Pitanje ateistima

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Epitop

#226 Re: Pitanje ateistima

Post by Epitop »

Izvini ako sam te uvrijedio.
Ali sad smo kvit posto vi vrijedjate moju inteligenciju sa izjavama tipa
" Svemir je toliko kompleksan da je morao imati kreatora i nije se nikako mogao stvoriti sam."
a u drugu ruku tvrdite da je jos kompleksniji bog uvijek postojao ili da je nastao iz nista.
@optimus prime
Nisi me uvrijedio, nego sam ti samo pokušao da približim situaciju u kojoj žive ljudi koji vjeruju u Boga navodeci ti primjer za zakon.
Ako si ti nešto otkrio novo što ne poznaje cijela naučna zajednica u vezi nastanka svemira bio bi red da to podijeliš sa ostalim ljudima.
Epitop

#227 Re: Pitanje ateistima

Post by Epitop »

@NIN ja nikada nisam rekao striktno za evoluciju u koju i ja vjerujem tipa promjena genotipa i fenotipa uslijed gentskih mutacija koje nastaju pod uticajem raznih faktora da se ne dešava u nekom procentu slučajno. Taj procent mutacija vjerovatno nikada neče dovesti do transformacije jedne vrste u ekstremno drugačiju vrstu. Zato nikada nisam mogao povjerovati da je čitav život nastao od prostog jednoćelijskog organizma "slučajno" kao što neki tvrde, a još manje da je nastao od atoma N,C,H,S, P kako još neki zagriženiji tvrde. Zbog toga sam napisao, ako neko može koristiti argument "slučajno" i ja mogu koristiti argument da je Bog uticao na tok nastanka života.
Ako se uzme u obzir i čitav svemir zajedno sa životom na Zemlji mislim da argument "slučajnog" dosta gubi na snazi.
Tako da bez obzira na naše suprostavljene stavove, ako neko tvrdi da je sve nastalo slučajno i ja mogu kazati da je sve stvorio Bog, mislim da ni jedan argument nije jači od suprotnog.
hepek071

#228 Re: Pitanje ateistima

Post by hepek071 »

Epitop wrote:@NIN ja nikada nisam rekao striktno za evoluciju u koju i ja vjerujem tipa promjena genotipa i fenotipa uslijed gentskih mutacija koje nastaju pod uticajem raznih faktora da se ne dešava u nekom procentu slučajno. Taj procent mutacija vjerovatno nikada neče dovesti do transformacije jedne vrste u ekstremno drugačiju vrstu. Zato nikada nisam mogao povjerovati da je čitav život nastao od prostog jednoćelijskog organizma "slučajno" kao što neki tvrde, a još manje da je nastao od atoma N,C,H,S, P kako još neki zagriženiji tvrde. Zbog toga sam napisao, ako neko može koristiti argument "slučajno" i ja mogu koristiti argument da je Bog uticao na tok nastanka života.
Ako se uzme u obzir i čitav svemir zajedno sa životom na Zemlji mislim da argument "slučajnog" dosta gubi na snazi.
Tako da bez obzira na naše suprostavljene stavove, ako neko tvrdi da je sve nastalo slučajno i ja mogu kazati da je sve stvorio Bog, mislim da ni jedan argument nije jači od suprotnog.

Tacno i jedno i drugo su teorije, ali jedna teorija se ograduje dogmom. Pitanje sta je zajednicko ateistima i vjernicima?
JThomas

#229 Re: Pitanje ateistima

Post by JThomas »

slučajnost je jako relativna stvar, i zavisi od veličine uzorka i vremena posmatranja.

gledaj to ovako: dobiti na lotu je nevjerovatno velika slučajnost za pojedinca, ali ga svako malo ipak NEKO dobije...

ako su izgledi za nasumično formiranje života i jedan na prema milijardu, a u svemiru milion milijardi planeta, i milijarde godina fore za "pokušaje", da li je onda to baš tolika slučajnost?
arzuhal

