interijer toplog doma,..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

danas wrote:
dawn_upon_dawn wrote:@danas, izrezbareni kabineti, plocice sa sarama i pod ugusen sarenim cilimima :D tad mi lexilium treba :lol:
zaboravila si i cvjetaste tapete :D :D i kompletic knjiga u regalu, da se slaze sa bojom kauca :D :D

jesam uzasna :roll: :D
sto bi gospodja ministarka rekla, red roza, red plavih :D
danas

Post by danas »

mamica 31 wrote:
danas wrote:
dawn_upon_dawn wrote:@danas, izrezbareni kabineti, plocice sa sarama i pod ugusen sarenim cilimima :D tad mi lexilium treba :lol:
zaboravila si i cvjetaste tapete :D :D i kompletic knjiga u regalu, da se slaze sa bojom kauca :D :D

jesam uzasna :roll: :D
sto bi gospodja ministarka rekla, red roza, red plavih :D
to, tooo :lol: :lol:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

danas wrote:ali valja zivjet... ja kad vidim trpezarijski stol sa onim 'lavljim sapama' umjesto nogu, ne znam sta bih od sebe :D samo mi se tu prasina po tim spurama kupi, jebo to :D plus sto mi je ruzan taj stil :-)

mada, kad bih imala mjesta i love, napravila bih jednu sobu sve u starom bosanskom stilu, sve sa ovakvim stolom i secijama i jambolijama i sve... to cu i uraditi jednog dana... :)
ne bih ni ja nikada kupila stol sa lavom (mada sam lavica :lol: :lol: ), ali ja npr ovdje obidjem toliko trgovina i sve ide na isti kalup.
meni je to na prvi pogled bilo lijepo, ali s` vremenom vidis kako su te boje hladne, soba izgleda kao da je dezinficirana.

daj ti meni nesto toplo, jednostavno jer i choopka je lijena i mrzi brisati prasinu. :D :lol: :lol:

e ovakve chupka ima slicne stolice (samo je malo razlika u detalju izrezbarenom na stolici) u trpezariji (ako mi ih vrate i ako budu u redu, inace moram nove nabavljati :-? ).

Image
danas

Post by danas »

aj choopka, pa ko muzej :-)

ja imam klupice u trpezariji, vako nekako :D :D

Image
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

danas wrote:aj choopka, pa ko muzej :-)
ma nije bas tako kako se cini na slici. :-) voJim klasiku. :-)

u proslom stanu sve islo na moderni dizajn, meni soba stalno bila hladna. :D

@danas imas veliku trpezariju je li pa bilo mjesta za ovih klupica?
ista boja ili druga?

ja vise volim tople boje, npr boja tresnje, jedini minus je sto se na toj boji puno vise vidi prasina nego na bijeloj.
ja bijelu odmah povezem sa bolnicom. :roll: :roll:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

najljepse zavjese su upravo ovakve, biraj boju koju hoces a tako ih je jednostavno odrzavati, soba puna svjetlosti, cak se kombinacija ovih + klasika (gdje je moguce naci klasiku) puno, puno vise koristi nego one nabrane zavjese (mogu misliti koliko nakupe prasine :-? :D ).

http://www.ellos.no/misc/ProductZoom.as ... 7395gs.jpg
danas

Post by danas »

moje je malo drugacije, nisu ovako ostri uglovi i stol je drvo... mogu uslikat mozda :D :D a trpezarija i dnevna soba su jedan veliki prostor... ima mjesta...

inace, trik sa modernim namjestajem je da se drugi detalji moraju napraviti toplim... onda to ima smisla... a ne ono kao prostor u kome niko ne zivi... ja licno ne volim 'dezene' ali volim jake boje... zidovi su nam suncokret zuti u toj sobi :D :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

i ja sam bijelu povezivala sa bolnicama, ali kad se dobro ukomponira sa drugim bojama, pogotovo crnom, onda nema veze sa bolnicom :D

jednom sam u stanu vidjela sto sa staklenom povrsinom, a pridrzava je onaj Atlas, sa zemaljskom kuglom na ledjima, kao pokleknuo, a na zemaljskoj kugli staklena povrsina stola :lol: uh majko draga :D

inace, ne volim previse detalja, nervoziraju mi oko :lol: i skupljaju prasinu...

