a oni koji sjede na kafama im je TRENUTNO dobro...damirm wrote:Ja bih rekao da su najvece patriote bile na ulicama u subotu!
a kad zagusti biće prekasno
viva_castro wrote:[Matrix] wrote:Najvecma si u pravu ,ali u jednom grijesis.Po meni glavni cilj koji mozda i nije tako vidljiv pa na u boljem razumjevanju onoga sta radimo pomazuhomo_sapiens wrote:
MI NISMO POLITICKI POKRET, MI SMO GRADJANI K.SARAJEVO, nezadovoljni pojacanim kriminalitetom, neradom i javaslukom zakonodavne i izvrsne vlasti, a posebno S.S. i S.B. iz razloga prikazanih u nasim Zahtjevima za ostavku.
Ne rasplinjuj nase namjere, koncetrirajmo se svi zajedno na S.S. i S.B.
Oni su temelj
smjenjivi likovi Semihe i Samira.Cilj da se demokratskim putem vrati vlast onima kojima pripada,gradjanima.Kako ? Samim cinom ostavke izabrani predstavnik u ovom slucaju "S" i "S" priznaju demokratski princip vlasti i vlastitu odgovornost kao izabranih izvrsialaca gradjanske volje.Dakle cilj nije S i S kao osobe vec narusen odnos demokratskih vlasti i odgovornosti koju su odbacili.mi samo vracamo odgovornost tamo gdje se ona najbolje osjeca.
Sto se tice odnosa protesta koji je u toku i trenutnih dnevnopolitickih trvljenja u BiH .Moze se to promatrati dvojako.Neko nam moze spocitavati da proteste treba usmjeriti na kontra Dodika jer on kao biva djeli BiH i sl.Prvo ce vam taj savjet dati oni koji hoce da se protesi ovaki kakvi jesu zaustave.zasto ? Pa jednostavno politicke elite ne zele da nikakvu odgovornost a pogotovo ne zele da odu sa celnih funkcija.Dakle,tacno je da je BIH obhrvana problemom viseg reda,ali svaki nas angazman znaci unistenje protesta i sa jedne i sa druge strane.Jedni ce reci :"Znali smo mi da su to "Alijini..." a drugi ce nam se zahvaliti na tome.Zar nije jasno da su ovih par tisuca ljudi "sljedbenci" Bosna i Hercegovine,zajednice kakvu znamo da je ljudska i demokratska.Pa nemoramo stalno kao ini bukaci vikati "Volim te Bosno" da bi se znalo da volimo nasu domovinu i tlo po kojemu hodamo.
Ne trazi kolega da mi dokazujemo da volimo BiH već da uradimo nešto da se vidi da je čuvamo i da ne misle da je mogu djeliti kako hoće.
Ti što će govoriti "Alijini,.." nisu vrijedni ni našeg pomena ni pažnje ako im se Bosna svela na "Aliju"!!!!!
Imamo pravo da volimo i čuvamo svoju domovinu i dosta mi je više toga da ispadam NACIONALISTA ako sam za BiH!!!(ne mislim na stranku)
Uostalom sta ce mi sigurnost ako nemam državu da budem u njoj siguran:)
suncica24 wrote:On ističe da u BiH ne rade toksikološka vještačenja kojima bi moglo biti potvrđeno da je smrt nastupila uzimanjem droge.
"Na osnovu saznanja da su bili konzumenti droge, te pronalaska šprica i drugog pribora za konzumiranje droge, zaključujemo da su se predozirali", kazao je Murga za Nezavisne novine.
Nermana Mehić-Basara, direktorica Zavoda za alkoholizam i toksikomaniju u Sarajevu, kaže da odgovorne instutucije moraju osposobiti laboratorije za utvrđivanje koncentracije smrtonosne droge.
"U postojećim laboratorijama treba provjeriti opremu, a ljude koji rade treba dodatno educirati i nabavit reagense", ističe ona.
Mislim da je bilo i "Ja sam organizatorKA"suncica24 wrote:Ja sam organizator - bedz
Mislim da su bila samo ova tri
Ideja mrak.Šapat wrote:Slazem se za peticiju. Apsolutno!
