zasto je ponekad dobro biti gadura

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Loulou

#226 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Loulou »

seln wrote:Ja se smijem zakleti da autorka nije vidjela kite jos od zajednickog kupanja u obdanistu.
Je li i ovo ironija? :D (jer ne znam kojoj se metodom dođe do zaključka)
seln

#227 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by seln »

Loulou wrote:
seln wrote:Ja se smijem zakleti da autorka nije vidjela kite jos od zajednickog kupanja u obdanistu.
Je li i ovo ironija? :D (jer ne znam kojoj se metodom dođe do zaključka)
Ne, to nije ironija. Takve knjige pisu obicno ljudi koji samo teoretisu.
seln

#228 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by seln »

otherside wrote:
seln wrote:
otherside wrote: samo htjedoh tebi da pokazem nesto na temu onih kontradikcija koje nekad spomenuh...
Fakat, ako nisi shvatila da se radi o ironiji, onda nemamo sta vise pricati.
jasta radi...jednom je ironija, drugi put nije. drugi sve misle kako napisu (vec ranije si to ustvrdio, barem za mene) al' su tvoji misaoni tokovi krivudavi i fleksibilni. da, u pravu si...nemamo sta pricati.
btw, da sam na tvom mjestu pravo bih se plasila "kamiondzije" i sjecanja na njega...narocito ako jednom pomislis da je njemu bilo bolje nego sto je tebi sad.
Ironija je ovo "pokazi mi takvu, pa da se razvedem".
Ovo drugo nije. Ako si vec pocela iznositi neke stvari, onda fino postiraj citavu nasu prepisku, neka ljudi fino procitaju i ne gataju o cemu mi pricamo.
Ti si svoje misljenje o meni formirala vec poslije teme o glupim trebama i sada ga samo zelis potvrditi hvatajuci me za tacku i zarez.
Da, u pravu sam...nemamo sta pricati, ali je fino vidjeti da "moderne i otvorene" zene danas imaju vise predrasuda od baba iz provincije.
Loulou

#229 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Loulou »

seln wrote:Takve knjige pisu obicno ljudi koji samo teoretisu.
A, kako to znamo? Generalizacija, je l' da? :-D
Za sve što vidimo, čujemo, pročitamo, spoznamo na bilo koji način, uzmemo za sebe ono što smatramo da nam treba, da nam može koristit. Ostalo odbacujemo. To se svakodnevno dešava, zar ne?

A ove izjave:
seln wrote:...I muskarac postuje zenu toliko dugo dok joj ga ne metne...
Ja se smijem zakleti da autorka nije vidjela kite jos od zajednickog kupanja u obdanistu...
ne vrijedi ni komentirati.
sinus

#230 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by sinus »

Ljudi moji kako knjiga nije pravi debilizam kada generalizuje muškarce.

Kojim je to uzorkom, kojim brojem, kojim nacijama, kojim regijama, kojim starosnim granicama, slobodnim, razvedenim muškarcima itd autor knjige došao do ovog frapantnog podatka,pitanja i rješenja misterije kako muškarci shvataju fine djevojke zdravo za gotovo :?
A pretpostavljam da knjiga pravi i gradi jedan stereotip o finoj ženi. Zaključujem to iz same postavke pitanja zašto muškarci shvataju fine djevojke zdravo za gotovo?, a vežući to sa muškarcima formira mišljenje da muškarci samo traže nekoga ko će da ih sluša i da im robuje. Opet generalizacija bez imalo tvrdih argumenata zasnovanih na reprezentativnom uzorku. ( Da razjasnimo u odnosu na broj muških stanovnika na zemlji uzorak od recimo 100.000 ispitanih ništa ne znači, barem po meni, jer ja prvi ne tražim od žene ono što ja sam ne bih bio spreman da uradim, a autorica knjige me nije anketirala šta ja mislim o svemu tome, a siguran sam i nikoga iz BiH, tako da mi veoma smeta generalizacija )

Zašto muškarac poštuje ženu koja drži do sebe? --- Kučke/gadure ne poštujem ako se to smatra ženom koja drži do sebe...

Zašto su muškarci u početku tako romantični, i zašto se kasnije promene? --- Jel' ovo znači da su i kučke/gadure u stvari fine/ranjive/žene kojima ipak treba muška nježnost ? Jer muškarcima gadovima sram da ih bude nije važna romantika, pa vodeći se generalizirajućom činjenicom onda ni gadurama to ne bi trebalo da bude bitno, ili se varam ? Ali ako im je ta činjenica bitna onda ( po mom mišljenju) cijeli koncept Gadure pada u vodu, jer to više nije gadura, nego jedna obična žena koja želi sve ono što i svaka druga normalna koja se ne smatra gadurom, i koja više stvari dobije na lijep i uljudan način... :D

Kažu lijepa riječ i osmijeh gvozdena vrata otvaraju...
seln

#231 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by seln »

Loulou wrote:
seln wrote:Takve knjige pisu obicno ljudi koji samo teoretisu.
A, kako to znamo? Generalizacija, je l' da? :-D
Za sve što vidimo, čujemo, pročitamo, spoznamo na bilo koji način, uzmemo za sebe ono što smatramo da nam treba, da nam može koristit. Ostalo odbacujemo. To se svakodnevno dešava, zar ne?