#230 Re: Pitanje ateistima

Post by arzuhal »

Postoji li logičnost i zakonitost, postoji li pravilnost u prirodnim pojavama?
JThomas

#231 Re: Pitanje ateistima

Post by JThomas »

po kvantoj fizici - ne u potpunosti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Uncertainity_principle
arzuhal

#232 Re: Pitanje ateistima

Post by arzuhal »

Znam za kvantnu fiziku, pa sam mislio da nije bitno da nju izuzimam, al ok...pitam za INAČE,..recimo evoluciju...
Lakat Jebić

#233 Re: Pitanje ateistima

Post by Lakat Jebić »

Dozer wrote:Ma ukartko - vjerujem samo u ono sto vidim, cujem, namirisem ili osjetim na drugi nacin. Sve ostalo je imaginacija, bar dok mi se na prakticnom primjeru ne dokaze nesto drugo.

Da se, kao ateista, krijem od vjernika, odnosno da mi je nezgodno o svemu tome pricati oci u oci s bilo kim, mislim da je to pogresno. Bar u mom slucaju. Naravno, nikada ne pokusavam nikoga ubijediti u nesto svoje, ali nisam se jednom nasao u situaciji da se povede ta prica, obicno je povede vjernik i to u stilu napada na navjernike. Bez pardona mu postavim 2-3 pitanja na koja, naravno, niko nema dobar i ispravan odgovor, pa pocne mucanje, kasljucanje, razvlacenje zvake od postanka vremena pa do danas, ali - bez konacnog odgovora.
Pitanja su obicno:
1. Dokazi mi da On postoji?
2. Da li si Ga ikad vidio?
3. Da li ti je ikad pomogao da ozdravis?
4. Da li ti je ikad nahranio dijete, a da ti nisi morao da ti pare za to?
Itd.

da si kojim slucajem naletio na mene dok si postavljao ta pitanja, ja bih ti odgovorio ovako

1. dokazi ti meni da ne postoji.
2. nisam jos, a da li su ljudi prije 500 godina vidjeli atome? ako ga sad ne vidimo ne znaci da ne postoji
3. vjerovao ili ne, jeste
4. kao vjernik covjek vjeruje, da te pare koje ima da nahrani dijetu, su od Boga
JThomas

#234 Re: Pitanje ateistima

Post by JThomas »

arzuhal wrote:Znam za kvantnu fiziku, pa sam mislio da nije bitno da nju izuzimam, al ok...pitam za INAČE,..recimo evoluciju...
e jebiga drug...

determinizam, indeterminizam ili nešto između - ako se razumiješ u teologiju znaš da definitivan, opšteprihvaćen odgovor nije dala ni ona , ni filozofija, a bogami ni nauka...u sve tri imaš različita mišljenja.
krivorijek

#235 Re: Pitanje ateistima

Post by krivorijek »

Filozofija i nauka se bazira na postavljanju pitanja, odnosno, indirektnom priznanju da "ne znamo", pa kroz proces trazenja odgovora postepeno uce i spoznaju svijet.

Dok se, sa druge strane, teologija zasniva na vjerovanju u "sveznalog i svemoguceg", cija su uputstva zabiljezena u svetim knjigama, pa je stoga besmisleno traziti "odgovore", kad su svi odgovori (koji ne mogu biti probraniji, vazniji i bolji, zato sto dolaze od sveznalog) vec tu. Ta je cinjenica bila vijekovima kocnica razvoja.

