Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
portfast

#226 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by portfast »

Ahmmed wrote:
VR6 wrote:Male su sanse da je grijalica upitanju. Ruzno sto se ovo desava, no istina je da svi provociraju u ovoj drzavi.
Recimo ono uvodjenje vjeronauke u vrtice u FBIH je po meni velika provokacija, no proslo je.
Dok je takvih stvari, bit ce i ovakvih, bar ja tako gledam na to...

Šta god ja mislio o vjeronauci u vrtićima, te generalno o vjeronauci u školama ( ja sam mektebsko dijete, valjda zbog toga mi vjeronauka u školama nikako ne paše), ne mogu da vjerujem da neko može izjednačiti uvođenje vjeronaauke, sa eventualnom paljevinom džamije.....
Vjeruj Ahmede , vjeruj.

Ko da gledam ovaj lik je lud za balaševićem..
bosanska rijec

#227 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by bosanska rijec »

Uznemirena sam i tuzna zbog ljudi koji su ovo prezivljavali, sigurno im se vracaju slike iz 92... kao i svim normalnim ljudima . Da se to bilo gdje drugo dogodilo sacekala bih istragu . Ovako... nakon nakeloko ekscesa na ovom mjestu i nakon prijetnje u aprilu ove godine,cije prijetnje su evo i ostvarili, i svega drugog sto dolazi iz RS i politicara sljedbenika karadziceve politike ovo sve skupa me ne iznedjuje.
Da ce istragu vrsiti neka bosansko- hercegovacka policija u redu, ali ova plemenska koja slusa instrukcije
ovih sljedbenika...i onih iz MZ koji citavo vrijeme zatvaraju oci i ne zanima ih, a i bez istrage sve mi je jasno.
Grozno,...zao mi tih ljudi Bosnjaka ... mogu mislit kako im je jutros bilo....
.... Skoro gledam Dodika u Foci psuje zbog dzamija na Tjentistu i kako cujem taj
i takav osudjuje ovaj dogadjaj ...... Gad licemjerni.
Zgembo sve si u pravu ali znas kako kvazidemokrate za desavanja u RS
na upit za fasizam u tom entitetu, odgovaraju da je to pa eto ko normalno stanje za taj dio BiH.
"Ma kakav fasizam to je vise normalno, meni smeta zelena boja na trotoaru" :zoka:
veljaca

#228 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by veljaca »

stochar wrote:
kad bi svi vi galamdzije tako zustro zahtijevali od ovih koje mi placamo da se puste misli i supljiranja a da rade konkretne stvari, svima bi nam bilo bolje!

miroslava placa EU, a ove sto sebi povecavaju plate 100 posto placamo mi iz svojih dzepova!
veljaca wrote: Stochar - ako citiras moj post - onda reci meni KONKRETNO .... Pa da ti KONKRETNO odgovorim ....
stochar wrote: evo kazem ti: kad bi TI i tebi slicni galamdzije tako zustro zahtijevali od ovih koje mi placamo da se puste misli i supljiranja a da rade konkretne stvari, svima bi nam bilo bolje!
Ja sam reagovao na natpis o Miroslavu - bez GALAME .... Odakle ti znas da ja ne reagujem isto i kad su u pitanju ovi nasi ( Srpski, Hrvatski i Bosnjacki a i ostali ) politicari .... A kad si me vec prozvao - sve mislim da si ti nekakav Lajcakov potparol koji radi u OHR-u i koji ga zdusno brani ... Ja ti mogu reci ( kao i Lajcaku ) ostavi se ti ovdje SUPLJIRANJA i ako mozes UCINI NESTO KONKRETNO ....
sekiracija

#229 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by sekiracija »

STOCAR,
ovo sto imaju dvije grijalice i sto su izgorijele sa ostalim kako podom i prostirkama je neupitno.To sto se crni zid iza grijalica je vjerovatno posljedica gorenja samih u datim okolnostima.Eksperimentalno bi se dalo vrlo lako utvrtiditi dali su grijalice uzrok pozara
samo treba iscenirati istu pozicuju,iste materijela i ukljuciti grijalice ako su bile ukljucene,u sta sumnjam.
delightful

#230 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by delightful »

Ahmmed wrote:
VR6 wrote:Male su sanse da je grijalica upitanju. Ruzno sto se ovo desava, no istina je da svi provociraju u ovoj drzavi.
Recimo ono uvodjenje vjeronauke u vrtice u FBIH je po meni velika provokacija, no proslo je.