A ove izjave:
seln wrote:...I muskarac postuje zenu toliko dugo dok joj ga ne metne...
Ja se smijem zakleti da autorka nije vidjela kite jos od zajednickog kupanja u obdanistu...
ne vrijedi ni komentirati.
U pravu si...neke vase izjave su toliko banalne, kao da su iz popodnevnog talk show.
Nisu vrijedne komentara. Bujrum, procitaj kitab i pokusaj ga primjeniti....
Loulou

#232 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Loulou »

seln wrote:Nisu vrijedne komentara. Bujrum, procitaj kitab i pokusaj ga primjeniti....
Evo ti, kako kažeš, kitaba: (cp)

1. Obuci za njega najljepšu odjeću,
2. Poduči djecu kako da dočekaju oca (poljubac, pjesmica),
3. Dočekaj ga sa radošću i dobrodošlicom, pokazujući čežnju,
4. Osjećaj plahovitu sreću zbog njegovog dolaska,
5. Pomozi mu da sjedne ili da promijeni odjeću,
6. Upitaj ga za njegovo stanje i dnevne prilike,
7. Donesi mu čašu vode ili soka u slučaju da je žedan,
8. Teži tome da ne osjeti od tebe izuzev lijep miris. Doček muževih gostiju:

9. Dočekaj vijest o njihovom dolasku sa radošću i bez gunđanja zbog njihovog čestog dolaska ili zbog njihove brojnosti,
10. Uredi mjesto njihovog sjedenja,
11. Pripremi za njih hranu, piće i sl.,
12. Upoznaj žene njegovih prijatelja i budi ljubazna prema njima.

Muževa srdžba:

13. Pokušaj ga smiriti i savladaj svoje emocije, čak i ako je istina na tvojoj strani,
14. Pokušaj, sa stilom i nježnošću, otvoriti (uključiti) novu temu nakon što se smiri i zaboravi,
15. Nemoj mu odgovarati i provocirati ga,
16. Trudi se da ne zaspiš osim sa njegovim zadovoljstvom,
17. Ponavljaj hadis: "Pa doista je on tvoj Džennet ili Džehennem." (Sahihul-džami'a, 1059.),
18. Ublaži neke njegove bolove pričama koje razveseljavaju,
19. Sjedi pored njega kako bi mu pomogla,
20. Povremeno ga poljubi u glavu,
21. Ponavljaj mu: "Doista kuća bez tebe nije ništa..." i drugi lijep govor,
22. Ublaži dječije kretnje kako mu ne bi dosađivali (uznemiravali) prilikom njegovih potreba,
23. Uvijek mu se osmjehuj,
24. Dovi za njega ozdravljenje,
25. Pominji mu neka njegova dobra i hvale vrijedna djela,
26. Pripremi mu postelju i uljepšaj je,
27. Trudi se da djeca idu rano na spavanje,
28. Napomeni ga prije spavanja da prouči Ajetul-kursijj,
29. Podstiči ga na primjenu sunneta a to je učenje sura EL-IHLAS, EL-FELEK i EN-NAS, puhanje u ruke i potiranje čitavog tijela tri puta,
30. Obuci za njega najljepšu odjeću,
31. Šali se sa svojim mužem i smiji se sa njim,
32. Spominji mu neke korisne priče (anegdote).

Muževa putovanja:

33. Pripremi mu odjeću i složi u torbu,
34. Namiriši njegove najnužnije stvari lijepim mirisima,
35. Stavi u njegovu torbu neko ljubavno pismo bez njegovog znanja, i stavi stvari koje su mu potrebne (češalj, pastu za zube, četkicu...),
36. Ne otežavaj mu sa zahtjevima,
37. Isprati ga i pokaži koliku će prazninu ostaviti njegovo putovanje,
38. Stavi Mushaf malog formata u njegov džep,
39. Za vrijeme njegova putovanja čuvaj njegovu kuću, imetak i čast,
40. Pripremi mu nešto od hrane ako putuje autom.

Zasluži naklonost njegovih roditelja pomažući njegovoj majci:

41. Pomaži joj u kućnim poslovima i budi joj na usluzi kada je kod nje neka svečanost,
42. Odaberi povode da joj nešto pokloniš,
43. Povremeno joj odnesi neke poslastice,
44. Ne govori o stvarima koje su joj mrske (odvratne),
45. Spomeni dobre osobine njenog sina pred njom, a ne spominji njegove nedostatke,
46. Razgovaraj s mužem o tvojim čestim posjetama njegovoj majci i dobročinstvu prema njoj,
47. Trudi se da joj prilikom posjeta ostaviš djecu na čuvanje, kako bi postale bliskije, sve dok je ne uznemiravaš,
48. Traži od muža da povremeno kupi večeru i večera u kući njegove majke,
49. Budi plemenita prema njenim prijateljicama.

