šta vam se desilo zanimljivo u ovom danu-privatni vaš dnevni

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

:D :D :D
bas ste mi uljepsali dan. vec zamisljam nekog tamo masnog tipa sa razookim ocima i tu jadnu djevojku razocaranu dotičnim.
i ja sam tako se 2 godine zabavljala sa momkom iz visokog koga sam upoznala preko interneta. slao mi je pisma teška po nekoliko stotina grama pjesme svoje ...a kad smo se sreli nije me smio pogldati u oči i ćutao je ko zaliven. ja sam morala da bih izbjegla tu neugodnost brbljeti ko nikad u životu. i tako pokušavajući da potisnem te njegove nedostatke više sam maštla o njemu kakav bi željela da bude i nisam voljela često da se srećemo uživo.
a joj već prošlo 22h ne mogu slusati negru.
a ta visoka pjevačica....mislim.....da sam to ja.... :-D jer sam baš povisoka moglo bi se reći a naspram onog pjevača sam div!
eto
danas kod mene ništa zanimljivo. krenula sam sa mužem i cukom u šetnju iz brdo ali goldi se pobunila pretiv brda i hodanja ulijenila se počinje da liči na mene. kakv gazda takav pas. mali smo skratili šetnju n moju i njenu sreću. sestra mi je došla sa operativnog zahvata čupanja nokta kojeg je nekoliko dana ranije kod mene slomila, a nakon odgledana 2 filma "Posljednji kralj Škotske" (politički malo surov film, realistički)
i film "Norbit" (klasična američka komedija o debelim ženama i jadno mušarcu rkaj nje Eddie Murphy) malo sam se ismijala pojela dosta skltkiša i sad od muke ne znam šta ću.
muž mi na poslu bili su mi roditelji koji su po ko zna koji put pitali koliko još ispita imaš o kraja hajde požuri, i obradovali me :x rekavši da će i mati i otac i svekrva i svekar i tetka...ići sa mnom gdje budem pjevala za 8.Mart!!!!!!
biće luuuuuuuudo i nezaboravnoooooooo! eto sad odo malo na bolg da pisem i napisla sm poveliki mail prijetelčjici koj zivi u istom gradu ko i ja ali se n viđamo.... ne volim da izlazim napolje
svaki dan sebe samu iznenadim nekom glupošću. sad me drži fobija od ljudi ne želim da izlazim na polje da me ko ne vifdi i da mi ne trača iza leđa da me ogovara kako sam se obukla kako izgledam. fuj. laku nooć. pišite!!!
volim vas sve!
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Cekam da prodje i ovaj poslednji sat na poslu za danas...Nesto sam se rastuzila,pojma nemam zasto...Dodje to meni,i tad dobijam ispiraciju za pisanje (nekad bio moj glavni hobi,sad stavim rijeci na papir tek ponekad)... Sat vremena pustala blues,ubila se ovdje,a vjerujem i da me slusatelji lagano mrze zbog toga,posto ih trujemo kichem i s_anjem...Uh...Bolje da ne pisem dalje...Pozdrav do nekih povoljnijih sati...
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Dobro jutro svimaaa! Pa da su bolji sati nisu,lose sam spavala,jos losije sanjala...Sta da vam kazem? Mada nikog i ne interesuje,ali ljudi,meni je dosadno ovako rano samoj!!! Moram makar tipkat kad nemam s kim pricat,jel tako? I ne zamjerite mi,hehe...Nije ni meni laHko...A navila sam se od jutros,idem ljudima na zivce koliko meljem,sto i nije tako lose...
amrino

Post by amrino »

