"Kvalitet goriva na pumpama"?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Neelix

#226 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Neelix »

respo wrote:
nakon toga opet sam otisao na selex nasuo goriva
:shock: bicuj bicuj me, bicuj stojane :D

i ja bih dilao takvo gorivo da imam ovakve musterije :P
ramelow

#227 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by ramelow »

Moj glas: Ina ili slovenački Petrol.
Sa gorivom OMV-a prelazio sam daleko najmanje kilometara.
Inače, kod mene je Opel Astra 1.7 TD (1999. godište).
respo

#228 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by respo »

Neelix wrote:
respo wrote:

sta se sokiras 5 godina na njihovoj benzinskoj sipam i nisam imao problema
ovo mi se desilo samo sada i nasuo sam opet da vidim eventualno hoce li se ponoviti jer je moguce da i oni jednom prime lose gorivo ili je jednostavno benzinska pumpa na auto povukla talog sa dna koji se nakupio nakon toliko godina bez obzira gdje sipao u bih taj ces talog imati

evo nasuo sam i ne pokazuje board nista
ako pokaze onda mjenjam pumpu

ja za razlku od nekih dam jos jednu sansu onome ko mi pruza bilo kakve usluge naravno da problem koji imam pomenem onima koji mi prodaje nesto

a ti se cudi tome koliko hoces
Semiramida

#229 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Semiramida »

Prije dva mjeseca sipali benzin na EP u Pofalićima, kod Energoinvesta.
Auto stalo u sred grada. Zvali BIHAMK, ispumpali ga, nasuli gorivo iz kanistera i voila - auto krenulo...

Nije strašno, osim što smo zaustavili saobraćaj jedno 20min dok smo pomakli auto, zakasnili na sve moguće dogovore, bacili pare na gorivo i nikako se nismo iznervirali. :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#230 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by 1946 »

Semiramida wrote:Nije strašno, osim što smo zaustavili saobraćaj jedno 20min dok smo pomakli auto, zakasnili na sve moguće dogovore, bacili pare na gorivo i nikako se nismo iznervirali. :D
Saburli čeljad :D
Zux

#231 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Zux »

Semiramida wrote:Prije dva mjeseca sipali benzin na EP u Pofalićima, kod Energoinvesta.
Auto stalo u sred grada. Zvali BIHAMK, ispumpali ga, nasuli gorivo iz kanistera i voila - auto krenulo...

Nije strašno, osim što smo zaustavili saobraćaj jedno 20min dok smo pomakli auto, zakasnili na sve moguće dogovore, bacili pare na gorivo i nikako se nismo iznervirali. :D

:shock: Ja sam na toj pumpi sipao X puta (izmedju ostalog i sinoc), nikad nista negativno nisam primijetio, bilo da je dizel ili bezolovni benzin. Koji benzin je bio u pitanju? Koje auto?
Neelix

#232 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Neelix »

respo wrote:
Neelix wrote:
respo wrote:

sta se sokiras 5 godina na njihovoj benzinskoj sipam i nisam imao problema
ovo mi se desilo samo sada i nasuo sam opet da vidim eventualno hoce li se ponoviti jer je moguce da i oni jednom prime lose gorivo ili je jednostavno benzinska pumpa na auto povukla talog sa dna koji se nakupio nakon toliko godina bez obzira gdje sipao u bih taj ces talog imati

evo nasuo sam i ne pokazuje board nista
ako pokaze onda mjenjam pumpu

ja za razlku od nekih dam jos jednu sansu onome ko mi pruza bilo kakve usluge naravno da problem koji imam pomenem onima koji mi prodaje nesto

a ti se cudi tome koliko hoces
:-) i ja sam godinama sipao na petrolu. pa kad sam jednom nasuo, auto pocelo nemirno raditi, skakati obrtaji, otisao na EP Nedzarici, i vise mi se to ne desava.

ful mi vans, sejm on ju, ful mi tvajs, sejm on mi :)
respo

#233 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by respo »

i sta predlazes neelix
da odem na XY benzinsku stanicu
i da mi bude ful mi et frst sajt?
Neelix