Raznolikosti:

50. Razgovaraj s njim o njegovom kašnjenju u radu (poslovnim projektima) i pokušaj mu pomoći,
51. Pohvali stvari koje kupi,
52. Pravi jela koja voli,
53. Povremeno napravi razmještaj u kući,
54. Često mu govori: Dragi, ljubavi, srećo moja i sl.,
55. Razgovaraj s njim o bitnim dešavanjima u svijetu i ummetu,
56. Neka bude učesnik u tvojim planovima i uzmi u obzir njegovo mišljenje,
57. S vremena na vrijeme ga namiriši, posebno petkom,
58. Budi logična u svojim zahtjevima i stalno razmišljaj ovako: Doista žena ne želi osim da pridobije muževo zadovoljstvo, a kada to uspije dobila je sve,
59. Trudi se da naučiš nešto novo iz kulinarstva, umjetnosti, vjere, kako bi kod tebe svaki dan primjetio nešto novo,
60. Ujutro ga napomeni njegove dnevne obaveze,
61. Shvatanja od životnog značaja: (da se ne razlikujete u pogledu dunjaluka), zatim da se ne razilazite u pogledu nadijevanja imena novorođenčetu, ili u kupovini komada namještaja ili u vrsti hrane (veoma bitno),
62. S vremena na vrijeme promijeni svoj izgled (imidž) pred njim,
63. Pij iz njegove čaše, s mjesta s kojeg je on pio,
64. Napravi romanticnu atmosferu i daj mu do znanja da čezneš za njim,
65. Budi maštovita u razgovoru s njim i koristi izraze ljubavne poezije koji će ga približiti tebi,
66. S vremena na vrijeme, promijeni način susreta s mužem,
67. Upotrijebi svoju ženstvenost u komunikaciji s njim,
68. Ne budi mu saučesnica u negativnosti i pasivnosti, već mu ukazuj ljubav, udvaraj mu se, približavaj mu se i izmjenjuj sa njim emotivna i tjelesna osjećanja,
69. Koristi ugodne i lijepe mirise,
70. Pokušaj shvatiti šta želi prije nego ti kaže.

E sad... Ko će ga primijenti... o tom po tom :D
debela

#233 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by debela »

seln wrote:
debela wrote:jebiga seln, kako da te iko dozivi kao sagovornika vrijednog slova kad imas ovakav stav prema zenama :run:
jebiga, debela, hajde ti nama obicnim smrtnicima pojasni "moj stav" o zenama. Ali, molim te, citirajuci moje postove. Gdje sam psovao, prijetio batinama, gdje sam pausalno proglasio zene kurvama....
Ono sto sam rekao je: citanje takvih knjiga je ordinarna glupost. Propali likovi pisu o uspjehu u zivotu, zene sa paucinom medju nogama o tome kako biti zavodnica, frajeri cija je jedina ljubavnica vlastita desnica pisu kako biti zavodnik...
pa se nadje poneka budala koja to povjeruje i sebi bas onako temeljito sjebe zivot.
Jedno je signifikantno: 99% zena na ovoj temi je reagovalo negativno na moje postove. Jeste li vi Borg, sa kolektivnom svijescu?
ne trebam ja nista objasnjavati kad je tvoja prepiska sa zenama ovdje dostupna svima. i koliko vidim svima je sve jasno samo kao tebi nije :D nisam ja ni spomenula knjigu. i moje misljenje o ovakvoj literaturi je negativno.
ne moras nikome prijetiti batinama, wtf :? ali svaku koja ti se obratila nazivas glupom, propalom u zivotu, sa paucinom medju nogama, zatucanom itd. to je problem i onda se kao cudis sto te nijedna zena ne dozivljava kao dragog sagovornika.
srecom ovo je forum pa je odmah vidljivo kakav ti je stav i gard. takvi kao ti su opasni u stvarnom zivotu jer dok neka zena skonta sta se krije iza sarmantnog i interesantnog tipa steta obicno bude vec napravljena. nazalost :( i tu obicno i najebu normalne zene koje se ne furaju ni na kakve gadure.
seln

#234 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by seln »

sinus wrote:Ljudi moji kako knjiga nije pravi debilizam kada generalizuje muškarce.

