Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post Reply
feral.tribune

#226 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by feral.tribune »

jeza u ledja wrote::lol:

Jeza u ledja Citat " A u Sarajevu hrvatska i srpska djeca mogu gledati muslimanske simbole ili ljiljane ? "

:lol: :lol: a sta gleda tvoje dijete na zidu u americkoj skoli .Kokardu Svetog Savu i kralja Petra :lol: sta gledaju srpska i sva druga djeca u Hrvatskoj na zidu ? Kriz , papa , tudjman , sahovnivca ili nesto trece .Tebi i ljljani smetaju .Da su bosanski muslimani uzeli( predlozili ) zastavu sa krizem kao drzavnu ali pod uvjetom samo da se bosna ne raspadne Srbi i Hrvati bi rekli " ma daj bolan sta ce nam ta glupost daj Budu ili Davidovu zvijezdu da stavimo .Ako nisu mogli otrpiti ljiljane sta onda mogu ? To sa muslamnskim simbolima ( mada ja mislim da ti lazes cisto sumnjam da su citati iz Kurana ili bilo kakvi muslimanski simboli po sarajevskim skolama ) dakle to je samo izgovor da se Bosna podijeli .Vise je Srbija pravoslavna i hrvtska katolicka zemlja 100 puta nego li je Bosna muslimanska .Ali eto jedno je normalno a drugo to nije .Ljiljani su bosanski simbol .Sahovnica i srpska trobojka su zastave drugih drzava .Te dvije zastave nemaju nikakve veze sa Bosnom . Okupacija !
jeza u ledja

#227 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by jeza u ledja »

feral.tribune wrote:
Tebi i ljljani smetaju .
Ne smetaju meni, zato jer se ja sjecam jednog drugog vremena kada ljiljan nije bio prisvajan i svojatan od strane jednog naroda, ali smetaju Hrvatima. Isto kao sto tebi smeta sahovnica njima smetaju ljiljani. Za njih su ljiljani bosnjacki simbol, a oni to danas i prakticno jesu postali. Na zastavi FBiH ako se ne varam imas ljiljan na zelenoj pozadini, te sahovnicu. Kako je onda sahovnica nelegalna, ako visi na zastavi?? I koga to ljiljani predstavljaju, ako sahovnica predstavlja Hrvate u FBiH?
Lazes sam sebe da si nesto sto nisi i zbog toga hoces drugima da nameces svoju pravdu, a ne vidis da drugi imaju dijametralno suprotno misljenje od tebe, i sa punim pravom. Onaj jedan spominje rat i HVO u SA, znam ja kako je funkcionirao HVO u SA vrlo dobro, i znam da Hrvatima nije dlaka s glave falila, dok su u Mostaru istjerivali ljude za zapadnoj strani. Sve ja to znam. Ali od tada je proslo mnogo mnogo vremena, i ne moze se vjecno sva politika zasnivati na mentalitetu zrtve ratnih zlocina iz proslog vremena (usput, to me jezivo podsjeca na jedan drugi narod). Danas, naglasavam DANAS - su uglavnom svi postali isti. Bosnjacki nacionalisti, hrvatski nacionalisti, srpski nacionalisti, sve je to u pet deka. Zatucanost, ksenofobija, aparthejd, latentni fasizam, prisutni su i u Sarajevu koliko i u Mostaru, a ni Banja Luka vise nije daleko.
Zato kazem, ideologija kojom se vodi neko ko bi uvodio vjeronauk u vrtice u Sarajevu, je za mene ISTA kao ideologija kojom se povode ovi bilmezi u Capljini. Ista. A ta ideologija boga mi preovladava u cijeloj zemlji, kako drukcije tumaciti vjecito iste rezultate izbora? Treba znati da opravdavanjem ovakvih stvari u Sarajevu dajete izgovor ljudima u drugim dijelovima zemlje da se ponasaju isto tako. Dakle, ako odabravate jedno, licemjerno je protiviti se drugom.
A ako ne opravdavate, onda shvatite da ste u manjini. Ali onda trebate znati da takva manjina postoji i u Capljini, i u Mostaru i Banja Luci.

