Hajmo.... o komunjarama!

Post Reply
Muatez

Post by Muatez »

senada wrote:.... jos malo pa ce 25. Maj... Dan Mladosti..... Titov rodjendan.. On je covjek za koga ni najveci neprijatelji nemaju obicaj reci reci - 'pokojni'... jer TITO je VJECNO ZIV...
Kao Benito & Adolf....zive oni u nasim srcima.
Joj senada koja si ti "proleterka".....lol
Muatez

Post by Muatez »

taxi_driver wrote:
senada wrote:.... jos malo pa ce 25. Maj... Dan Mladosti..... Titov rodjendan.. On je covjek za koga ni najveci neprijatelji nemaju obicaj reci reci - 'pokojni'... jer TITO je VJECNO ZIV...

ma senada zna se za koga je tito djukac,vampir itd.
znaci onaj sto ga je nazvao djukcem nije nista bolji od seselja koji je nosio glogov kolac po beogradu da ga zabode u vampira.zato sam onako i reagovao.
i na kraju samo mogu reci TITO zahvaljujem ti se na 45 godina mira u kojima smo moj otac i ja uzivali.
Misu forumski od odgovora nista a' ni adrese, ni vremena, nista. Kao sto sam pretpostavljao.......javi se na ljeto moja ponuda jos uvijek stoji.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Muatez wrote:
taxi_driver wrote:

znaci onaj sto ga je nazvao djukcem nije nista bolji od seselja koji je nosio glogov kolac po beogradu da ga zabode u vampira.zato sam onako i reagovao.
i na kraju samo mogu reci TITO zahvaljujem ti se na 45 godina mira u kojima smo moj otac i ja uzivali.
Misu forumski od odgovora nista a' ni adrese, ni vremena, nista. Kao sto sam pretpostavljao.......javi se na ljeto moja ponuda jos uvijek stoji.

cuj.e sad si me stvarno izivcirao.ne dolazis ti kod mene pa da ti dam adresu.imas pp pa ostavi adresu gdje te mogu naci da od tebe napravim jos veceg invalida.
pozdrav i vidimo se na ljeto
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Muatez wrote:
taxi_driver wrote:

Muatez smiri hormone.
Ko si ti da nekome pominjes njihovu djecu?Kakve veze imaju djeca sa raspravom? :-?
Zalosno je sto hodas po zemlji....
Zapitaj se malo nad svojim zivotom.Bog mora da je pravedan sto ti je dao tako gorak zivot,cim ti nije stalo do njeg.(do zivota).
Bolestan si.Ovo ti ne govorim zato sto sam bezobrazna vec zato sto je to cinjenica,ali ti to ne kontas.
Znam da ces mi udijeliti neku pogrdnu rijec.Izvoli.Od tebe se ne ocekuje bolje....jadno je svako zensko u tvom drustvu,jadan je tvoj komsija....i jadan je taj kompujter za kojim sjedis noc-dan skupljajuci svoje zrtve kao male indijance.Eto,upisi i mene u svoju teku kao crticu i reci:"Evo jos jedan mali indijanac".......
Pozdravljam te i necu ti se vise obracati!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Vodenjak wrote:
vesela wrote:@mr_bosnjak

uz puno uvazavanje tvoje zainteresovanosti, zamolicu te da se uzdrzis od ove teme, bar mojih postova :D ...jer ja jos nisam odustala od tebe :D

-mogul te - mogu li te
-koji JNA - koja JNA
-nebude - ne bude
-mozel - moze li

i dodajem, da bi bolje shvatio:

-kan jag....dig (odvojeno, bosnjak)

-inte blir (odvojeno, bosnjak)

eller hur???

necu te popustiti, majke mi, sve dok ne pocnes pravilno pisati...a nemas pojma kako sam strpljiva :D :D :D
@vesela, ne diraj mi mog favorita medju MLADIM Bosancima koji se barem trudi i da pise nas jezik i da razumije neke stvari!
Za razliku od onih od kojih se pametna rijec odbija ko od berlinskog zida!