I mislim da je vrijeme da je i pokrenemo. Pokusace se pronaci nesto oko toga u pravilnicima kantonalne skupstine, tipa koliko potpisa je potrebno da bi se pokrenula inicijativa, u konretnom slucaju za smjenu premijera i gradonacelnice.
Jos da pratite sta pisu kolege forumashi davno biste taj magicni broj i slijed procedure nasli na forumuŠapat wrote:Slazem se za peticiju. Apsolutno!
I mislim da je vrijeme da je i pokrenemo. Pokusace se pronaci nesto oko toga u pravilnicima kantonalne skupstine, tipa koliko potpisa je potrebno da bi se pokrenula inicijativa, u konretnom slucaju za smjenu premijera i gradonacelnice.
jasminasab wrote:10![]()
Ova razvodnjavanja su izbrisana jer upozorenja ocito nicemu ne koriste.
Naravno da jeste. Jedva cekam da se ispune zahtjevi pa da ohanem od ovog foruma, ima da se pola godine ne logiram nikako.mIRCerka wrote:jasminasab wrote:10![]()
Ova razvodnjavanja su izbrisana jer upozorenja ocito nicemu ne koriste.jel ti to tesko? D:D:D:D:D
JA vise i ne pratim temu kako treba, dok se svi nagode i nagovore, ne znam jesam li posla il dosla:D:D
bucika wrote:Pa kad ih smijenimo,jer nije vise AKO nego KAD, e onda na Terme na kupanje.
Podrška BH inicijative žena gradonačelnici Sarajeva
Sarajevo, 25.2.2008
Članice Fondacije „Bosanskohercegovačka inicijativa žena“ uputile su pismo podrške gradonačelnici Sarajeva Semihi Borovac. „Želimo Vam iskazati podršku u vrijeme kada ljudi različito razumiju Vašu ulogu i nepravedno Vas pozivaju na odgovornost za ono što nije Vaša nadležnost.
Mi istinski pratimo Vaš rad i sretni smo zbog svih napora i rezultata koji su postignuti u vrijeme Vašeg mandata. Nažalost, ljudi iz različitih razloga manje prepoznaju rezultate, a nepoznavanje nadležnosti ljudi i institucija ogroman je problem koji smo mi imali priliku prepoznati u svom dugogodišnjem radu i iskustvu na terenu u cijeloj BiH. Zato Vam želimo dati podršku u istrajavanju da ostanete na mjestu koje itekako zaslužujete.“, navodi se u pismu Bosanskohercegovačke inicijative žena.
Pismo podrške gradonačelnici od kolektiva i dekana Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja
Sarajevo, 25.2.2008
Kolektiv Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i dekan Fakulteta prof.dr Izet Rađo uputili su pismo podrške gradonačelnici Sarajeva Semihi Borovac. „Događanja u našem gradu u posljednje vrijeme ne doprinose napretku i prosperitetu već naprotiv, dodatno stvaraju nesigurnost i strah kod građana i zbog toga Vam dajemo punu podršku da istrajete u svojim nastojanjima kako biste održali dostojanstvo ovog grada i njegovih građana.
Svjedoci smo da cijelo vrijeme od kada obnašate ovu funkciju nastojite da grad Sarajevo postane prava evropska metropola, mjesto koje će pohoditi ljudi iz cijelog svijeta jer mi imamo šta da pokažemo i čime da se ponosimo. Nastojite da očuvate olimpijski duh grada i promovirate ga u centar Jugoistočne Evrope. Na tom putu neke destruktivne snage nastoje da to sve sruše i koriste jedan nesretan slučaj pretvoriti u „slučaj cijelog grada“. Dajemo Vam punu podršku jer znamo da ste prepoznali šta se sve nastoji imputirati ovome gradu i Vama lično. Nadamo se da ćete kao i mnogo puta do sada istrajati i pokazati da destrukcija ne vodi nikuda, već da je važan uporan rad u prevazilaženju problema jer samo taj put vodi napretku.“, navodi se u pismu kolektiva i dekana Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.