Kojim je to uzorkom, kojim brojem, kojim nacijama, kojim regijama, kojim starosnim granicama, slobodnim, razvedenim muškarcima itd autor knjige došao do ovog frapantnog podatka,pitanja i rješenja misterije kako muškarci shvataju fine djevojke zdravo za gotovo :?
A pretpostavljam da knjiga pravi i gradi jedan stereotip o finoj ženi. Zaključujem to iz same postavke pitanja zašto muškarci shvataju fine djevojke zdravo za gotovo?, a vežući to sa muškarcima formira mišljenje da muškarci samo traže nekoga ko će da ih sluša i da im robuje. Opet generalizacija bez imalo tvrdih argumenata zasnovanih na reprezentativnom uzorku. ( Da razjasnimo u odnosu na broj muških stanovnika na zemlji uzorak od recimo 100.000 ispitanih ništa ne znači, barem po meni, jer ja prvi ne tražim od žene ono što ja sam ne bih bio spreman da uradim, a autorica knjige me nije anketirala šta ja mislim o svemu tome, a siguran sam i nikoga iz BiH, tako da mi veoma smeta generalizacija )

Zašto muškarac poštuje ženu koja drži do sebe? --- Kučke/gadure ne poštujem ako se to smatra ženom koja drži do sebe...

Zašto su muškarci u početku tako romantični, i zašto se kasnije promene? --- Jel' ovo znači da su i kučke/gadure u stvari fine/ranjive/žene kojima ipak treba muška nježnost ? Jer muškarcima gadovima sram da ih bude nije važna romantika, pa vodeći se generalizirajućom činjenicom onda ni gadurama to ne bi trebalo da bude bitno, ili se varam ? Ali ako im je ta činjenica bitna onda ( po mom mišljenju) cijeli koncept Gadure pada u vodu, jer to više nije gadura, nego jedna obična žena koja želi sve ono što i svaka druga normalna koja se ne smatra gadurom, i koja više stvari dobije na lijep i uljudan način... :D

Kažu lijepa riječ i osmijeh gvozdena vrata otvaraju...
jami, ba...mi imamo predrasude, zene znaju o cemu laprdaju :D
ljubav_aha

#235 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ljubav_aha »

seln wrote:
debela wrote:jebiga seln, kako da te iko dozivi kao sagovornika vrijednog slova kad imas ovakav stav prema zenama :run:
jebiga, debela, hajde ti nama obicnim smrtnicima pojasni "moj stav" o zenama. Ali, molim te, citirajuci moje postove. Gdje sam psovao, prijetio batinama, gdje sam pausalno proglasio zene kurvama....
Ono sto sam rekao je: citanje takvih knjiga je ordinarna glupost. Propali likovi pisu o uspjehu u zivotu, zene sa paucinom medju nogama o tome kako biti zavodnica, frajeri cija je jedina ljubavnica vlastita desnica pisu kako biti zavodnik...
pa se nadje poneka budala koja to povjeruje i sebi bas onako temeljito sjebe zivot.
Jedno je signifikantno: 99% zena na ovoj temi je reagovalo negativno na moje postove. Jeste li vi Borg, sa kolektivnom svijescu?
seln,meni si sasvim OuKej ;-) knjigu nisam procitala,niti namejeravam
ljubav_aha

#236 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ljubav_aha »

seln wrote: Ima. Obuci se izazovno, nasminkaj i ufuraj u prvi kahvic.
Pokupi nekog frajera hladnokrvno, odvedi ga kuci i seksualno iskoristi (ti obavezno budi odozgo).
Poslije ga nemilosrdno odjebi, odi u kahvic i pokupi drugog. I tako dalje, dok ima frajera....
ovdje se ne slazem sa tobom,jer termnin gadura u knjizi nije definisna ovako,to su otherside i Latinica lijepo objasnile,a termin gadura koji ti opisujes nije dio teme :)
seln

#237 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by seln »

ljubav_aha wrote:
seln wrote:
seln,meni si sasvim OuKej ;-) knjigu nisam procitala,niti namejeravam
na forumskoj temi o pdf-kitabima bila je i neka knjiga "kako osvojiti zenu, biti zavodnik, hebac na baterije itd."
Onako iz radoznalosti skinem, pogledam...i od srca se nasmijem.
Gospode boze! To je vjerovatno muski pandan ovoj Seri (ne sh vec bas s) ili kako se vabi...
o tome kako moras zene tretirati kao otpad "jer one vole lose momke", kako moras biti drzak, ponekad i rukohvatom pokazati sta zelis...
ukratko, dobra metoda za isvajanje titule supka godine a mozda i za robije.
Dakle, drage dame....izvinjavam se jer sam povrijedio vase senzibilne osjecaje, omeo vas razvoj i studiranje strucne literature i implicirao da nisu sve zene clamovi "mensa". Necu nikad vise.
ljubav_aha