Da li vlasti u Capljini ili Stocu zabranjuju ne-hrvatskoj djeci nastavu na hrvatskom jeziku i po 'hrvatskom' planu i programu? Zna li neko?
Ako im zabranjuju, onda to znaci da te pitaju koje si nacionalnosti i na osnovu toga zabranjuju pristup normalnoj nastavi, sto je najgori oblik fasizma.
Ako im dozvoljavaju, ali bosnjacka ili srpska djeca (tj. njihovi roditelji) nece da se uce na hrvatskom jeziku i po hrvatskom obrazovnom planu onda je to vec malo slozeniji problem, za koji dio krivice snosi i Sarajevo.
palermo

#228 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
feral.tribune wrote:
Tebi i ljljani smetaju .
Ne smetaju meni, zato jer se ja sjecam jednog drugog vremena kada ljiljan nije bio prisvajan i svojatan od strane jednog naroda, ali smetaju Hrvatima. Isto kao sto tebi smeta sahovnica njima smetaju ljiljani. Za njih su ljiljani bosnjacki simbol, a oni to danas i prakticno jesu postali. Na zastavi FBiH ako se ne varam imas ljiljan na zelenoj pozadini, te sahovnicu. Kako je onda sahovnica nelegalna, ako visi na zastavi?? I koga to ljiljani predstavljaju, ako sahovnica predstavlja Hrvate u FBiH?
Lazes sam sebe da si nesto sto nisi i zbog toga hoces drugima da nameces svoju pravdu, a ne vidis da drugi imaju dijametralno suprotno misljenje od tebe, i sa punim pravom. Onaj jedan spominje rat i HVO u SA, znam ja kako je funkcionirao HVO u SA vrlo dobro, i znam da Hrvatima nije dlaka s glave falila, dok su u Mostaru istjerivali ljude za zapadnoj strani. Sve ja to znam. Ali od tada je proslo mnogo mnogo vremena, i ne moze se vjecno sva politika zasnivati na mentalitetu zrtve ratnih zlocina iz proslog vremena (usput, to me jezivo podsjeca na jedan drugi narod). Danas, naglasavam DANAS - su uglavnom svi postali isti. Bosnjacki nacionalisti, hrvatski nacionalisti, srpski nacionalisti, sve je to u pet deka. Zatucanost, ksenofobija, aparthejd, latentni fasizam, prisutni su i u Sarajevu koliko i u Mostaru, a ni Banja Luka vise nije daleko.
Zato kazem, ideologija kojom se vodi neko ko bi uvodio vjeronauk u vrtice u Sarajevu, je za mene ISTA kao ideologija kojom se povode ovi bilmezi u Capljini. Ista. A ta ideologija boga mi preovladava u cijeloj zemlji, kako drukcije tumaciti vjecito iste rezultate izbora? Treba znati da opravdavanjem ovakvih stvari u Sarajevu dajete izgovor ljudima u drugim dijelovima zemlje da se ponasaju isto tako. Dakle, ako odabravate jedno, licemjerno je protiviti se drugom.
A ako ne opravdavate, onda shvatite da ste u manjini. Ali onda trebate znati da takva manjina postoji i u Capljini, i u Mostaru i Banja Luci.

Da li vlasti u Capljini ili Stocu zabranjuju ne-hrvatskoj djeci nastavu na hrvatskom jeziku i po 'hrvatskom' planu i programu? Zna li neko?
Ako im zabranjuju, onda to znaci da te pitaju koje si nacionalnosti i na osnovu toga zabranjuju pristup normalnoj nastavi, sto je najgori oblik fasizma.
Ako im dozvoljavaju, ali bosnjacka ili srpska djeca (tj. njihovi roditelji) nece da se uce na hrvatskom jeziku i po hrvatskom obrazovnom planu onda je to vec malo slozeniji problem, za koji dio krivice snosi i Sarajevo.
Ne mogah da odolim a da ne kažem, dobar ti mnogo post jeza.............i potpisujem ga. Još kad bi samo navijao za Hilary kud bi ti bio kraj :wink:
midja