Bez postavljanja pitanja - nema ucenja: ako se odgovor na svako komplikovano pitanje svede na odgovor "to je zato sto je Bog tako htio", onda je besmisleno postavljati pitanja, jer se odgovor unaprijed zna. A bez postavljanja pitanja - nema ucenja.
arzuhal

#236 Re: Pitanje ateistima

Post by arzuhal »

edit.
Napisah dosta i nešto mi zeznu posao :( ..drugi put.
Last edited by arzuhal on 27/02/2009 22:49, edited 1 time in total.
arzuhal

#237 Re: Pitanje ateistima

Post by arzuhal »

edit
Shoshana

#238 Re: Pitanje ateistima

Post by Shoshana »

Kako li - zasto li, ovakve teme uvijek zavrse na dokazivanju postojanja/nepostojanja boga i nasilnim nametanjem podjele na nauku i religiju.

Nauka i religija nisu ista kategorija te samim time nisu iskljucive. Neko moze biti religiozan i i dalje biti (cak i dobar) naucnik. S druge strane, neko moze biti slijepi protivnik svake religije i pri tom ne imati nikakve veze sa naukom. Covjek moze biti
i religiozan i pametan
i religiozan i dobar
i religiozan i glup
i religiozan i zao
i nereligiozan i pametan
i nereligiozan i dobar
i nereligiozan i glup
i nereligiozan i zao.

Posebno molim ove 'moje' , ateiste koji se smatraju naucnicima, da se klone takvih podjela jer ih to - uglavnom svrstava jal' u posljednju, jal' u predposljednu kategoriju.

O temi.....

U moje vlastito ime - zasto ja ne vjerujem u boga i kako to opravdavam.
Ovo drugo je jednostavno - NE OPRAVDAVAM - tout court.
Zasto ne vjerujem u boga - zato sto nemam nikakvog razloga da vjerujem. Kada nesto ne znam - ja ne znam i nemam potrebu u jednacinu sa jednim nepoznatim unositi jos jedan nepoznati koji bi mi jednacinu izbalansirao, onako, da lijepo izgleda. (A sto ja i dalje ne znam je posebna prica)...

Jednostavno, prica (nebitno o tome koliko je stara i ko je prvi poceo) koju prica, i o kojoj svjedoci neko o cijim kredibilitetima ja ne znam apsolutno nista, i koju niko nikada nije potvrdio, i koja je pri tom stara vise stotina/hiljada godina; prica koja je pri tome apsurdna sa stanovistva sve i jednog moga zivotnog iskustva, za mene jednostavno nije vjerodostojna i ja u tu pricu i u ono o cemu se tu govori vjerujem taman toliko koliko vjerujem i u price o baba-rogama. Nista sto ti, ili bilo ko drugi moze navesti kao potvrdu o postojanju boga (cula sam ih bezbroj) za mene nije dovoljan razlog da vjerujem. Tacka..

Imam misljenje o porijeklu i svrsishodnosti takvih prica (od religije do zmajeva), ne omalovazavam znacenje niti jedne niti druge, niti omalovazavam ljude koji vjeruju u boga niti ljude koji vjeruju u baba-roge.

Ako te jos sta zanima - bujrum
arzuhal

#239 Re: Pitanje ateistima

Post by arzuhal »

Sasvim lijepo, zaokruženo i domišljeno iznešen stav.
Dozer

#240 Re: Pitanje ateistima

Post by Dozer »

Lakat Jebić wrote:
Dozer wrote:Ma ukartko - vjerujem samo u ono sto vidim, cujem, namirisem ili osjetim na drugi nacin. Sve ostalo je imaginacija, bar dok mi se na prakticnom primjeru ne dokaze nesto drugo.

Da se, kao ateista, krijem od vjernika, odnosno da mi je nezgodno o svemu tome pricati oci u oci s bilo kim, mislim da je to pogresno. Bar u mom slucaju. Naravno, nikada ne pokusavam nikoga ubijediti u nesto svoje, ali nisam se jednom nasao u situaciji da se povede ta prica, obicno je povede vjernik i to u stilu napada na navjernike. Bez pardona mu postavim 2-3 pitanja na koja, naravno, niko nema dobar i ispravan odgovor, pa pocne mucanje, kasljucanje, razvlacenje zvake od postanka vremena pa do danas, ali - bez konacnog odgovora.
Pitanja su obicno:
1. Dokazi mi da On postoji?
2. Da li si Ga ikad vidio?
3. Da li ti je ikad pomogao da ozdravis?
4. Da li ti je ikad nahranio dijete, a da ti nisi morao da ti pare za to?
Itd.
Da si kojim slucajem naletio na mene dok si postavljao ta pitanja, ja bih ti odgovorio ovako