nego, moj najveci problem su knjige, mislim nisu problem, nemam nikakvih ukrasa osim njih ali stalno ih izvlacim i pretrazujem, tako da uvijek djeluje neuredno :roll: onda police mi se cesto uruse :-) :-) hm, kvalitet :roll:

pa mi je svojevremeno jedna teta koja se u to razumije preporucila da tako organiziram knjige da izgleda kao kreativni haos :-) :-) sa niskim policama :D nikad to ne ucinih, ne znam ni kako bih :D
danas

Post by danas »

ja imam niske police... knjiga svuda... :roll: a onda, interesantan je detalj udariti policu, lijepu drvenu, da zigleda skoro kao 'wood beam' skroz visoko, iedno 15 cenata od plafona... i onda tu dici sve knjige... vidjela sam to kod jedne prijateljice, kontam u spavacoj to uradit... :-)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

danas wrote:inace, trik sa modernim namjestajem je da se drugi detalji moraju napraviti toplim... onda to ima smisla... a ne ono kao prostor u kome niko ne zivi... ja licno ne volim 'dezene' ali volim jake boje... zidovi su nam suncokret zuti u toj sobi :D :D
slazem se, ali ovdje kad krenu onda ne znaju da stanu: sve hladno.

tako je isto i klasikom, ako se pretjera onda izgleda kao da je sve samo izlozeno i to je to.

najbolje naci zlatnu sredinu, al` hajd` budi pametan. :D

p.s. ja se slomih kako fino sloziti knjige, jer kad vidis prijedloge sa strane eksperta onda oni naravno imaju sve knjige sa istim dimenzijama... ja ih nemam, jedna tanka, druga debela a manja i tako... kako njih poslagati a da izgleda fino :? :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

ma ja odabrala niske zbog svoje visine i straha da se ne urusi :lol: inace, mnogo je olje postaviti ih visoko jer ima vise prostora onda...
danas

Post by danas »

cHupjahalic@ wrote:
danas wrote:inace, trik sa modernim namjestajem je da se drugi detalji moraju napraviti toplim... onda to ima smisla... a ne ono kao prostor u kome niko ne zivi... ja licno ne volim 'dezene' ali volim jake boje... zidovi su nam suncokret zuti u toj sobi :D :D
slazem se, ali ovdje kad krenu onda ne znaju da stanu: sve hladno.

tako je isto i klasikom, ako se pretjera onda izgleda kao da je sve samo izlozeno i to je to.

najbolje naci zlatnu sredinu, al` hajd` budi pametan. :D

p.s. ja se slomih kako fino sloziti knjige, jer kad vidis prijedloge sa strane eksperta onda oni naravno imaju sve knjige sa istim dimenzijama... ja ih nemam, jedna tanka, druga debela a manja i tako... kako njih poslagati a da izgleda fino :? :D

pa evo, ja recimo kontam ovako nekako novu nam spavacu... ovaj 'splash' crvene sve rijesi... i tako... :D

Image

Image
ishak

Post by ishak »

Image

na sta ovo asocira? :-? :D
debela

Post by debela »

zna li iko ima li igdje u sarajevu kupiti policu poput ove?

Image
mamica papucarka

hadzinice vidi ovo
Image
mamica papucarka

bombaj :oops:
Image

kuba
Image
mamica papucarka

haman na podu da spavas :oops: :D
a i mi moramo zbog visine imati ove otvorene krevete . Jedino tako mozemo noge ispruzit :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

izludi me ovaj dizajn :D nikako da skontam sta ovdje nedostaje :D (vjerovatno ja i nered koji pravim)

Image
Image

zbog prostora
Image

dio hale :D
Image

imam pravo da se predomislim do sutra :D :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

ujjti, ne kazem da bih mogla zivjeti u ovom :D al je kul :oops: :D :D

Image

Image

Image
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

ishak wrote:Image

mene na to da su me posjetili lopovi :-D
surajaa

Post by surajaa »

ishak wrote:Image

a mene na kreativni nered, nastao poslije dobrog... :D rucka :-D
mamica papucarka

Image

ljudi jel volite da vam ovo lupka :)
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

mamica 31 wrote:

ljudi jel volite da vam ovo lupka :)

iskreno... can't stand it :roll: :D
nekad mi se cini da mi i u glavi lupka :lol: samo mi je jos to trebalo :-)
danas

Post by danas »

i ja mrzim ovo :D valjda jer me podsjeca na ostale new age bljuvotine :-) :D :D
stranac_

Post by stranac_ »

Image
Post Reply