Šta god ja mislio o vjeronauci u vrtićima, te generalno o vjeronauci u školama ( ja sam mektebsko dijete, valjda zbog toga mi vjeronauka u školama nikako ne paše), ne mogu da vjerujem da neko može izjednačiti uvođenje vjeronaauke, sa eventualnom paljevinom džamije.....
ahmmede dragi, ko ti je ukrao lozinku :(

ukoliko je neko zapalio dzamiju, da li stvarno mislis da su posljedice isto tako dugotrajne i sveobuhvatne kao sto je uvodjenje vjeronauke u vrtice i skole :shock:
to sto je kreten zapalio vjerski objekat je samo kretenski akt jednog ili nekoliko kretena. sto proizvodimo generacije i generacije nerazmisljajucih dronova, to je istinska tragedija.

zar i ti, sine ahmmede....
veljaca

#231 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by veljaca »

Evo ja KONKRETNO predlazem ( bez obzira ko je to uradio ) da se NAPRAVI 5 PUTA VECA I LJEPSA DZAMIJA U FAZLAGICA KULI. Time ce svi dokazati da su za suzivot - pa i Mile Dodik ....
amrica

#232 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

Izgleda da vecina prisutnih na forumu kad cita procita samo ono sto zeli da procita, i onda to izvadi iz konteksta.

@ramiz

bila sam u ratu, znam ko je palio dzamije i 92.-95. i 45., ali za mene to nije a priori dokaz, normalnije mi je sacekati izvjestaj strucnjaka.
Ako su Srbi, nadam se da ce biti pronadjeni i adekvatno osudjeni, a ako nisu, neka se kaze ko je kriv....
delightful

#233 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by delightful »

koliko ce grijalica trebat onda?! :roll:
bosanska rijec

#234 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by bosanska rijec »

portfast wrote:
Ahmmed wrote:

Nevjerovatno, ovo nisam ni bila procitala a to je upravo sto sam vec napisala, ako treba i izmisliti banalni razlog poput, oblacnog vremena
koji bi opravdao fasizam i njegovo trajanje , trajanje, ....i za neke to cak normalno stanje.... nenormalan je crni oblak e to je vec problem... :zoka:
mostarac

#235 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by mostarac »

veljaca wrote:Evo ja KONKRETNO predlazem ( bez obzira ko je to uradio ) da se NAPRAVI 5 PUTA VECA I LJEPSA DZAMIJA U FAZLAGICA KULI. Time ce svi dokazati da su za suzivot - pa i Mile Dodik ....
ja bi i u ovom trenutku radije da se njima napravi kakva fabrika pa da ona finansira obnovu dzamije jer bi to bila dvostruka korist. Fabrika bi ucinila povratak jos vecim, a dzamija bi se napravila. Ovako dzamija obnovljena nece taj povratak povecati.
Znaci napravimo mi njima tamo kakvu fabriku i omogucimo strano ulaganje pa nek ljudi sami naprave dzamiju. Povratak izmedju ostalog i jeste bio mizeran jer su se prvo pravile dzamije a nisu se stvarali uslovi za povratak. Bez dzamije se moze zivit, al bez hljeba ne moze i nikad nece moci. Zato nam i jest propao povratak, jer su se prvo pravile dzamije,a ne fabrike.
sekiracija

#236 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by sekiracija »

delightful wrote:
Ahmmed wrote:

ukoliko je neko zapalio dzamiju, da li stvarno mislis da su posljedice isto tako dugotrajne i sveobuhvatne kao sto je uvodjenje vjeronauke u vrtice i skole :shock:
to sto je kreten zapalio vjerski objekat je samo kretenski akt jednog ili nekoliko kretena. sto proizvodimo generacije i generacije nerazmisljajucih dronova, to je istinska tragedija.

POTPISUJEM!
stochar

#237 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by stochar »

veljaca wrote:Evo ja KONKRETNO predlazem ( bez obzira ko je to uradio ) da se NAPRAVI 5 PUTA VECA I LJEPSA DZAMIJA U FAZLAGICA KULI. Time ce svi dokazati da su za suzivot - pa i Mile Dodik ....

a ja sugerisem da se napravi ista dzamija k'o sto je i bila, a da se od tih para koje bi trebale za 5 puta vecu dzamiju napravi neka fabrika u koju ce se zaposliti povratnici pa da onda za nekoliko godina oni od svojih para naprave pet puta vecu dzamiju, jer ce tada biti i pet puta vise stanovnika koji ce doci tu da rade. da se napravi put, da se naprave farme, da se ljudi zaposle!
stochar

#238 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by stochar »