To se nikome vise nista zanimljivo ne desava?! :D
Zamrla ova tema pa mi nekako bezze...
Jutro obecava lijepo vrijeme...znaci li to da su "Babine huke" prosle ili nas sunce samo malo zavarava?
Meni je inace ponedjeljkom na poslu strava hladno...ishladi se kancelarija preko vikenda (posto se grijemo na tzv. uljne radijatore- to je onih par "rebara"- tacnije 7- sto se ustekaju u struju)...tako da mi ovo sunce bar u psihickom smislu- dobro dodje. Sve se tjesim- "ma nije tebi hladno- to se ti samo furas"...
JOJ MRZIM PONEDJELJAK!!!
Nedjelja me iscrpi totalno- jefina struja- pa se razletim po kuci...pranje vesa, usisavanje, peglanje...a onda ujutro- hajmo na posao...fuj
Jos kad ti svako jutro krene onim saobracajnim haosom, pa te noga zaboli od kvacila...e je*i ga...
Imal ko kakav vic da me oraspolozi?!
Inn_es

Post by Inn_es »

Simpaticna tema :)
Danas sam od svog dragog,dobila macu :D Tako me je obradovao,nemate pojma :D Toliko sam bila sretna ,kada sam vidjela malo bijelo mace ,da sam mu vrata haman pred nosom zalupila,i zgrabila macu :lol:
Sreca da je moja mama bila razumnija,pa ga je pozvala da udje :roll: :D
U svakom slucaju,citav dan sam sa macom,trazim neko fino ime da joj dam,i tako.
Sve ostalo sto se desilo,nije ni blizu srece koju sam osjetila u tom momentu,pa zato samo to i izdvajam :) :)
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Inn_es wrote:Simpaticna tema :)
Danas sam od svog dragog,dobila macu :D Tako me je obradovao,nemate pojma :D Toliko sam bila sretna ,kada sam vidjela malo bijelo mace ,da sam mu vrata haman pred nosom zalupila,i zgrabila macu :lol:
Sreca da je moja mama bila razumnija,pa ga je pozvala da udje :roll: :D
U svakom slucaju,citav dan sam sa macom,trazim neko fino ime da joj dam,i tako.
Sve ostalo sto se desilo,nije ni blizu srece koju sam osjetila u tom momentu,pa zato samo to i izdvajam :) :)
onako usput, mogla si i ti dragom sta dat' :D :D :D bas si nekakva...on je sigurno ocekivao :D
van Basten

Post by van Basten »

Macu za macu :D :D :D
surajaa

Post by surajaa »

O macama se romani mogu pisati, prosto nikada nece prestati biti neiscrpna tema :-) :D
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

eheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej :D :D :D
jel ko mene tu poželio?????
vidim da nije. ja se nadala da će makar neko upitati gdje sam što me nema a ja mogla i krepati za vas to nije ni bitno :D
nego ako koga zanima ja sam dobro, kako ste vi. konačno sam dobila ADSL pa mogu i dan i noć biti na netu ali ja naučila noću pa jedvaa čekam da mi muža zaspi :D :D evo i sad mi se ne spava jer smo ja i moj đuvegija malo gidili i on po običaju u 23.00 zahrkao a ja ogdledala seriju medij i ja onda se od vina pomamila pa mi se ne spava. dobro neko vino "Don Simon".evo tri su sata a meni se ne spava. znam da će mi sutra muž probijati glavu i otvarati prozore lupati po kući ne bi li me probudio a ja se neću dati dajmanje do 12h. :D eto kod mene standard. početak marta mi je bio pravo radni nisam odavno 4 dana za redom radila pa sam se umorila .za tih dana mi je cuko porastao ko iz vode. opet smo joj morali praviti dodatne ograe i kapije jer su postale sve prepreke bezuspješne svugdje bi da zaviruje, a u ovako gusto naselju to nije poželjno. tako da sad imam kapiju na njenom boxu glavnu ulaznu kapiju u dvorište kapiju između mog i svekrvinog dijela kuće i dodatnu mrežu na ulaznima vratima. suta ode opet na vakcinu...izvuče mi sve pare. ja crekla radeći i dok sebi uplatim osiguranje meni ostanje šipak. samo sam sebi puder uspjela kupiti, i te silne materijale za ograde. imam plan da mi šnajderica sašijejednu haljinu a i to boga pitaj kad ću. za osmi mart mi je bio dan koooooooooooo sranje najveće. nešto sam se svađala sa mužem i na kraju dana morala ići raditi. malo me je veče oraspoložila jer su mi bili roditelji sa mnom i oni su se lijepo proveli uživali su u dobroj muzicu Enesa B.
na kraju mi je on rekao da dođem u SA da snimim par pjesama da se ne sikiram za pare on će mi pomoći. ja kontam ma kad bi ti bio tako dobr ne bit it bio pjevač nego majka tereza. ali ipak se potajno nadam da će me nazvatij ednog dana na telefon i reći hajde dođi u Sarajevo ,tada bih znala da ozbiljno misli. sad sam skidala kobiva neku muziku sa neta i 30 minuta jednu pjesmu skidala i opet pjeva pjesma do pola i stade... jel zna ko kakvih dobrihi brzih stranica da se muzika skida. hvala.
nek ste mi svi živi i zdravi ja odo spavat vakat je, pa pišite mi i vi šta to novo kod vas ima. pozdravvvvvvvvv.
p.s. negri oseban pozdrav :)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

