto se brisu.Kad sam skontao lijepo sam isao na youtube i postao linkove i izvinjavam se ako sam nekog uvrijedio sa poskokom.
Ne znam sto se dzaba uzrujavas rekoh ti samo da poskok ne postavljas ovdje. Ne radi se samo o nazivanju FK Sarajevo (Teheranom) nego i o komentarima. Sa mnom sigurno nesto nije u redu ako sam ti skrenuo paznju za postavljanje fasistickih stranica na sajt. Isto bih postupio da si postavio i stranicu sa islamskim sadrzajima koja siri netrpljivost i mrznju i bilo koju drugu stranicu. I na kraju si sve sam dobro skontao i uradio kako treba.[/quote]

Hahahah ne skuzi da si moderator :D de malo ta slova povecaj i nabaci neku ludu sliku kao zoom :D skonto postavi i idemo dalje ;)
Locked