sto bi gospodja ministarka rekla, red roza, red plavihdanas wrote:zaboravila si i cvjetaste tapetedawn_upon_dawn wrote:@danas, izrezbareni kabineti, plocice sa sarama i pod ugusen sarenim cilimimatad mi lexilium treba
![]()
i kompletic knjiga u regalu, da se slaze sa bojom kauca
![]()
![]()
jesam uzasna![]()
interijer toplog doma,..
Moderator: anex
-
mamica papucarka
- danas
to, tooomamica 31 wrote:sto bi gospodja ministarka rekla, red roza, red plavihdanas wrote:zaboravila si i cvjetaste tapetedawn_upon_dawn wrote:@danas, izrezbareni kabineti, plocice sa sarama i pod ugusen sarenim cilimimatad mi lexilium treba
![]()
i kompletic knjiga u regalu, da se slaze sa bojom kauca
![]()
![]()
jesam uzasna![]()
- cHupjahalic@
ne bih ni ja nikada kupila stol sa lavom (mada sam lavicadanas wrote:ali valja zivjet... ja kad vidim trpezarijski stol sa onim 'lavljim sapama' umjesto nogu, ne znam sta bih od sebesamo mi se tu prasina po tim spurama kupi, jebo to
plus sto mi je ruzan taj stil
mada, kad bih imala mjesta i love, napravila bih jednu sobu sve u starom bosanskom stilu, sve sa ovakvim stolom i secijama i jambolijama i sve... to cu i uraditi jednog dana...
meni je to na prvi pogled bilo lijepo, ali s` vremenom vidis kako su te boje hladne, soba izgleda kao da je dezinficirana.
daj ti meni nesto toplo, jednostavno jer i choopka je lijena i mrzi brisati prasinu.
e ovakve chupka ima slicne stolice (samo je malo razlika u detalju izrezbarenom na stolici) u trpezariji (ako mi ih vrate i ako budu u redu, inace moram nove nabavljati

- cHupjahalic@
ma nije bas tako kako se cini na slici.danas wrote:aj choopka, pa ko muzej
u proslom stanu sve islo na moderni dizajn, meni soba stalno bila hladna.
@danas imas veliku trpezariju je li pa bilo mjesta za ovih klupica?
ista boja ili druga?
ja vise volim tople boje, npr boja tresnje, jedini minus je sto se na toj boji puno vise vidi prasina nego na bijeloj.
ja bijelu odmah povezem sa bolnicom.
- cHupjahalic@
najljepse zavjese su upravo ovakve, biraj boju koju hoces a tako ih je jednostavno odrzavati, soba puna svjetlosti, cak se kombinacija ovih + klasika (gdje je moguce naci klasiku) puno, puno vise koristi nego one nabrane zavjese (mogu misliti koliko nakupe prasine
).
http://www.ellos.no/misc/ProductZoom.as ... 7395gs.jpg
http://www.ellos.no/misc/ProductZoom.as ... 7395gs.jpg
- danas
moje je malo drugacije, nisu ovako ostri uglovi i stol je drvo... mogu uslikat mozda
a trpezarija i dnevna soba su jedan veliki prostor... ima mjesta...
inace, trik sa modernim namjestajem je da se drugi detalji moraju napraviti toplim... onda to ima smisla... a ne ono kao prostor u kome niko ne zivi... ja licno ne volim 'dezene' ali volim jake boje... zidovi su nam suncokret zuti u toj sobi