dan mi traje ko godina
sinoc nisam mogla zasat pa sigurno barem,do tri ujutru
motala se po stanu,i trudila se svim silama da odolim nekim kolacima u frizideru sto je mama dan prije napravila..i onda uhvatila se pepeljare i furmala ,jednu za drugom..znam da sam rekla da cu prestati..ali...ali...
jutors ustala u pola sest :? probudio me pas..ustala napravila kafu,i pravac posao..dan dug ko zla godina..nikad mu kraja..dva sata prije kraja radnog vremena izletim s'posla slazem,da moram kod ginekologa da je jako bitan nalaz u pitanju i da su me zvali iz ordinacije :? i odem pravac na utakmicu :D stignem minut,dva prije,malo se odmorila,znam da to mnoge cudi,utakmica da me odmori..ali sta ja mogu kada to volim :D
cula se sa dragim,kada sam usla u stan..nisam stigla ni cipele skinut,vec smo se uspjeli posvadjati..joj kako mi nekada dodje da dignem ruke od svega..al stvarno...nemam zivaca vise za rasprave,polemisanja..zasto veza ne moze biti lagana fina normalna :? ..znam da puno trazim...
malo me kupka odmorila ,bas mi je prijala,iskljucila sam mobitel,i kucni nista me ne zanima necu nista da znam...
sve u svemu jedan obicni radni,dugi,monotoni dan...
:)
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

joj blago tebi .da mi bi jedna mirišljava kupka ali nemam kade :D :D
danas mi je dan počeo bukvalno rečeno sa bljuvotinama.
prvo sinoć smo ja i moj mužić odlučili da malo sjedemo i zagidimo jer nismo od 20-tog decembra ništa popili ikao mi je bilo unaprijed zao dati pare za gluposti i grickalice jer znam da cu se kajati i zbog linije i zbog novccanika, nekako sam se slomila i on nam je kupio tih sranja za 20 km!!!!!
to je ustvari par čipseva vino kola i sir trapist suho meso sve pomalo i ode 20 kema.
hajd imali smo neko dobro vino i ja sam još pripremila masnoh pomfrita i uštipaka i to jedi jedi ko konji i popij ono vino i on leže spavati mena malo vino ufatilo za sat vremena me pustilo i gdje si bio nigdje sve pozobali i onda se kaji. a nakon toga kad me uhvatila mucnina nisam mogla se smiriti do pola sest ujutro dok na kraju nisam zagrlila šolju i ispovraćala se. onda mi je tek bilo krivo i zao i para i mog jadnog želuca i jetre. to mi je lekcija do ldaljnjeg da nema žderanja.
danas sam bila kod roditelja i uživala u prirodi na suncu ali nakon odmaranja živaca ulazeći u tz i videći onaj smog i smrad odma mi se raspolozenje sj..... i počela sam galamiti na muza i svadjati se kao radim ko konj svaki vikend a opet para nigdje . ist zivim i ko kad sam sjdila kod kuce. zato ću rađe sjediti kod kućče makar znam ne radim pa ni nemam . a ovako sve spiskamo pare na žderanje da mi se gadi život kad moram jesti i kad vidim muža da jede. sve pare u hranu i u zalihe sala. i još kako sad on platu i tipli obrok dobija u isto vrijeme(prije je bilo 15. i 1. u mjesecu ) sad zajedno pa je katastrofa!!!!!!!! sve potrošimo odmah i glabaj prs do sljedećeg mjeseca. uh opet mi je zlo čim ove teme potežem zato odo spavati da tugu zaboravim.
a i vi ste čljenčuge niko ništa ne piše.cccc
van Basten