1. dokazi ti meni da ne postoji.
2. nisam jos, a da li su ljudi prije 500 godina vidjeli atome? ako ga sad ne vidimo ne znaci da ne postoji
3. vjerovao ili ne, jeste
4. kao vjernik covjek vjeruje, da te pare koje ima da nahrani dijetu, su od Boga
:-D
A onda bi se na ista pitanja sve nastavilo nekako ovako:
1. Samim tim sto nema dokaza o njegovom postojanju - On ne postoji
2. Atomi se nisu vidjeli ni prije 100 godina, danas se vide. On se nije vidio ni prije 5000 godina, a ne vidi se ni danas. Ali, razlika je sto On "postoji" svih tih 5.000 godina, a atome niko nikada nije ni spomenuo dok nisu otkriveni ;)
3. Na koji nacin?
4. Po toj logici, i onaj koji nema da nahrani dijete isto tako vjeruje da je to od - Boga?
E jadan je taj Bog koji pusta dijete da gladuje. Ali, valjda je to kusnja za dijete, bez obzira sto je djetetu mozda 2 godine i sto jos uvijek nema blage veze ni kako se zove...Ili je to mozda kazna za oca koji nije vrijedno lopatao?
Stari

#241 Re: Pitanje ateistima

Post by Stari »

A postoji li ljubav?

Kako dokazati njeno bilo postojanje ili nepostojanje?...Treba li se covjek baviti pokusajima dokazivanja takve vrste?
Ateista

#242 Re: Pitanje ateistima

Post by Ateista »

Shoshana wrote:Kako li - zasto li, ovakve teme uvijek zavrse na dokazivanju postojanja/nepostojanja boga i nasilnim nametanjem podjele na nauku i religiju.

Nauka i religija nisu ista kategorija te samim time nisu iskljucive. Neko moze biti religiozan i i dalje biti (cak i dobar) naucnik. S druge strane, neko moze biti slijepi protivnik svake religije i pri tom ne imati nikakve veze sa naukom. Covjek moze biti
i religiozan i pametan
i religiozan i dobar
i religiozan i glup
i religiozan i zao
i nereligiozan i pametan
i nereligiozan i dobar
i nereligiozan i glup
i nereligiozan i zao.

Posebno molim ove 'moje' , ateiste koji se smatraju naucnicima, da se klone takvih podjela jer ih to - uglavnom svrstava jal' u posljednju, jal' u predposljednu kategoriju.

O temi.....

U moje vlastito ime - zasto ja ne vjerujem u boga i kako to opravdavam.
Ovo drugo je jednostavno - NE OPRAVDAVAM - tout court.
Zasto ne vjerujem u boga - zato sto nemam nikakvog razloga da vjerujem. Kada nesto ne znam - ja ne znam i nemam potrebu u jednacinu sa jednim nepoznatim unositi jos jedan nepoznati koji bi mi jednacinu izbalansirao, onako, da lijepo izgleda. (A sto ja i dalje ne znam je posebna prica)...

Jednostavno, prica (nebitno o tome koliko je stara i ko je prvi poceo) koju prica, i o kojoj svjedoci neko o cijim kredibilitetima ja ne znam apsolutno nista, i koju niko nikada nije potvrdio, i koja je pri tom stara vise stotina/hiljada godina; prica koja je pri tome apsurdna sa stanovistva sve i jednog moga zivotnog iskustva, za mene jednostavno nije vjerodostojna i ja u tu pricu i u ono o cemu se tu govori vjerujem taman toliko koliko vjerujem i u price o baba-rogama. Nista sto ti, ili bilo ko drugi moze navesti kao potvrdu o postojanju boga (cula sam ih bezbroj) za mene nije dovoljan razlog da vjerujem. Tacka..

