Fair Life wrote:
Lazes ko pas!... ili preciznije "kao SDA-ovac".
Pogledaj na kog se odnosilo psovanje. Procitaj ko je pozelio dobrodoslicu Karadzicu !!
Da li sam generalizovao ili se odnosilo na konkretnu osobu??
Zanimljivo je da si rekao da se ne odnosi na Izeta Nanica, a Safeta Hadzica nisi ni spomenuo iako su oba spomenuta u mom postu, ocigledno ti ni pljuvanje po narodnim herojima zadnjeg rata vise nije strano.
Primitivizam na tvoju dusu, toliko o urbanosti/ruralnosti simpatizera pardon clanova stranaka.
Pricas o periodu PRIJE RATA, dakle o periodu kada je sds pobijedio medju srpskim narodom i bio legitiman predstavnik u vlasti, pricas o periodu kada je Karadzic bio
doktor/psiholog u Sarajevu, kada je bio doktor Klinicnog Centra Univerziteta u Sarajevu, pricas o periodu kada je isti bio psiholog fudbalskog kluba Sarajevo. Pa vjeruj kad je ulazio u bolnicu ili dolazio u fk sigurno su ga svi i pozdravljali i bili mnogi prijatelji sa njim, pili kafu s njim, jeli s njim, itd. Dakle hocemo li sve te ljude predstaviti kao cetnike, izdajnike, itd.??? Sta se sa tim covjekom desilo kasnije niko ne moze ni da vjeruje, uostalom nakon njegovog hapsenja imao si desetine tekstova njegovih bivsih kolega doktora koji su sve ovo ovako govorili i ni sami nemaju odgovor na to. Dakle koristis drugu priliku i drugo vrijeme da popljujes po A.Izetbegovicu, a sto veze s vezom nema i njegovim udjelom u kasnijem ratu. Za govornicom u Skupstini je Alija vrlo dobro rekao sta misli o Karadzicu i slicnima: Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo, a Bosnjaci kao narod nece nestati!
zonbirile wrote:lopta
koji ste vi ublehaši.Šta ti znači,generalizovati,kada se govori o stranci.Prvih 10,eksponiranih su stranka,i prema njima se određuje stav javnog mjenja.Ti bi da se kaže ovaj ne valja,a on manga,ali eto stranka je dobra.Evo je ne znam ni jednog "viđenijeg" SDA-ovca.a da nema rep za sobom,a to što znam hiljade poštenih finih članova,nema veze s vezom u diskusiji o SDA .Stranka je go lopov do lopova-bez obzira na moje dobre ,poštene prijatelje u stranci.Pa i oni sami to tvrde,ali eto ostaju u njoj.
Ublehasi sto vam neko kaze istinu koju ne mozete da podnesete? Kad kazes SDA je kriva za rat, SDA je gora od SDS-a, SDA je cetnicka stranka i slicno, onda znaj da si to rekao za sve SDA clanove, medju kojima ima dosta i boraca i sehida za ovu zemlju. NA ISTI NACIN govorim i rekao bih da se radi i o SDP-u ili bilo kojoj drugoj probosanskoj stranci. Dakle porediti ih sa cetnicima ili govoriti da su gori od cetnika je dno dna. Ako ti je kriv Tihic, Bakir, Zlatko, Brankovic, Haris nebitno onda kazes o njima, a ne generalizovati sve. Mislim mozete vi i generalizovati, ali generalizovanje znaci i ovo gore sto sam spomenuo. Ovo podebljano ne znam vrijedi li komentarisati, kazes da ima postene clanove, ali je lopovska stranka, nidje veze.