Post by van Basten »

Djevojka i ja smo se večeras malo počastili jednim odlaskom u pivnicu, nas dvoje sami, malo sređeniji nego inače, popapali porciju gljiva (ona) i ljutih kobasica (ja), ispili malo crne pive i tako... treba s vremena na vrijeme čovjek dati sebi malo oduška.
Ni činjenica da su dva stola od nas u jdnom širem društvu sjedili moji šefovi s posla nije nam pokvarila noć :D Uostalom, ja djevojci znam reći - kad počneš raditi bilo bi sjajno da imaš šefove kao moje
amrino

Post by amrino »

Meni je jucerasnji dan bio KATASTROFA!!! :x
Cijelo jutro sam bila pretrpana poslom- nisam znala gdje udaram...u 12 sam imala neki sastanak koji je, blago receno, bio CUDAN :shock: ...al eto...onda me neki psihopatski doktor naljepio pravo- kad sam ga nazvala da ga pitam za neke informacije (tice se posla)...lik se drecio na mene jedno 15 minuta i to u vezi nekih stvari koje nikakve blage veze nemaju samnom ni sa stvarima zbog kojih sam ga nazvala...Na kraju sam mu se zahvalila na ljubaznosti i klapila slusalicu (trazene informacije-naravno-nisam dobila)...ostatak dana sam se kajala sto mu nisam je*ala sve po spisku retardiranom...ali eto kako to uraditi kada sef sjedi pored vas?!...Kontam da ga nazovem od kuce pa da mu kazem koju...
Poslije posla krenem kuci tramvajem...ugrabila mjesto da sjednem, kraj prozora...taman pocela uzivati u suncu koje mi je peckalo lice, opustila se, odlutala negdje...kad BUM!!! Zapuca se auto u nas! :shock:
Moj prvi tramvajski sudar i to bas taj dan!!! Ma da poludis...
Jedva sam do kuce stigla...
Nadam se da ce danas biti bolje...mada, osim sunca, nema nekih naznaka da ce biti tako...

P.S Ne smijem zaboraviti spomenuti da mi je juce jedina dobra stvar koja se desila bila ta da sam nasla na ulici 1KM
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