#238 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by ljubav_aha »

seln wrote:
ljubav_aha wrote:seln,meni si sasvim OuKej ;-) knjigu nisam procitala,niti namejeravam
na forumskoj temi o pdf-kitabima bila je i neka knjiga "kako osvojiti zenu, biti zavodnik, hebac na baterije itd."
Onako iz radoznalosti skinem, pogledam...i od srca se nasmijem.
Gospode boze! To je vjerovatno muski pandan ovoj Seri (ne sh vec bas s) ili kako se vabi...
o tome kako moras zene tretirati kao otpad "jer one vole lose momke", kako moras biti drzak, ponekad i rukohvatom pokazati sta zelis...
ukratko, dobra metoda za isvajanje titule supka godine a mozda i za robije.
Dakle, drage dame....izvinjavam se jer sam povrijedio vase senzibilne osjecaje, omeo vas razvoj i studiranje strucne literature i implicirao da nisu sve zene clamovi "mensa". Necu nikad vise.
ah too,pa nisam znala seln,ma to je smece,totalna glupost,smijesno je uopce i pricati o tome,tu si u pravu,samo,kao sto rekoh,nisam znala taj dio price :)

kaosto vec rekoh,ti si meni OuKej :)
BarbaDue

#239 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by BarbaDue »

Evo ti, kako kažeš, kitaba: (cp)

1. Obuci za njega najljepšu odjeću,....(cuj za njega, ali zar to ne radite najprije za sebe pa onda za nas???)
2. Poduči djecu kako da dočekaju oca (poljubac, pjesmica),....(sta ima tu lose...i ne samo oca nego i druge goste i prijatelje....muskarac takođe mora imati veliku ulogu)
3. Dočekaj ga sa radošću i dobrodošlicom, pokazujući čežnju,....(zasto da ne)
4. Osjećaj plahovitu sreću zbog njegovog dolaska,....(gluposti)
5. Pomozi mu da sjedne ili da promijeni odjeću,....(gluposti, papanluk)
6. Upitaj ga za njegovo stanje i dnevne prilike,....(zar to nije logicno)
7. Donesi mu čašu vode ili soka u slučaju da je žedan,....(papanluk)
8. Teži tome da ne osjeti od tebe izuzev lijep miris. Doček muževih gostiju:....(ne razumijem)

9. Dočekaj vijest o njihovom dolasku sa radošću i bez gunđanja zbog njihovog čestog dolaska ili zbog njihove brojnosti,....(sve uz blagovremen dogovor, naravno uvjek postoji iznenađenje)
10. Uredi mjesto njihovog sjedenja,....(gluposti)
11. Pripremi za njih hranu, piće i sl.,....(logicno)
12. Upoznaj žene njegovih prijatelja i budi ljubazna prema njima.....(jebiga ne znam sta bih za ovo rekao, pa valjda je logicno ako su moji prijatelji da su i njeni, i obrnuto....osim ako je "gadura")

Muževa srdžba:

13. Pokušaj ga smiriti i savladaj svoje emocije, čak i ako je istina na tvojoj strani,....(pozeljno, mada se ne moze uzeti uopšteno)
14. Pokušaj, sa stilom i nježnošću, otvoriti (uključiti) novu temu nakon što se smiri i zaboravi,....(stvar odgoja, stvar nacina zivota)
15. Nemoj mu odgovarati i provocirati ga,....(naravno)
16. Trudi se da ne zaspiš osim sa njegovim zadovoljstvom,....(gluposti)
17. Ponavljaj hadis: "Pa doista je on tvoj Džennet ili Džehennem." (Sahihul-džami'a, 1059.),....(zar to nije logicno s obzirom na odluku i zakletvu pred maticarem)
18. Ublaži neke njegove bolove pričama koje razveseljavaju,....(logicno)
19. Sjedi pored njega kako bi mu pomogla,....(logicno)
20. Povremeno ga poljubi u glavu,....(logicno, pozeljno da nastavi šarati sa poljupcima)
21. Ponavljaj mu: "Doista kuća bez tebe nije ništa..." i drugi lijep govor,....(mislim da zena igra veliku ulogu u jednom domacinstvu, tako da taj govor ne vrijedi nicemu)
22. Ublaži dječije kretnje kako mu ne bi dosađivali (uznemiravali) prilikom njegovih potreba,....(zasto da to ona uradi, pa sta sam ja/mi)
23. Uvijek mu se osmjehuj,....(ne mora biti pravilo, u ostalom to je nemoguce)
24. Dovi za njega ozdravljenje,....(logicno)
25. Pominji mu neka njegova dobra i hvale vrijedna djela,....(zasto da ne....i obrnuto proporcionalno)
26. Pripremi mu postelju i uljepšaj je,....(pa zasto da ne, to je ujedno i njena postelja)
27. Trudi se da djeca idu rano na spavanje,....(zajednicka obaveza)
28. Napomeni ga prije spavanja da prouči Ajetul-kursijj,....(ova je dobra, na to cu se samo osmjehnuti :-D )
29. Podstiči ga na primjenu sunneta a to je učenje sura EL-IHLAS, EL-FELEK i EN-NAS, puhanje u ruke i potiranje čitavog tijela tri puta,....(ova je dobra, na to cu se samo osmjehnuti :-D )
30. Obuci za njega najljepšu odjeću,....(vec sam rekao za ovu stavku)
31. Šali se sa svojim mužem i smiji se sa njim,....(zasto da ne)
32. Spominji mu neke korisne priče (anegdote).....(stvar je sve kakav je insan)