To ti je @vesela pod 1.

A pod 2. sad da ti JA kazem!

Izgubila si u mojim ocima mLogo, jako mLogo!
A znas li zbog cega???

Prvu (saobracajnu) kaznu u svom zivotu platih neke godine.

A znas li gdje?
Na Marin Dvoru @vesela, na Marin Dvoru! :x :x
A ti se hvalis i ponosis time da si s tog kraja.... :-x

Eeeeee....
Nikad ti necu oprostiti za ono kad mi murijas rece "dvajes maraka!"
Nikad! :oops:

:D :D :D
Eto ti vesela nemoj vise da bi me dirala jer cu onda pozvat Vodenjaka a svi smo u Sweden.

Hahahhahaha, salim se tvoje "diranje" je dobrodoslo. Al´ hajd sad pogrijesio pa pogrijesio pokusat cu da vise negrijesim. Al´ kad si vec pocela da i ja tebe:

"inte blir" je "blir inte". "Jag blir inte". Nemoze "jag inte blir".
"Kan jag dig" nefunkcionise jer moras poslije "kan jag" nesto ubacit k´o "froga".
Vidis ja tebe svedski ti mene bosanski Vodenjak odnekle se ubaci i eto ti svedski trio.
P.S. Nemoj ovo uzmat za ljutnje?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

capry wrote:
Vodenjak wrote:OK, OK @capry...

Samo, tema nije o komunizmu vec o tome zasto mislis da smo ja i meni slicni komunjare?
Sta je to u nasim stavovima sto nas danas cini komunjarama?
Zasto smatrate da su svi oni koji kritikuju vlastodrsce ove danasnje, nazovidrzave koju su sami stvorili, automatski komunisti i cime to potkrepljujete?

Je li jasnije? :-) :)
jasno ko dan :-)
evo zasto
pa jednostavno zato sto samo jednim okom gledate na komunizam
zato sto kad ja napisem da su profesora vodili na saslusavanje radi obicnog teksta hocete da me pojedete (ne sjecam se jesi li licno ti ali ih je bilo)
kao ja to sad nesto izmislio
ko nece da prizna te stvari (iako sam zna vise primjera od mene) ja ne znam kako bih ga nazvo nego komunjara
tako fanaticno branis komunizam kao da ti je tito bio dedo pa ne das na njega nijedne
ko tako radi za mene je komunjara
sasvim moguce da se varam
a to sto je neko komunjara - za mene ovakvoga kakav jesam - nije ni u kom slucaju prepreka za normalnu komunikaciju
P.S.
dok si za neke kreten i balavac jer ti se ne svidjaju iste stvari kao njima
ne znam jesu li takvi tu vrst tolerancije naucili u holandiji i sl zemljama kojima se hvale
Kad razmisljam o Brozu, uvijek i BAS UVIJEK razmisljam o njemu samo kao o drzavniku!
Njegova ideoloska opredjeljenja su za mene bila i ostala potpuno periferna..
Ali, ne zamjeri, ti to zaista ne mozes shvatiti jer to o cemu ja sad govorim je trebalo dozivjeti!

A ti nisi kriv sto to nisi uspio i ne osjecaj se odgovornim zbog toga!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mr__bosnjak wrote:
Vodenjak wrote:
vesela wrote:@mr_bosnjak

uz puno uvazavanje tvoje zainteresovanosti, zamolicu te da se uzdrzis od ove teme, bar mojih postova :D ...jer ja jos nisam odustala od tebe :D

-mogul te - mogu li te
-koji JNA - koja JNA
-nebude - ne bude
-mozel - moze li

i dodajem, da bi bolje shvatio:

-kan jag....dig (odvojeno, bosnjak)

-inte blir (odvojeno, bosnjak)

eller hur???

necu te popustiti, majke mi, sve dok ne pocnes pravilno pisati...a nemas pojma kako sam strpljiva :D :D :D
@vesela, ne diraj mi mog favorita medju MLADIM Bosancima koji se barem trudi i da pise nas jezik i da razumije neke stvari!

