Dedo Meho bi da radi...

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Michun

Post by Michun »

Javite mi na pm kad budete isli da doniram stagod. hvala raja.
cnermina

Post by cnermina »

Ja sam isla prije par dana. Neke djevojke su skupile nesto novca pa smo im kupile osnovne namirnice da imaju za Ramazan...Brasno, ulje, secer, tjestenina, slatkisi za minelu, deterdzent za ves, sudje itd.
Kaze dedo da ce obavezno postiti iako mora piti lijekove. Ujutru ce popiti lijek, pa onda opet za iftar... Ali post ne propusta...

Ja sam se dogovarala s prijateljem da im organizujemo iftar. Ja bih licno volila da ih negdje odvedemo s obzirom da svi rijetko izlaze iz kuce, a mislim da dedo nije nigdje otisao mjesecima van kuce osim do bolnice...

Ima li neko prijedlog? Treba neko mjesto gdje ima pristup za kolica i parking...

Eto ako neko jos zeli da nam se prikljuci- Bujrum... Razmisljali smo mozda VF...
cnermina

Post by cnermina »

Ja sam isla prije par dana. Neke djevojke su skupile nesto novca pa smo im kupile osnovne namirnice da imaju za Ramazan...Brasno, ulje, secer, tjestenina, slatkisi za minelu, deterdzent za ves, sudje itd.
Kaze dedo da ce obavezno postiti iako mora piti lijekove. Ujutru ce popiti lijek, pa onda opet za iftar... Ali post ne propusta...

Ja sam se dogovarala s prijateljem da im organizujemo iftar. Ja bih licno volila da ih negdje odvedemo s obzirom da svi rijetko izlaze iz kuce, a mislim da dedo nije nigdje otisao mjesecima van kuce osim do bolnice...

Ima li neko prijedlog? Treba neko mjesto gdje ima pristup za kolica i parking...

Eto ako neko jos zeli da nam se prikljuci- Bujrum... Razmisljali smo mozda VF...
lady midnight

Post by lady midnight »

a mozhe li mi neko javiti na pp na koji nachin im se mozhe poslati neshto iz inostranstva? hvala :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

lady midnight wrote:a mozhe li mi neko javiti na pp na koji nachin im se mozhe poslati neshto iz inostranstva? hvala :)
adresa je
Meho Srna
Buzimska 6
71000 Sarajevo
BiH
lady midnight

Post by lady midnight »

mIRCerka wrote:
lady midnight wrote:a mozhe li mi neko javiti na pp na koji nachin im se mozhe poslati neshto iz inostranstva? hvala :)
adresa je
Meho Srna
Buzimska 6
71000 Sarajevo
BiH
@mIRCerka hvala :) ali ja skontah da chovjek ne mozhe hodati - a za svaku novchanu pomoc koju bih poslala (sve ostalo bi odavde trajalo sedmicama) bilo bi potrebno da ode do banke ili poshte... ima li neki drugi nachin, kakav zhiro-rachun ili neko da skuplja za njih, odnosno da podigne novac?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

lady midnight wrote:
mIRCerka wrote:
adresa je
Meho Srna
Buzimska 6
71000 Sarajevo
BiH
@mIRCerka hvala :) ali ja skontah da chovjek ne mozhe hodati - a za svaku novchanu pomoc koju bih poslala (sve ostalo bi odavde trajalo sedmicama) bilo bi potrebno da ode do banke ili poshte... ima li neki drugi nachin, kakav zhiro-rachun ili neko da skuplja za njih, odnosno da podigne novac?
To provjeri sa cnermina :D
k0laps

Post by k0laps »

@cnermina
Znas li kakvo je stanje sa Minelinom skolom? Ima li sve potrebne udzbenike i skolski pribor?
dacina_curica

Post by dacina_curica »

@lady midnight: kad saznas kako slati pare iz inostranstva, ako ti nije mrsko javi mi na PP (ili ovdje ako nije problem), i ja bih im rado poslala nesto :) ...Hvala :)
Alba

Post by Alba »

I ja bih pomogla ali isti problem , kako iz inostranstva?

Btw, kako bi funkcionisala online VF kupovina obzirom da sam negdje na ovoj temi procitala da adresu dede Mehe i njegove porodice nije lako naci?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Alba wrote:I ja bih pomogla ali isti problem , kako iz inostranstva?