Imam misljenje o porijeklu i svrsishodnosti takvih prica (od religije do zmajeva), ne omalovazavam znacenje niti jedne niti druge, niti omalovazavam ljude koji vjeruju u boga niti ljude koji vjeruju u baba-roge.

Ako te jos sta zanima - bujrum
U pravu si za nauku i religiju da nisu ista kategorija, ali roblem je u tome kad vjernici pocnu da dokazuju religiju naukom, a kad im damo naucne dokaze koji pobijaju religiju onda se bune kako religija nema veze sa naukom, logikom i slicno, kako im kad odgovara.

Vec sam toliko puta ovo ponovio: bilo bi fino kad bi vjernici barem odlucili na kojoj su strani, da li po njihovom misljenju religija ima veze sa naukom ili ne, onda bi i ovi razgovori bili jednostavniji.
Dozer

#243 Re: Pitanje ateistima

Post by Dozer »

Sto se nikada nece desiti, pa ni pojednostaviti :)
Ateista

#244 Re: Pitanje ateistima

Post by Ateista »

Dozer wrote:Sto se nikada nece desiti, pa ni pojednostaviti :)
:thumbup:
Upravo tako. Trebaju im obje opcije, da ih mogu koristiti kako im kad koja odgovara.
Epitop

#245 Re: Pitanje ateistima

Post by Epitop »

U pravu si za nauku i religiju da nisu ista kategorija, ali roblem je u tome kad vjernici pocnu da dokazuju religiju naukom, a kad im damo naucne dokaze koji pobijaju religiju onda se bune kako religija nema veze sa naukom, logikom i slicno, kako im kad odgovara.

Vec sam toliko puta ovo ponovio: bilo bi fino kad bi vjernici barem odlucili na kojoj su strani, da li po njihovom misljenju religija ima veze sa naukom ili ne, onda bi i ovi razgovori bili jednostavniji.
Malo se razbacuješ riječima @ateista jer do sad niko nije ponudio validne dokaze o nepostojanu Boga, a mnogi su pokušali. Ateizam je stvar čovjekova mišljenja, a ne stvar nauke kako ti želiš da prikažeš i još tvrdiš da postoje naučni dokazi koji to podupiru. Veliki umovi prošlosti i sadašnjosti nikada nisu dokazali nepostojanje Boga, a ako ti jesi pokaži nam svoje zaključke.
Ateista

#246 Re: Pitanje ateistima

Post by Ateista »

Epitop wrote:

Malo se razbacuješ riječima @ateista jer do sad niko nije ponudio validne dokaze o nepostojanu Boga, a mnogi su pokušali. Ateizam je stvar čovjekova mišljenja, a ne stvar nauke kako ti želiš da prikažeš i još tvrdiš da postoje naučni dokazi koji to podupiru. Veliki umovi prošlosti i sadašnjosti nikada nisu dokazali nepostojanje Boga, a ako ti jesi pokaži nam svoje zaključke.
Pa vec smo o tome diskutovali - ne dokazuje se da nesto ne postoji vec da nesto postoji.

Po meni je dokaz nepostojanja boga, ako vec hoces, to sto su sve vjerske knjige kontradiktorne same sebi, o tome sam vec pisao na drugim temama. Dovoljno je i to sto se postavljaju kao nesto u sta se ne smije sumnjati i sto ne treba dokazivati, jer da je stvarno tacno, onda bogu ne bi smetalo da se stavi na analizu i dokaze tacnost.
Ateizam nije stvar nauke, ali poredim sa naukom zato sto ateisti (uglavnom) idu naucnim principom - vjeruju u ono za sta ima dovoljno dokaza ili bar dovoljno dobra teorija i kriticki gledaju na, tvoreni za nova svatanja i nove teorije, dok vjernici prihvataju nesto staro par hiljada godina kao apsolutnu istinu koju ne treba dokazivati i koja se ne smije stavljati na analizu.