To ti je @vesela pod 1.

A znas li zbog cega???

A znas li gdje?

Eeeeee....

Eto ti vesela nemoj vise da bi me dirala jer cu onda pozvat Vodenjaka a svi smo u Sweden.

Hahahhahaha, salim se tvoje "diranje" je dobrodoslo. Al´ hajd sad pogrijesio pa pogrijesio pokusat cu da vise negrijesim. Al´ kad si vec pocela da i ja tebe:

"Kan jag dig" nefunkcionise jer moras poslije "kan jag" nesto ubacit k´o "froga".
Vidis ja tebe svedski ti mene bosanski Vodenjak odnekle se ubaci i eto ti svedski trio.
Dobro ti ovo @mr_bosnjak, dobro! :)
Nadam se samo da ti se ono u frOga omaklo sa "O" :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Vodenjak wrote:
mr__bosnjak wrote:
Vodenjak wrote: @vesela, ne diraj mi mog favorita medju MLADIM Bosancima koji se barem trudi i da pise nas jezik i da razumije neke stvari!

To ti je @vesela pod 1.

A znas li zbog cega???

A znas li gdje?

Eeeeee....

Izvinjavam se sto se petljam, ne znam iz kojeg je konteksta ovo "inte blir" i "blir inte", ali kada u recenici ima inverzija, onda moze da se kaze "jag inte blir". Npr: Jag hoppas att jag inte blir ....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Shoshana wrote:
Izvinjavam se sto se petljam, ne znam iz kojeg je konteksta ovo "inte blir" i "blir inte", ali kada u recenici ima inverzija, onda moze da se kaze "jag inte blir". Npr: Jag hoppas att jag inte blir ....
Sad ti o bisatsima!
Pusti to!
;-)

:D
Shoshana

Post by Shoshana »

Kazem ja da ne znam o cem se radi :P
Shoshana

Post by Shoshana »

Izgleda da je "eller hvad" :D

Nego, ako ti je vec dosadno (a cini mi se da crce od dosade) deder' prosetaj osmom stranicom pa malo pocisti :P ne bilo ti zapovjedjeno :)
vesela

Post by vesela »

Shoshana wrote:

jako puno nasih ljudi nije savladalo ovo, u sustini, vrlo jednostavno pravilo :(

moj bosnjak,

ja ti "nacrtah" i na nasem i na svedskom, a ti opet pises negrijesim i nemoze :(

odvojeno, bosnjak, odvojeno! :D

od danas ti saljem na PP svaku pogresno napisanu rijec i ispravku, jer ja ne odustajem od tebe :D :D :D

moderator,
necu vise ni jedne...Tita mi :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

moderator wrote:Je li ovo skraceni kurs svedskog za komunjare eller hvad?

:-):D;)
Ma sta ti znas o komunistickoj gramatici?

:P :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

vesela wrote:
Shoshana wrote:

jako puno nasih ljudi nije savladalo ovo, u sustini, vrlo jednostavno pravilo :(

moj bosnjak,

ja ti "nacrtah" i na nasem i na svedskom, a ti opet pises negrijesim i nemoze :(

odvojeno, bosnjak, odvojeno! :D

od danas ti saljem na PP svaku pogresno napisanu rijec i ispravku, jer ja ne odustajem od tebe :D :D :D

moderator,
necu vise ni jedne...Tita mi :D
Ako moze biti ispravno "uredu" :shock: :-) onda @mr_bosnjak "negrijesi" ni sa "nemoze" :lol:

Tita mi! :P :D
nineac

Post by nineac »