@mostarac - uze mi post iz tastature! :)

nego, gdje nestade Ramiz:
stochar wrote:
Air Ramiz wrote: Ja ne znam gdje si ti vidio grijalicu na snimku, (jel na TV RS-a?), ali sta god da si vidio zvanična izjava imama trebinjskog je:
U džamiji nije bilo nikakve grijalice niti električnog uređaja, tako da je isključena mogućnost da je uzrok požara takvo što. Ovo je djelo ljudskih ruku. Objekat džamije bio je uredu sinoć do 21.00 sat jer su ga obilazili predstavnici Islamske zajednice Gacko i bio je spreman za klanjanje bajram-namaza, kazao je Hodžić.
Imam valjda nije tolki hajvan ako svojim ocima vidi grijalicu da kaze da je nije bilo. Vise vjerujem njemu, nego tebi, ma sta da si vidio, mozda uopste nisi vidio grijalice nego nesto drugo.
Image

ovdje je kompletan snimak: [url]rtsp://195.222.52.149:7070/rtv/televizija/gacko08122008.rm[/url]

mada, neki predrag je snimatelj, pa onda ne iksljucujem da je ove grijalice umontrir'o s nekog drugog snimka, hoce ti Srbi svasta!

p.s. da potcrtam: opet kazem da je velika vjerovatnoca da je neko podmetnuo pozar i nadam se da ce u tom slucaju biti sto prije pronadjen i osudjen, ali nemojte ljude koji pokusavaju sagledati stvar sa vise uglova otpuzivati za veleizdaju! sta vam je koji k?! sta ste vi, neka inkvizicija?!
veljaca

#239 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by veljaca »

mostarac wrote:
ja bi i u ovom trenutku radije da se njima napravi kakva fabrika pa da ona finansira obnovu dzamije jer bi to bila dvostruka korist. Fabrika bi ucinila povratak jos vecim, a dzamija bi se napravila. Ovako dzamija obnovljena nece taj povratak povecati.
Znaci napravimo mi njima tamo kakvu fabriku i omogucimo strano ulaganje pa nek ljudi sami naprave dzamiju. Povratak izmedju ostalog i jeste bio mizeran jer su se prvo pravile dzamije a nisu se stvarali uslovi za povratak. Bez dzamije se moze zivit, al bez hljeba ne moze i nikad nece moci. Zato nam i jest propao povratak, jer su se prvo pravile dzamije,a ne fabrike.
Ne bih se bas slozio ... ali ... ( svako ima pravo na svoje misljenje ). U Gacku ima Termoelektrana - koja bi mogla zaposliti SVE povratnike .... A IZGRADNJA VECE I LJEPSE DZAMIJE BI BIO ZNAK DOBRE VOLJE KOMSIJA ....
delightful

#240 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by delightful »

veljaca, molim te prestani sa velikim fontom i crvenim slovima.
hvala.
cyprus

#241 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by cyprus »

A stvarno zašto ne sačekamo rezultate istrage?

Al opet šta? Ako ti rezultati kažu da je u džamiji podmetnut požar jel to znači da su u RS svi četnici, a ako se uspostavi da je grijalica kriva jel to znači da je RS ipak nije toliko loša? :roll:
Air Ramiz

#242 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

Evo samo da podsjetim pucanstvo na moj komentar koji sam dao vezano za grijalice, a sto je i hodza potvrdio sinoc na temi dana:
stochar wrote:
mada, neki predrag je snimatelj, pa onda ne iksljucujem da je ove grijalice umontrir'o s nekog drugog snimka, hoce ti Srbi svasta!
Predrag je bio i montazer. Nije sigurno slucajno ubacio snimak tih grijalica, nit je imam slucajno rekao da ih nije bilo, a vjerovatno je mislio da se nisu koristile, sto je lako utvrdit, pogledas zid iza njih i vidis da li na prednjem zidu dzamije ima uticnica. Inace kvarnce peci griju samo u jednom smjeru pa je zagrijavanje prostorije prije namaza kvarcnim pecima besmisleno, jer cim ih ugasis toplina nestane. Drugo, na prednjem zidu prema kojem su okrenuti klanjaci prema mihrabu sigurno nece stajat upaljena kvarcna pec, jer bi ispalo da se molis vatri.
Last edited by Air Ramiz on 09/12/2008 14:18, edited 2 times in total.
veljaca

#243 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by veljaca »

delightful wrote:veljaca, molim te prestani sa velikim fontom i crvenim slovima.
hvala.
Nema problema. :thumbup: Ali nekima se mora velikim slovima napisati - pa jos crvenim. Prihvatam sugestiju. Hvala na opomeni .....
ponosna_manjina

#244 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by ponosna_manjina »

portfast wrote:
Ko da gledam ovaj lik je lud za balaševićem..
Ja, a siguran sam da voli pogledati i onu seriju Vratice se rode.

Mislim stvarno...
Ahmmed

#245 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Ahmmed »

delightful wrote:
Ahmmed wrote:

Nije mi niko ukrao lozinku........

O vjeronauci....nit imam više snage, nit želje, hiljadu puta sam napisao svoj stav o tome.....

