delightful wrote:Ahmmed wrote:VR6 wrote:Male su sanse da je grijalica upitanju. Ruzno sto se ovo desava, no istina je da svi provociraju u ovoj drzavi.
Recimo ono uvodjenje vjeronauke u vrtice u FBIH je po meni velika provokacija, no proslo je.
Dok je takvih stvari, bit ce i ovakvih, bar ja tako gledam na to...
Šta god ja mislio o vjeronauci u vrtićima, te generalno o vjeronauci u školama ( ja sam mektebsko dijete, valjda zbog toga mi vjeronauka u školama nikako ne paše), ne mogu da vjerujem da neko može izjednačiti uvođenje vjeronaauke, sa eventualnom paljevinom džamije.....
ahmmede dragi, ko ti je ukrao lozinku
ukoliko je neko zapalio dzamiju, da li stvarno mislis da su posljedice isto tako dugotrajne i sveobuhvatne kao sto je uvodjenje vjeronauke u vrtice i skole
to sto je kreten zapalio vjerski objekat je samo kretenski akt jednog ili nekoliko kretena. sto proizvodimo generacije i generacije nerazmisljajucih dronova, to je istinska tragedija.
zar i ti, sine ahmmede....
Nije mi niko ukrao lozinku........
O vjeronauci....nit imam više snage, nit želje, hiljadu puta sam napisao svoj stav o tome.....
No, paljenje vjerskih objekata, u ovom slučaju džamija, nije samo kretenski akt jednog ili nekoliko kretena....Pa, zar je rušenje hiljadu i 200 objekata Islamske zajednice u BiH ( pominjem IZ, pošto je tema o gatačkoj džamiji) tek gesta jednog ili nekoliko kretena?????I zar misliš da tim činom nije poslana poruka , koja implicira veoma ozbiljne i dalekosežne posljedice???
Moraš da shvatiš da postoje ljudi koji rušenje vjerskih objekata, doživljavaju na drugačiji način od tebe....Moraš da shvatiš da povratnici, koliko god da ih je, evo recimo u istočnoj Bosni i istočnoj Hercegovini, na sasma drugačiji način doživljavaju rušenje džamija, na sasma drugačiji način od većine nas su doživjeli njihovu obnovu nakon rata....
Glede generacija i generacija nerazmišljajućih dronova.....Koliko god da sam protiv vjeronauke, nadam se da ona neće toliko štetno uticati na budućnost novih generacija.......Nije je bilo od 1945 do 1990....I neka nije....No, generacije rođene pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih,generacije bez vjeronauke, vodile su protekli rat....I između ostalog, napravile genocid u Srebrenici....