#230 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by midja »

ama ljudi može li neko da mi nadje dobar razlog zasto mu smeta da moje dijete nauči ilahiju u vrtiću ili da nečije dijete nauči neku božićnu pjesmicu u istom tom vrtiću.
osa

#231 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by osa »

midja wrote:ama ljudi može li neko da mi nadje dobar razlog zasto mu smeta da moje dijete nauči ilahiju u vrtiću ili da nečije dijete nauči neku božićnu pjesmicu u istom tom vrtiću.
dežurnim kritičarima sve smeta, da je netko pokrenuo incijativu za zabranu vjeronauka u vrtićim ili školama, isti ovi borci za ljudska prava bili bi sigurno protiv, oni su uvijek protiv.
feral.tribune

#232 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by feral.tribune »

midja wrote:ama ljudi može li neko da mi nadje dobar razlog zasto mu smeta da moje dijete nauči ilahiju u vrtiću ili da nečije dijete nauči neku božićnu pjesmicu u istom tom vrtiću.
u istom vrticu uciti djecu tim stvarima znaci da ce se tvoje dijete pobosti nozem sa onim drugim djetetom jos prije prvog razreda .Oni u tim godimnama treba da se uce stvarima koje ih spajaju ( npr da igraju kozavice ili covjece ne ljuti se ) a ne da ih u tim godinama uce da su razliciti .Rano ih uce mrznji .Religija sluzi da siri mrznja a ne ljubav .Ljubav je paravan a iza toga je smrt .
osa

#233 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by osa »

feral.tribune wrote:
u istom vrticu uciti djecu tim stvarima znaci da ce se tvoje dijete pobosti nozem sa onim drugim djetetom jos prije prvog razreda .Oni u tim godimnama treba da se uce stvarima koje ih spajaju ( npr da igraju kozavice ili covjece ne ljuti se ) a ne da ih u tim godinama uce da su razliciti .Rano ih uce mrznji .Religija sluzi da siri mrznja a ne ljubav .Ljubav je paravan a iza toga je smrt .
ako će ih učiti spajanju ništa od toga, to mora doći samo od sebe, u jugi religija nije bila nešto aktivna učilo nas spajanju na sve mile i drage načine, pa smo se uvjerili da ništa od toga.
and

#234 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by and »

osa
ako će ih učiti spajanju ništa od toga, to mora doći samo od sebe, u jugi religija nije bila nešto aktivna učilo nas spajanju na sve mile i drage načine, pa smo se uvjerili da ništa od toga.
naravno,ljudi radije šalju djecu 30 kilometara u drugu školu nego da se sa svakim spajaju.
samo ne treba na silu uzimati školu .
zrikavac48

#235 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by zrikavac48 »

Za sve one koji TO zele, traze i cijelo vrijeme samo o tome pricaju , pa hajte ..... u torove i niste ni za sto drugo.
blue15

#236 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by blue15 »

AID-ova kuhinja. :roll:
Vodenjak

#237 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by Vodenjak »

Imam ja...
Moje dijete hoce da nauci i ilahije i bozicne pjesmice ali mu to ne daju u vrticu!
A ono navalilo BAS tamo da to uradi!

Sta cemo sad?
popajic

#238 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by popajic »

Postao/la Vodenjak dana 28/04/2008 08:06

midja je napisao/la:ama ljudi može li neko da mi nadje dobar razlog zasto mu smeta da moje dijete nauči ilahiju u vrtiću ili da nečije dijete nauči neku božićnu pjesmicu u istom tom vrtiću.

Imam ja...
Moje dijete hoce da nauci i ilahije i bozicne pjesmice ali mu to ne daju u vrticu!