#234 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Neelix »

da, predlazem ti da predjes na drugu. na bilo koju koja te nije zajebala nikad ;)
johntra

#235 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by johntra »

a jesi li razmišljao da si godinama punio tu loše gorivo i da je sada tek izbacilo grešku, jer je sistem filtiranja bio preopterećen? znači, cijelo vrijeme sipaš loše gorivo i opet će ti se kroz neki period pojaviti greška...sumnjam da kod njih dođe loša pošiljka jednom, njima je većina goriva čuna...uostalom, to potvrđuje i drastično smanjen broj klijenata, ta je pumpa nekad primala svake dvije minute po jedno auto...nekad sam živio tu, pa sam se bavio brojanjem...a sad, mnoogooo manje raje tu sipa gorivo....
neki

#236 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by neki »

respo wrote:do sada sam sipao gorivo na selexu u hrasnom i nisam imao primjedbi do zadnjeg sipanja
nakon sipanja board mi je pokazao antipolution fault
vozaci pezoa znaju za ovu poruku :)
preko interneta sam otprilike saznao da je lose gorivo problem u najvise slucajeva kad se ova poruka pojavi
tu se pojavila i oznaka nesto kao motor i kad upalim auto onda ostane upaljena
otisao u servis da vidim jeli to to i ako jeste da mi samo resetuje da mi se taj motor ugasi usput sam dosuo i ulja
otisao i pokazalo se tacno da je do goriva
skenirao ga sa dijagnostikom nista nije uradio i lampica se ugasila

nakon toga opet sam otisao na selex nasuo goriva i zasada ne pokazuje nista i sve je uredu pa cemo vidjeti hoce li se pojaviti ubuduce pa cu vidjeti sta dalje :)
Jesil ti jedan od onih sto su se otrovali u Pomodorinu pa onda poslije opet otisli tamo je je pileci "praaavo dobar" :lol: :-)
respo

#237 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by respo »

e jbg sada ako je bas gorivo lose toliko izbacilo bi gresku ranije valjda
rekoh nasuo sam sada jos jednom da vidim jeli to to
ako bude bar sam 100% siguran da je do goriva tako da onda idem u potragu za novom al kad vidim kakvo je stanje dodje mi otprilike isto sa mjenjanjem b. stanica
a ovako moze biti svasta ako samo jednom pokaze

@neki nisam nikad jeo u pomodorinu
i ovo sto poredis su dvije skroz razlicite stvari
Neelix

#238 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Neelix »

respo wrote:do sada sam sipao gorivo na selexu u hrasnom i nisam imao primjedbi do zadnjeg sipanja
nakon sipanja board mi je pokazao antipolution fault
vozaci pezoa znaju za ovu poruku :)
preko interneta sam otprilike saznao da je lose gorivo problem u najvise slucajeva kad se ova poruka pojavi
tu se pojavila i oznaka nesto kao motor i kad upalim auto onda ostane upaljena
otisao u servis da vidim jeli to to i ako jeste da mi samo resetuje da mi se taj motor ugasi usput sam dosuo i ulja
otisao i pokazalo se tacno da je do goriva
skenirao ga sa dijagnostikom nista nije uradio i lampica se ugasila

nakon toga opet sam otisao na selex nasuo goriva i zasada ne pokazuje nista i sve je uredu pa cemo vidjeti hoce li se pojaviti ubuduce pa cu vidjeti sta dalje :)

? kako je to drugacije od primjera Pomodorina?
respo

#239 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by respo »

drugaciji je jer se pokazalo tacno na sto sam mislio tj da mi je majstor to isto rekao sto ppet dovodi do toga da i i on mozda grijesi kad je rekao isto kao i ovi na mnogobrojnim forumima
sto ne znaci da ce mi sutra lambda sonda pokazati isto jer je otisla ili nesto drugo u vezi sa tim

eto u cemu je razlika
Neelix

#240 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Neelix »