No, paljenje vjerskih objekata, u ovom slučaju džamija, nije samo kretenski akt jednog ili nekoliko kretena....Pa, zar je rušenje hiljadu i 200 objekata Islamske zajednice u BiH ( pominjem IZ, pošto je tema o gatačkoj džamiji) tek gesta jednog ili nekoliko kretena?????I zar misliš da tim činom nije poslana poruka , koja implicira veoma ozbiljne i dalekosežne posljedice???

Moraš da shvatiš da postoje ljudi koji rušenje vjerskih objekata, doživljavaju na drugačiji način od tebe....Moraš da shvatiš da povratnici, koliko god da ih je, evo recimo u istočnoj Bosni i istočnoj Hercegovini, na sasma drugačiji način doživljavaju rušenje džamija, na sasma drugačiji način od većine nas su doživjeli njihovu obnovu nakon rata....

Glede generacija i generacija nerazmišljajućih dronova.....Koliko god da sam protiv vjeronauke, nadam se da ona neće toliko štetno uticati na budućnost novih generacija.......Nije je bilo od 1945 do 1990....I neka nije....No, generacije rođene pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih,generacije bez vjeronauke, vodile su protekli rat....I između ostalog, napravile genocid u Srebrenici....
Air Ramiz

#246 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

mostarac wrote:
Poredit pravljenje fabrike sa dzamijom, nidje veze. Pa nije fabrika tek tako, samo je napravis i cvjetaju ruze. Moras imat 1. produktivan kadar, 2. moras imat investiciju, 3. moras osigurat trziste, to su preduslovi da pravis fabriku. U Fazlagica kuli ima 30 starih povratnika, kakva bi to njima fabrika koristila?
kijameta

#247 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by kijameta »

delightful wrote:
Ahmmed wrote:

Kad se uzme u obzir oko 1000 srusenih i spaljenih dzamija u periodu 91-2008 i neke je u rusenju svake ucestvovalo nekoliko 'kretena' dolazimo do impozantne cifre od 10-ak hiljada kretena. U svakom slucaju tolika kolicina 'kretenizma' je ostra konkurencija cak i vjeronauku u vrticima.
Kakvi 'kreteni' .Trice i kucine ,narod Fazlagica-Kule i kljucke kapetanije je izlozen konstantnom planiranom i organizovanom genocidu od sredine 19 stoljeca do danas.
Mi ne radimo nista konkretno za te ljude,nismo cinili i na nasu sramotu,nikad i necemo,nego cemo gledati kako ih trijebe i istrebljuju poput Bosnjaka; Niksica,Kolasina,Bijelog Polja,Nevesinja,Trebinja.
Ahmmed

#248 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Ahmmed »

cyprus wrote:A stvarno zašto ne sačekamo rezultate istrage?

Al opet šta? Ako ti rezultati kažu da je u džamiji podmetnut požar jel to znači da su u RS svi četnici, a ako se uspostavi da je grijalica kriva jel to znači da je RS ipak nije toliko loša? :roll:

Ne znači, cyprus, ne znači....nije značilo ni da su svi četnici, kad je popaljeno 1000 džamija , od 1992 do 1995....
delightful

#249 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by delightful »

Ahmmed wrote:
Nije mi niko ukrao lozinku........

O vjeronauci....nit imam više snage, nit želje, hiljadu puta sam napisao svoj stav o tome.....

No, paljenje vjerskih objekata, u ovom slučaju džamija, nije samo kretenski akt jednog ili nekoliko kretena....Pa, zar je rušenje hiljadu i 200 objekata Islamske zajednice u BiH ( pominjem IZ, pošto je tema o gatačkoj džamiji) tek gesta jednog ili nekoliko kretena?????I zar misliš da tim činom nije poslana poruka , koja implicira veoma ozbiljne i dalekosežne posljedice???

Moraš da shvatiš da postoje ljudi koji rušenje vjerskih objekata, doživljavaju na drugačiji način od tebe....Moraš da shvatiš da povratnici, koliko god da ih je, evo recimo u istočnoj Bosni i istočnoj Hercegovini, na sasma drugačiji način doživljavaju rušenje džamija, na sasma drugačiji način od većine nas su doživjeli njihovu obnovu nakon rata....

Glede generacija i generacija nerazmišljajućih dronova.....Koliko god da sam protiv vjeronauke, nadam se da ona neće toliko štetno uticati na budućnost novih generacija.......Nije je bilo od 1945 do 1990....I neka nije....No, generacije rođene pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih,generacije bez vjeronauke, vodile su protekli rat....I između ostalog, napravile genocid u Srebrenici....

pretuzno je vidjeti kako pravis ista poredjenja i koristis laznu logiku kao i neki likovi od kojih nista drugo ni ne ocekujem.
ti sto su vodili rat su itekako imali vjeronauku, na koljenima svojih starijih, koji su isli na vjeronauku.
to sto si veceras napisao je nevjerovatno.
amrica

#250 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

ŽALOSTNO
Locked