Sta cemo sad?
"Cudno" to tvoje dijete.Hoce i ilahije i bozicne pjesmice!Ma,ne moze drug.Novokomponovana furka je ILI-ILI.Da se zna gdje je kome mjesto.Cak i kod djece...
Vodenjak

#239 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by Vodenjak »

popajic wrote:

midja je napisao/la:ama ljudi može li neko da mi nadje dobar razlog zasto mu smeta da moje dijete nauči ilahiju u vrtiću ili da nečije dijete nauči neku božićnu pjesmicu u istom tom vrtiću.

Imam ja...

Sta cemo sad?
"Cudno" to tvoje dijete.Hoce i ilahije i bozicne pjesmice!Ma,ne moze drug.Novokomponovana furka je ILI-ILI.Da se zna gdje je kome mjesto.Cak i kod djece...
Ali ono HOCE, a ti znas kakva su djeca kad navale... :mrgreen:
popajic

#240 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by popajic »

Vodenjak wrote:
popajic wrote:

Imam ja...

Sta cemo sad?
Zahebana vremena.Ja ne mogu spavati od dreke komsijskih beba -Hoce vjeronauku,sada i odmah !
lunci

#241 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by lunci »

osa wrote:
dežurnim kritičarima sve smeta, da je netko pokrenuo incijativu za zabranu vjeronauka u vrtićim ili školama, isti ovi borci za ljudska prava bili bi sigurno protiv, oni su uvijek protiv.
ne smeta mi da tvoje djete nauci al mi smeta da neko tjera moje djete da uci vjerske pjesme po zapovjesti nacionalisticke klike i jos gorih "bozjih poslanika" koji blagosiljaju njihov kriminal evo vec skoro 20 godina..nece mi takvi djetetu drzati moralne lekcije i uciti ih pjesmice a ovi fino hapaju pare namjenjene za obrazovanje i grade viletine..
eto, toliko od "dezurnih kriticara", principijelno :evil:
osa

#242 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by osa »

lunci wrote:
osa wrote:
ne smeta mi da tvoje djete nauci al mi smeta da neko tjera moje djete da uci vjerske pjesme po zapovjesti nacionalisticke klike i jos gorih "bozjih poslanika" koji blagosiljaju njihov kriminal evo vec skoro 20 godina..nece mi takvi djetetu drzati moralne lekcije i uciti ih pjesmice a ovi fino hapaju pare namjenjene za obrazovanje i grade viletine..
eto, toliko od "dezurnih kriticara", principijelno :evil:
sumnjam da bi tu bilo ikakve prislie, isto kao i u školi, a što se tiče kriminala i blagosiljanja to ne radi crkva nego građani na izborima, na krivu adresu adresiraš ljutnju.
lunci

#243 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by lunci »

osa wrote: sumnjam da bi tu bilo ikakve prislie, isto kao i u školi, a što se tiče kriminala i blagosiljanja to ne radi crkva nego građani na izborima, na krivu adresu adresiraš ljutnju.
ah sta da ti kazem..nije to nikakva ljutnja vec principijelno gadjenje na licemjerje i guranje u torove..ja postujem sve one koji vole biti ovcice ali bilo bi lijepo da shvate da ima i onih koji vole biti i ovce lutalice :lol:

i znaci hoces mi reci da onaj krst iznad mostara nema nista sa politikom hdza?
da 100 sarajevskih dzamija nemaju ama bas nikakve veze sa sda i szbih?
da rusenje sve jedne dzamije u rs nema nista sa sdsom i dodikom today?

progovorise li ti moralni uzori ikada i o cemu osim ako nije bila u pitanju "njihova imovina" i njihovo pravo da u "sekularnoj" drzavi idu po skolama i vrticima i "odgajaju" ?
ako nije sve po njihovom odma' su tu ljudska prava ugrozena a sto vjernika gladnih na sve strane o tome oni nisu nadlezni prozboriti..vidi nam skola a vidi nam crkvi i dzamija...

ne kazem da nema postenih ali dovoljno je reci:
puljic, kacavenda,ceric..sve moralni uzori..ajmo pjesma :-D
Tomislav MO

#244 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by Tomislav MO »

Vodenjak wrote:
popajic wrote:

Imam ja...