:shock:
Image
neki

#241 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by neki »

respo wrote:drugaciji je jer se pokazalo tacno na sto sam mislio tj da mi je majstor to isto rekao sto ppet dovodi do toga da i i on mozda grijesi kad je rekao isto kao i ovi na mnogobrojnim forumima
sto ne znaci da ce mi sutra lambda sonda pokazati isto jer je otisla ili nesto drugo u vezi sa tim

eto u cemu je razlika
haman ti jos jedes u pomodorinu
respo

#242 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by respo »

sta se cudis i majstor rekao kao sto bi i ja tebi rekao da ti se to desi
to ti je do loseg goriva ne gledajuci nista na njemu

nvm
moj je princip takav da eventualno dam jos jednu sansu ako bude isto znam onda sigurno da necu ni prismrditi selexu u hrasnom i to je to
jer i ako budem mjenjao znam da me ne ceka nista bolje od drugih cak u nekim slucajevima i jos gore puno gore
Neelix

#243 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Neelix »

respo wrote:sta se cudis i majstor rekao kao sto bi i ja tebi rekao da ti se to desi
to ti je do loseg goriva ne gledajuci nista na njemu
i da ti je majstor rekao nesto drugo, tebi bi bilo vjerovatnije da je problem u gorivu, nego sad kad ti je i rekao da je do goriva??

hajd nek ti bude :-) nadam se da neces morat para izletit, al s takvim razmisljanjem....laka si meta prevarantima.
respo

#244 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by respo »

Neelix wrote:i da ti je majstor rekao nesto drugo, tebi bi bilo vjerovatnije da je problem u gorivu, nego sad kad ti je i rekao da je do goriva??

hajd nek ti bude :-) nadam se da neces morat para izletit, al s takvim razmisljanjem....laka si meta prevarantima.
da mi je majstor i rekao nesto drugo cekao bi sta bi rekla dijagnostika koju je radio njegov kolega i gledao sta ce pokazati
isto to gorivo je bilo u autu kad je ponovo upalio auto i nije nista pokazalo
vozao se citav dan (poslom ne onako bezveze da ne bude zabune) nista nije pokazao takodje
do tada bi valjda nesto opet pokazao i naspem za 20 jer je vec bio na rezervi tako da mi tih 10 litara ne znaci nista pretjerano da se uvjerim jeli to doslo kao jedan propust njihov ili je to serijski da stalno takvo gorivo imaju

poslije ovih 10 litara vidjet cu kako je
pa bas da sam laka meta hm ajd nek bude

p.s. najveci fazon je da se na voznju u toku ovoga nije nista desavalo negativno
niti je "kasljao" niti je trzao nista normalno se ponasao kao i prije i samo se upalila ta lampa i ta poruka
japo-

#245 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by japo- »

Image

Image

eo danas zamjenio filter nafte jako lijep prizor :-) al naravno filteri sluze za ovo, al moro sam slikat :D i ovo ne mora da utiče na kvalitet 8-)
Control panel

#246 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Control panel »

japo- wrote:Image

Image

eo danas zamjenio filter nafte jako lijep prizor :-) al naravno filteri sluze za ovo, al moro sam slikat :D i ovo ne mora da utiče na kvalitet 8-)
stvarno kako lose filtere prave ovi iz tesnja. treba ih tuziti. :-)
kostakurta

#247 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by kostakurta »

hm....tešnja....
gorankralj

#248 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by gorankralj »

Control panel wrote: stvarno kako lose filtere prave ovi iz tesnja. treba ih tuziti. :-)
možda nisi znao, ali vlasnik Unico-Filtera je MAN, i da se na otprilike pola MAN kamiona i autobusa nalaze unico filteri te na dosta novih mercedesa C i E klase imaš Unico filtere iz BiH. toliko o nekvalitetu gore navedenih
japo-

#249 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by japo- »

ipak mislim da ja malo ironičan post od control panel :D
maxell_sarajevo

#250 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by maxell_sarajevo »

Otkad je otvoren Selex kod njih sipam bezolovni 95 i nikada nisam imao problema sa autom.Kakve su druge pumpe ne znam jer ne sipam nigdje osim na selexu. :thumbup:
Post Reply