Btw, kako bi funkcionisala online VF kupovina obzirom da sam negdje na ovoj temi procitala da adresu dede Mehe i njegove porodice nije lako naci?
Adresa je Buzimska 6, sto je uzbrdo lijevo od adema buce 250 i nesto, kod autopraone...
:D
Pearl

Post by Pearl »

predat novac od jedne forumasice... Srne se puno zahvaljuju...

dedo Meho dosta dobro izgleda, mada se zali na onu zdravu nogu, sad ga i ona boli :( nana isto nije dobro, trebala bi na operaciju a nema kome dedu da ostavi :(

Minela je juce bila u cirkusu i puna je dozivljaja :) a u skoli reda petice i cetvorke (vec je pocelo ocjenjivanje):)

VF online kupovina bi trebalo da radi... samo napomenuti da je skretanje u Buzimsku ulicu lijevo, na raskrsnici iznad autopraone a ispod Ekija (pojma nemam sta je taj "Eki" ali ga svi spominju kao referencu :))

@k0laps, raspitat cemo se za knjige za skolu pa cemo javiti... skolski pribor je dobila...
Alba

Post by Alba »

Pearl, posto si ti izgleda zadnja bila kod dede Mehe, imas li informacije sta im je najpotrebnije u ovom momentu?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

stigla je i bajramska cestitka za Srne s novcem :)
dacina_curica :kiss:
Dori

Post by Dori »

Hoce li ici neko ovih dana? Haje ako bude neko isao neka mi posalje pp
Dori

Post by Dori »

Ja bi opet da pitam isto......

I je li bio iko skoro? Kako je nana? Je li imala operaciju? Kako Minela? Dedo?
Ja stvarno nemam vremena ovih dana, a stvarno bi otisla.... :(
konyan

Post by konyan »

Ja sam bio kod njih kratko onaj dan kad smo dijelili paketice. Dedo slabo spava, bole ga rane, nana jos uvijek nije bila na operaciji, ne moze ostaviti njega.
cnermina i ja smo se dogovarali ici, ali su se tu nekako uvukle obaveze, pa nikako da odemo. Hajde, mogli bi se dogovoriti mozda..
Dori

Post by Dori »

konyan wrote:Ja sam bio kod njih kratko onaj dan kad smo dijelili paketice. Dedo slabo spava, bole ga rane, nana jos uvijek nije bila na operaciji, ne moze ostaviti njega.
cnermina i ja smo se dogovarali ici, ali su se tu nekako uvukle obaveze, pa nikako da odemo. Hajde, mogli bi se dogovoriti mozda..
Vazi. U svakom slucaju mi se javite!
Imate moj broj ;-)
dzena

Post by dzena »

zena21 wrote:Dragi moji

Ja sam bila u subotu. Odnijela sam namirnica (kafe, deterdzenta, rize, secera, piletine, brasna, ...) i dala 20KM (nisam imala vise)

Dedo koristi pelene za odrasle, tako da im i to treba.
Meni je rekao da kiriju nisu platili vec dva mjesevca, a da racune placaju kada im neko od komsija da koji dinar :(

S njima zivi i unuka, Minela, koja ima skoro 11 godina a tek je treci razred :? Kazu nisu je mogli ranije upisati u skolu. Oni je izdrzavaju i hrane, majka je ostavila i preudala se, a otac Bog zna gdje je :(

Mislim da je njima novac za kiriju i racune najpotrebniji, jer za hranu se snadju nekako, preko komsija...
Ljudi ja nemam vremena sve stranice citati, mozda je vec neko i pisao o tome no ako nije, sto se tice pelena dedi se pelene mogu izganjati preko socijalnog! POtrebno je samo otici kod njihovog ljekara u ambulanti koji ce dedi propisati i izdati nalog za pelene, zajedno s tim nalogom i nalazima koje dedo ima (ukoliko ih nema izvaditi ih, ljekar ce reci od koga sve nalazi trebau) otici u socijalno i predati papire i sacekati odluku. Vrijedi pokusati...

Ukoliko bi se ljekar pobunio, sto se nama desilo kad smo isto trazili za jednu nanu, mi smo napravili molbu iz uz samo jedan papir koji je nana imala, koji je opisivao njenjo stanje uspjeli dobiti pelene, uzasni i ovo danasnji ljekari ko da ide iz njihovog dzepa

ovo je smao prijedlog pa eto

Inace de dobiju dva iili tri paketa pelena zavisno od stanja osobe
jasminasab

Post by jasminasab »

konyan wrote:Ja sam bio kod njih kratko onaj dan kad smo dijelili paketice. Dedo slabo spava, bole ga rane, nana jos uvijek nije bila na operaciji, ne moze ostaviti njega.
Mozda bih i ja isla, pa kad podjete, pliz let me nou, moze? :)
cnermina

Post by cnermina »

jasminasab wrote:

evo moze li sad nedjelja oko 15h???
konyan

Post by konyan »

Ja necu biti tako rano u gradu vjerovatno.
jasminasab

Post by jasminasab »

cnermina wrote:
jasminasab wrote:

evo moze li sad nedjelja oko 15h???
Ja mogu radnim danima poslije 17h.
cnermina

Post by cnermina »

hocemo li sutra iza 17h?
jasminasab

Post by jasminasab »

Moze sto se mene tice. Samo, ja nemam bibi trenutno, treba nam neki drugi drajver... :roll:
Post Reply