Sta cemo sad?
Ma nije problem, gdje god takve djece ima dovoljno da sastave odjeljenje, neka tako i uče. :thumbup:
midja

#245 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by midja »

e dobro malo sam vas zatalasao sa onim razlozima
a sada mi recite koji je to dobar razlog sto u vrtićima- obadaništima u Čapljini, Grudama Širokom itd
dječica uče božićne pjesmice , dobiju božićne paketiće i uskršnja jaja i pride još vjersko obilježje na zidu spavaone tog istog obdaništa
pozdrav
midja

#246 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by midja »

LUNCI za tvoju informaciju
evropska unija trži od islamske zajednice Bosnei Hercegovine da preslika koncept obrazovanja Medrese
isti taj koncept bi uvela kao način obrazovanja muslimana u evropskoj unijitj isti koncept koji je ovdje stoljećima i koji uvaženi reis Cerić podržava
lunci

#247 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by lunci »

midja wrote:LUNCI za tvoju informaciju
evropska unija trži od islamske zajednice Bosnei Hercegovine da preslika koncept obrazovanja Medrese
isti taj koncept bi uvela kao način obrazovanja muslimana u evropskoj unijitj isti koncept koji je ovdje stoljećima i koji uvaženi reis Cerić podržava
aha tako znaci :lol: tebi je mozda uvazeni a meni zbog mnogo toga nije, no necu o tome sada polemisati...imas novine razne pa citaj...

a reci mi sto pored tolikih dzamija, islamskih centara folova golova sto napravise u ovih 13 godina ne obrazuju djecu u njima vec idu u javne skole i vrtice..??? ili im je odziv ispod planiranog pa da malo prosire polje djelovanja??

zar nisu dosta medrese o kojima ti pricas..malo li je prostora..?
jos malo pa ce ulijetati nasilu u kuce i tjerati nevjernike da progledaju :-D
vjera je u bosni ko nekad marxizam..i svi oni koji bjesne protiv komunizma a za 100 posto religiju zapravo su
cisti staljinisti :)
osa

#248 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by osa »

lunci wrote:
osa wrote: sumnjam da bi tu bilo ikakve prislie, isto kao i u školi, a što se tiče kriminala i blagosiljanja to ne radi crkva nego građani na izborima, na krivu adresu adresiraš ljutnju.
ah sta da ti kazem..nije to nikakva ljutnja vec principijelno gadjenje na licemjerje i guranje u torove..ja postujem sve one koji vole biti ovcice ali bilo bi lijepo da shvate da ima i onih koji vole biti i ovce lutalice :lol:

progovorise li ti moralni uzori ikada i o cemu osim ako nije bila u pitanju "njihova imovina" i njihovo pravo da u "sekularnoj" drzavi idu po skolama i vrticima i "odgajaju" ?
ako nije sve po njihovom odma' su tu ljudska prava ugrozena a sto vjernika gladnih na sve strane o tome oni nisu nadlezni prozboriti..vidi nam skola a vidi nam crkvi i dzamija...

u današnje vrijeme na prostorima na kojima mi živimo, sve se, ali baš sve može povezati s politikom, naravno ako to želiš. što se tiče vjere, tj. mog osobnog viđenja te pojave u društvu, ja nisam vjernik, preciznije, niti vjerujem niti ne , tj. niti mogu naći ikakve dokaze da bog postoji niti da ne postoji, ali smatram da ljudi imaju pravo na izbor, tako ako većina ljudi želi vjeronauk u školama i vrtićima zašto bi im manjina to branila, naravno to mora biti predmet po izboru, onaj tko to ne želi ne smije se prisiljavati da to sluša kao nastavni predmet. a tražiti u vjeri i vjerskim institucijama razloge lošeg stanja u društvu, neimaštine i sl. je traženje alibija, jer najlakše je optužiti druge, ja naprimjer sasvim pristojno živim a ne idem u crkvu. jedno dijete mi pohađa vjeronauk drugo ne, kaže da se ne vidi u tome, i ja to poštivam. a ova zadnja opaska o ljudima iz vjerskih institucija, izostavi slobodno puljića iz te trojke, pročitaj nešto o tom čovjeku pa ćeš uvidjeti da ne spada u to društvo, također ni gospodin cerić ne ide uz kačavendu, imaj malo mjere.
lunci