Muževa putovanja:

33. Pripremi mu odjeću i složi u torbu,....(zna se sta je njen posao pranje, peglanje...sto se mene tice tu se zavrsava njena obaveza po ovoj stavki)
34. Namiriši njegove najnužnije stvari lijepim mirisima,....(gluposti)
35. Stavi u njegovu torbu neko ljubavno pismo bez njegovog znanja, i stavi stvari koje su mu potrebne (češalj, pastu za zube, četkicu...),....(za pismo stvar romantike, za ostalo gluposti, pretjerivanje)
36. Ne otežavaj mu sa zahtjevima,....(naravno, ako su zahtjevi pretjerano neosnovani)
37. Isprati ga i pokaži koliku će prazninu ostaviti njegovo putovanje,....(logicno)
38. Stavi Mushaf malog formata u njegov džep,....(hehehe, ovo sam shvatio vise figurativno)
39. Za vrijeme njegova putovanja čuvaj njegovu kuću, imetak i čast,....(logicno)
40. Pripremi mu nešto od hrane ako putuje autom.....(logicno, mada ne mora biti praksa)

Zasluži naklonost njegovih roditelja pomažući njegovoj majci:....(pozeljno, no to je stvar dogovora)

41. Pomaži joj u kućnim poslovima i budi joj na usluzi kada je kod nje neka svečanost,....(logicno, ako si u mogucnosti)
42. Odaberi povode da joj nešto pokloniš,....(logicno)
43. Povremeno joj odnesi neke poslastice,....(stvar odgoja i stvar koliko su postale simpaticne jedna drugoj... :D )
44. Ne govori o stvarima koje su joj mrske (odvratne),....(logicno)
45. Spomeni dobre osobine njenog sina pred njom, a ne spominji njegove nedostatke,....(svakako puno ne pricati o necijim osobinama, pa svak zna koliko ko vrijedi...)
46. Razgovaraj s mužem o tvojim čestim posjetama njegovoj majci i dobročinstvu prema njoj,....(logicno, napominjem obostrana obaveza)
47. Trudi se da joj prilikom posjeta ostaviš djecu na čuvanje, kako bi postale bliskije, sve dok je ne uznemiravaš,....(stvar odlike izmedju supruge i supruga, sto se mene tice pozeljno)
48. Traži od muža da povremeno kupi večeru i večera u kući njegove majke,....(gluposti)
49. Budi plemenita prema njenim prijateljicama.....(no comment)

Raznolikosti:

50. Razgovaraj s njim o njegovom kašnjenju u radu (poslovnim projektima) i pokušaj mu pomoći,....(zasto da ne)
51. Pohvali stvari koje kupi,....(gluposti, naravno da ne, ali neka ne ocekuje ni da cu joj ja reci "super" za svaku glupost koju kupi)
52. Pravi jela koja voli,....(zasto da ne, valjda je logicno da pravi jela koja mozemo jesti zajedno)
53. Povremeno napravi razmještaj u kući,....(uz nasu pomoc, naravno :-D )
54. Često mu govori: Dragi, ljubavi, srećo moja i sl.,....(stvar navike)
55. Razgovaraj s njim o bitnim dešavanjima u svijetu i ummetu,....(zar to nije logicno)
56. Neka bude učesnik u tvojim planovima i uzmi u obzir njegovo mišljenje,....(naravno)
57. S vremena na vrijeme ga namiriši, posebno petkom,....(gluposti)
58. Budi logična u svojim zahtjevima i stalno razmišljaj ovako: Doista žena ne želi osim da pridobije muževo zadovoljstvo, a kada to uspije dobila je sve,....(to bi vam trebala biti zvijezda vodilja)
59. Trudi se da naučiš nešto novo iz kulinarstva, umjetnosti, vjere, kako bi kod tebe svaki dan primjetio nešto novo,....(stvar licnog orazovanja, naravno da svi zelimo da svaki dan naucimo nesto novo)
60. Ujutro ga napomeni njegove dnevne obaveze,....(ako se sjeti toga zasto da ne....i on nju, naravno)
61. Shvatanja od životnog značaja: (da se ne razlikujete u pogledu dunjaluka), zatim da se ne razilazite u pogledu nadijevanja imena novorođenčetu, ili u kupovini komada namještaja ili u vrsti hrane (veoma bitno),....(stvar dogovora)
62. S vremena na vrijeme promijeni svoj izgled (imidž) pred njim,....(stvar osobnosti zene, sto se mene tice bitno je da drzi do higijene i da je pristojno obucena)
63. Pij iz njegove čaše, s mjesta s kojeg je on pio,....(mislis prati ga u stopu, naravno da neeee)
64. Napravi romanticnu atmosferu i daj mu do znanja da čezneš za njim,....(stvar stila zivota)
65. Budi maštovita u razgovoru s njim i koristi izraze ljubavne poezije koji će ga približiti tebi,....(gluposti)
66. S vremena na vrijeme, promijeni način susreta s mužem,....(licna stvar, u glavnom budi pozitivna kako ces tu uraditi...to je tvoj problem)
67. Upotrijebi svoju ženstvenost u komunikaciji s njim,....(naravno)
68. Ne budi mu saučesnica u negativnosti i pasivnosti, već mu ukazuj ljubav, udvaraj mu se, približavaj mu se i izmjenjuj sa njim emotivna i tjelesna osjećanja,....(logicno)
69. Koristi ugodne i lijepe mirise,....(sto se mene tice, stvar licnog ukusa)
70. Pokušaj shvatiti šta želi prije nego ti kaže.....(hiljadu puta iskusio u zivotu)