pozdrav svima.
moj dan današnji jad i čemer živi kad se sve sabere bude mi prosto žao dana uzaludno potrošenog.
kasno ustajanje naravno sama sam kod kuće i prepuštena na volju i nevolju sama sebi i idejama kako da provedema dan.
odmah sam pogledala jel mi štene živo i začudo živa je samo se malo uneredila i to u vlestitu kućicu!!!! jako me razočarala.
nakon svakodnevnog rituala usisavanja i pranja ploče i kućice i brisanja pločica podnih, sjela sam z kompjuter da malo se povežem sa svijetom preko msn-a, noviteta velikog za mene do danas. i tako ja malo po malo trabunjaj sa onim ovim tamo vamo gledaj ljude preko veb camere šalji slike... prođe mi dan i ja i ne jedoh ništa. sebi složim sendvič i opet nastavim. tako me je vrat i lleđa zaboljeli od sjedenja da sam jedv čekal dam imuž dođe da idemo u šetnju sa cukom. i tako odosmo u šetnju ali vjetar hladan puhao da su mi se smrzle ruke i upropastilo mi merak šetnje i cuko je bio nestašan pa me pravo ugrizao za prst...tako da sam se više umorila nego odmorila šetajući i na krju dana naši izumi koje smo pravili čitav dan, željezna vrata na ulazu u dvorište su jednostavno pukla na varu(bio dobar majstor pa zavario odlično), i inovacija američkih mrežastih vrata dodatih na ulazna kućna vrata( cuko je tu inovaciju poderao u sekundi), tako je fino naš trud otišao za jedan dan u nepovrat. sutra mi valja se spremati za radni vikend i već mi je zlo. odo sad da spavam bole me leđa a vidim ni ovdje nema ništa zanimljivo što bi me zadržalo:(
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Dobro jutro svima! Prvo cu zahvaliti nocnoj na pozdravima u jednom od njenih prethodnih postova,a onda vam reci da mi se apsolutno nista ne desava...Eto, sad sam se sjetila-prosli vikend su mi dolazile rodice,i fakat smo mi u cijeloj familiji malo na svoju ruku,ono-pozitivno blesave! I to me iznova odusevilo kod obje.Kako se ne vidjamo cesto (jednom ili dva puta godisnje),uvijek se super provedemo,ispricamo...To je novo.Onda ima jos novo da gubim zivce na poslu,sve me nesto nervira,a volim ovo sto radim.Tako to ide...Jutro je,evo pustam malo laganije,jutarnje muzike,i uzivam u svakoj noti...Nocna bona,sto si ti sebi nabavila cuku kad visis na netu??? Ne valja ti to,kako ce jadna naucit neke stvari ako se ti ne brines i ne naucis je...To je mukotrpan posao,ali se isplati,vjeruj mi.Kazes da si provela onako lijep dan jucer uglavnom pored monitorom?! Steta,stvarno steta! Uzmi ti tvog cukicu i minimalno sat vremena dnevno setnja,igraj se s njom,ne zaboravi faks,a buljenje u komp svedi na najmanju mogucu mjeru,jer na msn neces naucit nista pametno,vjeruj mi... A mislim da se i ostali forumasi slazu sa mnom...Kompjuter je pametna stvar ako ga znas pravilno iskoristiti,a msn definitivno nije toliko pametan,koliko god ti se sad cinilo,obzirom da si nova...Ugodan dan,i NO HARD FEELINGS,night_bird!
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

ehej. dobro jutro, a meni je laku noć.
eto upravo sam se vratila sa posla. nista novo sve standard ista raja na istim mjestima sjede samo je bilo malo vise svijeta cudno za petak jer inace bude slabo petkom. muz mi je bio na poslu pa me nije on vozio nego sam morala moliti prijatlje da nas vozi jer ja se ne smijem usuditi da vozim po noci po majevici i onim pustarama. kad smo se popeli kod seljublja vidjela sam prvi puta u zivotu kako izgleda kad šuma gori u mraku. nevjerovatan prizor. evo sad slusam cd sto smo ja imoj bend snimali ovo amaterski da imamo da reklamiramo nase umijece gazdama objekata. odoh sad da spavam da bih mogla ustati sura u normalno vrijeme da prespavma dan, jer danas dok sam ustala oprala kosu isfenirala i napravila ručak i jela...pogledah nba sat 16h!
već mi muž prigovara da sam svu obavezu oko cuke njemu prepustila. mada nije baš istina svai dan provedem 1-2 sata sa njim ali muž je zato da se buni i nešto zvoca. danas je ustao na lijevu nogu pa smo se istresli jedn na drugo pred sam polazak na naše poslove i oprostili se sa ljutnjom. eto toliko od mene pa napišite i vi štagod.
pozdrav Brčkom! :D :D :D
laku noć :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Dan,dan! Jos 20-ak minuta sam na poslu,pa kuci...Jedva cekam! Nesto sam umorna,nisam raspolozena za rad nikako...A nista se ne desava,osim sto mi Max malo kasljuca,kao da je jeo nesto i to mu ostalo u grlo,samo ono staracki...Valjda ce biti ok...Ma hoce! Pile moje malo! Moram ga ovih dana kupati,danas idemo u dugu setnju...Pozravcici svima do ponedeljka...
amrino

Post by amrino »

Joj evo i ja jos nekih saticak na poslu pa sam slobodna.
Odoh danas negdje u bastu da pijem kaficu i cvarim se na suncu...smiga mi se danima kad gledam one besposlicare.. :D ...a danas cu i ja!!!
Joj kako mi je drago!!!
Zivot je lijep- bar meni- cim njegovo velicanstvo Sunce grane u svom punom raskosu...sve brige kao da ispare iz mene... :D
Samo treba da oducim u KOJU bastu da sjednem...teska odluka...ne bih da mi ovakav dan pokvari neugodna atmosfera...ma sta pricam NISTA mi ne moze pokvariti danasnje raspolozenje!!!
Sretna sam! Sve vas volim!!! :D
Do ponedjeljka....
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

Sretna sam! Sve vas volim!!! :D
Volimo i mi tebe Amrino.