#249 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by lunci »

osa wrote:
lunci wrote:

u današnje vrijeme na prostorima na kojima mi živimo, sve se, ali baš sve može povezati s politikom, naravno ako to želiš. što se tiče vjere, tj. mog osobnog viđenja te pojave u društvu, ja nisam vjernik, preciznije, niti vjerujem niti ne , tj. niti mogu naći ikakve dokaze da bog postoji niti da ne postoji, ali smatram da ljudi imaju pravo na izbor, tako ako većina ljudi želi vjeronauk u školama i vrtićima zašto bi im manjina to branila, naravno to mora biti predmet po izboru, onaj tko to ne želi ne smije se prisiljavati da to sluša kao nastavni predmet. a tražiti u vjeri i vjerskim institucijama razloge lošeg stanja u društvu, neimaštine i sl. je traženje alibija, jer najlakše je optužiti druge, ja naprimjer sasvim pristojno živim a ne idem u crkvu. jedno dijete mi pohađa vjeronauk drugo ne, kaže da se ne vidi u tome, i ja to poštivam. a ova zadnja opaska o ljudima iz vjerskih institucija, izostavi slobodno puljića iz te trojke, pročitaj nešto o tom čovjeku pa ćeš uvidjeti da ne spada u to društvo, također ni gospodin cerić ne ide uz kačavendu, imaj malo mjere.
ja tako mislim o navedenima na osnovu njihovog "djelovanja" ranijih godina..uvijek su uz vladajucu kriminalnu elitu a sirotinjom upravljaju bas kako vladajuca banda pozeli..sori ali ja nemam postovanja prema takvima..citao sam ja i o puljicu i o cericu, ili nismo iste clanke citali??

ko je i kada uopste istrazio da li vecina zeli vjeronauku u skolama i vrticima ili da istjera djecu iz skole zato sto su druge nacije? ili se to plasira preko rezimskih medija kao gotova prica.. sila boga ne moli i cao...

evo djece capljinske vec u mostaru na kraju skolske godine..demokratski nema sta..obiljezilo im je pocetak zivota i zrelosti na najbolji moguci nacin, da osjete da su nepozeljni jer imaju drugacije ime...

eto puljic cesto pred izbore napomene kako su hrvati neravnopravni u sarajevu..ok..pa sto ne pogrijesi (i on i reis i nikolaj) pa kaze da su ovi drugi ugrozeni tamo gdje je njegovo stado u vecini??? hoces mi reci da je to slucajno?

oni su dio pokvarenog sistema i sasvim proracunato idu sa vlascu, cista simbioza..dok vecina postenih ljudi propada njihovi dvorci sve veci...tvoje je pravo da to ne vidis ili vidis nekim drugim ocima...ovo je moje misljenje...prijatan dan :)
midja

#250 Re: Najava izgona djece iz škole u Čapljini-ima li kraja fasizmu

Post by midja »

luci ne valja ti gledanje na moje poštovanje prema g-dinu reisu .
ja nijednom riječi nisam pomenuo u negativnom kontekstu vjerske poglavare drugih konfesija tj ni meni papa po vjerskom ubjeđenju zaista ništa ne znači jer sam bošnjak , ali ako ga toliko katolika u svijetu uvažava meni automatski nameće određeno poštovanje prema istom.
I smatram da tek kada shvatiš značaj ova dva tri reda teksta iznad možeš spoznati život sa drugim i drugačijim
Post Reply