Za laksu dalju komunikaciju, zamolio bih te, kao i ostale vjernike, da se izjasnite u koju grupu spadate od iduce dvije:

1. Vjernik koji apsolutno i slijepo vjeruje u svoju vjersku knjigu i smatra da religija nema veze sa naukom i logikom, da nista ne moze osporiti njenu tacnost i da to upste ne treba dokazivati.
Od ove grupe ljudi ne ocekujem odgovore na moja pitanja i dokaze jer razmisljamo u skroz drugim terminima i iako ne mogu shvatiti takav nacin razmisljanja, prihvatam taj stav, ali ocekujem i da ta grupa ljudi ne dokazuje postojanje boga i ne govore kako je "logicno vjerovati da bog postoji" - to je grupa ljudi koja samo VJERUJE i ne dovodi to u pitanje.

2. Vjernik koji vjeruje u svoju vjersku knjigu zato sto misli da to ima logike, da se te stvari mogu dokazati i da ima dosta dokaza o postojanju boga.
Od ove grupe ocekujem da analiticki i logicki mogu analizirati svoju religiju i postojanje boga, da su spremni da o tome na taj nacin razgovaraju i da ne misle da je to nesto sto ne treba dokazivati nego upravo suprotno - da treba i da ima dokaza za to. Od ove grupe isto tako ocekujem razmisli o mojim argumentima i da kad nema odgovora ne koristi frazu "religija nema veze sa naukom i logikom" i da su spremni priznati ako nesto nema logike ili je pobijeno naucnim dokazima, kao i da nece stavljati vjeru iznad nauke i logike.

Molio bih vas da se izjasnite, samo zbog lakse komunikacije.

Hvala. :-D
Epitop

#247 Re: Pitanje ateistima

Post by Epitop »

@ateista ko je vjernik ne može u jedan dio svoje svete knjige sumnjati u drugi ne (ja govorim za Kur'an) i niko ti neče potvrditi da ta knjiga ima kontradikcije, koliko ja znam nikad niko i nije našao nešto kontradiktorno u Kur'anu.
Tvoj je problem što misliš da će nauka osporiti vjeru, i što slijepo vjeruješ da se sve može izraziti u jedinicima kroz nama poznate naučne principe. Nikada nečeš biti zadovljan odgovorom vjernika jer ti očekuješ da oni prizanju da su pogriješili, a da si prosvijetlio njihov život dokazivanjem da Bog ne postoji.
Zato sam i napisao da je vjera ili ne vjera stanje svijesti, a ne naučna disciplina koja zahtijeva eksperiment kao dokaz ili mjerne jedinice kao način izražavnja vjere.
MEDIHA

#248 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Kako je nas Gospodar mudar, samim tim sto nam je dao toliko dokaza ali i slobonu volju da sami odlucimo kakvi cemo biti, Njemu ne steti to sto neki sicusni covjek sam odluci da negira onoga koji ga je stvorio tako precizno bez ikakve greskice, sa toliko blagodati ga obdario. Samo da mu vid oduzme, dao bi i najbogatiji covjek svo bogatstvo da otplati, kako bi mu vratio vid, a On je poklonio mu besplatno . Samo ruku da nema , dao bi sve sto ima da plati, ali On mu je dao besplatno, pa milioni drugih blagodati koje je podario i sve besplatno, pa je poslao Po Poslaniku zakon kako bi trebalo da svi zivimo jer bi sa tim zakonom zivjeli u harmoniji. Poslao je poslanika koji je sve na svom primjeru morao pokazati, sve i jedan propis. Pa ko si ti da trazis da se on pokaze kako bi ti, o sicusni ateistu, da stvoritelju upucujes upute kako je on dosad se trebao pokazati. Njemu se ne zuri, a kad On odluci da se pokaze tada ce ti biti kasno. A ti ateisto odgovori meni, sta je to sto izadje iz covjeka kada umre, sta je to, sto on nema, a do prije koji minut je imao, i gdje je to otislo?
HAVANA