E moj Mutaez matez ili kako se vec nazivas! Jutros me zove buraz kaze " e nazvao te da se ne nasikiras kada procitas moj e-mail, sinoc bila utakmica Celik-Sarajevo i neko mi bacio baklju pod auto oko 4 ujutro i zapalio mu auto" Auto skorz izgorilo, nema nista od njega! Ja pobjesni, zakleo se u 15 sekundi da cu dole krociti samo dok imam nekog od familije dole, a policiju sam prokleo da se i meni vise zgadilo. I onda kontam kako je bilo u onom "mracnom" dobu komunizma kada je na Bilonom Polju Zvezda ,Dinamo,Velez,Haduk igrali, pa kad milicija dodje niko nesmije mater opsovati nekome a kamoli auto zapaliti!
Eto to je moja frustracija od jutros, morao sam nesto da napisem. Samo mi zao burazera niti bi na utakmici niti vidi ista!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Shoshana wrote:
Vodenjak wrote:
mr__bosnjak wrote: Eto ti vesela nemoj vise da bi me dirala jer cu onda pozvat Vodenjaka a svi smo u Sweden.

Eee, pa ti sad ode na drugo. Al´ kako ces rec nekome "jag inte blir arg när nån slår mig"? Ovo sto ti kazes je vec drugo. Onda jeste Vodenjak odmaklo mi se jer neznam ako ovi kompjuteri mogu procitat "å".
Vesela ocekujem PP.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mr__bosnjak wrote: Eee, pa ti sad ode na drugo. Al´ kako ces rec nekome "jag inte blir arg när nån slår mig"? Ovo sto ti kazes je vec drugo. Onda jeste Vodenjak odmaklo mi se jer neznam ako ovi kompjuteri mogu procitat "å".
Vesela ocekujem PP.
Izvukao si se ovaj put... :-)
Ne ferceraju svedska slova! :D
Muatez

Post by Muatez »

nineac wrote:E moj Mutaez matez ili kako se vec nazivas! Jutros me zove buraz kaze " e nazvao te da se ne nasikiras kada procitas moj e-mail, sinoc bila utakmica Celik-Sarajevo i neko mi bacio baklju pod auto oko 4 ujutro i zapalio mu auto" Auto skorz izgorilo, nema nista od njega! Ja pobjesni, zakleo se u 15 sekundi da cu dole krociti samo dok imam nekog od familije dole, a policiju sam prokleo da se i meni vise zgadilo. I onda kontam kako je bilo u onom "mracnom" dobu komunizma kada je na Bilonom Polju Zvezda ,Dinamo,Velez,Haduk igrali, pa kad milicija dodje niko nesmije mater opsovati nekome a kamoli auto zapaliti!
Eto to je moja frustracija od jutros, morao sam nesto da napisem. Samo mi zao burazera niti bi na utakmici niti vidi ista!
Dezurno zlo....muatez.

Sad sam ja kriv za vozilo koje je zapaljeno jel.
Sto mene krivis ? Pogresna adresa lave.To moras krivit navijace zenice i sarajeva i njihovu policiju.Ja nemam veze sa tim momcima a oni sto pale auta jedni drugima,razbijaju glave i prave belaje normalnim ljudima ja ti tu ne mogu pomoci. Policija je ta koja je zapocela te dogadzaje koji se i dan danas dogadzaju.Policajci robijasi i policajci manijaci-horde zla.To je prava adresa.Oni stoje iza svojih navijaca.Ja nemam veze sa tim.