:kiss:
Latina

Post by Latina »

Super tema, :) odavno sam je zeljela procitati, pa sam to sada i ucinila.

Hm. Kako da pocnem. Imala sam jako teska 24 sata. Juce sam pricala sa poznanicom kojoj je prije otprilike godinu dana otkriven rak na dojci. Uklonili su joj samo tumor i rekli da je sve u redu. Ima kcerkicu od 3 godine. U ponedjeljak su joj otkrili metastaze na plucima i jetri. Ona je ljepotica sa prekrasnim zelenim ocima i divnim osmijehom. Gusi se u suzama. Kaze nije joj zbog nje, vec zbog malene koja ce rasti bez mame...o moj Boze...sta da joj kazem...daj mi snagu da je utjesim.

I pocnem joj pricati o sarajevskim snajperima, o besmislu ratova, o ljudskoj gluposti, o relativnosti vremena, o svemu. Plakale smo i smijale se skupa. Na kraju smo se rastale sa cvrstim zagrljajem. Ona kaze - lakse joj je, i vidjela sam joj to na licu, Bogu hvala. Ide kaze po malu u obdaniste, ja kazem - Ide djevojcica po djevojcicu. I onaj osmijeh razumijevanja. I tuga u mom srcu.

Onda sam imala (ne)priliku upoznati lika koji je svojih 30-tak godina strpao u kokain, Jack Daniels i pivo. Svaka treca rijec je psovka, pun mrznje i bijesa prema ostatku svijeta, koji mu je - njemu zrtvi, nesto veoma skrivio. Osjecam duboki prezir pomijesan sa strahom. Razmisljam iskljucivo o tome kako ga izbaciti iz vidokruga na sto bezbolniji nacin. Ovo je jedan od onih osvetnika bez razloga koji zivot provedu nanoseci sebi i drugima zlo. On osjeca moj prezir. Kao zvijer ceka da kazem pogresnu rijec, on ima misiju, pa i nije bitno sto mene uopste ne poznaje, zasto se ne bi bas meni osvetio. Ali bojim se da nece moci. Zavrsavam razgovor, svoj bijes ostavi nekom drugom buraz.

Radim, radim, radim. Previse radim, premalo spavam. A nemam para dovoljno, uvijek neki ekstra troskovi, uvijek Big Brother nekako izvuce pare. Ceznem za Sarajevom, ne znam hocu li moci dobiti odmor. Uh...

I onda se nadje neki blesan koji misli da se svijet okrece oko njegove refleksije u ogledalu, da me obraduje svojim nadasve "sofisticiranim" ponasanjem. Ma ... vozdra.

pozdrav nocnoj_pticici i negri :)
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