#249 Re: Pitanje ateistima

Post by HAVANA »

MEDIHA wrote:Kako je nas Gospodar mudar, samim tim sto nam je dao toliko dokaza ali i slobonu volju da sami odlucimo kakvi cemo biti, Njemu ne steti to sto neki sicusni covjek sam odluci da negira onoga koji ga je stvorio tako precizno bez ikakve greskice, sa toliko blagodati ga obdario. Samo da mu vid oduzme, dao bi i najbogatiji covjek svo bogatstvo da otplati, kako bi mu vratio vid, a On je poklonio mu besplatno . Samo ruku da nema , dao bi sve sto ima da plati, ali On mu je dao besplatno, pa milioni drugih blagodati koje je podario i sve besplatno, pa je poslao Po Poslaniku zakon kako bi trebalo da svi zivimo jer bi sa tim zakonom zivjeli u harmoniji. Poslao je poslanika koji je sve na svom primjeru morao pokazati, sve i jedan propis. Pa ko si ti da trazis da se on pokaze kako bi ti, o sicusni ateistu, da stvoritelju upucujes upute kako je on dosad se trebao pokazati. Njemu se ne zuri, a kad On odluci da se pokaze tada ce ti biti kasno. A ti ateisto odgovori meni, sta je to sto izadje iz covjeka kada umre, sta je to, sto on nema, a do prije koji minut je imao, i gdje je to otislo?

Mediha draga naježio sam se sav kako ti to sročiš. :D
MEDIHA

#250 Re: Pitanje ateistima

Post by MEDIHA »

Sto se tice naucnih dokaza, procitaj"Podvale teorija evolucije" od Haruna Jahje, pa ces vidjeti u sta su tvoji ateisti dosad vjerovali, sto pokazuje da i nauka moze pogrijesiti, a sta sa onim onolikim komunistima koji su zivjeli u zabludi da su od majmuna , za sta je sada otkriveno da su sve bile podvele, sta ce biti s njima na onom svijetu. Bolje bi im bilo da su vjerovali u Boga, jer za to ima vise naucnih dokaza nego vase tvrdnje da smo nastali od praska-hahaha, sasvim slucajno. De to meni nadji dokaz na te vase tvrdnje, ili ako imas neki drugi odgovor, od cega smo stvoreni? Evo mi ti nudimo nasu vjeru za koju ti odgovorno tvrdim da do sada ima na stotine naucnih dokaza da je istina, a svakodnevno se otkriva sve vise i vise, pa ti odluci ili ces prihvatiti vjerovanje ateista, koji nemaju apsolutno nikakav odgovor, potvrdjen naukom, od cega smo stvoreni, ili ces vjerovati nasem Kur+anu, koji ima na stotine naucno -potvrdjenih dokaza, aja posto sto postotno vjerujem da u Kur+anu nema lazi, vjerujem dda ce toga sve vise i vise biti. Da ti jos nesto kazem, sto se tice ubjedjenja, hiljadu puta sam se uvjerila u Boziju blizinu, kad god sam mu pala na sedzdu osjetila sam srecu kakvu nikad niko ne osjeti osim onaj ko isto tako pane na saedzdu iskreno. Koliko puta sam ga zamolila za nesto pa mi sipunio. Svakodnevno se sve vise i vise uvjeravam da je On u mojoj blizini, takvo nesto samo covjeka ocvrsne, sto ateista nikad ne moze imati. Covjek koji iskreno vjeruje u Boga nece nikad namjerno uciniti zlo, a sta covjek akoji ne vjeruje sprjecava da ne cini zlo kad je sam a ima priliku.
Locked