inace, trik sa modernim namjestajem je da se drugi detalji moraju napraviti toplim... onda to ima smisla... a ne ono kao prostor u kome niko ne zivi... ja licno ne volim 'dezene' ali volim jake boje... zidovi su nam suncokret zuti u toj sobi
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
i ja sam bijelu povezivala sa bolnicama, ali kad se dobro ukomponira sa drugim bojama, pogotovo crnom, onda nema veze sa bolnicom
jednom sam u stanu vidjela sto sa staklenom povrsinom, a pridrzava je onaj Atlas, sa zemaljskom kuglom na ledjima, kao pokleknuo, a na zemaljskoj kugli staklena povrsina stola
uh majko draga 
inace, ne volim previse detalja, nervoziraju mi oko
i skupljaju prasinu...
nego, moj najveci problem su knjige, mislim nisu problem, nemam nikakvih ukrasa osim njih ali stalno ih izvlacim i pretrazujem, tako da uvijek djeluje neuredno
onda police mi se cesto uruse
hm, kvalitet 
pa mi je svojevremeno jedna teta koja se u to razumije preporucila da tako organiziram knjige da izgleda kao kreativni haos
sa niskim policama
nikad to ne ucinih, ne znam ni kako bih 
jednom sam u stanu vidjela sto sa staklenom povrsinom, a pridrzava je onaj Atlas, sa zemaljskom kuglom na ledjima, kao pokleknuo, a na zemaljskoj kugli staklena povrsina stola
inace, ne volim previse detalja, nervoziraju mi oko
nego, moj najveci problem su knjige, mislim nisu problem, nemam nikakvih ukrasa osim njih ali stalno ih izvlacim i pretrazujem, tako da uvijek djeluje neuredno
pa mi je svojevremeno jedna teta koja se u to razumije preporucila da tako organiziram knjige da izgleda kao kreativni haos
- danas
ja imam niske police... knjiga svuda...
a onda, interesantan je detalj udariti policu, lijepu drvenu, da zigleda skoro kao 'wood beam' skroz visoko, iedno 15 cenata od plafona... i onda tu dici sve knjige... vidjela sam to kod jedne prijateljice, kontam u spavacoj to uradit... 
- cHupjahalic@
slazem se, ali ovdje kad krenu onda ne znaju da stanu: sve hladno.danas wrote:inace, trik sa modernim namjestajem je da se drugi detalji moraju napraviti toplim... onda to ima smisla... a ne ono kao prostor u kome niko ne zivi... ja licno ne volim 'dezene' ali volim jake boje... zidovi su nam suncokret zuti u toj sobi![]()
tako je isto i klasikom, ako se pretjera onda izgleda kao da je sve samo izlozeno i to je to.
najbolje naci zlatnu sredinu, al` hajd` budi pametan.
p.s. ja se slomih kako fino sloziti knjige, jer kad vidis prijedloge sa strane eksperta onda oni naravno imaju sve knjige sa istim dimenzijama... ja ih nemam, jedna tanka, druga debela a manja i tako... kako njih poslagati a da izgleda fino
- danas
cHupjahalic@ wrote:slazem se, ali ovdje kad krenu onda ne znaju da stanu: sve hladno.danas wrote:inace, trik sa modernim namjestajem je da se drugi detalji moraju napraviti toplim... onda to ima smisla... a ne ono kao prostor u kome niko ne zivi... ja licno ne volim 'dezene' ali volim jake boje... zidovi su nam suncokret zuti u toj sobi![]()
tako je isto i klasikom, ako se pretjera onda izgleda kao da je sve samo izlozeno i to je to.
najbolje naci zlatnu sredinu, al` hajd` budi pametan.![]()
p.s. ja se slomih kako fino sloziti knjige, jer kad vidis prijedloge sa strane eksperta onda oni naravno imaju sve knjige sa istim dimenzijama... ja ih nemam, jedna tanka, druga debela a manja i tako... kako njih poslagati a da izgleda fino![]()
pa evo, ja recimo kontam ovako nekako novu nam spavacu... ovaj 'splash' crvene sve rijesi... i tako...

-
mamica papucarka
haman na podu da spavas
a i mi moramo zbog visine imati ove otvorene krevete . Jedino tako mozemo noge ispruzit
a i mi moramo zbog visine imati ove otvorene krevete . Jedino tako mozemo noge ispruzit
-
zmijaIzmaj
izludi me ovaj dizajn
nikako da skontam sta ovdje nedostaje
(vjerovatno ja i nered koji pravim)

zbog prostora

dio hale

imam pravo da se predomislim do sutra

zbog prostora

dio hale

imam pravo da se predomislim do sutra
-