Mene krivi za puno vece dogadzaje jer to je sitno zlo za mene.....
Vingo

Post by Vingo »

Muatez wrote:
nineac wrote:E moj Mutaez matez ili kako se vec nazivas! Jutros me zove buraz kaze " e nazvao te da se ne nasikiras kada procitas moj e-mail, sinoc bila utakmica Celik-Sarajevo i neko mi bacio baklju pod auto oko 4 ujutro i zapalio mu auto" Auto skorz izgorilo, nema nista od njega! Ja pobjesni, zakleo se u 15 sekundi da cu dole krociti samo dok imam nekog od familije dole, a policiju sam prokleo da se i meni vise zgadilo. I onda kontam kako je bilo u onom "mracnom" dobu komunizma kada je na Bilonom Polju Zvezda ,Dinamo,Velez,Haduk igrali, pa kad milicija dodje niko nesmije mater opsovati nekome a kamoli auto zapaliti!
Dezurno zlo....muatez.

Sad sam ja kriv za vozilo koje je zapaljeno jel.
Sto mene krivis ? Pogresna adresa lave.To moras krivit navijace zenice i sarajeva i njihovu policiju.Ja nemam veze sa tim momcima a oni sto pale auta jedni drugima,razbijaju glave i prave belaje normalnim ljudima ja ti tu ne mogu pomoci. Policija je ta koja je zapocela te dogadzaje koji se i dan danas dogadzaju.Policajci robijasi i policajci manijaci-horde zla.To je prava adresa.Oni stoje iza svojih navijaca.Ja nemam veze sa tim.

Mene krivi za puno vece dogadzaje jer to je sitno zlo za mene.....
Moze li jedna slika s potpisom za obozavateljku? :-D
senada

Post by senada »

....komunisti nisu nikome ni na kraj pameti... ne shvatam da se neko iole ozbiljan moze baviti komunistima pored "demokrata90" sa njihovim kantonima, entitetima i svim ostalim realno po drzavu i naroD ubitacnim problemima...

ali neka...

:zzzz:
nineac

Post by nineac »

Ma ja Muatez ali ja ti hocu reci da u ono vrijeme "mraka" niko nikom nebi palo na pamet da to uradi jer ej znao da ce mu milicija zakucati na vrata. A sada? Jebo ovu drzavu kada ja moram da se sakrijem kad eto Sarajevo dodje u Zenicu jer se i mi i vi napalite jos na samo pistolji fale na utakmici, a i to em pored danasnje organizacije vlasti i policije nebi iznenadilo, jer jebiga, demokratija je!
senada

Post by senada »

vi to ko "aktuelni politicirari" dozirate komentare prijetnjama i strahovima .....ali tema su komunjare i opet se pitam ..... koga u ovome ubilackom vremenu vladavine (na izmaku) "demokrata90" uopste moze zanimati komunizam?
senada

Post by senada »

... :roll: al' hajd .... samo nek se dize.... evo i ja dajem svoj doprinos za komunjare... :roll: jer ocito nikog (sreca samo) na forumu ne zanimaju "demokrate90"... :)
mr2

Post by mr2 »

nineac wrote:Ma ja Muatez ali ja ti hocu reci da u ono vrijeme "mraka" niko nikom nebi palo na pamet da to uradi jer ej znao da ce mu milicija zakucati na vrata. A sada? Jebo ovu drzavu kada ja moram da se sakrijem kad eto Sarajevo dodje u Zenicu jer se i mi i vi napalite jos na samo pistolji fale na utakmici, a i to em pored danasnje organizacije vlasti i policije nebi iznenadilo, jer jebiga, demokratija je!
ne slazem se ninec.... nasa policija je nesposobna.. nevoljna ..demoralisana....nema to nikakve veze sa demokratijom.....ma i meni se gadi ta njihoa nesposobnost...prije 2 godine iznad nas bijo kupleraj,zvali smo 4 x mislis da su dosli :x :x :x
nineac

Post by nineac »

Ma ne govorim o tome da nas ovdje neki prozivaju komunjarama jer hocemo uredjenu drzavu, i nista vise. Ona drzava jeste bvila komunisticka, ali ej bila uredjena, i uvjek si mogao mirno zaspati. Gledaj sad sranja, a sve pod izgovorom demokratije! Jebem ja ovakve demokrate!
Post Reply