napominjem: ovo je moje misljenje :D :-D
scooter21ba

#240 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by scooter21ba »

uh procitah prve 4 stranice nigdje ne vidjeh vezu sa knjigom

zasto je ponekad dobro biti gadura?
zato jer ce muskarac za tobom trcati a ne ti za njim (to vazi i za muskarca zasto je nekad dobro biti gad)
zato sto ces ti kao gadura prije dobiti neku korist ako to trazis nego da si dobrica (za muskarca ovo bas i ne vazi al je moguce)
zato sto ces biti trazena u muskom drustvu i zavidit ce ti zensko drustvo (za muskarce moguce isto a i ne mora)
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#241 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

BarbaDue wrote:
sinus wrote: Gad/ura si ako ti ja priđem da te pitam koliko je sati, a nisam baš zgodan i lijep i ti me otpiliš kao da sam te pitao da te poje*em, gad/ura si ako si zlobna i odvratna prema ljudima, gad/ura si ako misliš da si vrijednija od nekoga za koga ti misliš (a ne poznaješ ga) da je niže vrijednosti od tebe, gad/ura si ako si nametljiva,nasrtljiva osoba, što bi rekli harambaša ( bitan/na sam ja, a ko *ebe druge ). Gad/ura si ako se sa pojedinim ljudima družiš samo da bi izvukla/ao neku korist, gad/ura, a ujedno i šupak ako ljude ocjenjuješ po onome što imaju, odnosno nemaju i tako dalje i tako dalje i tako dalje... ( A da bi ovo navedeno radio moraš biti stvarno GLUP, BEZOBRAZAN, I NEČOVJEK)
bravo sinus kralju, upravo to sam obasnjavao Latinici :D :-D međutim njima je to izgleda tesko shvatiti....
naravno da toga ima i među muskinjem...ali oni nisu tema vec gadure
prema tome za sve njih neka poslusaju budalastog Barbu i ostale momke, ne isplati im se da budu gadure. :-D
Ne znam sta si to htio da mi objasnis, ali znam da ovo sto je napisao @sinus nema nikakve veze sa temom. Ono sto sam opisivala su jake zenske osobe. Pronaci ovdje :
ljubav_aha wrote: kopija teksta:

"Uspjeh u ljubavi ne postiže se izgledom, nego stavom.
Inteligentna žena je ona koja živi po vlastitim pravilima, koja ima osjećaj samopouzdanja, slobode i snage.
Ona ima stav da ne mora biti tu gdje je. Tu je po vlastitom izboru.
To je žena koja ne progoni muškarca.
Svjesna je da mnogo vrijedi pa kad joj muškarac uputi kompliment, zahvali mu, ne pokuša ga razuvjeriti. Ne natječe se s drugim ženama.
Poštuje se. Samopoštovanje osobe odražava se u načinu na koji brine o svom tjelesnom izgledu.
Inteligentna zena navodi muškarca da čezne za njom. Muškarac će krenuti u potragu za onim koga želi, a ako ne uspije odmah javit će se žudnja. Nitko ne poštuje stvari koje može lako dobiti.
Ona uvijek traži da ju muškarac poštuje i daje do znanja da nije s njim jer nema nikog drugog na raspolaganju...