hvala puno na pozdravima!!!!!!!!!! :D odavno se nisam osjećala tako bitnom :D e pa ja se nisam javljala puna dva dana !!
e pa u suboti naveče sam došla sa posla i upalila komp i htjla da ovdje istresme sve iz sebe ali ni bilo mrsko jer kontam šta će to pomoći i meni i vama nego odo ja lijepo spavati u 2 h da mogu ustati u normalno vrijeme jer smo mo muž i ja isplanirali nedjelju
plan:on ustane ranije u kupi jedno pile i skuha ga i ode roditeljime pomoći u bašti koja se nalazi nedaleko od naše kuće. ja ustanje kasnije oko 11h i od tog pileta i jpoš krompira napravim nedeljni ručak ikad se oni svi vrate iz bašte ručamo na našoj sunčanoj terasi. super plan
međuti kod mene se uvijek nešti iskomplikuje nekad na moju štetu nekad na radost.
muž je ustao irekao mi da na moram praviti ručak jer je njegova mati ranom zorom spremila već ručak za sve na. tako sam ja spokojna spavala do 13 h! onda sam ustala i vidjela da sunce sija i odmah istrčala iz kuće i otišla u baštu. onako od tog šoka za organizam igladi već mi se mantalo čim sam krenula uz brdo al nejse.. u bašti je bilo neodoljivo lijepo ptice pjevaju vjetrić pirka moj cuko se igra . i ja sam od te miline malo lješkarila na suncu a onda malo po malo počea pomagati i na kraju sam sa svekrvom zarovila se u zemlju i svašta uradila. po prvi put sam sadila luk... bilo je baš zanimljivo osjećati se korisnom. i tako sma tu uživala do 5 h da se nauživam rekoh jer su najavili snijeg pa da uživam još u suncu. cuku sam poslije okupala i osušila sad je ko bebica nježna i mirišljava. eto tako sam se nekako lijepo pozitivno umorila i relaksirala da ću opet otići gore čim bude lijepo vrijeme. ostalo ništa zanimljivo ona šuma što sam rekla da se zapalila (jesam to vama rekla?) još nije prestala gorir ni u nedjelju ujutro.. moj poso stadnard dosade i čudne mladeži i zbir retardiranih na jednom mjestu odoh sebi skinuti sad muzike za svoju dušu uspjela sam skinuti nekoliko pjesmica od stinga pa uživam neopisivo. mužić mi po običaju spava, malo me nervirao danas jer nije htio da sluša svoju majku i da radi u bašti pravo m ise ponaša ko dijte nekad iako ima 27 godina i stvarno mislim daje crnogorac pravi u krvi ko da mu jem oj otac rodbine to je nevjerovatno . i moja mati nostradamu i psiholog u slobdno vrijeme, uvijek je govorila da će me zadesiti njena sudbina i da ću naći istog muža a ja govorila nema šanse ja sam oprezna ... i eto ti sudbine blesave da sam ga lupom tražila n bi mogla naći da ima neke iste osobine ko moj otac. to je fenomen za ispitivanje i taj fenomen mi izvuče živce.
skontala sam da svaka djevojk mora na neki način proživjeti sudbinu svoje majke, nije samo moj primjer u pitanju . hajd da ne udžim više to ću malo na blog da stavim ako budem imala živaca i koncentracije za te teme koje ionako niko ne čita

:) laku noć svima
Latina

Post by Latina »

:)

Pozdrav i za tebe.

Ja bila kod prijateljice, bilo mi je bas fino. Ona je pricala, ja uglavnom slusala ( to nam je standardna shema :wink: ), vecerale skupa, slusale neku mjuzu i tako. U povratku je bila oluja, malo sam pokisla, ali mi nije smetalo.

citamo se :)
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

čuj oluja gdje je to???? već sam bila pomislila da nema ništa od prognooze da će i sutra biti sunce da malo šetam a ono zar dolazi snijeg!!!!!!??????? :sad:
pozdrav hoćeš malo na msn? :-D
Latina

Post by Latina »

:-)

Hvala ti, ali izbjegavam MSN. Ne pase mi, sorry.
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

ha ha ha . ok. ja sam tek u to uletila pa dam ko dijete malo. ali neka svako se uci na graskama :) a pozdrav i tebi i jako sam se rastuzila i zamal rasplkla zbog one tvoje prijateljice. zivot je okrutan , (zvuči izlizano ali je istinito) i zao mi je jako ni je zao ... jedan dan sam se uhvatila da razmišljam o tome kako sve ljude koje poznajem svu rodbinu roditelje sestru sve ih vidim u sanduku i na sahrani. i kako ti zivi i veseli ljudi nekad ce biti zemlja i sav njihov trud i zivot ce otici u nista. i jako samsecrastuzila i pocala misliti da smo treba zivjeti zivot da ti je lijepo u njemu ...ali ne mog kad svaki j...ni dan se probudim sa kamenom u želucu i mislima kako ovo kako ono.... uh nasikirah se!!!
Post Reply