Najprivlačnija od svih osobina je dostojanstvo."
Ne trebas se truditi da mi nesto objasnjavas, tema je i tako odavno izgubila svaki smisao zbog odedjenih likova. Poznajem dosta zena opisanih u gornjem citatu i one mogu biti samo s jakim, samopouzdanim muskarcima. Kompleksasi ne dolaze u obzir, jer ih jaka zena procita u 5 sekundi. Ne poznajem ni jednu od onih koje je opisao @sinus.
pustopoljina

#242 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by pustopoljina »

ja se umorila od onih 70 pravila.a ono sedamdeseto me porazilo skroz.
scooter21ba

#243 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by scooter21ba »

70-o e trik pitanje
i nemoguce za odgovoriti
sinus

#244 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by sinus »

Inteligentna žena je ona koja živi po vlastitim pravilima, koja ima osjećaj samopouzdanja, slobode i snage.
Svjesna je da mnogo vrijedi pa kad joj muškarac uputi kompliment, zahvali mu, ne pokuša ga razuvjeriti. Ne natječe se s drugim ženama.
Poštuje se. Samopoštovanje osobe odražava se u načinu na koji brine o svom tjelesnom izgledu.
Inteligentna zena navodi muškarca da čezne za njom. Muškarac će krenuti u potragu za onim koga želi, a ako ne uspije odmah javit će se žudnja. Nitko ne poštuje stvari koje može lako dobiti.
Ona uvijek traži da ju muškarac poštuje i daje do znanja da nije s njim jer nema nikog drugog na raspolaganju...

Tema nosi naziv koliko ja vidim, a dobro vidim "Zašto je dobro ponekad biti gadura". Ovo citirano je po meni sasvim normalna stvar i osobine kakve treba da ima svaka žena, a i muškarac. A ako pojedini ovo smatraju gadurom, šta su onda one koje ja opisah :D a takvih ima itekako na svakom ćošku, na žalost.

Izgleda da žene hoće da proglase nešto gadurom za što mi muškarci mislimo na nije opis gadure :mrgreen: pa im Vokri što je za nas to jedna sasvim normalna/dobrica, jedna fina, slatka, djevojka ili ako vam je draže žena :D A kako sam rekao citirano za mene uopšte nije opis Gadure. Ako su gadure ovih kvaliteta ja odmah 4 ženim :D :thumbup:
Latina

#245 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

sinus wrote:

Tema nosi naziv koliko ja vidim, a dobro vidim "Zašto je dobro ponekad biti gadura". Ovo citirano je po meni sasvim normalna stvar i osobine kakve treba da ima svaka žena, a i muškarac. A ako pojedini ovo smatraju gadurom, šta su onda one koje ja opisah :D a takvih ima itekako na svakom ćošku, na žalost.

Izgleda da žene hoće da proglase nešto gadurom za što mi muškarci mislimo na nije opis gadure :mrgreen: pa im Vokri što je za nas to jedna sasvim normalna/dobrica, jedna fina, slatka, djevojka ili ako vam je draže žena :D A kako sam rekao citirano za mene uopšte nije opis Gadure. Ako su gadure ovih kvaliteta ja odmah 4 ženim :D :thumbup:
Naravno da nije opis lose osobe. Jake zene su tako proglasili kompleksasi. A sad pretvori to mace u lava ( kad vidim avatar pomislim da razgovaram sa zenskom ), pa da to regulisemo. :D :lol:

p.s. Predlazem @otherside za zenu br. 2. Za ostale dvije cemo razmisliti. :D
BarbaDue

#246 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by BarbaDue »

scooter21ba wrote:70-o e trik pitanje
i nemoguce za odgovoriti
zasto nemoguce :?:
The Silent Man

#247 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by The Silent Man »

Kratko jasno : Fine Cure imaju momke/muzeve , Gadure (u kom god obliku) nemaju ... :-D

Zapravo uopste ne kontam zasto se sve mora gledati crno/bjelo ili si neki "otirac" ili si "gadura",za zene kojima to nije bas jasno,situacija je slicna sa muskarcima, predstavlja se kako ili moras biti neki macho ili si papucar, pa razmislite da li zelite ijednog od ovih...
Inace ovakve knjige i muske i zenske jednostavno gube iz vide neku normalnost , pune su krajnosti i generalizacija ,podvaljuju lazno samopouzdanje ljudima koji ga nemaju na jedan nezdrav nacin umjesto da svako to samopouzdanje u sebi izgradi na odrzivim i zdravim temeljima.
otherside

#248 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by otherside »

Latinica wrote: p.s. Predlazem @otherside za zenu br. 2. Za ostale dvije cemo razmisliti. :D
:lol: :lol: :lol:
a ko je prva? jes' ti latinicO? :D
bojim se da bi taj naš hairlija fasov'o moždani i srčani udar tugedr :D još za vrijeme medenog mjeseca :D
Latina

#249 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by Latina »

otherside wrote: bojim se da bi taj naš hairlija fasov'o moždani i srčani udar tugedr :D još za vrijeme medenog mjeseca :D
:lol:

Niko jos od srece nije umro. :D

p.s. Prva, bezbeli. :P
sinus

#250 Re: zasto je ponekad dobro biti gadura

Post by sinus »

Sad ja htjedoh napisati niko još nije od sreće umro ali sam preduhitren :D

@Latinica
U vezi pretvaranja male mace u lava, jedino možda ovako :D
Image
Post Reply